Daily: 10/28/2020

У ОП відреагували на петицію про ліквідацію Окружного суду Києва

За результатом розгляду петиції про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва президент Володимир Зеленський доручив розпочати відповідні консультації з Вищою радою правосуддя. Про це повідомили у Офісі президента України.

«Президент пропонує розпочати необхідні консультації з Вищою радою правосуддя для напрацювання прозорої та коректної процедури, яка дозволила б вирішити питання Окружного адміністративного суду міста Києва та зняти певну напругу в суспільстві щодо цієї ситуації», – мовиться у повідомленні.

 

26 жовтня петиція до президента України Володимира Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва набрала 25 тисяч підписів.

Автор петиції – журналіст Данило Мокрик.

«У рамках негайного забезпечення права громадян України на справедливий суд: просимо президента України невідкладно подати до Верховної Ради законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва», – мовиться в тексті петиції.

Мокрик вважає, що Окружний адмінсуд Києва втратив авторитет, зокрема, через зміст опублікованих Національним антикорупційним бюро України в липні 2019 року та в липні 2020 року записів розмов керівництва цього суду, «які свідчать про глибоко вкорінену в суді корупцію і практику неправосудності рішень».

your ad here

У НАБУ назвали «політичним» рішення КСУ щодо електронного декларування

Рішення Конституційного суду України щодо електронного декларування є політичним, а також призведе до закриття справ проти посадовців, які вказали неправдиву інформацію у деклараціях. Про це заявили у Національному антикорупційному бюро.

«У такий спосіб КС України не лише легітимізує наміри політиків та чиновників приховати від суспільства незаконно набуті статки, а й захищає інтереси окремих суддів КСУ, чиє недостовірне декларування досліджується у межах кримінальних проваджень», – мовиться у заяві.

У бюро наголосили, що електронне декларування є основою антикорупційної реформи, а його мета – зробити владу прозорою та підзвітною суспільству, зокрема це стосується у суддів.

«Однак судді КСУ вирішили, що всі служителі Феміди мають залишатися поза цим процесом, а моніторинг їхнього способу життя є нібито формою тиску, так само як і складання протоколів у разі виявлення розбіжностей між задекларованими і фактичними статками. Відтак, завдяки рішенню КСУ в Україні ніхто не контролюватиме і не матиме права запитувати про статки суддів та джерела їхнього походження, притягати до відповідальності за наявності розбіжностей. Таке рішення не витримує жодної критики, ані з етичної, ані з правової точки зору. Адже остаточне рішення в разі виявлених порушень суддями законодавства сфері запобігання корупції є виключною прерогативою судів, а не НАЗК чи НАБУ. Відтак висновки КСУ про нібито порушення незалежності суддів за нинішнього законодавства про запобігання корупції є безпідставними», – наголосили у НАБУ.

 

Зазначається, що станом на 27 жовтня у бюро ведеться 110 кримінальних проваджень, в межах яких детективи досліджують близько 180 фактів умисного внесення посадовцями недостовірних відомостей до е-декларацій.

«Семи особам, серед яких троє колишніх народних депутатів, повідомлено про підозру. 34 справи скеровано до суду. Стосовно 13 осіб є рішення суду (шість вироків, стосовно семи осіб справи закриті за нереабілітуючими підставами). Через рішення КСУ всі ці справи мають бути закриті. Відтак, посадовці, викриті на зловживаннях, уникнуть відповідальності», – мовиться у заяві.

У НАБУ наголосили, що своїм рішенням КСУ завдав «нищівного удару по ефективному інструменту очищення влади від корупції».

 

Конституційний суд України визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за декларування недостовірної інформації. Відповідне рішення від 27 жовтня було оприлюднене на сайті суду 28 жовтня.

Інформація про те, що Конституційний суд скасував статтю Кримінального кодексу про декларування недостовірної інформації, з’явилася 27 жовтня.

Після цього в Офісі президента запевнили, що система електронного декларування та відповідальності за недостовірні дані в Україні буде збережена.

Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що Конституційний суд діяв у власних інтересах, ухвалюючи рішення.

your ad here

Spain, Again a COVID-19 Hotspot, Under a State of Emergency  

Europe is once again an epicenter of the COVID-19 pandemic and Spain – under a state of emergency – has gone into another lockdown as protests continue.  Alfonso Beato has more from Barcelona in this report narrated by Roderick James.Camera: Alfonso Beato   Producer: Roderick James

your ad here

Turkish Officials Lash Out at Cartoon Depicting Erdogan

Turkish officials have lashed out at the French satirical magazine Charlie Hebdo, which published a cartoon mocking Turkish President Recep Tayyip Erdogan. The cartoon shows Erdogan, apparently in his underwear, holding a drink and lifting the skirt of a woman wearing Islamic garb. “We strongly condemn the publication concerning our president of the French magazine, which has no respect to faith, the sacred and values,” Erdogan’s spokesman, Ibrahim Kalin, tweeted. Tensions between the two NATO allies have risen in recent months as Macron vowed to defend secularism in the wake of the public beheading of a French teacher earlier this month by a Muslim militant. Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan addresses his ruling party lawmakers at the parliament, in Ankara, Turkey, Oct. 28, 2020.The militant was angered because the teacher had shown students the magazine’s cartoons depicting the Prophet Muhammad. Macron called Islam a religion “in crisis” and announced measures to stem what he called separatism. France has the largest Muslim community in Western Europe. Earlier this week, Erdogan called for Turks and other Muslims to boycott French products. According to AP, Erdogan said he had not looked at the cartoon, but in parliament he said his “sadness and anger does not stem from the disgusting attack on my person but from the fact that the same [publication] is the source of the impertinent attack [on] my dear prophet.”  His vice president was more direct. “I condemn this incorrigible French rag’s immoral publication concerning our president,” Fuat Oktay wrote on Twitter. “I call on the moral and conscientious international community to speak out against this disgrace.” Reaction from FranceAccording to Turkish state media, Ankara’s Chief Prosecutor’s office has launched an investigation into managers at Charlie Hebdo. In Turkey, insulting the president is punishable by up to four years in prison. A spokesman for the French government said it would not back down against what he characterized as “efforts of destabilization, of intimidation.” “Despite this intimidation, France will never renounce its principles and values, and notably the freedom of expression and freedom of publication” Gabriel Attal said. “It was hateful comments toward journalists, toward a newsroom, that led to the bloodshed we have seen in recent years in our country,” he said, referring to the killing of 12 people in the 2015 attack in Charlie Hebdo’s offices in Paris. 
 

your ad here

Карантин у Чехії: Різдвяний ярмарок у Празі скасовується, прогулянки – лише до 21:00

У боротьбі з епідемію коронавірусу уряд Чехії ухвалив нові надзвичайні заходи, які запроваджуються від 28 жовтня. Зокрема, громадянам забороняється виходити з дому після 21:оо і до 5:оо.

Заборона не стосується працівників охорони здоров’я, міського транспорту, поліції, а також людей, які йтимуть на роботу, до аптеки за ліками, до лікаря, чи зустрітися з родиною. Власники домашніх тварин можуть прогулюватись з ними ввечері і поза визначеними годинами, але не далі, ніж 500 метрів від місця проживання.

Метро в Празі скорочує свій час роботи, зокрема, останній рейс виїде о 22:оо. Крамниці працюватимуть до 20:оо,  а в неділю будуть закриті. Поліція уповноважена перевіряти виконання заходів, наголосив міністр охорони здоров’я Роман Примула. Він звернувся до співгромадян із закликом максимально використовувати можливості праці вдома.

Нові заходи в боротьбі з епідемією COVID-19 будуть чинними до 3 листопада. Однак 30 жовтня в парламенті розглядатимуть можливість продовження надзвичайного стану в країні ще на місяць.

«Без надзвичайних заходів ми не можемо дати собі раду з нинішньою  пандемією», – наголосив чеський прем’єр Андрей Бабіш.

Як повідомляють ЗМІ, епідемія COVID-19 також обмежить проведення різдвяних і новорічних заходів, зокрема, традиційний  ярмарок на відомій Старомєстській площі в центрі Праги проводитись не буде. Натомість площу, як і зазвичай, прикрасить ялинка.

