Daily: 11/28/2020

Сімферопольська «справа Хізб ут-Тахрір»: Сулейманов та його захист не встигли ознайомитися з матеріалами справи

Фігурант другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Ескендер Сулейманов не встиг за встановлений судом строк ознайомитися з усіма матеріалами своєї кримінальної справи – він переглянув лише 38 томів з 57-ми. Крім того, захист не повідомили про наявність в даній справі 56 і 57 томів. Про це адвокат Сулейманова Рустем Кямілєв розповів «Кримській солідарності».

«Ескендер ознайомився з 38 томами і теж не в повному обсязі. Ми відповідні зауваження внесли в протокол. Я з 57 томів був ознайомлений з 55. Слідчий мене навіть не повідомляв про те, що є ще да томи. Коли було засідання щодо обмеження терміну ознайомлення з матеріалами кримінальної справи мене і Ескендера, суддя сказала, що нібито ми повинні самі бути в ФСБ і цікавитися – це повний абсурд. Тобто адвокат сам повинен цікавитися цією справою, просити слідчого про те, щоб він його повідомив, хоча в кримінально-процесуальному кодексі ясно прописано, що слідчий повинен повідомляти адвоката про слідчі дії заздалегідь, протягом п’яти діб», – прокоментував адвокат.

Кямілєв заявив низку клопотань, зокрема, про виклик свідків і низки експертів на судове засідання, а також – про проведення очних ставок з прихованими свідками, які стверджували, що бачили Сулейманова на зборах. Також адвокат долучив до клопотань тексти резолюцій ООН про ситуацію в Криму, пов’язані з порушенням прав людини.

«У всіх цих резолюціях йдеться про гуманітарне право, яке на сьогоднішній день Російська Федерація порушує, незважаючи на те, що є підписантом цих міжнародних договорів. Дотримуватися цих угод – обов’язок цієї держави», – зазначив адвокат.

Після обшуків 10 червня 2019 року в будинках кримських татар в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах затримали вісьмох чоловіків, це Руслан Нагаєв, Ельдар Кантіміров, Руслан Месут, Ленур Халілов, Риза Омеров, Енвер Омеров, Айдер Джеппаров і Ескендер Сулейманов.

ФСБ Росії заявила, що слідчі дії прровели у рамках кримінальної справи за статтею про організацію або участь у діяльності терористичної організації, і стосуються релігійної організації «Хізб ут-Тахрір».

Українські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження через проведення російськими силовиками обшуків в анексованому Криму.

Після російської анексії Криму навесні 2014 року на півострові регулярно відбуваються обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії і на території анексованого нею Криму організацією «Хізб ут-Тахрір».

your ad here

У Чернівцях перед другим туром виборів міського голови поліція взяла під охорону ТВК та виборчі дільниці

У Чернівцях перед другим туром виборів міського голови, який призначили на 29 листопада, поліція взяла під охорону одну територіальну виборчу комісію та 112 виборчих дільниць. Про це повідомили в обласному управлінні поліції.

Зазначається, що ще чотири виборчі спеціальні дільниці не отримали бюлетені через відсутність виборців.

«Напередодні керівництво поліції Чернівецької області провело інструктаж поліцейських, які заступили на охорону виборчих дільниць. Особовому складу наголошено на дотриманні дисципліни, законності й політичної нейтральності, а також готовності надати допомогу суб’єктам виборчого процесу в межах компетенції поліції. Поліцейські забезпечили супровід бюлетенів на виборчі дільниці і охорону під час їхнього транспортування», – мовиться у повідомленні.

У поліції додали, що для оперативного реагування було створено додаткові слідчо-оперативні та вибухотехнічні групи, а також групи превентивної комунікації.

