Daily: 10/16/2020

Туреччина не визнає анексію Криму і продовжує підтримувати кримських татар – Ердоган

Анкара не визнавала і не визнає анексію Криму Росією, а також продовжить надавати підтримку кримським татарам. Про це повідомив глава Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час спільної прескоференції з президентом України Володимиром Зеленським, повідомили у Офісі президента.

«Ми сприймаємо Україну як ключову країну в плані безпеки та стабільності нашого регіону. У межах цього ми завжди підтримували й будемо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність, включно з Кримом, України. Туреччина не визнавала й не визнає анексії Криму», – наголосив Ердоган.

Він додав, що Туреччина разом з державними органами України і надалі підтримуватиме кримських татар.

«Зараз триває робота з втілення проєктів з будівництва житла для наших братів – кримських татар і побудови у Києві комплексу мечеті. На сьогоднішніх переговорах ми обговорили стан справ щодо цього питання», – зазначив він.

За словами Зеленського, президент Туреччини буде продовжувати докладати зусилля для звільнення українських політв’язнів.

 

«Для нас надзвичайно важливою є підтримка Туреччиною суверенітету й територіальної цілісності України. Президент Ердоган запевнив, що й надалі докладатиме активних особистих зусиль у питанні звільнення політичних в’язнів – українців та кримських татар», – зазначив президент України.

Володимир Зеленський перебуває в Туреччині з робочим візитом.

Під час візиту резиденти України і Туреччини ухвалили рішення створити новий формат українсько-турецького діалогу з політико-безпекових питань – щорічні зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів оборони за формулою «два плюс два» (Квадрига).

Зеленський і Ердоган також відзначили «важливість якнайскорішого завершення переговорів» щодо Угоди про вільну торгівлю між Україною й Туреччиною.

Крім того, Туреччина привітала співробітництво у рамках Кримської платформи, ініційованої Україною.

 

your ad here

Франція: поліція застрелила підозрюваного у вбивстві вчителя

У Франції поліція застрелила підозрюваного у вбивстві вчителя, який, за інформацією місцевих ЗМІ, показував дітям карикатури на пророка Магомета.

Зазначається, що чоловік напав на жертву у передмісті Парижа 16 жовтня і перерізав йому горло.

За повідомленням французького телеканалу BFM, підозрюваний – 18-річний уродженець Москви, його ім’я не називається. Поки немає інформації про те, чи був він громадянином Росії. Le Monde повідомила, що знайдені у підозрюваного документи свідчать про «чеченське походження, але слідчі на даному етапі не впевнені, що це посвідчення особи належить убитому».

У багатьох повідомленнях зазначалося, що жертва була обезголовлена, але поліція не підтвердила цю інформацію.

Джерело у поліції повідомило, що вчитель показував дітям в своєму класі карикатури на пророка Магомета, які деякі мусульмани вважають блюзнірськими.

Прокурор Франції по боротьбі з тероризмом заявив, що розслідує напад.

За останні роки у Франції сталася серія жорстоких нападів з боку ісламістських бойовиків. Зокрема, минулого місяця емігрант з Пакистану поранив двох людей ножем біля колишнього офісу сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Співробітники Charlie Hebdo стали мішенню бойовиків ісламізму у 2015 році. Озброєні ісламісти тоді застрелили 17 людей – працівників тижневика, а також людей поблизу редакції та у єврейській крамниці у Парижі. Три нападники загинули у перестрілках з поліцією, а у вересні цього року перед судом постали підозрювані спільники, яких обвинувачують у фінансуванні тероризму, членстві в терористичних організаціях та у постачанні зброї.

Десять місяців по тому, у листопаді 2015 року, в результаті скоординованих терористичних атак терористів-смертників і перестрілок ісламістів на культурні та розважальні центри в Парижі і прилеглому передмісті загинуло 130 осіб і було поранено ще понад 400 осіб.

your ad here

У МЗС України нагадали, що повітряний простір над Кримом закрито і його контролює Київ

«Повітряний простір над тимчасово окупованій території АРК залишається недоступним для планування та виконання польотів…»

your ad here

Суд 19 жовтня оголосить рішення у справі про позов Медведчука щодо заборони книжки про Стуса – Кіпіані

Дарницький районний суд Києва 19 жовтня має оголосити рішення у справі щодо позову народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat про заборону видання і поширення книги «Справа Василя Стуса». Про це Кіпіані повідомив 16 жовтня у фейсбуці.

