Daily: 10/20/2020

Ведучому каналу «Россия-1» заборонили в’їзд в Україну на 3 роки

Раніше депутат Андрій Деркач запрошував на свій фестиваль «Покров» до Києва Бориса Корчевнікова, який, зокрема, називав українців «фашистами» та «хунтою»

your ad here

Microsoft Disables Most of Cybercriminals’ Control Over Massive Computer Network

Microsoft Corp said Tuesday it had disabled more than 90% of the machines used by a gang of Russian-speaking cyber criminals to control a massive network of computers with a potential to disrupt the U.S. election. Aided by a series of U.S. court orders and relationships with technology providers in other countries, Microsoft said its weeklong campaign against the gang running the Trickbot network was heading off a possible source of disruption to the November 3 U.S. vote. “We’ve taken down most of their infrastructure,” corporate Vice President Tom Burt said in an interview. “Their ability to go and infect targets has been significantly reduced.” The criminals in charge of Trickbot have infected more than 1 million personal computers, including many inside local governments, according to cybersecurity professionals. They then make deals with other gangs to install ransomware and other malicious programs on the infected machines, security professionals say. Although there is no evidence that the gang has worked with foreign governments, Burt said he wanted to disrupt Trickbot before the election in case Russian agencies attempted to use it to interfere with voting or cast doubt on the results by manipulating data. Some security experts who had seen little impact from Microsoft’s initial efforts to combat Trickbot said this week that new control servers being brought online by the gang were getting cut off, making it harder for the group to install new programs on infected computers. “Disruption operations against Trickbot are currently global in nature and have had success against Trickbot infrastructure,” said Intel 471 Chief Executive Mark Arena. “Regardless, there still is a small number of working controllers based in Brazil, Colombia, Indonesia and Kyrgyzstan that still are able to respond.” The Trickbot gang is now asking other malware groups to install its software, Arena and others said, and it is expected to rebuild its infrastructure in other ways. Burt said such efforts to adapt would at least distract the gang from bringing chaos to voting or other local government activity if it had been so inclined. 
 

your ad here

Міністерство оборони Росії відкриває представництво в Сербії

В Белграді розпочали процедуру відкриття представництва Міністерства оборони Росії в Сербії. Інформацію про це оприлюднили на державному телебаченні Сербії, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Сербське міністерство уточнює, що йдеться про реалізацію міждержавної угоди, яку було підписано за згодою глав держав й головнокомандувачів збройних сил двох країн, Александра Вучича й Володимира Путіна.

В повідомленні Міністерства оборони Сербії мовиться, що метою представництва буде «підтримка й прискорене врегулювання питань повʼязаних з військово-технічною допомогою й військово-технічним співробітництвом двох країн». Сербські джерела повідомляють, що російське представництво матиме право оглядати відділи Збройних сил Сербії, які мають російську зброю й оснащення. Для таких візитів буде необхідний дозвіл сербської сторони, згідно з сербськими законами.

Наскільки відомо, йдеться про перший у Сербії випадок відкриття окремого військового представництва іншої держави. Згідно з міжнародною практикою, представники збройних сил діють в рамках посольств.

your ad here

Ткаченко: частину накладу книжки «Справа Василя Стуса» отримають національні бібліотеки

Міністерство культури та інформаційної політики України рекомендує до прочитання книжку Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» та закупить частину майбутнього накладу для національних бібліотек. Про це 20 жовтня повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Творець «темників» вирішив знову виступити у звичній для себе ролі цензора, й на допомогу йому прийшов український суд. Хоч би якими емоційними були висловлювання автора, але тепер про роль кума Путіна в справі засудження радянською системою українського письменника знатимуть у рази більше людей. Так само, як його спроба заборонити роботу журналістів підштовхнула до Помаранчевої революції», – написав Ткаченко у фейсбуці.

Увечері 19 жовтня в Офісі президента України назвали «дивним» визначення у рішенні суду позивача Віктора Медведчука як «персонажа твору».

«Більшу частину змісту книги становить точний передрук матеріалів кримінальної справи. Тобто суто документальна основа книжки не викликає найменших сумнівів. Отже, саме за цією логікою книги, Медведчук В. В. є учасником справжнього процесу, який мав місце в історії, а не просто «персонажем твору», – зазначили в ОП.