За повідомленням міністерства охорони здоров’я, у Чехії протягом 27 жовтня число інфікованих COVID-19 зросло на 15 663 людей і нині становить 284 033 людей. У шпиталях перебуває 6 191 людина. Від початку епідемії найбільше смертей за одну добу – 139 людей – зафіксували в понеділок, 26 жовтня.

your ad here

У Чехії знову антиковідні протести, є затримані

На одній з центральних площ столиці Чехії зібралися противники обмежень, що їх ввів уряд для запобігання поширенню коронавірусу в країні. Організатори акції встановили невелику сцену, з якої критикували дії прем’єр-міністра Чехії Андрея Бабіша та міністра охорони здоров’я Романа Примули під час боротьби із розповсюдженням COVID-19.

Зокрема, протестувальники виступили проти запровадження комендантської години, яка вступає в силу у країні з сьогоднішнього дня – мова про заборону з’являтися на вулиці з 9 вечора до 5 ранку.

«Політики руйнують наші права та нашу країну. Вони не кажуть, як заходи впливають коронавірус, але ми знаємо, що вони нас знищують. Цими заходами ви навмисно знищуєте нашу психіку, наш стан і нашу свободу. Ми хочемо повернути нормальне і вільне життя», – сказав один із організаторів демонстрації.

На площу прийшло більше людей, аніж дозволено нині епідеміологічними обмеженнями. Поліції довелося оточити місце проведення акції, не допускаючи туди більше протестувальників. Дехто з учасників акції намагався прорватися через кордон. Їх затримали правоохоронці.

Акція протесту пройшла у день національного свята у Чехії – річниці створення Чехословаччини у 1918 році. Раніше усі масові святкування з цієї нагоди були скасовані через стрімке збільшення нових випадків коронавірусу у країні. За останню добу в Чехії зафіксували 15 663 нові випадки, що є новим антирекордом.

Два тижні тому антиковідна акція протесту у центрі Праги переросла у жорстке протистояння між протестувальниками та поліцією. Правоохоронцям довелося застосовувати водомети, кийки та подразливий газ. Понад 150 учасників акції протесту були затримані.

 

your ad here

КСУ визнав неконституційною статтю, яка карає за декларування недостовірної інформації – офіційно

Також суд визнав неконституційною низку положень закону про запобігання корупції

your ad here

Army of Robots Uses Light to Fight Coronavirus at Airports, Offices and Hospitals

Disinfecting public spaces is a major undertaking but it is essential for a safe return to normal activity. Now an army of robots that uses ultra-violet light to disinfect surfaces and the air, as Matt Dibble reports.
Camera, Producer: Matt Dibble

your ad here

Конституційний суд заявляє про тиск з боку НАЗК та НАБУ

Конституційний суд заявляє про тиск з боку Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного антикорупційного бюро України та «деяких політиків».

«Всупереч спробам окремих високопосадовців та політиків дестабілізувати роботу органу конституційної юрисдикції Конституційний суд України у своїй роботі керуватиметься Конституцією, законом України «Про Конституційний суд України» та діятиме винятково в інтересах Українського народу», – заявили в суді.

Конституційний суд збирається забезпечувати верховенство Конституції та захист прав людини і громадянина, «незважаючи на звинувачення в упередженості та заангажованості, поширення компрометуючої інформації стосовно професійної діяльності суддів та погрози щодо їх кримінального переслідування».

Напередодні низка ЗМІ з посиланням на свої джерела в КСУ повідомила, що суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства. Ексдепутат, член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко повідомив, що на закритому засіданні 27 жовтня Конституційний суд скасував статтю Кримінального кодексу про відповідальність за недостовірне декларування.

В Офісі президента запевнили, що система електронного декларування та відповідальності за недостовірні дані в Україні буде збережена.

Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що Конституційний суд діяв у власних інтересах, ухвалюючи рішення. Відомство звернуло увагу на ознаки декларування недостовірної інформації у двох суддів Конституційного суду – Ірини Завгородньої та Сергія Головатого.

Офіційно інформації про скасування відповідальності за недостовірне декларування не було.

your ad here

US Fringe Group’s Conspiracy Theories Find Following in Germany

An unexpected consequence of the COVID crisis in Germany has been the rapid increase in followers of the QAnon conspiracy theory. As Jacob Russell reports from Berlin, Germany now has the second largest following outside the United States as more people become skeptical of their government’s good intentions.Camera:  Jacob Russell 
Producer:  Jason Godman 

your ad here

Путін та Ердоган удруге за місяць обговорили ескалацію в Нагірному Карабасі

Президент Росії Володимир Путін і його турецький колега Реджеп Ердоган 27 жовтня обговорили розвиток подій навколо Нагірного Карабаху, де місяць тому, 27 вересня, загострився тривалий конфлікт між Азербайджаном і Вірменією. Це вже друга розмова російського і турецького лідерів на цю тему.

За повідомленням Кремля, Путін розповів Ердогану про контакти з керівництвом Азербайджану та Вірменії та «кроки, які робляться для якнайшвидшого досягнення режиму припинення вогню та деескалації кризи».

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров також обговорили ситуацію на Південному Кавказі у телефонному дзвінку. Міністерство закордонних справ Росії заявило, що Лавров порушив питання про використання найманців у зоні конфлікту. Обидва дипломати наголосили на необхідності гарантувати якнайшвидше тривале припинення вогню і наголосили, що альтернативи мирному вирішенню ситуації немає.

Туреччина є союзницею Азербайджану і підтримує дії Баку з відновлення територіальної цілісності країни. Росію пов’язує з Вірменією військовий пакт, хоча Москва упродовж останніх десятиліть продавала зброю як Вірменії, так і Азербайджану.

Від часу поновлення бойових дій у Нагірному Карабасі сторони вже двічі досягали домовленостей про припинення вогню за посередництва Росії. Ще одна така угода була досягнута після окремих переговорів міністрів закордонних справ Вірменії та Азербайджану з держсекретарем США Майком Помпео, але всі ці домовленості порушувалися через лічені години після укладення.

your ad here

Туреччина засуджує Францію через карикатуру на Ердогана в Charlie Hebdo

Французький сатиричний тижневик Charlie Hebdo вийшов 28 жовтня з карикатурою на президента Туреччини Реджепа Ердогана на обкладинці. На ній напіводягнений Ердоган сидить у кріслі з банкою напою в руці, а іншою рукою піднімає поділ жінці в ісламському вбранні і вигукує: «Ох, Пророк!» Підпис до карикатурі є таким: «Ердоган у приватному житті дуже грайливий».

Влада Туреччини засудила публікацію карикатури, назвавши її спробою «поширити культурний расизм і ненависть».

Речник президента Туреччини Фахреттін Алтун назвав карикатури «плодами антимусульманської програми» президента Франції Емманюеля Макрона. «Расистські, ксенофобські, ісламофобські і антисемітські підбурювання не зможуть спровокувати Туреччину на дії у відповідь», – написав він у твітері.

Публікація в Charlie Hebdo з’явилася на тлі кризи у відносинах між Парижем і Анкарою після вбивства шкільного вчителя Самюеля Паті. Викладач, обговорюючи з учнями свободу слова, показав на уроці карикатури на пророка Мухаммеда. 16 жовтня він був убитий. Підозрюваним був народжений у Москві етнічний чеченець Абдулах Анзоров. У 2018 році його родина попросила у Франції про притулок. Анзоров виклав у твітер фотографію обезголовленого Паті, заявивши, що «стратив» його за образу пророка.

 

Президент Франції Емманюель Макрон назвав напад «ісламістським терактом» і заявив, що іслам перебуває в стані кризи. Макрон також закликав до захисту світських цінностей Французької республіки від радикального ісламу. «Ми не станемо відмовлятися від карикатур і малюнків», – додав він.

Після цього Ердоган звинуватив Макрона в ісламофобії, назвав його «хворим» і порадив «обстежитися щодо психічного стану». Крім того, лідер Туреччини звернувся до своїх співгромадян із закликом бойкотувати французькі товари. Євросоюз засудив заклик до бойкоту.

 

your ad here

СБУ з початку року розпочала понад 500 кримінальних проваджень через корупційні злочини – Баканов

За матеріалами Служби безпеки України з початку поточного року були відкриті 510 кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів. Про це, як передає Офіс генпрокурора, повідомив голова СБУ Іван Баканов.

«Повідомлено про підозру 679 особам, 104 особи засуджені і 143 посадовці звільнено з посад», – цитує ОГП Баканова.

За даними Баканова, в органах влади різних рівнів СБУ виявила найбільше корупційних правопорушень.

Щодо викриття проявів корупції серед працівників контролюючих та правоохоронних органів, то розпочато 208 проваджень, зазначили в ОГП.