У другий тур виборів мера Чернівців вийшли Роман Кличук (партія «Єдина альтернатива») і Віталій Михайлишин («Команда Михайлишина»).

your ad here

Catholics in France Oppose Prayer Service Restrictions Imposed on Places of Worship

As French authorities ease some measures taken due to the coronavirus pandemic, Catholics in the country are challenging the size limit still imposed by the government on prayer services.The coronavirus pandemic places a heavy burden on France, where more than 50,000 people have died of COVID-19. Places of worship were still open during the lockdown, but regular prayer services were banned due to health concerns.Believers in France were relieved this week when French Prime Minister Jean Castex announced that prayer services could resume Saturday in places of worship.During a press conference, Castex explained it would be progressive in places of worship, as they have become clusters during the pandemic, in France and all over the world. Only 30 people at a time will be allowed at prayer services inside places of worship and with stringent sanitary measures. That number might increase by December 15, when the lockdown ends, if the epidemic is under control, the French prime minister said.France’s Catholics Protest Lockdown MeasuresAs COVID infections rise, safe-distance restrictions include bans on public masses, prompting observant French Catholics to take to the streetsSince the announcement, the government has been heavily criticized for the arbitrary number. The 30-person limit for any building no matter the size – from tiny churches to gothic cathedrals – is not acceptable to a lot people, like Christiane, a Catholic from Paris.She says with this decision, authorities are making fun of them, as 30 people in a cathedral does not make sense to her. She said it shows disdain toward Catholics.Some Catholic clergy has vowed to fight the decision and said it hopes the government will shift its restriction on places of worship, according to Roman Catholic Bishop Matthieu Rougé of Nanterre, a city near Paris.“Many Catholics and non-Catholics find the decision ridiculous, unfair and disrespectful of Catholics,” said Rougé. Thirty people in a very large church is ridiculous. Why such a repeated mistake? These are institutional failures. There is, also, I think, a lack of consideration for faith or believers.”Shops regarded as “non-essential” also reopened in the country Saturday. Bars and restaurants will not reopen until at least January 20. 

your ad here

Тихановська: постраждалих і затриманих у Білорусі – близько 30 тисяч

Тих, хто постраждав чи був затриманий під час протестів у Білорусі, нараховується близько 30 тисяч. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська.

«Ті, хто постраждав, був затриманий, тих, які будь-яким чином були залучені, біля 30 тисяч», – сказала Тихановська.

Вона додала, що близько 132 людей наразі є політув’язненими, загинули восьмеро людей.

У Білорусі від серпня тривають масові протести з вимогою відставки Олександра Лукашенка, оголошеного ЦВК переможцем виборів президента, що відбулися 9 серпня цього року. Лукашенко керує в Білорусі цю посаду з 1994 року.

Тихановська брала участь у цьогорічних виборах як кандидат. У травні, після того, як ЦВК відмовила у реєстрації кандидатом у президенти чоловікові Світлани, блогеру Сергію Тихановському, вона зареєструвала ініціативну групу від свого імені. Чоловік став керівником її виборчого штабу, згодом Сергія заарештували.

Повністю Суботнє інтерв’ю з лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською читайте на сайті Радіо Свобода та дивіться на YouTube-сторінці Радіо Свобода 28 листопада.

your ad here

Картина Клімта, яка зникла кілька десятиліть тому, знову виставлена в Італії

В італійській картинній галереї виставили картину австрійського художника-модерніста Густава Клімта, вперше відтоді, як вона була знайдена після зникнення 23 роки тому.

28 листопада галерея Річчі Одді в Пьячнезе представила «Портрет жінки», заявивши, що це «подарунок місту П’яченца, який був так випробуваний пандемією, що вразила [Італію] і весь світ».

Картина, яка була одним з кількох портретів Клімта, завершених до кінця його життя, між 1916 і 1918 роками, була вкрадена з галереї у лютому 1997 року. Вона була знайдена у дворі тієї ж галереї у грудні 2019 року садівниками.

Картина була захована за товстим шаром плюща за металевими дверима, загорнута у пластик.

