Daily: 02/12/2016

Блазень кривавого карлика погрожує світу новою війною

med-putin

Блазень кривавого карлика погрожує світу новою війною.

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв застеріг від будь-яких наземних операцій в Сирії, оскільки, за його словами, це може призвести до початку чергової війни на Землі.

Таку заяву глава російського уряду зробив в інтерв’ю німецькому виданню напередодні Мюнхенської конференції з безпеки.

“Всілякі наземні операції, як правило, ведуть до того, що війна стає перманентною. Подивіться, що в Афганістані, що в низці інших країн. Вже нещасну Лівію навіть не згадую”, – сказав Медведєв, коментуючи недавні заяви Саудівської Аравії про готовність направити спецназ до Сирії.

За словами прем’єра РФ, наземна операція – це “інтеграція всіх, хто в ній бере участь, у війну”.

“Американці повинні вирішити – і президент Сполучених Штатів, і наші арабські партнери: вони хочуть перманентної війни? Вони що думають, що вони її дуже швидко виграють? Так не буває, особливо в арабському світі. Там все б’ються проти всіх”, – сказав Медведєв.

За його словами, така війна може затягнутися на роки і навіть на десятиліття.

“Навіщо це треба? Треба всіх, в тому числі за рахунок жорстких заходів, які і Росія здійснює, і американці здійснюють, і навіть, попри всі застереження, і турки намагаються здійснювати, змусити сісти за стіл переговорів, а не починати чергову війну на Землі. Ми прекрасно знаємо, за якими сценаріями все це відбувається”, – сказав прем’єр.

На минулому тижні глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що королівство готове направити до Сирії озброєні загони спеціального призначення.

“Навколо питання про проведення очолюваної США коаліцією наземної операції в Сирії проти ІДІЛ ведеться дискусія. І Саудівська Аравія висловила готовність надати свій спецназ, в разі якщо така операція буде схвалена”, – сказав тоді міністр.

Правда України

your ad here

Постачальники компослуг знову заговорили про підвищення цін на воду і тепло

komposlygy

Після 40%-ної інфляції і багаторазового підвищення тарифів в минулому році українців чекає новий удар: постачальники компослуг знову заговорили про підвищення цін на воду і тепло. Що, коли і на скільки може подорожчати.

Нацкомісія з регулювання енергетики та компослуг (НКРЕКУ) опублікувала проект про збільшення вартості тепла і гарячої води для киян. Якщо проект затвердять, то тепло подорожчає на 7,1% без лічильників (на 1,14 грн / кв. м, або майже до 18 грн / кв. м) і на 13% – з лічильниками (на 85,89 грн / Гкал ). Гаряча вода подорожчає на 10,9% (4-4,5 грн, або майже до 50 грн / куб. м). Столичні енергетики стверджують, що нові тарифи економічно обґрунтовані, так як збільшилися витрати на виробництво електроенергії і ремонтні роботи, але городянам від цього не легше, адже зарплати і пенсії залишилися колишніми.

Втім, тарифний удар чекає не тільки киян: на сайті НКРЕКУ вже опубліковані заявки від приватних постачальників тепла на підвищення тарифів на їх послуги з 20 великих і малих міст України. Голова Спілки власників житла України Олексій Кучеренко впевнений, що міській владі не варто потурати комунальникам: “Треба перевірити обґрунтованість розрахунків і усунути втрати тепла. Тоді тарифи не доведеться підвищувати. Своє слово має сказати і Асоціація міст України з її новим главою Віталієм Кличком”.

“Нафтогаз” обіцяє з квітня не тільки повернути “річну” ціну газу – 7,2 грн / куб. м для тих, хто обігріває будинки газом (за постановою НКРЕ, в опалювальний сезон, з 1 жовтня по 30 квітня, газ для них варто 3,6 грн / куб. м, а для тих, у кого тільки газплити – ціна 7,2 грн цілий рік), але також ввести абонплату для всіх, у кого є газ. Як роз’яснив глава “Нафтогазу” Андрій Коболєв, щомісячний платіж за газ буде складатися з двох частин: за використані куби (за лічильником або нормам; наприклад, тільки для газплити – це 3 куб. м/ міс. з людини, на суму 21,6 грн) плюс абонплата, навіть якщо газом не користувався. Для плити абонплата складе 17 грн / міс., для плити і котла – 29 грн / міс. Зате куб газу подешевшає на 10,4% – до 2,85 грн взимку і до 6,45 грн влітку. За словами експерта Валентина Землянського, це вигідно тим, хто витрачає багато газу, але невигідно для власників газплит. Наприклад, зараз 1 людина з газплити платить 21,6 грн / міс., а буде платити 36,35 грн.

