Monthly: April 2020

Венедіктова пояснила рішення взяти радниками прокурорів, які не пройшли атестацію

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова вважає «достатньо кваліфікованими» своїх радників, які не змогли пройти атестацію в органах прокуратури. Про це вона заявила в інтерв’ю Hromadske.

У відповідь на зауваження журналіста, що радниками генерального прокурора є колишні прокурори, яких комісія визначила «недостатньо доброчесними або кваліфікованими», Венедіктова сказала: «Це комісія так визнала, а я вважаю, що ці люди якраз достатньо кваліфіковані для мене. І я прислухаюся до їхньої думки».

Водночас вона запевнила, що продовжує реформу прокуратури.

«У мене зараз звітування, заслуховування прокурорів областей. До 30 квітня в областях мають бути звільнені прокурори, які не пройшли перший і другий етапи атестації. За моїми листами прокурори звітують про те, що це виконується. Прокурори, які не пройшли атестацію, вони звільнені. Як можу не підтримувати реформу? Я підтримую», – заявила генпрокурорка.

Журналіст повідомив, що у відповідь на свій запит отримав перелік 10 штатних радників Венедіктової. За його словами, серед них – п’ятеро прокурорів, які не пройшли атестацію.

your ad here

Мокшандский кремль получил очень плохие новости: истерика лошадиного лаврова усугубила положение

Мокшандский кремль получил очень плохие новости: истерика лошадиного лаврова усугубила положение
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

your ad here

Президентська доставка масок в Епіцентр. Як гереги хотіли продати гуманітарний вантаж меру Києва!!!

Президентська доставка масок в Епіцентр. Як гереги хотіли продати гуманітарний вантаж меру Києва!!!

Ніби як гуманітарний вантаж захисних масок, окулярів та костюмів, які зустрічав президент зеленський, опинився на полицях гіпермаркетів регіонала і дегенерата Гереги.

Останній запропонував купити захисні засоби… меру Києва. Гучний скандал зірвав маски з обличь нової влади!

Блог про українську політику та актуальні події в нашій країні
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди,
або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 

your ad here

Веник и половые тряпки путляндского рейха

Веник и половые тряпки путляндского рейха.

Наглядный урок и лабораторная работа по общественно-политической русофобии
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

your ad here

Очередное абсурдное обращение обиженного карлика пукина

Очередное абсурдное обращение обиженного карлика пукина.

Последние новости из бункера, а именно пукин обратился вновь к россиянам. Все ждали финансовой поддержки, но вместо этого послушали историю про спартанцев. Это просто какое-то издевательство же, но при этом он отметил, что салют на день победы будет. Если с хлебом в стране проблемы, то вот зрелища никто не отменял
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

your ad here

Дегенератка малышева переплюнула Маска домом, купленным на украденные у россиян деньги

Дегенератка малышева переплюнула Маска домом, купленным на украденные у россиян деньги.

За бюджетные деньги она купила себе дом в пригорде Нью Йорка, а россиян призывает любить обиженных карликов пукина и собянина за их жалкие подачки
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

your ad here

Таджикистан офіційно підтвердив 15 випадків коронавірусу в країні

Міністерство охорони здоров’я і соціального захисту Таджикистану 30 квітня офіційно підтвердило наявність в країні коронавірусу. Відомство повідомило про 15 підтверджених випадків COVID-19, зокрема про 10 у Согдійської області і п’ять – у Душанбе, зазначають місцеві державні ЗМІ.

У зв’язку з цим Республіканська комісія з профілактики коронавірусної інфекції оголосила в країні з 4 травня 2020 року літні канікули для студентів 1-го, 2-го і 3-го курсів вузів Таджикистану і ухвалила рішення, що населення країни має обов’язково носити медичні маси.

Вранці перед офіційним оголошенням глава Ради директорів клініки Ібн Сіно у Душанбе Абдухаліл Холікзод повідомив у соцмережах, що «кілька співробітників клініки захворіли інфекційною хворобою, яка поширюється в країні», але при цьому не уточнив, про яке захворювання йдеться.

 

Влада Таджикистану довгий час заперечувала, що у країні є заражені коронавірусом чи померлі від COVID-19. У країні довгий час не закривали школи і не скасовували масові заходи: проводився навіть чемпіонат країни з футболу, який призупинили лише кілька днів тому. Але при цьому в період з 1 лютого по 30 квітня на території Таджикистану на карантин відправили понад 10 тисяч людей, 8 тисяч перебувають в ньому й зараз.