За даними ОГП 28 жовтня, генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела оперативну нараду з керівництвом Служби безпеки України щодо результатів роботи служби за 9 місяців.

your ad here

У НАЗК вважають, що при рішенні у «справі про незаконне збагачення» судді КС керувались власними інтересами

У Конституційному суді ухвалили рішення в «справі про незаконне збагачення» у власних інтересах, заявила 27 жовтня пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

«НАЗК виявило ознаки декларування недостовірної інформації у двох суддів Конституційного суду – Ірини Завгородньої та Сергія Головатого. Це порушення статті 366-1 Кримінального кодексу України. Сьогодні (27 жовтня – ред.) судді голосували за визнання цієї статті неконституційною. Це свідчить про наявність у Ірини Завгородньої та Сергія Головатого конфлікту інтересів під час участі в ухваленні рішення. Закон забороняє суддям брати участь у справі за таких умов», – йдеться в повідомленні НАЗК.

У НАЗК вказують, що в декларації Сергія Головатого за 2019 рік виявлено 3,6 мільйона гривень недостовірних відомостей, а у декларації Ірини Завгородньої за 2018 рік виявлено недостовірних відомостей на 615 тисяч гривень, у декларації за 2019 рік — 754 тисяч гривень.

Самі судді наразі публічно не коментували ці дані НАЗК.

«Розгляд цими суддями справи ставить під питання об’єктивність рішення Конституційного суду. І це в той час, коли мова йде про справу, від якої залежить майбутнє України, її сприйняття на міжнародному рівні, доступ українців до правди про життя посадовців», – зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

У НАЗК додали, що раніше під час перевірки щорічних декларацій судді Конституційного суду Володимира Мойсика НАЗК встановило ознаки злочину передбаченого ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України — використання завідомо підробленого документа, а також склало адміністративні протоколи щодо неподання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані суддями КСУ Володимиром Мойсиком та Ігорем Сліденком.

Напередодні низка ЗМІ з посиланням на свої джерела в КСУ повідомила, що суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства. Ексдепутат, член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко повідомив, що на закритому засіданні 27 жовтня Конституційний суд скасував статтю Кримінального кодексу про відповідальність за недостовірне декларування.

В Офісі президента запевнили, що система електронного декларування та відповідальності за недостовірні дані в Україні буде збережена.

 

your ad here

Greek Navy Ship Collides with Container Ship Near Piraeus

The Greek navy says one of its ships has collided with a container vessel near the Greek coast, injuring two crewmen and seriously damaging the navy ship.The cargo ship Maersk Launceston, a much larger vessel registered to Portugal, was not damaged in the collision, which took place near the Greek port of Piraeus.Officials say all 27 crewmen on board the Greek mine sweeper were rescued Tuesday by a coast guard ship. The injured were taken to a local hospital for treatment.The mine sweeper could be seen listing in the harbor and being guided by tugboats following the collision. Officials say it is unclear how it occurred, and an investigation is under way.

your ad here

До 2022 року лише частину населення ЄС вдасться вакцинувати від COVID-19 – Reuters

До 2022 року лише частину населення Європейського союзу вдасться вакцинувати від COVID-19, оскільки заброньовані блоком вакцини можуть виявитися неефективними, чи їх буде недостатньо. Про це говорили представники ЄС на закритому засіданні, повідомляє агентство Reuters.

ЄС, де проживає близько 450 мільйонів людей, забронював понад 1 мільярд доз потенційних вакцин від трьох виробників. Брюссель також веде переговори про попередню закупівлю ще мільярда доз вакцин інших виробників.

До кінця 2021 року для всього населення не буде достатньо доз вакцин проти COVID-19», заявив представник Європейської комісії дипломатам із країн ЄС на закритому засіданні у понеділок, про що повідомила агентству Reuters особа, яка брала участь у ньому.

Ще один європейський чиновник підтвердив агентству цю заяву. У Європейській комісії не прокоментували цю інформацію.

12 жовтня у ВООЗ заявили, що низка вакцин, які наразі тестуються для протидії коронавірусній хворобі COVID-19, перебувають на третьому етапі тестування. За оцінками чільної науковиці ВООЗ Сумії Свамінатан, достатню кількість даних щодо вакцин для передачі регуляторним органам вдасться зібрати в період з грудня 2020 року до початку 2021-го.