За графіком, затвердженим НКРЕКУ, “електрика” знову подорожчає з 1 березня. При споживанні до 100 кВт-год на місяць 1 кВт-год обійдеться в 57 коп. (зараз 45,6 коп.), при використанні від 101 до 600 кВт-год / міс. доведеться платити 99 коп. / кВт-год (зараз 78,9 коп.), а понад 600 кВт-год – 1,56 грн / кВт-год. (Зараз 1,48 грн). З 1 вересня 2016 тарифи знову зростуть – відповідно до 0,714 грн, 1,29 грн та 1,64 за 1 кВт. Більшість сімей потрапляють в інтервал 100-600 кВт-год – це значить, що з березня електроенергія для них подорожчає на 25%, а з вересня – ще на 30%. У грошах це з березня приблизно 11 грн за перші 100 кВт-год і 20 грн за кожні наступні (до 600 кВт-год), а з вересня – ще 14 грн і 12 грн.

Нові підвищення тарифів збільшать оплату за компослуги в опалювальний сезон на 90-100 грн для 1-кімнатної квартири з двома мешканцями і на 240-280 грн для 3-кімнатної (сім’я з 4 чол.). Тобто їм доведеться платити 500-600 і 1400-1600 грн. / міс. відповідно. “Ті, хто отримує субсидії, не постраждають, але з’являться нові претенденти держдопомоги. Найгірше буде людям, які не дотягли до субсидії: вони почнуть накопичувати борги, а багато хто просто перестануть платити. Жеки та ОСББ почнуть подавати на таких боржників до суду, а в Раді знову з’являться законопроекти про стягнення пені за прострочення оплати компослуг “, – прогнозує президент Украналітцентра Олександр Охрименко.

Правда України

your ad here

В 2016 році банкам доведеться заробляти на пластикових картках

credit_cards

В 2016 році банкам доведеться заробляти на пластикових картках, високих ставках на споживчі кредити та транзакційних операціях. Іншого вибору у них поки немає – через несприятливу економічну ситуацію стан банківських портфелів продовжує погіршуватися, а це треба чимось компенсувати. Втім, банкіри прогнозують, що навіть при появі серйозних економічних ознак стабілізації в країні, для того, щоб банки це відчули потрібно від 6 до 9 місяців.

На якість портфелів банків і частку в них неповернутих кредитах вирішальний вплив нададуть інфляція, девальвація і зниження ділової активності.

При оптимістичному сценарії, якщо Україна вийде на заявлений Нацбанком рівень інфляції в 12%, обсяг проблемних кредитів зросте приблизно на 5% (з близько 30%, за експертними даними на кінець 2015 року). “В разі катастрофічного сценарію, їх обсяг може досягти 40%”, – відзначає Віталій Шапран.

При цьому, за очікуванням фінансового директора “Юнісон банку” Єгора Перелигіна, в цьому році Україні варто підготуватися до інфляції на рівні 25%, незважаючи на всі зусилля регулятора зі таргетування. “Курс гривні з початку року стабільно волатильний, і, на превеликий жаль, ми бачимо відсутність чіткої державної стратегії по відновленню кредитування або заходів по встановленню монетарної стабільності. Банки це відчувають”, – вважає він.

найнебезпечніше для банків в 2016 році стане зростання неповернених кредитів юросіб. На думку Шапрана, корпоративне кредитування – це найслабша ланка. “Якщо ви переді мною покладіть два абсолютно однакових банку, але у одного в портфелі будуть 50% прострочених кредитів фізосіб, а в іншого – 5% юрособам, я вам скажу, що надійніше той, що з фізичними. Юридичні особи під час “ідеального шторму” швидко розуміють, що до чого, і розбігаються як миші”, – говорить він.