На початку травня країну може відвідати місія експертів ВООЗ: представники організації відвідають медичні установи та інші важливі об’єкти охорони здоров’я, а за підсумками візиту розкажуть про ситуацію з коронавірусом у регіоні.

 

your ad here

Визначати дату проведення зустрічі у «нормандському форматі» зарано – Кулеба

Наразі визначати дату проведення наступного саміту у «нормандському форматі» зарано. Про це на брифінгу 30 квітня заявив Дмитро Кулеба після онлайн-конференція глав МЗС Нормандської четвірки.

«Ніхто не сумнівається в тому, що берлінський саміт має бути проведений. Але при цьому ніхто не сумнівається в тому, що ми маємо підійти до нього з конкретними напрацюваннями, з виконаними тими завданнями, які були поставлені під час паризького саміту, і з розумінням того, якими будуть результати берлінського саміту», – зазначив Кулеба.

Востаннє лідери країн «Нормандської четвірки» зустрічалися у грудні 2019 року у Парижі.

 

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.

your ad here

Для Саакашвілі знайшли нову посаду – Арахамія

Для колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі знайшли нову посаду, повідомив лідер парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Саакашвілі останні кілька днів вів тривалі консультації з президентом. Вони знайшли інший формат, у якому вони будуть працювати. Це нова посада, про це буде повідомлено», – зазначив Арахамія під час брифінгу.

Водночас, за його словами, якщо Саакашвілі все ж вирішать призначати віцепрем’єром, у залі парламенту для цього є достатньо голосів.

«Але, за моєю інформацією, буде інше рішення, і президент вже відпрацював його з паном Міхеїлом. Про це буде повідомлено, можливо, сьогодні трішки пізніше, а можливо, наступного тижня напочатку», – заявив Арахамія.

22 квітня експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі повідомив, що президент України запропонував йому посаду віцепрем’єра з питань реформ.

 

your ad here

Europe’s Employment Aid Keeps Jobs from Vanishing — for Now 

Christian Etchebest’s Parisian bistro is a shadow of its usual bustling self. Five lunch specials sit in neat paper bags on the bar awaiting takeout customers — a tiny fraction of his normal midday business before the coronavirus. A skeleton staff rotates in daily at La Cantine du Troquet near the banks of the Seine River, just blocks from the Eiffel Tower. One day they packaged a streamlined version of his Basque menu: sausages with a celery and beetroot remoulade, mashed potatoes and a dessert of strawberries with lemon sauce. Yet Etchebest isn’t facing bankruptcy — not yet anyway — thanks to a French government program that lets him put staff on reduced hours and makes up most of their lost salary, on the condition they are not fired. That is giving him a chance to keep his team together, awaiting the day when restrictions are lifted and sit-down meals are again allowed at this restaurant and his six others across Paris.  Similar programs are keeping hard-hit businesses across Europe afloat, preventing millions of workers from losing their jobs  and income for now, and thousands of bosses from seeing their trained staff scatter. Some 11.3 million workers in France are getting up to 84% of net salary. The government estimates the cost at 24 billion euros ($26 billion), with half of all private sector employees expected to take part. FILE – Femke Zimmerman, manager of Brasserie Berlage, a cafe and restaurant nestled in the manicured gardens of The Hague’s historic art deco Kunstmuseum, poses for a portrait as she prepares the restaurant for reopening, April 24, 2020.Femke Zimmermann, manager of Brasserie Berlage in The Hague in the Netherlands, has her eye on re-opening even as she spends most days at home looking after her 1-year-old and 5-year-old sons while the restaurant’s owners pay her with government help.  For now, she is not overly worried about losing her job. She stays in contact with her team and asked them to come in to give the restaurant a two-day spring clean.  “They hate sitting at home. They want to do something for the business,” she said. Athens waiter George Sakkas, 26, is getting by on a Greek government program that lets businesses suspend workers’ contracts and replaces their pay with a flat stipend of 800 euros ($870). Businesses that take the help cannot fire staff.  “The stipend definitely helped,” he said, noting the amount was roughly what he would make anyway.  “In the beginning we didn’t know about the stipend, so [the closing] hit us very badly,” he said. “When the stipend arrived it gave us some breathing space.” 

your ad here

«Будеш знімати, тебе тут не стане!» – як зустрічають журналістів хами з «Волинської оптової бази» в Києві

«Будеш знімати, тебе тут не стане!» – як зустрічають журналістів хами з київських ринків.