«Суд у справі «Медведчук проти Стуса» закінчився! Суддя пішла думати. Оголошення рішення відбудеться 19 жовтня о 9:00… Я не знаю, яким буде рішення. Чомусь здається, що «і вашим, і нашим». Буде відкинуто більшість позовних вимог, але 1-2-3 залишаться. Втім, хтозна», – написав він.

Суд сьогодні провів останнє засідання у справі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під судом декілька десятків активістів проводили акцію «Захистимо Стуса! Медведчука – під трибунал!».

У вересні 2019 року Віктор Медведчук заявив, що просить суд заборонити книжку журналіста й історика Вахтанга Кіпіані про «Справа Василя Стуса», бо та містить «висловлювання, які не відповідають дійсності». Сам журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

Тепер суд має вирішити, чи справді у 9 епізодах книги Кіпіані дозволив собі висловлювання, які не відповідають дійсності і принижують честь і гідність політика. У цих епізодах автор розповідає про Медведчука як адвоката поета Василя Стуса в судовому процесі 1980 року.

У видавництві Vivat, яке видало книжку, прогнозують, що Дарницький районний суд Києва таки може винести рішення на користь Медведчука і заборонити розповсюдження книжки «Справа Василя Стуса» та поширення будь-якої інформації про неї у ЗМІ та інтернеті.

Книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла друком у травні 2019 року.

У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, які пояснюють, як і за що насправді судили українського дисидента. За словами Кіпіані, ця книжка не лише проливає світло на кримінальну справу, а й дає зрозуміти, якою Василь Стус був людиною.

Віктор Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса. Його часто звинувачують у порушенні адвокатської етики під час цього процесу. Сам він своєї провини не визнає.

your ad here

Джонсон закликав британців бути готовими до Brexit без угоди

Прем’єр-міністр Великої Британії у телезверненні закликав британців готуватися до виходу з Євросоюзу з 1 січня 2021 роки без торговельної угоди. Разом з тим Джонсон сподівається продовжити переговори з ЄС найближчими днями.

За словами Джонсона якщо угоду так і не буде підписано, Лондон буде працювати з ЄС як Австралія – за принципами вільної торгівлі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель після заяви Джонсона зазначила, що Євросоюз готовий до продовження переговорів з Британією, але не за «будь-яку ціну».

За словами президента Франції Емманюеля Макрона, єдина сфера, де Сполучене Королівство може здобути перемогу без угоди, – це рибальство. Але при цьому Макрон зазначив, що питання рибної ловлі треба вирішити, якщо Британія хоче укласти торгівельну угоду. Для Франції воно важливе, адже французькі рибалки ведуть промисел у британських водах.

Британія вийшла з ЄС 31 січня. До 31 грудня діє перехідний період, під час якого відносини між Лондоном і Брюсселем регулюються колишніми правилами. До кінця року сторони повинні домовитися про нову торговельну угоду та щодо інших питань – інакше відбудеться «жорсткий Brexit», і безліч зв’язків між Сполученим королівством і ЄС виявляться розірваними.

your ad here

ВООЗ: ремдесивір майже не знижує смертність від COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я заявляє, що ремдесивір, препарат, який, за попередніми дослідженнями, вважали таким, що може сприятливо впливати на перебіг тяжких випадків інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19, майже не знижує смертності від хвороби. Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому ввечері 15 жовтня.

Ремдесивір, який, зокрема, давали і президентові США Дональду Трампу після того, як у нього виявили COVID-19, був серед чотирьох препаратів, проаналізованих у великому дослідженні, в якому взяли участь понад 11 тисяч людей у 30 країнах.

Як виявилося, препарат мав «незначний ефект або взагалі не впливав на госпіталізованих із COVID-19, на що вказує загальна смертність, необхідність застосування ШВЛ і тривалість перебування в лікарні», зазначається в дослідженні.

Дані, які ще не були рецензовані і не опубліковані в науковому журналі, суперечать принаймні двом великим дослідженням у США, які показали, що ремдесивір може зменшити тривалість госпіталізації пацієнтів із COVID-19.

Уряд США дозволив екстрене використання ремдесивіру, виготовленого американською фармацевтичною компанією Gilead Sciences і спочатку призначеного для лікування Еболи, 1 травня. Після цього так само вчинили і низка інших країн та Європейський союз.

У своїй заяві компанія Gilead відкинула висновки дослідження ВООЗ, заявивши, що вони «не узгоджуються» з іншими, і висловила стурбованість тим, що результати ще не рецензували.