Те, що в країні склалася корпоративна культура неякісних позичальників і схем підтверджує і Перелигін: “Юридичні особи звикли до того, що банк можна легко “кинути”, як би це не звучало. Проблема у високій мірі корупції в суддівському, прокуратурном і силовому корпусах”. Таким чином, на думку експерта, відновлення кредитування юросіб впирається в наведення порядку в згаданих системах – від подачі заяви до виконання рішення. Інакше, працювати з такого роду клієнтами для банків буде занадто ризиковано.

У такій ситуації рядові споживачі стануть об’єктом хижого (спекулятивного) кредитування з боку банків. “Іпотека на сьогодні мертва як інститут кредитування, автомобільне кредитування також лежить, залишається тільки пластикове картки і кредиту на купівлю пральної машини. У будь-якій країні під час кризи зростає рівень надання спекулятивних кредитів”, – говорить він.

У цьому році банки будуть заробляти в основному на високих ставках на споживчі кредити. Справа в тому, що в умовах високої інфляції і макроекономічної нестабільності банкам необхідно якось компенсувати свої втрати від неповернутих кредитів та заробляти для виконання вимог по резервуванню.

За словами Шапрана, банки зобов’язані формувати резерви під проблемні кредити, а в додаток ще й підтримувати певну ліквідність для низько дохідних інструментів, у тому числі і ОВДП.

Крім того, за словами експерта, надлишку ліквідності, про який говорить НБУ, і який міг би забезпечити зниження ставок і відновлення масштабного кредитування в країні, на банківському ринку зараз немає. “Якщо подивитися на дані за 9 місяців минулого року, у нас розкид нормативів поточної ліквідності за 100 банкам коливається від 42% до 200%. При нормативі 40%, це говорить про те, що одні ледве зводили кінці з кінцями, а інші – мали великий запас ліквідності. Тому, на жаль, не можу погодитися з тим, що система має достатню для відновлення кредитування ліквідність. А та ліквідність, яка вже накопичена, буде частково абсорбована покупкою банками ОВДП”, – вважає Єгор Перелигін.

в даному випадку Йдеться про останніх вимогах Міністерства фінансів до банків, які претендують на виплату бюджетних зарплат, взяти на себе зобов’язання купити ОВДП на 20% регулятивного капіталу. “Це вимога спрямовує банківські ресурси на ринок квазиактивов – ОВДП, які не є чимось таким, що може стимулювати розвиток внутрішнього виробництва та споживання”, – резюмує Шапран.

В цілому, експерти одностайно переводять проблеми роботи банківського сектора цього року в поле макроекономічної нестабільності та інфляції.

“Зараз дуже важливі для банківської галузі питання, це буде влада в країні консолідованої, будуть продовжуватися реформи? Ось що станеться, якщо ті гроші, які повинні прийти на поповнення золотовалютних резервів і вчинити по фінансовому рахунку до кінця року, так і не надійдуть? Ось це зараз проблема. І це не проблема комерційних або державних, це проблема держави як такої”, – уточнює глава ради Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Роман Шпек.

Що стосується інфляції, то і тут, на думку експертів, м’яч на боці держави, так як для зупинення інфляції необхідний жорсткий контроль прихованої емісії.

Остання в цьому році знову можлива, як мінімум для фінансування чотирьох основних напрямів: дотації пенсійного фонду, збільшення энергосубсидий, фінансування Фонду гарантування вкладів і досі до кінця не реорганізованого НАК “Нафтогаз-України”. Але навіть при появі серйозних економічних ознак стабілізації в країні, для того, щоб банки це відчули потрібно час – від півроку до 9 місяців.

Правда України

your ad here

Державна виконавча служба заарештувала Національний спортивний комплекс ”Олімпійський“

olimpiisky

Державна виконавча служба заарештувала майно державного підприємства “Національний спортивний комплекс ”Олімпійський“.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Києва від 1 лютого.

Раніше ХК “Київміськбуд” звернувся до суду з позовною заявою про стягнення з НСК “Олімпійський” 32,389 млн гривень боргу, що виник у зв’язку з неналежним виконанням останнім умов договору генерального підряду від 28 листопада 2008 року.

Рішенням Господарського суду Києва від 19 листопада 2013 року позов було задоволено повністю.

Оскільки коштів на рахунках заявника не вистачало для виконання наказу суду, державний виконавець 23 листопада 2015 року виніс постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження.

НСК “Олімпійський” звернувся до суду з проханням зняти арешт з майна і визнати недійсним наказ Виконавчої служби, проте суд відмовив у позові.