В офісі глави держави наголосили, що «цензура в Україні прямо та недвозначно заборонена Конституцією. У будь-яких проявах».

Дарницький районний суд 19 жовтня ухвалив рішення, яким частково задовольнив позов народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat про заборону видання і поширення книги «Справа Василя Стуса».

Зокрема, суд вирішив визнати «недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Віктора Медведчука на повагу до честі й гідності, недоторканності й ділової репутації» інформацію, поширену в кількох розділах книжки «Справа Василя Стуса».

Крім того, суд заборонив Кіпіані і видавництву Vivat використовувати і поширювати в ЗМІ інформацію, яка міститься в згаданих двох розділах і «надає можливість ідентифікувати Віктора Медведчука як персонажа, дійової особи без його згоди».

Рішення набере законної сили після закінчення строку на подання апеляційної справи. Протягом 30 днів ухвалу можна оскаржити в Київському апеляційному суді.

your ad here

МЗС розкритикувало політичну агітацію угорських посадовців на Закарпатті

Міністерство закордонних справ України заявило, що неодноразово фіксувало ознаки політичної агітації державними службовцями Угорщини, які відвідують Закарпатську область, і просить правоохоронні структури «дати свою оцінку» цим діям.

«На кожен такий факт МЗС реагує в межах повноважень, дипломатичним шляхом застерігаючи угорську сторону від порушення виборчого законодавства України і спроб втручання у внутрішні справи нашої держави. Нехтування офіційними закликами МЗС України лише доводить наявність прихованої мети в угорської сторони, яка є неприйнятною у міждержавних відносинах», – йдеться в коментарі, оприлюдненому МЗС 20 жовтня.

«Сподіваємося, що офіційні особи Угорщини як країни ЄС розуміють важливість верховенства права і більше не дозволятимуть собі діяти всупереч законам України чи будь-якої іншої суверенної держави», – додали у міністерстві.

Напередодні громадянська мережа «Опора» звернулася до МЗС України з проханням оцінити дії держсекретаря Угорщини з питань національної політики Яноша Арпада Потапі, який, за даними спостерігачів, під час візиту до Закарпатської області 9-10 жовтня агітував на користь «КМКС «Партія угорців України».

Як повідомили в «Опорі», інформація про візит Потапі до угорськомовної школи Ужгорода містилася на сайті партії «КМКС «Партія угорців України». В одній із цитат Потапі заявляв про важливість того, щоб угорці на Закарпатті підтримали угорських кандидатів на місцевих виборах в Україні 25 жовтня, бо так «угорці Закарпаття можуть зберегти і зміцнити позиції, які вони здобули на сьогодні».

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Між Україною та Угорщиною є низка дражливих політичних питань, у вирішенні яких Київ шукає компроміси, але, як заявили раніше в МЗС, при цьому Україна не зрадить власні інтереси.

your ad here

Франція: вбитого за урок свободи слова вчителя нагородять орденом Почесного легіону

Вбитого і обезголовленого у передмісті Парижа викладача історії Самюеля Паті посмертно нагороджено вищою французької нагородою – орденом Почесного легіону. Про це в ефірі каналу BFM TV повідомив міністр освіти країни Жан-Мішель Бланке.

Паті буде командором ордена, це третя за старшинством ступінь нагороди. Посмертне нагородження нею – виняткова рідкість. «Його мучеництво гідне такого визнання», – заявив міністр.

Церемонія запланована на 20 жовтня у Сорбонні.

47-річого Паті було вбито минулої п’ятниці, 16 жовтня. Незадовго до загибелі він показував учням карикатури журналу Charlie Hebdo на шанованого в ісламі пророка Магомета, обговорюючи з ними свободу слова. Після цього він отримував погрози.

Підозрюваний у вбивстві – 18-річний уродженець Москви Абдулах Анзоров, його сім’я у 2008 році попросила у Франції притулок. Він виклав в свій твітер фотографію обезголовленого Паті, заявивши, що «стратив» його за образу пророка. Анзорова застрелила поліція під час затримання.

