Україна повернула з російського полону 215 військових. Москві віддали Медведчука – Єрмак

Голова Офісу президента Андрій Єрмак вночі повідомив, що Україна повернула з російського полону 215 військових. За його словами, 108 з них – це бійці полку «Азов».

За його словами, Київ віддав Москві кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, – загалом 55 російських полонених.

«Денис Прокопенко «Редіс», Сергій Волинський «Волина», Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з «Азовсталі» – вони вже перебувають у безпеці. Це результат особистих домовленостей президента Зеленського з Президентом Ердоганом. Росіяни хотіли нас шантажувати їхніми життями, але ми не дамо їм можливості робити це ні з ким. Також серед звільнених – 10 іноземців, які воювали за Україну, і яким погрожували смертю. Вони вже знаходяться в місті Ер-Ріяд. Ми обміняли 200 наших героїв на Медведчука, який вже дав усі можливі покази слідству. А 5 героїв-командирів «Азовсталі» – на 55 російських полонених, які не мають для нас жодного інтересу», – розповів Єрмак у фейсбуці.

Єрмак уточнив, що обмін полоненими пройшов у декілька етапів і у різних локаціях.

«Це був складний процес… Щиро вітаю наших героїв із поверненням додому. Ми надамо їм всю необхідну допомогу – медичну, соціальну та будь-яку іншу. Їхнє повернення – заслуга народу України. Заслуга всіх і кожного захисника України, всіх і кожного, хто забезпечує їхні тили», – зазначив голова ОПУ.

Новина доповнюється…

 

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading