Daily: 01/29/2016

Українські патріоти знесли у Дніпропетровську монумент кату петровському

kat-petrovskyi

У Дніпропетровську знесли останній великий пам’ятник радянської доби – монумент Григорієві Петровському на привокзальній площі. Акція, за словами організаторів, була приурочена до Дня пам’яті Героїв Крут. Вона відбулась у присутності сотень жителів міста.

Активісти фарбою написали на монументі «Кат», «Вбивця», «Ворог» тощо. Потім за допомогою металевого тросу й крану пам’ятник повалили.

Загалом акція тривала понад три години. Падіння монумента присутні вітали вигуками «Слава Україні!» та запаленням «фаєрів», потім вони разом заспівали гімн України. На площі біля поваленого пам’ятника лунали заклики до демонтажу наступної скульптури радянського періоду – пам’ятника Калініну. Поліція не втручалась.

Як зазначив керівник управління житлово-комунального господарства міськради Михайло Лисенко, напередодні з поліції надійшло звернення з проханням демонтувати пам’ятник Петровському силами комунальних служб, щоб уникнути можливого протистояння, однак, як зазначив посадовець, це було неможливо зробити без дозволу балансоутримувача – Кіровської районної ради міста, а також рішення міської ради.

Пам’ятник Григорієві Петровському, більшовицькому діячеві й одному з організаторів Голодомору, на честь якого досі назване місто, був встановлений у Дніпропетровську 40 років тому. Ідея його знесення обговорюється щонайменше десятиліття. Кілька років тому патріотично налаштована громадськість пропонувала демонтувати скульптуру й переплавити її на монумент жертвам Голодоморів.

Правда України

your ad here

В путляндии нарушают права человека и унижают достоинство приезжих с Донбасса

ua-bezhency

Мэр Мурманска нарушает права человека и унижает достоинство приезжих с Донбасса.

Мэр Мурманска Алексей Веллер обвинил беженцев из Украины в шантаже местных властей и заявил, что никому «не позволит сесть на шею».

«Им (украинским беженцам — ред.) неоднократно предлагалось разместиться в других условиях. Городская власть никогда не пойдет на ущемление интересов горожан, которые десятилетиями ждут очереди в квартиры, отдавая квартиры беженцам. Мы для беженцев решаем вопросы иначе. Не получится шантажировать ни власть города Мурманска, ни власть Мурманской области. Никто никого на улицу не выгонит, но и сесть на шею никому не будет позволено», — сказал Веллер.

Как ранее сообщалось, губернатор Мурманской области Марина Ковтун подписала постановление о ликвидации пунктов временного размещения для беженцев из Украины.

Справка. С апреля 2014 года в ФМС за временным убежищем или статусом беженцев обратились 404 тыс. украинцев, 265 — за разрешением на временное проживание. 152 тыс. украинских граждан приобрели трудовые патенты. По словам заместителя главы ФМС России Вадима Яковенко, в настоящий момент более 600 тыс. украинских мигрантов нарушают режим пребывания в РФ. Всего, по его данным, на территории РФ находится 2,6 млн граждан Украины, из них с юго-востока страны приехало около 1 млн человек. 29 октября ФМС опубликовала проект постановления правительства, согласно которому из федерального бюджета должно быть дополнительно выделено 736 млн руб. на социально-бытовое обустройство находящихся в пунктах временного размещения беженцев с Украины с 1 октября по 31 декабря 2015 года.

С 1 ноября для граждан Украины отменили льготный режим пребывания на территории России: льготный 90-дневный период нахождения в стране больше не будет продлеваться. Позже в ФМС РФ заявили, что не планирует закрывать ПВР в течение 2016 года.

Правда України

your ad here

Яценюк відновлює нелегальну торгівлю автомобільними довідками дипломатів

diplomatic-cars

Яценюк відновлює нелегальну торгівлю автомобільними довідками дипломатів.

Уряд пропонує повернути українським дипломатам право безмитного ввезення легкових автомобілів в Україні. Відповідний законопроект поданий у Верховну Раду і може бути розглянутий вже в найближчі дні.

Головна умова для безмитного ввезення – дипломати мають опрацювати далеко від Батьківщини не менше двох років, а машину купити не пізніше, ніж за півтора року до повернення. Ще одна умова – вартість машини не повинна перевищувати третини від заробітку дипломата за весь строк відрядження.

Уряд Яценюка не винайшов велосипед – схожа норма працювала з 2004 року, завдяки постанові Кабміну Віктора Януковича. Згідно з нею, всі співробітники наших диппредставництв за кордоном отримували право ввезти в Україну без сплати жодних митних платежів автомототехніку на суму, яка дорівнює половині виплачених їм добових. Причому автомобілі можуть бути куплені в будь-якій країні і за нотаріальним дорученням цією пільгою могла скористатися будь-яка особа!!!!

Отже відбувається такий «бізнес»: співробітник нашого консульства, наприклад десь у Європі отримав за свою каденцію 90’000$ добових. Повернувшись додому, в бухгалтерії МЗС йому видають спеціальну довідку, за якою він отримує право ввезти в Україну автомототехніку на суму 45’000$ без сплати жодних митних платежів. Цінність такої довідки вражаюча, бо пересічний громадянин повинен сплатити митниці з такого автомобіля 20’000$ – 50’000$ в залежності від його віку і об’єму двигуна. Таким чином бюджет України щорічно не дораховується митних платежів на приблизно 15’000’000$!!!

Як пояснив мені фахівець автомобільного бізнесу, таку довідку можна легко реалізувати приблизно за половину її номіналу, що деякі спіробітники успішно і роблять. Ось такий додатковий бонус існує в наших дипломатів.

Півтора роки тому, за рішенням команди Яценюка діру на кордоні закрили, скасувавши дію «безмитного» провозу з 1 січня 2015 року.

Через рік Кабмін має намір повернути «безмитне право» для дипломатів.

Як випливає з відповіді Державної фіскальної служби, в 2014 році (вже за нової влади) в країну заїхало 465 безмитних «дипломатичних» автомобілів.

Приблизний підрахунок, що враховує кількість співробітників в дипломатичних установах за кордоном (1500 чоловік) і середній термін закордонного відрядження (три роки), показує, що мало не кожен дипломат в 2014 році повернувся в Україну «на колесах». Така автоманія в МЗС може свідчити про те, що мова йде не стільки про власні потреби чиновників в автотранспорті, скільки про можливості вигідно перепродати автомобіль всередині України.

До речі, в 2013-му році без сплати мита в країну заїхало помітно менше машин дипломатичних співробітників – 330.

Правда України

your ad here

Пожежа на Київському річковому вокзалі може бути ініціативою нових власників

pozhezha-richkovyi-vokzal

У Києві в приміщенні Річкового вокзалу на Поштовій площі сталася пожежа. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила голова прес-служби комунального підприємства «Київпастранс» Анна Бондар.

«Займання на Річковому вокзалі. Пожежні не можуть під’їхати до приміщення з боку Поштової площі. Приїхала «швидка», – йдеться в повідомленні.

Раніше міністр культури України В’ячеслав Кириленко офіційно доручив двом управлінням Мінкультури розглянути питання щодо можливості запровадження охоронних заходів у відповідності до чинного законодавства з метою збереження монументально-декоративних творів будівлі річкового вокзалу в Києві. 

Таке доручення з’явилося після публікації про анонсовану реконструкцію будівлі Річкового вокзалу на Поштовій площі у Києві. Зокрема, журналісти з’ясували, що будівля Київського річкового вокзалу, яка перебуває у власності компанії, пов’язаної з колишнім головою Держкомпідприємництва Михайлом Бродським і депутатом Верховної Ради від «Опозиційного блоку» Нестором Шуфричем, у 2018 році може перейти у власність банку ПУМБ із групи СКМ бізнесмена Ріната Ахметова.

Правда України

your ad here

В окупованому Криму жителі масово ухиляються від служби в путінській армії

krymchany

В окупованому Криму жителі масово ухиляються від служби в путінській армії.

Окупаційна влада Криму повідомила про проблеми, які виникли у неї під час осіннього призову до російської армії.

«Серед них – неналежне медичне обстеження призовників, недостатньо результативний розшук громадян, які ухиляються від військової служби», – повідомляє прес-служба окупаційної адміністрації Керчі.

У повідомленні наголошується, що місцевій владі доручено виправити «недоліки» до весняного призову.

У Криму поліція загрожує кримським татарам штрафами і переслідуваннями за ухилення від служби в армії.

Торік у Криму міністерство оборони Росії проводило акцію «Військова служба за контрактом – твій вибір», рекламуючи переваги військової служби в Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили економічні санкції. Росія називає окупацію півострова «відновленням історичної справедливості».

Правда України

your ad here