Невідомо, що саме сталося з картиною після крадіжки, і чи залишала вона територію галереї.

your ad here

Тихановська: Крим за міжнародним законом український, а де-факто – «маємо те, що маємо»

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська вважає, що півострів Крим належить Україні за міжнародним законом. Про це Тихановська заявила в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

На уточнювальне питання стосовно того, чий Крим де-факто опозиціонерка відповіла: «маємо те, що маємо».

У розпал президентської кампанії у Білорусі – 27 липня цього року – Тихановська заявила, що Крим «фактично є російським». «Мені дуже болить той факт, що в Україні була війна, що країна перейшла з одного боку на інший. Це дуже болісне питання. Це питання розділяє людей і налаштовує одне проти одного. Я можу сказати, як це прийнято в нашій країні та відповідно до міжнародного права, що юридично Крим є українським, а фактично – російським», – сказала тоді Тихановська.

А в інтерв’ю інтернет-виданню «Медуза», опублікованому теж 27 липня, кандидат у президенти Білорусі від опозиції ухилилася від прямої відповіді на питання, яке стосувалося окупованого Росією українського півострова. «Я розумію, що питання про Крим розколює суспільство. А мені не хотілося б необережними словами когось відштовхнути. Тим більше, що я не політик, своєю головною метою я бачу об’єднання всіх сил для вирішення головного завдання – зміни влади і проведення чесних виборів. Ось на них вже зможуть висуватися політики, у яких будуть чітко визначені погляди, програми. І на чесних, вільних, абсолютно прозорих виборах білоруси зможуть вибрати собі нового керівника країни», – сказала Тихановська.

 

Повністю Суботнє інтерв’ю з лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською читайте на сайті Радіо Свобода та дивіться на YouTube-сторінці Радіо Свобода 28 листопада.

 

your ad here

Законопроєкт про підтримку бізнесу має набути чинності до 9 грудня – Арахамія

Законопроєкт про підтримку малого і середнього бізнесу на період карантину має набути чинності до 9 грудня, повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія 28 листопада після спільної наради керівництва парламенту, уряду й лідерів фракцій.

«Дуже стислі терміни для того, щоб цей законопроєкт був уже підписаний і набув чинності до 9 грудня, тому що є приблизно два мільйони людей, найманих працівників, за підрахунками уряду, які можуть отримати цю компенсацію до 8 тисяч гривень на людину», – сказав Арахамія.

За його словами, більшість часу наради «фактично витратили на те, яким чином пройти всі ці бюрократичні узгодження для того, щоб витримати ці терміни».

26 листопада президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про підтримку суб’єктів господарювання на період обмежувальних заходів, пов’язаних із пандемією COVID-19.

Перед тим Зеленський анонсував 8 тисяч гривень одноразової допомоги фізичним особам-підприємцям та працівникам, які втратили роботу через карантин.

your ad here

Мер Варшави обіцяє зупинити фінансування поліції, якщо вона не припинить застосовувати силу проти демонстрантів

Мер Варшави Рафал Тшасковський пообіцяв зупинити співфінансування поліції, якщо вона не припинить застосовувати насильство до учасників акцій проти заборони на аборти, йдеться в повідомленні на сайті мерії.

Тшасковський зазначив, що поліція за останні декілька днів змінила своє ставлення до демонстрантів – проти людей застосували кийки і газ. «Ще кілька тижнів тому поліція займалася захистом демонстрантів. Тепер, як ви бачите, поліція за політичним наказом змушена порушувати основні принципи, яким вона повинна слідувати», – сказав він.

За словами мера Варшави, основний принцип дій поліції – незастосування сили проти мирних демонстрантів. Він додав, що кожен поліцейський повинен мати маркування, а після кожного застосування сили, включаючи прямий примус, поліція повинна надати звіт у парламентський комітет.

Рафал Тшасковський пообіцяв, що влада столиці Польщі уважно стежитиме за діями поліції в ці вихідні. Якщо знову будуть порушені стандарти роботи, то він разом з іншими мерами міст буде розглядати питання про зупинку співфінансування правоохоронців.