Злочин розслідується як теракт. У містах Франції пройшли численні акції пам’яті

your ad here

Spain Divided Over Abolishing Monarchy

Protests against the monarchy have spread in Spain and polls show the nation is divided over whether it should be abolished. Alfonso Beato has more from Barcelona in this story narrated by Jonathan Spier. 
Camera: Alfonso Beato  Produced by: Jon Spier
 

your ad here

США викинули 45 російських апаратів ШВЛ – BuzzFeed

США утилізували 45 апаратів штучної вентиляції легенів «Авента-М», які Росія відправила на початку квітня, повідомило видання BuzzFeed з посиланням на представника Федерального агентства США з врегулювання надзвичайних ситуацій (FEMA).

Коли саме утилізували обладнання, невідомо. 

У травні FEMA повідомляло, що США вирішили не користуватися російськими апаратами, в тому числі через відсутність необхідних адаптерів електричної напруги в американських лікарнях. 

Крім того, такі апарати стали причиною пожеж у двох лікарнях у Москві і Санкт-Петербурзі, в результаті яких загинули шість людей. Тоді ж влада американських штатів почала повертати агентству привезені з Росії апарати ШВЛ. Однак їх зберігали в резерві на випадок погіршення ситуації з коронавірусною інфекцією в Нью-Йорку і Нью-Джерсі.

Російські апарати ШВЛ були поставлені в США разом з іншим медичним обладнанням. У Кремлі говорили про ці постачання як про гуманітарну допомогу. Згодом стало відомо, що США оплатили більшу частину поставлених вантажів.

Устаткування збирали на Уральському приладобудівному заводі, що входить до складу «Ростеху». Поставка апаратів ШВЛ до США викликала питання, оскільки виробник перебуває під американськими санкціями.

 

your ad here

Рада рекомендувала Зеленському створити та очолити Національний штаб протидії біологічним загрозам

Верховна Рада рекомендувала президенту України Володимиру Зеленському створити та очолити Національний штаб протидії біологічним загрозам.

Проєкт постанови підтримали 308 народних депутатів.

Серед іншого, штаб має забезпечити ефективну безоплатну діагностику та тестування на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Згідно з постановою, штаб повинен невідкладно ввести в дію єдину всеукраїнську багатоканальну телефону лінію – систему прямого зв’язку з державою для всіх громадян, які мають симптоми або хворіють на коронавірусну хворобу, з метою проведення безкоштовного тестування та надання невідкладної допомоги, забезпечення ранньої самоізоляції хворих з моменту виявлення перших симптомів.

Також у планах створити умови для ефективного лікування хворих на коронавірусну хворобу (COVID-19) в амбулаторних умовах через відновлення на рівні місцевого самоврядування системи невідкладної медичної допомоги.

Станом на 20 жовтня в Україні виявили понад 309 тисяч випадків захворювання на COVID-19. Померли 5786 людей, одужали – понад 129 тисяч.

 

your ad here

Уряд має оприлюднити аудит держави і стратегію розвитку до 2030 року – Зеленський

Кабінет міністрів України найближчим часом має оприлюднити результати проведеного аудиту держави, повідомив під час звернення до Верховної Ради президент Володимир Зеленський.

«Ми намагалися зрозуміти, що не так було зроблено в управлінні економікою за багато років і як це виправити. Уряд провів повноцінний аудит держави і протягом двох тижнів представить його результати», – сказав Зеленський під час виступу зі щорічним посланням у парламенті 20 жовтня.

Разом із цим аудитом, за словами президента, уряд має презентувати стратегію економічного розвитку України до 2030 року.

«Україні потрібна повноцінна стратегія розвитку. Не на два, три, п’ять років. Досить вимірювати розвиток України політичними каденціями. Нам потрібно чітке бачення, куди і чому повинна рухатися наша економіка до 2030 року», – сказав Зеленський.

Під час свого звернення президент заявив, що економіка України постраждала від кризи, викликаної пандемією, менше, ніж економіки інших держав, зокрема європейських.

Раніше в Офісі президент спрогнозували, що падіння валового внутрішнього продукту України у 2020 році не перевищуватиме 4,8%.

Згідно зі свіжим прогнозом Світового банку, у 2020 році українська економіка впаде на 5,5%.

Міжнародний валютний фонд очікує скорочення ВВП України на 7,2%.

your ad here

Тихановська закликала білоруських силовиків до 25 жовтня «перейти на бік народу»

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала співробітників силових структур до 25 жовтня «перейти на бік народу».