Уряд дозволив ринкам працювати, втім за умови жорсткого дотримання санітарно-епідеміологічних вимог. Серед них: обов’язковість масок, антисептик на вході, наявність щитків між продавцем і покупцем, дистанція між продавцями у три метри, дезінфекція торгових поверхонь кожні три години і контроль чисельності: не більше однієї людини на 10 квадратних метрів площі. Ми відправилися на ринки, аби у прямому ефірі поспілкуватися із покупцями та продавцями щодо оновлених державою правил.

«Волинська оптова база» працювала і під час карантину, адже є місцем гуртових продовольчих закупівель, але працює і як роздрібний ринок. Не всі працівники охоче спілкувалися з журналістами, деякі одягали маски лише коли бачили камеру. В одному з павільйонів продавець навіть перейшов до погроз журналістам!!!
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди,
або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 

your ad here

Волна поднимается: комуняки Пекина играют в молчанку и пытаются прикинуться шлангом

Волна поднимается: комуняки Пекина играют в молчанку и пытаются прикинуться шлангом
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

your ad here

Обиженный карлик пукин «палит» контору за конторой в попытках снять “животворящие” санкции…

Обиженный карлик пукин «палит» контору за конторой в попытках снять “животворящие” санкции…

Это что же в россии такое происходит, что им просто-таки «срочно» надо «снять санкции»..?
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

your ad here

Началось! Мокшандский кремль дал свисток к позорному отступлению

Началось! Мокшандский кремль дал свисток к позорному отступлению


 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

your ad here

Britain Honors Fundraising WWII Vet on 100th Birthday

Britain Thursday went all out to honor the 100th birthday of a World War II veteran who has become a national hero for his $37 million fundraising effort for the nation’s health service.A retired engineer and captain in the British Army during World War II, Tom Moore wanted to do something nice for the National Health Service for the treatment he received after breaking his hip.Earlier this month he started an online campaign, pledging to do 100 laps – using his walker- around his 25-meter yard in exchange for donations. He had hoped to raise about $1,200. Instead, within days, he had raised millions.Since then his effort made “Captain Tom” a British celebrity, and the nation showed its appreciation Thursday.The Royal Air Force sent two World War II-era planes over his home. Congratulatory massages poured in from, among others, Prime Minister Boris Johnson, Prince Charles and England football captain Harry Kane. About 125,000 birthday cards came in from around the world, enough to fill a hall in his grandson’s school.Birthday cards are seen on display at Bedford School ahead of Captain Tom Moore’s 100th birthday in Bedford, Britain, April 28, 2020.And the British Army – with the approval of Queen Elizabeth – gave him an honorary promotion to colonel and replaced a medal he had received for his service but had lost.The Guiness Book of World Records says Moore set a record for most money raised by an individual charity walk.Moore said Thursday he was very moved by the outpouring of gratitude, and for being made an honorary colonel. He said “I’m still Captain Tom, that’s who I really am. But if people choose to call me ‘colonel’, well, thank you very much.” 

your ad here

У Росії перенесли відкриття «головного храму Міноборони», де є зображення Сталіна та Путіна

У Росії перенесли урочисте відкриття споруди, яку неофіційно називають «головним храмом міністерства оборони». Це сталося через епідемію COVID-19, повідомляє російська агенція «Інтерфакс» та інші російські ЗМІ.

Співрозмовник агенції припустив, що «термін відкриття храму буде синхронізований із датою офіційного святкування» завершення бойових дій у Європі, тобто 24 червня або 3 вересня.

Раніше урочистості планувалися 6 травня 2020 року. Висота будівлі становить 95 метрів, будівництво обійшлося в шість мільярдів рублів (це понад два мільярди гривень).

Член ради з культури при патріархові РПЦ Леонід Калінін назвав прийнятним зображення президента Росії Володимира Путіна та інших чиновників у храмі на мозаїці на тему анексії українського Криму, а портрета радянського диктатора Йосипа Сталіна – на мозаїці із зображенням параду, який відбувся 24 червня 1945 року і був присвячений перемозі над нацистською Німеччиною.

 

Парад 9 травня в 2020 року не відбудеться через епідемію. Президент Росії Володимир Путін обіцяв, що урочистості відбудуться пізніше, але дату не називав.

your ad here

Ринки відновлюють роботу з дозволу Кабінету міністрів (трансляція)

30 квітня, вдруге за час карантину, поновлюється робота низки ринків. За рішенням Кабінету міністрів, право на відновлення роботи отримують 872 ринки.

Напередодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що ринки мають працювати «з дотриманням жорстких санітарних норм, порушення яких будуть суворо каратися, аж до закриття ринків на певний період».

Наприкінці березня в Україні вже намагалися відкрити ринки, але згодом рішення скасували. Де працюють ринки, а де тільки готуються до відкриття, досліджують кореспонденти Радіо Свобода у Києві, Харкові, Львові, Одесі, Вінниці, Херсоні.

12 березня в Україні розпочався карантин у навчальних закладах через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. З 17 березня заборонена роботу закладів розваг та громадського харчування (окрім приготування їжі на винос), обмежений рух транспорту. Працюють магазини продуктів, побутових товарів та аптеки.

Читайте також: Продовольчі ринки у Львові можуть запрацювати з 1 травня​

Карантин мав тривати до 3 квітня, однак згодом уряд продовжив його ще на три тижні – до 24 квітня. Відтак його продовжили до 11 травня.

your ad here

У Росії вбили трьох людей, підозрюваних у тероризмі

У Росії Національний антитерористичний комітет заявив, що в Єкатеринбурзі вбиті троє підозрюваних у підготовці терактів.

У повідомленні йдеться, що в Чкаловському районі Єкатеринбурга співробітники ФСБ провели контртерористичну операцію. На місці вилучені зброя, боєприпаси і саморобні вибухові пристрої.

Перед тим в одному з районів Єкатеринбурга і приміському окрузі був запроваджений режим контртерористичної операції.

За даними регіонального сайту URA.RU, операція проводилася на в’їзді до Єкатеринбурга. Підозрювані жили в покинутому садовому будиночку. При затриманні вони чинили опір і «зазнали поранень, несумісних із життям», пише видання.

your ad here

«Слуга народу» Холодов заявив, що застряг на Кіпрі на весь час карантину, бо захворів і підозрював COVID-19

Народний депутат від «Слуги народу» Андрій Холодов, який залишив Україну та полетів на Кіпр після того, як президент Володимир Зеленський анонсував закриття кордонів, заявив, що перехворів ймовірно на короновірус і тому не зміг швидко повернутись. Він додав, що місцеві лікарі не робили йому тест, але зобов’язали його самоізолюватися та залишатися вдома. Про це він повідомив на своїй сторінці Facebook 30 квітня.

Холодов підтвердив, що півтора місяці тому, 15 березня, він дійсно вирушив на Кіпр, оскільки наступного дня в його сина була запланована операція. Однак пізніше він відчув погіршення стану здоров’я і запідозрив у себе COVID-19, оскільки він сидить у Раді поруч з депутатами Русланом Горбенком і Володимиром Ватрасом, які одними з перших отримали позитивні тести на коронавірус, написав Холодов.

«Мій стан різко погіршився і я почав підозрювати, що заразився коронавірусом. У мене були всі симптоми COVID-19, про які попереджали медики: висока температура, лихоманка, кашель, задишка. Тричі від 19 березня до мене додому викликали лікарів», – розповів депутат у дописі.

Читайте також: «Слуга народу» Холодов перед закриттям авіасполучення виїхав «карантинити» на Кіпр – «Схеми»​

Однак, за його словами, тесту йому так і не зробили – «оскільки людей із симптомами коронавірусу не впускали до лікарень». Водночас, як зазначив депутат, кіпрські лікарі зобов’язали його самоізолюватися і письмово заборонили йому поїздки. Таким чином Холодов пояснює, чому пропустив евакуаційний рейс з Кіпру 20 березня: «щоб не порушувати заборону лікарів на пересування і не піддавати небезпеці зараження сотні громадян України в літаку».

Крім того, він додав, що колеги по фракції «Слуга народу» і президент Зеленський були поінформовані про його ситуацію. А також анонсував, що планує повернутися в Україну 30 квітня рейсом Ларнака-Київ.

Раніше «Схеми» повідомили, що «слуга народу» Андрій Холодов з початком карантину та після звернення президента Володимира Зеленського до українських громадян із закликом повернутися в країну найближчим часом через закриття кордонів виїхав на Кіпр і відтоді не повертався в Україну.

Читайте також: Рада проголосувала законопроєкт 1049 без «тютюнової правки», яку просував «слуга народу» Холодов​

Він вилетів у місто Ларнака (Кіпр) 15 березня – за два дні до анонсованого президентом припинення регулярного пасажирського авіасполучення. Відтоді народний депутат не повертався – тобто вже півтора місяці перебуває за межами країни.