Правда України

your ad here

Кілька великих німецьких банків змушені були замінити тисячі кредитних карт

Хакери

Кілька великих німецьких банків змушені були замінити тисячі кредитних карт після того, як їх дані були вкрадені в результаті хакерської атаки в кінці минулого року.

В цілому 85 тис. клієнтів отримали нові кредитки MasterCard і Visa протягом декількох останніх тижнів – банки, серед яких Postbank, Commerbank і Landesbank Berlin (йому належить Berliner Sparkasse), назвали це запобіжними засобами.

Найсильніше від хакерської атаки постраждали дані Postbank, якому довелося замінити 55 тис. кредиток. Sparkasse і Commerzbank відіслали клієнтам по 15 тис. кредитних карт кожен. У Postbank відзначили, що незважаючи на масштабність цифри, в загальному обсязі кредиток, яких банк видав 1,6 млн, це не така вже велика кількість.

У Postbank не назвали суму збитку, отриманого клієнтами в результаті крадіжки інформації, проте запевнили, що в такому випадку людині буде виплачена компенсація, на яку також можуть розраховувати і клієнти Sparkasse.

Правда України

your ad here

До $25 за барель впадуть ціни на нафту протягом декількох днів

nafta-padae

Ціни на нафту протягом декількох днів можуть впасти до $25 за барель або нижче, повідомляють технічні аналітики.

У середу, 10 лютого, американський нафтовий еталон WTI завершив торги на позначці $27,45, приблизно на $1 вище зазначеного в січні 12-річного мінімуму, а європейський еталон Brent закінчив день на рівні $30,84 за барель, більш ніж на $3 вище 12 -річного мінімуму $27,10, досягнутого 20 січня. У четвер ф’ючерси на обидва еталони знижуються.

При продовженні зниження котирувань WTI, вони можуть досягти зазначеної у вересні 2003 року позначки $26,65 і знайдуть підтримку на рівні $25,04, який був зафіксований в квітні 2003 року, вважає технічний аналітик Метью Сферро.

“Виходячи з типових коливань, я б сказав, консервативний прогноз такий, що це відбудеться протягом кількох тижнів. Але це може статися і через кілька днів, дивлячись як швидко буде розвиватися ситуація”, – сказав він.

Аналітики відзначають, що позиція WTI слабкіше, ніж у Brent, через рекордні запаси нафти на терміналі в американському місті Кушинг, звідки здійснюються поставки WTI.

Brent може наблизитися до позначки $25, якщо вона пройде мінімальний рівень 26 січня $ 29,27 і мінімальний рівень 20 січня $27,10, сказав Сферро. Наступною метою Brent в такому випадку буде ціна $24,36, згідно з технічним аналізом.

Якщо ціна WTI повернеться до зростання, то для залучення покупців їй потрібно буде подолати опір на рівні $29,35, сказав технічний аналітик Фавад Разакзада.

“Однак рішуче падіння нижче $27,50 може відкрити шлях до наступного психологічного рівня $25”, – додав він.

Правда України

your ad here

Кривавий путін намагається наблизити крах Євросоюзу, бо у 2017 році Росію чекає банкрутство

putin-bankrut

Кривавий путін намагається наблизити крах Євросоюзу, бо у 2017 році Росію чекає банкрутство.

Президент Росії намагається наблизити крах Євросоюзу, тому що у 2017 році Росія може зіткнутися з банкрутством.

Про це написав у своїй колонці для Project syndicate американський фінансист Джордж Сорос.

За його словами, “Путінському режиму загрожує банкрутство у 2017 році, коли настане термін погашення великої частини його зовнішнього боргу, а політичні заворушення можуть спалахнути ще раніше”.

“Рейтинги Путіна, які залишаються високими, базуються на договорі з суспільством, яке вимагає від уряду забезпечите фінансову стабільність і повільне, але неухильне зростання рівня життя. Західні санкції, в поєднанні з різким зниженням цін на нафту, не дозволяють уряду стримати жодну з цих обіцянок”, – вважає Сорос.

Він нагадав, що дефіцит російського бюджету вже складає 7% ВВП, а путінському режиму доведеться його скоротити до 3%, “щоб інфляція не вийшла з-під контролю”. А це не сподобається виборцям перед парламентськими виборами цієї осені.

“Річ у тім, що путінська Росія і ЄС беруть участь в перегонах з часом: питання в тому, хто з них впаде першим…Найбільш ефективний спосіб уникнути колапсу для путінського режиму – це забезпечити передчасний колапс ЄС. Євросоюз, який тріщить по швах, не буде в змозі підтримувати санкції, накладені на Росію після її вторгнення в Україну”, – пише Сорос.

“Навпаки, Путін зможе отримати значні економічні вигоди від поділу Європи і користуватися зв’язками, які він ретельно пропрацював з комерційними інтересами і антиєвропейськими партіями”, – додав він.

На думку Сороса, ЄС і США роблять велику помилку, шукаючи в Путіні союзника для боротьби з ІДІЛ.

“ІДІЛ є загрозою для них обох, але цю загрозу не варто перебільшувати. Атаки джихадистських терористів, наскільки вони не були б страшні, не можна порівняти з загрозою, що походить від Росії”, – вважає він.

Правда України

your ad here

Українські дипломати завозять в Україну без митниці дорогі автомобілі, човни і мотоцикли

ua-dyplomaty

Українські дипломати завозять в Україну без митниці дорогі автомобілі, човни і мотоцикли.

Раніше українські дипломати привозили з-за кордону не тільки дорогі автомобілі, а й човни, мотоцикли. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко.

«Я пам’ятаю, що ввезли, наприклад, Harley Davidson, вартістю 30 тис. доларів. Хтось привозив човни. Один дипломат привіз вантажівку. Це реальна історія і ми не могли заборонити. Я запитав – навіщо? Він пояснював, що «у мене кум, а у нього брат, дуже хотів» … », – розповів він.

Пристайко впевнений, що особливо дорогі машини привозилися на продаж.

«Саме тому в нашому законопроекті ми заборонили ввозити машини, які були куплені менше, ніж за півтора року до повернення дипломата в Україну. Тим самим, відсікаємо ввезення нових машин, що робить майже безглуздим покупку машини дипломатом «під замовлення». Мало хто погодиться віддати 100 тисяч доларів співробітнику дипломатичної служби на покупку машини і чекати її півтора-два роки – тимчасові рамки, встановлені нашим законопроектом. Я вважаю, що тим самим ми закрили це питання», – сказав заступник міністра.

Як відомо, українські дипломати до 1 січня 2015 року заробляли на продажу автомобілів, які закон дозволяв їм провозити в країну з-за кордону без сплати мит.

Рік тому «лазівку» прикрили, але в цьому році Кабмін попросив парламент повернути стару практику, подавши законопроект про безмитне ввезення в країну машин, куплених дипломатами.

Як раніше з’ясувалося, серед цього імпорту зустрічалися навіть машини вартістю понад 100 тис. доларів, які покупцям з дипломатичним паспортом обходилися за кордоном мало не на мільйон гривень дешевше, ніж в Україні.

Правда України

your ad here

У Миколаєві 10 лютого застрелили бізнесмена Петра Барашковського

mykolaiv

У Миколаєві 10 лютого застрелили бізнесмена Петра Барашковського.

У Миколаєві вчора ввечері, 10 лютого, у дворі будинку по вул. Космонавтів застрелили бізнесмена Петра Барашковського.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції в Миколаївській області.

“10 лютого 2016 року в 20:30 в поліцію надійшло повідомлення про те, що у дворі будинку № 83 по вул. Космонавтів застрелили чоловіка. Особа загиблого встановлена і з’ясувалося, що 44-річний чоловік не дійшов кілька десятків метрів до місця свого проживання. Загиблого знайшла дружина, яка занепокоїлася довгою відсутністю чоловіка та вийшла зустрічати його на вулицю”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляють місцеві видання, в Барашковського стріляли з пістолета іноземного виробництва. Йдеться про нарізну вогнепальну зброю калібру 9 мм. Всього вбивця зробив 11 пострілів, 5 або 6 з них потрапили в спину. Після того як Барашковський впав, вбивця ще тричі вистрілив йому в голову. Зброю на місці злочину не знайшли.

Слідчим відділенням Ленінського відділу поліції в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.115 КК України “Умисне вбивство”, санкція якої передбачає позбавлення волі на термін від семи до п’ятнадцяти років.