Мерія відзначила, що багато років співфінансує діяльність поліції. У 2020 році було виділено понад шість мільйонів злотих (1,6 млн доларів).

Закони про переривання вагітності в Польщі – найсуворіші в Європі і одні з найсуворіших у світі. Досі аборт можна було зробити законно тільки в разі зґвалтування, інцесту, серйозної загрози життю матері і патології плода. На останню причину доводилося 98% всіх зроблених у Польщі легальних абортів. І саме її в кінці жовтня Конституційний суд Польщі визнав «неконституційною».

Це рішення спровокувало масові протести по всій країні. Лише у Варшаві на вулиці 30 жовтня вишли близько 150 тисяч людей. Активісти по всій країні перекривали дороги, зривали церковні служби. У Катовіце поліція застосувала сльозогінний газ для розгону багатотисячної акції. У Кракові люди зібралися у єпархіальній курії з плакатами «Ті, хто живе в Польщі, в цирку не сміються».

Уряд Польщі на тлі масових протестів заявив, що відкладає виконання рішення Конституційного суду.

Щорічно в Польщі проводять близько тисячі легальних операцій по перериванню вагітності, 98 відсотків з яких – через внутрішньоутробні патології плоду.

Групи із захисту прав жінок вказують, що справжнє число абортів серед польських жінок, які проводять або підпільно, або в інших країнах, досягає 80-120 тисяч.

your ad here

Іран звинуватив США й Ізраїль у вбивстві фізика-ядерника і пообіцяв помститися

Президент Ірану Хасан Роугані в ефірі державного телебачення звинуватив США й Ізраїль у вбивстві фізика-ядерника Мохсена Фахрізаде. Раніше про наявність ізраїльського сліду у замаху заявило Міністерство закордонних справ країни.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї закликав помститися за вбивство вченого. У дописі на своєму офіційному сайті 28 листопада Хаменеї закликав «стежити за цим злочином і, безумовно, покарати винних».

Фахрізаде помер напередодні в лікарні після замаху неподалік від Тегерана. Поблизу автомобіля, в якому він їхав, стався вибух, а коли авто зупинилося – його обстріляли з автоматичної зброї.

Західні розвідувальні служби підозрювали вченого в тому, що він очолює військову ядерну програму Ірану, існування якої країна категорично заперечує.

«Вбивство мученика Фахрізаде показує відчай наших ворогів і глибину їхньої ненависті … Його мученицька смерть не уповільнить наших досягнень», – заявив Роугані під час свого виступу.

«Укотре злі руки глобальної зарозумілості залиті кров’ю за допомогою найманця – узурпаторська сіоністського режиму», – заявив президент Ірану.

Формулювання «глобальна зарозумілість» часто використовується іранською владою для позначення США, а «узурпаторський сіоністський режим» – на позначення Ізраїлю.

Джерела газети The New York Times в американській розвідці так само припускають, що за замахом можуть стояти ізраїльські спецслужби. При цьому неясно, чи були в курсі підготовки замаху їхні американські колеги.

Вбивство Фахрізаде може ускладнити курс обраного президента США Джо Байдена на поліпшення відносин із Тегераном, зазначає видання. Байден обіцяв відновити ядерну угоду з Іраном, яку розірвав президент Дональд Трамп. Вона передбачала часткове зняття західних санкцій із Тегерана в обмін на відмову від розробки ядерної зброї.

Американський президент у 2018 році звинуватив Іран у тому, що він продовжує розробку і вийшов з угоди. Це рішення не було підтримане європейськими країнами, які вважають, що докази існування ядерної програми непереконливі.