«Народний ультиматум – це ваш шанс стати на бік білорусів. Якщо ви не згодні виконувати злочинні накази – не робіть цього», – йдеться в зверненні Тихановської в її телеграм-каналі.

Вона пообіцяла, що «відповідальність понесуть персонально ті, хто скоював злочини», і «поголовної люстрації не буде».

Тихановська сказала, що новій Білорусі потрібна система силових відомств, запропонувавши їхнім співробітникам зв’язатися з опозицією і фондами, а також зробити «публічне звернення з підтримкою свого народу».

13 жовтня Світлана Тихановська заявила, що учасники акцій протесту оголошують Олександрові Лукашенку «народний ультиматум»: до 25 жовтня він повинен піти у відставку.

За її словами, режим повинен виконати три вимоги:

Лукашенко має оголосити про відхід;
насильство на вулицях має зупинитися повністю;
всі політв’язні повинні бути звільнені.

Тихановська вказала, що якщо до 25 жовтня вимоги не будуть виконані, то «вся країна мирно вийде на вулиці», а 26 жовтня буде розпочато національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів у державних магазинах.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, переможцем яких офіційно був оголошений Олександр Лукашенко, який обіймає посаду голови держави з 1994 року. Демонстранти не визнають оголошені владою підсумки виборів і вважають їх сфальсифікованими.

Головна суперниця Лукашенка на виборах Тихановська через кілька днів після виборів поїхала в Литву через тиск силовиків. 16 жовтня білоруська влада повідомила, що Тихановську оголосили в міждержавний розшук за статтею про заклики до заподіяння шкоди національній безпеці.

 

your ad here

Рада безпеки ООН закликала Вірменію та Азербайджан поважати перемир’я

Рада безпеки ООН закликала Вірменію та Азербайджан поважати перемир’я.

Видання Agence France-Presse з посиланням на одного дипломата пише, що всі члени Ради безпеки під час закритих консультацій дійшли згоди, що ситуація погана, обидві сторони повинні відступити і дослухатися до закликів до припинення вогню.

Представник Росії в ООН Василь Небензя заявив, що представники Ради безпеки обговорювали необхідність забезпечити верифікацію припинення вогню.

«Хто там буде? У якій кількості? Хто фактично буде верифікувати це? Це питання обговорюють і досі», – сказав Небензя після зустрічі Ради безпеки, де зараз головує Росія.

Робота над заявою Ради безпеки триває. Очікується, що текст закликатиме Вірменію та Азербайджан продовжити переговори за посередництва Мінської групи, до якої входять Росія, Франція та Сполучені Штати Америки.

Президент Азербайджану Ільгам Алієв в інтерв’ю агентству ТАСС заявив, що готовий поїхати до Вірменії та зустрітися з її владою.

Прем’єр Вірменії Нікол Пашинян в іншому інтерв’ю ТАСС наголосив, що конфлікт у Нагірному Карабаху повинен бути вирішений винятково мирними методами.

«Я готовий зробити всі необхідні спроби, щоб досягти результату, включно з поїздками, зустрічами, переговорами», – запевняє Пашинян.

Друге за місяць перемир’я в Нагірному Карабаху стартувало 18 жовтня. Сторони звинувачували одна одну в його порушенні.

Нагірний Карабах, а також сім прилеглих районів Азербайджану до відновлення 27 вересня масштабних бойових дій контролювалися етнічними вірменами, які проголосили на території колишньої Нагірно-Карабаської автономної області «Республіку Арцах», яку не визнала жодна країна світу. Азербайджан не має влади приблизно над 20% своєї міжнародно визнаної території.

Конфлікт розпочався в останні роки існування Радянського Союзу, коли в населеному переважно етнічними вірменами Нагірному Карабасі відбулися масові мітинги з вимогою передати автономну область зі складу Азербайджанської РСР до складу Вірменської РСР. Баку не погодився на це. Після війни 1992­–1994 років на території Нагірного Карабаху не залишилося азербайджанців.

your ad here

Вибори президента США: на наступних дебатах кандидатам зможуть вимикати мікрофон

Кандидатам у президенти США під час наступних теледебатів зможуть вимикати мікрофон, оголосила позапартійна комісія з питань президентських дебатів 19 жовтня.