Правоохоронці розглядають кілька версій мотивів, за якими було скоєно вбивство, одна серед яких – помста за нібито прийняття участі в подіях, що сталися 27 квітня 2012 року, коли в районі перехрестя пр. Леніна і вул. Фалєєвської застрелили бізнесмена.

Правда України

your ad here

В Україні немає чиновника, який би відповідав за курс національної валюти

yaresko

В Україні немає чиновника, який би відповідав за курс національної валюти.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько в ході засідання Комітету Верховної Ради з питань економічної політики.

“Немає фізичної особи, яка відповідальна за курс. Я вам не назву людину. Ні однієї установи в цій країні, яка відповідальна за курс гривні”, – сказала вона, відповідаючи на питання депутатів про те, хто винен у падінні курсу гривні.

“Курс гривні формується на базі монетарної суми грошей в країні, на це ми з вами впливаємо. Тому що ми з вами створюємо дефіцит в країні щороку, коли приймаємо бюджет. Ми дуже добре попрацювали над зменшенням дефіциту за останні два роки, але він ще є. Ми всі разом формуємо курс, і кожен день приймаємо рішення, які впливають на курс“, – сказала вона.

Яресько підкреслила, що курс гривні формується на базі конкретної суми грошей на ринку. При цьому вона зазначила, що деякі бюджетні організації та органи місцевої влади використовували бюджетні кошти в грудні замість рівномірного розподілу їх на 12 місяців, що створило додатковий тиск на гривню.

“Я зустрічалася з усіма обласними фінансовими директорами і сказала їм:” Не робіть цього “, – зазначила Яресько.

Правда України

your ad here

Яценюк намагається зберегти посаду шантажуючи українців кредитом МВФ

yacenuk-imf

Яценюк намагається зберегти посаду шантажуючи українців кредитом МВФ.

Представники уряду підпишуть оновлений меморандум про економічну і фінансову політику Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках програми розширеного фінансування EFF після звіту прем’єр-міністра в парламенті, запланованого на 16 лютого, повідомило джерело в органах влади.

“Підписання меморандуму відкладено через затягування з боку прем’єр-міністра”, – стверджує співрозмовник агентства.

За його словами, це пов’язано з тим, що Кабмін чекає гарантій, що він залишиться працювати далі і не буде відправлений у відставку. “Очевидно, що такі гарантії можуть з’явитися після 16 лютого”, – додало джерело.

Як повідомлялося, після загострення політичних протиріч в українській владі в середині минулого десятиліття свої підписи під меморандумом МВФ ставлять президент, прем’єр, міністр фінансів і глава Нацбанку.

Глава НБУ Валерія Гонтарева 1 лютого припустила, що Україна може направити МВФ оновлений меморандум для отримання 3-го траншу кредиту EFF у розмірі SDR 1,18 млрд ($ 1,63 млрд) ще в той тиждень, що дозволило б Фонду протягом 2-3 тижнів розглянути питання про виділення цих коштів.

В.Гонтарева зазначила, що обговорення проекту меморандуму в Давосі в 20-х числах січня з керівництвом МВФ, в якому брали участь також президент Петро Порошенко і голова Мінфіну Наталія Яресько, показали, що “у нас все нормально”.

Однак в наступні дні, особливо після заяви голови Мінекономрозвитку Айвараса Абромавичуса про відставку в зв’язку з тиском, що чиниться на нього, ситуація загострилася як в коаліції, так і у взаєминах з МВФ. К.Лагард двічі висловила стурбованість ситуацією в країні, заявивши про відхід влади зі шляху реформ і попередивши про можливість припинення фінансування.

“Я стурбована тим повільним прогресом, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зменшенні впливу корисливих інтересів на політику. При відсутності помітних зусиль надати новий поштовх реформам в управлінні державою і боротьбі з корупцією складно уявити, що підтримувана МВФ програма триватиме і буде успішною”, – говорилося в заяві глави МВФ 10 лютого.

“Україна ризикує повернутися до практики невдалих економічних кроків, яких і так вистачало в її недавній історії. Життєво важливо, щоб зараз дії лідерів України повернули країну на обнадійливий шлях реформ”, – додала К. Лагард.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько $ 17 млрд) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, в 2016 році – ще чотирьох. Однак до теперішнього часу країна отримала лише перший транш коштів на $ 5 млрд і другий – на $1,7 млрд.

Правда України

your ad here