Відтоді парламент п’ять разів збирався на позачергові засідання в сесійній залі під куполом, для ухвалення термінових рішень, пов’язаних зокрема із заходами протидії поширенню коронавірусної інфекції.

З того часу компанія Sky Up щонайменше один раз здійснювала евакуаційний рейс українських громадян з Кіпру (20 березня).

your ad here

Russia Threatens Massive Response if US Deploys Low-Yield Nukes on Subs 

Russia is warning that any U.S. attempt to use a low-yield nuclear weapon against a Russian target would set off a massive nuclear response.The Russian foreign ministry was reacting to a State Department paper released last week that says placing low-yield nuclear weapons on ballistic missiles launched from submarines would counter what it sees as possible new threats from both Russia and China.Experts describe a low-yield weapon as the kind the United States dropped on Hiroshima and Nagasaki at the end of World War II.The State Department asserts that the low-yield weapons “reduce the risk of nuclear war by reinforcing extended deterrence and assurance.”It alleges Russia is considering using such nonstrategic nuclear arms in a limited war.  Russia denies it is a threat to the U.S. and accuses Washington of “lowering the nuclear threshold.”“Any attack involving a U.S. submarine-launched ballistic missile (SLBM), regardless of its weapon specifications, would be perceived as a nuclear aggression,”  Russian foreign ministry spokeswoman Maria Zakharova said Wednesday. “Those who like to theorize about the flexibility of American nuclear potential must understand that in line with the Russian military doctrine such actions are seen as warranting retaliatory use of nuclear weapons by Russia.”Russia says it wants to extend the 2010 New START treaty limiting the number of deployed nuclear missiles, warheads, and bombers along with strict inspection regimes. The pact is set to expire next year.The Trump administration says it wants a new arms control agreement that also includes China — which Russia calls impractical. 

your ad here

У Косові сформували нову парламентську більшість

«Демократичний союз Косова» колишнього прем’єра Іси Мустафи й «Альянс за майбутнє Косова» іншого колишнього премʼєра Рамуша Харадіная досягли домовленості щодо формування нового уряду й вимагають якомога швидше скликати парламент. Про це заявив кандидат від ДСК на посаду голови уряду Авдулах Хоті, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Після виборів у жовтні 2019 року політичні партії чотири місяці домовлялися про формування нової правлячої коаліції. На початку лютого 2020 року владу сформували лівонаціоналістичний рух «Самовизначення» Альбіна Курті, котрий став премʼєром й правоцентристський консервативний ДСК.

Цей уряд подав у відставку 25 березня, оскільки виявилося, що коаліційні партнери неспроможні дійти спільної мови щодо більшості питань необхідних для ефективного функціонування держави.

Президент Хашім Тачі запропонував Албіну Курті сформувати нову більшість. Той відмовився й вимагав від глави держави призначити нові вибори. Відтак Тачі надав шанс сформувати більшість другій за величиною політичній партії.

Для обрання нового уряду необхідно набрати 61 з-поміж 120 депутатських голосів. Партії Мустафи й Харадіная разом мають 41 депутата. Вони стверджують, що мають підтримку депутатів сербської національності й інших нацменшин та ще деяких депутатів від колишньої опозиції.

Колишній премʼєр Харадінай заявив, що основними завданням нового уряду буде боротьба проти COVID-19 й подолання економічних наслідків пандемії.

Станом на 28 квітня у Косові ідентифіковали 790 хворих, померла 21 людина.

ІНТЕРАКТИВНА МАПА: Розповсюдження COVID-19 у cвіті

your ad here

Маски сброшены: генерал-отступник хафтар предал обиженного карлика пукина в Ливии

Маски сброшены: генерал-отступник хафтар предал обиженного карлика пукина в Ливии.

Как только Реджеп Эрдоган обрушил на хафтара всю мощь своей армии, устроив ихтамнетам горячий прием, то он тут же сбросил маску военного командира
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

your ad here

Страна-дауншифтер: безработица и нищета “обнулят” бывшего “подполковника кгб”…

Страна-дауншифтер: безработица и нищета “обнулят” бывшего “подполковника кгб”…

Падение доходов бюджета — это, в первую очередь, падение благосостояния россиян, и перед правительством остро стоит вопрос распечатывания последнего резервного фонда, ФНБ, на что в кремле идут с большим скрипом…
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 

your ad here

Саакашвілі – розбір одеських польотів і прольотів

Саакашвілі – розбір одеських польотів і прольотів
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди,
або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 

your ad here