Ізраїльська влада інформацію про смерть Фахрізаде поки що не прокоментували.

your ad here

Hundreds of ‘Zombie Mink’ Resurfacing from Mass Graves

Denmark’s government said on Friday it wants to dig up mink that were culled to prevent the spread of the coronavirus, after hundreds resurfaced from mass graves.Denmark ordered all farmed mink to be culled early this month after finding that 12 people had been infected by a mutated strain of the virus that causes COVID-19, which passed from humans to mink and back to humans.The decision led to 17 million animals being destroyed and to the resignation last week of Food and Agriculture Minister Morgens Jensen, after it was determined that the order was illegal.Dead mink were tipped into trenches at a military area in western Denmark and covered with 2 meters of soil. But hundreds have begun resurfacing, pushed out of the ground by what authorities say is gas from their decomposition. Newspapers have referred to them as the “zombie mink.”Jensen’s replacement, Rasmus Prehn, said on Friday he supported the idea of digging up the animals and incinerating them. He said he had asked the environmental protection agency to investigate whether it could be done, and parliament would be briefed on the issue on Monday.The macabre burial sites, guarded 24 hours a day to keep people and animals away, have drawn complaints from area residents about possible health risks.Authorities say there is no risk of the graves spreading the coronavirus, but locals worry about the risk of contaminating drinking water and a bathing lake less than 200 meters away.

your ad here

Уряд 30 листопада відкриє можливість дофінансування музею Голодомору – ОП

Кабінет міністрів 30 листопада підготує розпорядження, яке відкриє можливості для дофінансування проєкту комплексу Національного музею Голодомору-геноциду, повідомляє Офіс президента України.

«Проєкт Національного музею Голодомору-геноциду дуже важливий для України: для нашої історії та майбутнього. Були певні проблеми з фінансуванням цього проєкту. Однак такі проєкти мають виконуватися в обов’язковому порядку. Я дав доручення Кабінету міністрів, і вже в понеділок це питання буде вирішено. Проєкт буде обов’язково завершено», – цитує ОП слова Володимира Зеленського, який разом із першою леді Оленою Зеленською 28 листопада вшанував пам’ять жертв голодоморів в Україні.

Пам’ять жертв голодоморів в Україні вшановують щороку в четверту суботу листопада.

Згідно з повідомленням на сайті Музею Голодомору, в квітні 2018 року була закладена капсула будівництва ІІ-ї черги Музею Голодомору, а 24 листопада 2018 року, в день вшанування 85-х роковин Голодомору, відбулася публічна презентація архітектурного проекту музею. Будівництво ІІ-ї черги планують закінчити у 2023 році.

У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Україна з посиланням на дані науково-демографічної експертизи стверджує, що загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

your ad here

Macron Calls Images of Police Beating Black Man Shameful for France 

President Emmanuel Macron said Friday that images showing Paris police beating up a Black music producer were shameful for France and that government would have to find a way to restore public confidence in the force.Prosecutors are investigating the violent arrest of Michel Zecler, who said he was also racially abused by the officers, after CCTV footage of the incident was released. The police watchdog is also investigating.Four police officers were being held for questioning as part of the investigation, the Paris prosecutor’s office said.The beating inside the entrance of a building was captured on closed circuit television and mobile phone footage, which has circulated widely online and has made headlines around Europe.”The images we have all seen of the aggression against Michel Zecler are unacceptable. They are shameful for all of us. France should never allow violence or brutality, no matter who it comes from. France should never let hate or racism prosper,” Macron said in a statement on his Facebook page.’Respect the law’He added that the police force should be exemplary.”Those whose job it is to apply the law should respect the law,” he said, adding that he has asked the government to urgently make proposals about how to restore confidence in the police.The beating of Zecler risks inflaming racial tension, with allegations of repeated police brutality against Black and ethnic communities at the forefront of many people’s minds after the death of Black American George Floyd in Minneapolis in May added fuel to  the “Black Lives Matter” movement.Dominique Sopo, president of anti-racism group SOS Racisme, told Reuters Zecler had been the target of a “racist attack.””For police officers to act that way, they must have a tremendous feeling of impunity. This situation is a symptom of an impunity that has been going on for too long,” he said.Paris police already faced criticism this week after social media photos and videos showed officers hitting protesters as they cleared out an illegal migrants’ campsite in a central Paris square.Incident at studioThe music producer told reporters he was set upon by police at his studio in Paris’s 17th arrondissement on Saturday.He said he had been walking in the street without a face mask — against French COVID-19 health protocols — and, upon seeing a police car, went into his nearby studio to avoid being fined. However, he said, the police followed him inside and began to assault and racially abuse him.Interior Minister Gerald Darmanin told France 2 television on Thursday that the officers would be punished if the alleged wrongdoing was confirmed.Zecler’s arrest came amid fierce debate in France over legislation that would limit journalists’ ability to document French police officers at work.Around 3,500 people marched against the bill in the western city of Nantes, where police used tear gas and made several arrests. Many in the march also protested against police violence, some with their faces bandaged in support of  Zecler. A similar demonstration is planned in Paris on Saturday.The outrage generated by Floyd’s death in the U.S. in May has resonated in France, particularly in deprived city suburbs where police often clash with youths from ethnic minority backgrounds.Protests in Paris in June focused on unsolved cases of people dying during police operations, such as Adama Traore, who died in police detention near Paris in 2016.