Комісія запровадила зміни, щоб запобігти перебиванням під час виступу опонента. Пропозиція цих змін з’явилася практично одразу після першого раунду дебатів, які відбулися 29 вересня. Чинного президента та кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа звинувачували в тому, що він неодноразово перебивав свого опонента від Демократичної партії Джо Байдена.

«Комісія сподівається, що кандидати з повагою ставитимуться до часу один одного, що сприятиме розвитку цивілізованого дискурсу на користь глядачів», – заявили в комісії.

Наступні дебати відбудуться 22 жовтня й стануть останньою можливістю для виборців побачити кандидатів на одній сцені перед президентськими виборами, які заплановані на 3 листопада.

Вимкнені мікрофони дозволять кожному кандидату виступити впродовж двох хвилин на початку кожного 15-хвилинного блоку дебатів. Після цього мікрофони обох кандидатів будуть увімкнені, щоб вони могли розпочати відкриту дискусію.

Представники виборчої кампанії Дональда Трампа заперечували проти змін, однак чинний президент все ж візьме участь у дебатах з Байденом.

Учасники кампанії колишнього віцепрезидента наразі не коментували запроваджені зміни.

16 жовтня комісія з питань президентських дебатів повідомила, що темами дискусій стануть COVID-19, американські сім’ї, раси, зміни клімату, національна безпека та лідерство.

Представники кандидата від Республіканської партії Трампа заявляли, що дебати повинні більше концентруватися на зовнішній політиці й звинувачували комісію в підтримці Байдена.

Водночас у таборі його опонента стверджували, що Трамп хоче уникнути дискусії про його управління країною під час пандемії COVID-19.

Другий раунд дебатів мав відбутися 15 жовтня, однак комісія запропонувала провести їх в онлайн-режимі через те, що Трамп двома тижнями раніше захворів на COVID-19. Чинний президент відмовився брати в цьому участь. У результаті кандидати пішли на окремі телевізійні ефіри.

your ad here

US Charges Six Russian Military Officers in Global Cyberattacks

U.S. prosecutors on Monday announced charges against six Russian military intelligence officers in connection with a global computer hacking campaign that targeted the 2017 French presidential election and the 2018 Winter Olympics in South Korea, and carried out other high-profile cyberattacks.   The campaign, spanning from 2015 to 2020, was the “most disruptive and destructive” carried out by a single group of cyber intruders, law enforcement officials said.  The six hackers, all officers of the Russian military intelligence service known as GRU, “engaged in computer intrusions and attacks intended to support Russian government efforts to undermine, retaliate against, or otherwise destabilize” entities and institutions seen as anti-Russia, the Justice Department said.  The same unit, known to cybersecurity researchers as the “Sandworm” team, was allegedly behind the hacking of Democratic computer networks as part of Russia’s interference in the 2016 U.S. presidential election.  FILE – Russian President Vladimir Putin, left, visits the new GRU military intelligence headquarters building in Moscow, Nov. 8, 2006.One of the six hackers charged in a new 50-page indictment, Anatoliy Sergeyevich Kovalev, had been indicted along with 11 other GRU officers in 2018 in connection with the 2016 election interference.  Russian President Vladimir Putin recently called for a cyber reset between Russia and the United States.  John Demers, head of the Justice Department’s national security division, said the indictment underscores why Russia’s proposed reset “is nothing more than dishonest rhetoric and cynical and cheap propaganda.”  The indictment “lays bare Russia’s use of its cyber capabilities to destabilize and interfere with the domestic political and economic systems of other countries,” Demers said at a virtual press conference at the Justice Department.  The five others were identified as Yuriy Sergeyevich Andrienko, Sergey Vladimirovich Detistov, Pavel Valeryevich Frolov, Pavel Valeryevich Frolov and Petr Nikolayevich Pliskin. They face charges of conspiracy, computer hacking, wire fraud, aggravated identity theft and false registration of a domain name. All six remain at large. The Russian Embassy in Washington did not respond to a request for comment. The charges, which come two weeks before another contentious U.S. presidential election, do not allege election interference, Demers said. “Rather, today’s charges illustrate how Unit 74455’s election activities were but one part of the work of a persistent, sophisticated hacking group busy sabotaging perceived enemies or detractors of the Russian Federation, regardless of the consequences to innocent bystanders or their destabilizing effect,” Demers said.  In recent months, the Justice Department has announced a series of indictments charging hackers working for China, Iran and North Korea.     Asked if the indictment was meant to be a warning to U.S. adversaries seeking to disrupt the U.S. elections, a Justice Department official said, “I would say that generally, it is a warning, a warning to these countries and the actors that are working for them, these activities are not quite as deniable as they might have hoped they were originally.” The official spoke during a press call and asked not to be identified. Cyberattack targetsThe GRU hackers’ targets included Ukrainian government and critical infrastructure; Georgian companies and government entities; the elections in France; an investigation into Russia’s poisoning of former spy Sergei Skripal in Britain; the Winter Olympics in Pyeongchang; and several U.S. corporations. FILE – Flag bearers from various nations attend the closing ceremony of the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Feb. 25, 2018.During their yearslong campaign, the hackers used “some of the world’s most destructive malware” to strike targets on three continents, according to the Justice Department.   In Ukraine, using malware known as BlackEnergy, Industroyer, and KillDisk, the hackers attacked the country’s electric power grid, Ministry of Finance, and State Treasury Service from December 2015 through December 2016.Ahead of the 2017 presidential election in France, the GRU officers allegedly carried out spear-phishing and hack-and-leak operations targeting President Emmanuel Macron’s party, French politicians and local French governments.In June 2017, the hackers deployed malware known as NotPetya to infect computers around the world, targeting the networks of hospitals and medical facilities in the Heritage Valley Health System in Pennsylvania; a FedEx subsidiary; and an unidentified U.S. pharmaceutical manufacturer. Masquerading as ransomware, NotPetya was capable of bringing down entire computer networks within seconds, officials said. At Heritage, patient lists, patient history, physical examination files, and laboratory records were wiped out. In all, the attacks resulted in losses of nearly $1 billion to the companies.    During the Winter Olympic Games, the hackers used malware known as Olympic Destroyer to knock the games’ official website offline and prevented attendees from gaining their tickets. The attack came within hours of the Olympic Committee’s decision to disqualify Russian athletes over doping.In Georgia, with which Russia has tense relations, the hackers targeted a major media company in 2018 and defaced about 15,000 websites in 2019. “They replaced the homepages of those websites with an image of a former Georgian president known for his efforts to counter Russian influence in Georgia with the caption, ‘I’ll be back,'” said a Justice Department official. John Hultquist, senior director of analysis for cybersecurity firm FireEye, said the indictment “reads like a laundry list of many of the most important cyberattack incidents we have ever witnessed.” “Sandworm has been involved in many of the most aggressive cyberattacks and information operations ever seen,” Hultquist said in a statement. Smuggling ring Separately, the Justice Department unsealed charges against 10 alleged members of an international smuggling ring for trafficking more than $50 million worth of electronic devices, from the United States to Russia. The defendants, eight of whom have been arrested, allegedly used employees of Russia’s Aeroflot Airlines as couriers to smuggle Apple products and other electronics to Russia.   
  

your ad here

Шістьом офіцерам ГРУ висунули звинувачення через поширення комп’ютерного вірусу NotPetya

Всі обвинувачені є «офіцерами підрозділу 74455 Головного розвідувального управління Росії (ГРУ)» – Мінюстиції США

your ad here

На обласному рівні я не сприйму будь-яку співпрацю з «Європейською солідарністю» – депутат Качура

Будь-яка співпраця президентської партії «Слуга народу» та партії експрезидента Петра Порошенка «Європейська солідарність» на обласному рівні є неприйнятною. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив народний депутат фракції монобільшості Олександр Качура.
«Це моє особисте бачення. Я вважаю, що люди, які віддавали свої голоси, в тому числі за президента Зеленського, вони голосували проти Порошенка. Це було фактично імпічментом президенту Порошенку, коли вони пішли і проголосували за президента Зеленського і потім за партію «Слуга народу». Тому це (співпраця – ред.) точно буде несприйняття. Це буде зрада тих людей, які віддали свої голоси саме за цю команду, яка уособлювала нове, боротьбу зі старим. Тому об’єднання нового зі старим неможливе. Не можна чорне з білим об’єднувати. Це буде сіре тоді. Це точно несприйняття викличе», – заявив Качура.
За його словами, йдеться саме про політичну співпрацю «Слуги народу» та «Європейської солідарності» на обласному рівні (тому що у місцевих радах вона, на його думку, можлива, бо там вирішуватимуться не політичні питання, а «питання ремонту каналізацій, доріг, дитячих садків та шкіл»).
«Обласний рівень – це вже трішки інше, це вже політична платформа. І я казав, що на обласному рівні я не сприйму будь-яку співпрацю з «Європейською солідарністю», тому що я вважаю цю політичну силу деструктивною за своєю суттю. Але це моя точка зору і депутати, які будуть обиратися, вони будуть визначатися, з ким співпрацювати. Це абсолютно нормально», – зазначив представник монобільшості.
При цьому Качура наголосив, що, якщо говорити про коаліцію чи об’єднання «Слуги народу» з якимись політичними силами на всеукраїнському, обласному чи місцевому рівнях, то їх точно не буде як з «Європейською солідарністю», так і з ОПЗЖ, яких він вважає політичними опонентами президентської політсили.
«Ні про які коаліції, ні про які об’єднання з цими політичними партіями ні на місцевому рівні, ні на обласному, ні на всеукраїнському йтиcя не може. Крапка. Я можу мати будь-яку позицію щодо цих політичних партій, але якщо ми кажемо про комітет Верховної Ради, про голосування, я завжди буду переконувати представників всіх політичних партій, щоб вони підтримали те рішення, яке я вважаю необхідним зараз для країни», – зауважив депутат.
Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня.

your ad here

France Probes Muslim Organizations Following Beheading of Teacher

France’s Interior Ministry has launched an investigation into a wide range of hate speech following the beheading of a history teacher last week. Interior Minister Gerald Darmanin said that 80 instances of hate speech online had been investigated since Friday’s attack and that 51 French Muslim organizations would be probed, as well. “Not a minute of respite for enemies of the republic,” Darmanin wrote Monday on Twitter. Pas une minute de répit pour les ennemis de la République.?+ de 80 enquêtes ouvertes pour haine en ligne suite à l’attentat de vendredi.? 51 structures associatives verront toute la semaine des visites des services de l’Etat et plusieurs d’entres elles seront dissoutes. pic.twitter.com/r7F8UOTHJH— Gérald DARMANIN (@GDarmanin) October 19, 2020The comments follow a weekend of countrywide rallies defending free speech and secularism in France after middle school teacher Samuel Paty was beheaded Friday near his school in the Paris suburb of Conflans-Sainte-Honorine.Latest Terror Attack in France Sparks Anger, Fear Some believe free expression and France’s secularist creed are on the line  A national commemoration in honor of Paty takes place Wednesday. Among the groups being investigated by the French government is the Anti-Islamophobia collective (CCIF), a group that tracks anti-Muslim attacks. Darmanin called the group an “enemy of the state.” CCIF, which expressed condolences for Paty’s family and all teachers on social media, accused Darmanin of slander. Nearly a dozen people are being held for questioning in Paty’s killing, which took place as he returned home from class. They include the family of the suspect, an 18-year-old Chechen refugee identified by officials as Abdoullakh A., who police shot and killed shortly after he allegedly stabbed and decapitated his victim.  

your ad here

Wales to Impose Two-Week Coronavirus Lockdown Beginning Friday 

Officials in Wales announced Monday they will impose a two-week “firebreak” lockdown effective Friday, requiring all but essential workers to stay at home to combat an accelerating second wave of the COVID-19 outbreak. Welsh First Minister Mark Drakeford announced the move at a news conference, saying the lockdown will be in effect from Friday to November 9. During that time, everyone in Wales will be required to stay at home, except for the most critical workers. He said that that means people will be working from home wherever possible. Referring to the lockdown as a “firebreak,” Drakeford said it “is the shortest we can make it but that means that it will have to be sharp and deep in order to have the impact we need it to have on the virus.”   Drakeford said that while he understood that people were tired of COVID-19 restrictions, the imposition of rules was essential as critical care units were already full.  All non-essential retail, leisure, hospitality and tourist businesses will have to close in Wales. Places of worship will also close for regular service. Last week, Britain’s Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE)recommended a similar break for all of Britain, but Prime Minister Boris Johnson rejected it in favor of his regional three-tiered “alert” system approach.  Britain recorded 16,982 new daily cases of COVID-19 in the space of 24 hours, according to government data issued on Sunday, up from 16,717 the previous day. Wales recorded 950 cases, up from just 400 per day at the start of the month.    

your ad here