Daily: 12/01/2015

Влада США прийняла рішення прийняти більш суворі умови програм безвізового в’їзду на свою територію

США

Влада США прийняла рішення прийняти більш суворі умови програм безвізового в’їзду на територію США у зв’язку з терористичною загрозою, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на заяву Білого дому.

Зокрема, людей, що в’їжджають в США, будуть перевіряти, чи відвідували до цього країни, які вважаються американською владою притулком для терористів.

Крім того, федеральні агентства США будуть більш тісно взаємодіяти з владою країн, громадянам яких дозволений безвізовий в’їзд, для збору інформації про мандрівників.

Також США мають намір розмістити групи фахівців в країнах, де існує небезпека повернення у них радикальних мусульман, які брали участь у бойових діях і плануючих надалі попрямувати в США.

ЗМІ зазначають, що адміністрація США також звернулася до Конгресу з проханням профінансувати додаткові заходи у сфері безпеки щодо осіб, які прибувають в США в рамках безвізового режиму.

За даними ЗМІ, безвізовий режим США діє відносно 38 країн

Правда України

your ad here

У 2016 році курс долара в Україні буде коливатися в межах 22-32 гривень за долар

kurs-dollara

У 2016 році курс долара в Україні буде коливатися в межах 22-32 грн/дол.

Про це заявив головний фінансовий аналітик рейтингового агентства Віталій Шапран, коментуючи заяву Мінфіну про те, що офіційний курс на наступний року складе 24,1 грн/дол.

“Ми беремо ті межі, в яких курс коливався в 2015 році”, – пояснив експерт.

На початку листопада міністр фінансів Наталя Яресько назвала інший, більш оптимістичний курс, – 24,1 грн / $. У цьому немає нічого дивного, говорить старший економіст Олена Бєлан, це прогноз МВФ, і при складанні бюджету Мінфін орієнтується на нього.

Головними чинниками, які грають на зниження курсу гривні, зараз є необхідність збільшити резерви Нацбанку, а також погана ситуація на зовнішніх ринках, пояснює Шапран. Як відомо, МВФ вимагає від Національного банку збільшувати золотовалютні резерви. За різними оцінками НБУ вже викупив з ринку $ 1,5-2 млрд. А це знижує вартість гривні.

Ціни ж на продукти нашого експорту у світі – метал, руду і зерно – падають. А значить зменшується приплив валюти в країну. До всього цього додається негативне ставлення населення і бізнесу, які в даній ситуації скуповують долари, побоюючись погіршення ситуації. Ризики тут все ті ж: погіршення ситуації на сході країни, а також побоювання того, що МВФ може не надати черговий транш.

Втім, за умови, що співпраця з МВФ продовжиться, падіння курсу до 32 грн/$ швидше за все не відбудеться.

“Ціни на метал торік були на рівні $550 за тонну, а в цьому році в майже два рази нижчою – $280”, – відзначає Бєлан. Такого значного обвалу цін на наш експорт цього року швидше за все не відбудеться.

Як повідомлялося, у Мінфіні України вірять: курс долара впаде до Нового року. У відомстві заявляють, що ослаблення гривні, яке спостерігається останнім часом, має тимчасовий характер.

Правда України

your ad here

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував путіну піти … у відставку

erdogan-putin

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відкинув звинувачення президента Росії Володимира Путіна в торгівлі нафтою ІДІЛом і запропонував Путіну піти у відставку.

Про це він заявив у понеділок, виступаючи в Парижі після кліматичного саміту.

Ердоган заявив, що вся торгівля Туреччини нафтою і газом цілком легальна, і додав, що у випадку, якщо звинувачення Путіна будуть доведені, то він для збереження честі турецької держави піде у відставку.

При цьому він звернувся до російського президента з питанням, чи піде Путін у відставку, якщо його звинувачення не підтвердяться?

Як відомо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація.

Туреччина заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету.

Путін назвав інцидент з літаком “ударом в спину, який завдали посібники терористів”.

На саміті в Парижі Путін заявив, що Туреччина збила російський винищувач, щоб зберегти свої канали нелегальної торгівлі нафтою з ІДІЛ.

Правда України

your ad here

Зятя підрахуя ківалова екс-прокурора Подільського району Сергій Нечипоренко затримали за хабар

ziat-kivalova

У Києві за хабар у 150 тисяч доларів затримали працівника прокуратури Подільського району Києва та екс-прокурора цього району. Про це повідомляє Генпрокуратура.

ziat-kivalova

Відзначається, що вказані кошти зловмисники вимагали за закриття кримінального провадження відносно громадянина.

Дії злочинців кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

За скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

На даний час проводяться слідчі та розшукові дії з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення. Також вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За нашими даними, одним з підозрюваних є екс-прокурор Подільського району Сергій Нечипоренко – зять Сергія Ківалова, іншим – діючий заступник прокурора району.

Правда України

your ad here