your ad here

US Sanctions Chinese, Russian Firms Over Iran Dealings

The U.S. announced economic sanctions Friday on Chinese and Russian companies that Washington said had supported the development of Iran’s missile program.The four firms, accused of “transferring sensitive technology and items to Iran’s missile program,” will be subject to restrictions on U.S. government aid and on their exports for two years, Secretary of State Mike Pompeo said in a statement.The sanctions, imposed Wednesday, were against two China-based companies, Chengdu Best New Materials and Zibo Elim Trade, as well as Russia-based Nilco Group and Joint Stock Company Elecon.”We will continue to work to impede Iran’s missile development efforts and use our sanctions authorities to spotlight the foreign suppliers, such as these entities in the PRC (China) and Russia, that provide missile-related materials and technology to Iran,” Pompeo added.President Donald Trump withdrew the U.S. in 2018 from the Iran nuclear deal established three years earlier under then-President Barack Obama.Trump has since reimposed crippling sanctions on the Islamic republic in what he calls a campaign of “maximum pressure.”The Trump administration has also since shown its determination to sanction any foreign country or company that does not comply with its Iran policies.

your ad here

Північна Корея закрила Пхеньян та заборонила риболовлю через COVID-19 – розвідка

Розвідка Південної Корея повідомила, що Північна Корея закрила Пхеньян та заборонила риболовлю на морі через COVID-19.

Північна Корея стверджує, що не виявила випадків зараження коронавірусом на своїй території, проте експерти ставлять під сумнів заяви КНДР.

За словами південнокорейського депутата Ха Те-кена, який отримав доступ до закритого брифінгу розвідки,  Кім Чен Ин вдається до «ірраціональних заходів» через «параною» щодо COVID-19.

Розвідники заявляють, що Північна Корея стратила чільного посадовця в серпні через порушення обмежень на закупівлю товарів з-за кордону. У жовтні стратили міняльника грошей.

Північна Корея також зупинила риболовлю та виробництво солі, щоб запобігти зараженню морської води вірусом. У межах іншого профілактичного заходу країна залишила близько 110 000 тонн рису з Китаю в північно-східному китайському порту Далянь.

За словами законодавця, розвідка переконана, що Північна Корея закрила Пхеньян та північну провінцію Джангганг. Перед цим локдаун був запроваджений в інших районах, куди нібито завозили несанкціоновані товари.

За даними Сеула, Північна Корея також безуспішно намагалася викрасти дані південнокорейських компаній, що розробляють вакцину проти коронавірусу.

 

your ad here

Довибори у Верховну Раду призначили на кінець березня

Довибори у Верховну Раду призначили на 28 березня 2021 року.

У цей день голосування відбудеться у 87 виборчому окрузі в Івано-Франківській області.

17 листопада припинилися повноваження народного депутата Зіновія Андрійовича, який виграв вибори в цьому окрузі. Його висувала партія «Слуга народу».

На місцевих виборах у жовтні його обрали мером Надвірної Івано-Франківської області.

 

your ad here

In Santa’s Mailbag, a Peek into Children’s Pandemic Worries

Jim, from Taiwan, slipped a face mask inside the greeting card he sent to Santa and marked “I (heart) u.” Alina, 5, asked in her Santa letter written with an adult’s help that he please use the front door when he drops in, because the back door is reserved for Grandma and Grandpa to minimize their risk of contamination.  And spilling out her heavy little heart to “Dear Father Christmas,” 10-year-old Lola wrote that she is wishing “that my aunt never has cancer again and that this virus no longer exists.”  “My mother is a care-giver and sometimes I am scared for her,” Lola explained, signing off her handwritten letter with, “Take care of yourself Father Christmas, and of the Elves.”  The emotional toll wrought by the pandemic is jumping off pages in the deluge of “Dear Santa” letters now pouring into a post office in southwest France that sorts and responds to his mail from around the world.  
 
Arriving by the tens of thousands, the letters, notes and cards — some mere scribbles, other elaborate labors of love in colored pens — are revealing windows into the tender minds of their young authors, and of adult Santa fans also asking for respite and happiness, at the tail end of a year of sickness and tumult.  Like this letter from young Zoe, who limited her requests to a music player and amusement park tickets because “this year has been very different from others because of COVID-19.”  “That’s why I am not asking you for many thing(s) to avoid infection,” Zoe wrote, signing off with “Merci!” and a heart.  In theory, and often in practice, any letter addressed “Pere Noel” — French for Father Christmas — and slipped into any post box around the world is likely to wend its way to the sorting office in France’s Bordeaux region that has been handling his mail since 1962. Toiling out of sight among vineyards, his secretariat of workers (who call themselves “elves”) spends the months of November and December slicing open envelopes decorated with hearts, stickers and colors, and spreading Santa magic by responding on his behalf.  From the first letters opened at the secretariat from Nov. 12, it quickly became apparent how the pandemic is weighing on children, says the chief elf, Jamila Hajji. Along with the usual pleas for toys and gadgets were also requests for vaccines, for visits from grandparents, for life to return to the way it was. One letter in three mentions the pandemic in some way, Hajji says.  “The kids have been very affected by COVID, more than we think. They are very worried. And what they want most of all, apart from presents, is really to be able to have a normal life, the end of COVID, a vaccine,” she says.  “The letters to Father Christmas are a sort of release for them. All this year, they have been in lockdowns, they have been deprived of school, deprived of their grandpas and grandmas. Their parents have been occupied by the health crisis and whatnot. So we, of course, can tell that the children are putting into words everything they have felt during this period.”  “We are like elf therapists,” she adds.  Replying to 12,000 letters per day, the team of 60 elves sets aside some that move them or catch the eye. Lola’s is among those that have stood out so far, with its heartfelt confession to Santa that “this year more than the others, I need magic and to believe in you.” The elves say their sense is that children are confiding worries that they may not have shared with parents.  Emma Barron, a psychiatrist specializing in the mental health of children and adolescents at the Robert Debré pediatric hospital in Paris, says landmark dates, including birthdays and holidays like Christmas, provide structure in childhood. Amid the pandemic’s uncertainty, the Dec. 25 anchor of Christmas is particularly important to kids this year.  “Children are quite surprising in that they can adapt to many things,” Barron says. “But rhythms, rituals and things like that are an integral part of children’s mental stability.”  As the letters flood in, it’s also clear that this goes beyond childhood. Santa is proving a beacon to adults, too, with some writing to him for the first time since they were kids.  One asked for “a pandemic of love.” A 77-year-old lamented that “lockdown is no fun! I live alone.” A grandparent asked Santa to “say ‘Hi’ to my two grandkids that I won’t be able to see this year because of the health situation.”  “Your mission will be hard this year,” wrote Anne-Marie, another adult suppliant. “You will need to sprinkle stars across the entire world, to calm everyone and revive our childhood souls, so we can dream, at last, and let go.”

your ad here