6 жовтня голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адганом Гебреєсус повідомив, що вакцина від COVID-19 може бути готовою до кінця 2020 року.

Про реєстрацію першої у світі вакцини від COVID-19 вже заявили в Росії. Медичні експерти поставили під сумнів реєстрацію вакцини «Спутнік-V», бо третя, остання фаза випробувань вакцини ще не завершена.

ВООЗ розраховує до кінця 2021 року забезпечити два мільярди доз вакцин.

your ad here

Помпео закликав лідерів Азербайджану та Вірменії припинити бойові дії

Державний секретар США Майк Помпео закликав лідерів Азербайджану та Вірменії Ільхама Алієва та Нікола Пашиняна припинити бойові дії у Нагірному Карабаху та повернутися до переговорів.

Як повідомили у Держдепартаменті США, Помпео провів телефонну розмову з очільниками Вірменії та Азербайджану.

«Секретар наголосив на важливості повного впровадження режиму припинення вогню, узгодженого в Москві 10 жовтня», – мовиться у повідомленні.

Читайте також: Війна чи дипломатія: як вирішити конфлікт навколо Нагірного Карабаху

 

Конфлікт у Нагірному Карабасі і прилеглих до нього районах Азербайджану, які з початку 1990-х років контролювали підтримувані Єреваном етнічні вірменські сили, загострився наприкінці вересня. Азербайджан розпочав масштабний наступ із метою відновити контроль над приблизно 20% своєї міжнародно визнаної території. Про повну підтримку дій Баку заявила Туреччина. У Москві досягнули угоди про припинення вогню, проте обидві сторони заявляють про її порушення. Бої тривають.

Сторони конфлікту в Карабасі звинувачують одна одну в ударах по цивільних об’єктах, що теж може бути розцінено як воєнний злочин.

24 жовтня міністр закордонних справ Вірменії Зограб Мнацаканян та голова МЗС Азербайджану Джейхун Байрамов зустрілися з заступником державного секретаря Сполучених Штатів Стівеном Біґуном і домовилися зберігати відданість домовленості про припинення вогню в Нагірному Карабасі. Домовленість набула чинності з 8 ранку за локальним часом.

 

your ad here

У кримчанина Муратова погіршується стан здоров’я у СІЗО, суд залишив його за ґратами – адвокат

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму не задовольнив апеляційну скаргу захисту та залишив у слідчому ізоляторі кримського татарина Зекір’ю Муратова. Про це повідомляє «Кримська солідарність» з посиланням на адвоката Назіма Шейхмамбетова.

За словами адвоката, його підзахисного доставили на засідання суду, тому він зміг поговорити з Муратовим.

«Він повідомив про погіршення здоров’я в СІЗО, в останній тиждень у нього болять нирки. Також у нього проблеми з артеріальним тиском. Людина у його віці в умовах слідчого ізолятора перебувати не повинна», – зазначив юрист.

Він додав, що Муратов перебуватиме у СІЗО до 2 грудня.

 

Вранці 7 липня активісти заявили про обшуки в домівках кримських татар в окупованому Росією Криму. Після обшуків російські силовики затримали шістьох чоловіків: Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова, Еміля Зіядінова, Исмета Ібрагімова, Аліма Суф’янова, Вадима Бектемірова.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що сьомим затриманим ФСБ Росії є кримський татарин з Алушти Зекір’​я Муратов.

У ФСБ Росії повідомили, що співробітники спецслужби затримали сімох людей, їх підозрюють в організації та участі в осередку забороненої в Росії і на території анексованого нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

Представництво президента України в Автономній республіці Крим засудило обшуки в домівках кримських татар на окупованому Росією півострові. Також посольство США в Україні прокоментувало обшуки та затримання кримських татар, зазначивши, що «Росія не має права переслідувати та затримувати українців на українській землі».

Європейський союз вважає політично мотивованим та незаконним затримання 7 липня в окупованому Криму сімох кримських татар.

your ad here

Army of Robots Use Light to Fight Coronavirus at Airports, Offices and Hospitals

Disinfecting public spaces is a major undertaking but it is essential for a safe return to normal activity. Now an army of robots that uses ultra-violet light to disinfect surfaces and the air, as Matt Dibble reports.
Camera, Producer: Matt Dibble

your ad here