У Всесвітній організації охорони здоров’я зазначали, що низка лікарських засобів може сприяти поліпшенню самопочуття й полегшенню симптомів COVID-19, але наразі немає підтверджень, що який-небудь препарат дає змогу запобігти цьому захворюванню або лікувати його.

your ad here

У «Слузі народу» не виключають, що Зеленський сам профінансує своє опитування

Не виключено, що опитування, проведення якого в день місцевих виборів в Україні 25 жовтня ініціює президент, буде профінансоване особисто Володимиром Зеленським, заявила в прямому ефірі Радіо Свобода заступниця голови президентської фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

На запитання ведучої, чи може Володимир Зеленський сам профінансувати своє опитування, Кравчук відповіла: «Я не виключаю цей факт».

За словами депутатки, на 99% вона знає ім’я тієї людини, яка профінансує опитування Зеленського, і за кілька днів про це дізнаються всі.

«Точно ці кошти (які підуть на опитування – ред.) будуть відображені в декларації, і вони будуть відповідати тим легальним доходам особи, яка заплатить. Фактично, там не буде якоїсь великої суми, бо надрукувати п’ять мільйонів чорно-білих бюлетенів у вигляді формату А5 – це не є аж такі великі кошти. Сплачувати людям, які будуть здійснювати це опитування, не потрібно, бо це, очевидно, будуть волонтери», – сказала Кравчук в ефірі Радіо Свобода.

Євгенія Кравчук також додала, що ані партія «Слуга народу», ані фракція за організацію цього опитування не відповідають.

13 жовтня Зеленський заявив, що 25 жовтня на виборчих дільницях під час місцевих виборів українцям поставлять «п’ять важливих питань» про те, що «раніше нас ніколи не питали». 

Згодом в Офісі президента повідомили, що опитування не матиме юридичних наслідків.

Низка політичних експертів зазначають, що опитування президента здійснюється спеціально для мобілізації електорату Зеленського та партії «Слуга народу» перед місцевими виборами.

Читайте також на цю тему: Мобілізація електорату, агітація чи псевдореферендум? Навіщо Зеленському опитування у день виборів?

 

your ad here

Czech Health Minister Warns of ‘Huge’ Spike in COVID-19 Patients

The Czech Republic’s health minister said Friday the country’s health system needs be ready for a “huge influx,” of COVID-19 patients over the next 10 days to two weeks, as the nation faces Europe’s fastest growing rate in new coronavirus cases.Health Minister Roman Prymula told reporters at a news briefing in Prague the nation is looking at perhaps as much as a three-week surge of COVID-19 patients.At a time when all of Europe is facing an increase in the COVID-19 pandemic, the Czech Republic has been hit perhaps the hardest.  The European Center for Disease Control and Prevention says the Czech Republic leads the continent in the rate of new infections over the past two weeks, with nearly 702 cases per 100,000 people in the past two weeks, and nearly 50,000 of its total of 149,010 cases registered last week alone. The country also leads Europe in rate of deaths from the virus over the same period, 5.2 per 100,000 people.The Czech health ministry’s figures show the day-to-day increase reached 9,721 on Thursday, 177 more than the previous record set a day earlier.Hospitals across the country have been postponing unnecessary operations to focus on the growing number of COVID-19 patients. While Prymula said the country has doubled patient capacity, he says facilities could be full by the end of October.The Czech military will start to build a field hospital for 500 patients at Prague’s exhibition center over the weekend. Neighboring Germany has offered to take in some overflow intensive care patients.Officials say of the Czech Republic’s 84,430 people currently ill with the virus, 2,920 need hospitalization, 242 more than the previous day, with 543 in serious condition. 

your ad here

У МВС Росії назвали статтю, за якою Мінськ оголосив Тихановську в міждержавний розшук

Білорусь оголосила лідерку опозиції Світлану Тихановську в міждержавний розшук за статтею про заклики до повалення конституційного ладу. Російське державне агентство «РИА Новости» отримало відповідь від Міністерства внутрішніх справ Росії на відповідний запит.

«У розшукових обліках Міждержавного інформаційного банку є відомості щодо Тихановської С.Г., оголошеної в міждержавний розшук МВС Республіки Білорусь за вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 361. Це «заклики до повалення або зміни конституційного ладу Республіки Білорусь або до вчинення злочинів проти держави», – наводить агентство відповідь МВС Росії.

7 жовтня МВС Росії оголосило Світлану Тихановську в розшук. У відомстві тоді пояснили, що російські правоохоронні органи не порушували жодних кримінальних справ проти Тихановської, а в базу розшукуваних осіб вона внесена з ініціативи іншої держави, найімовірніше, Білорусі.

У МВС Білорусі тоді підтвердили, що опозиціонерку оголосили в міждержавний розшук, але подробиць не повідомили.

13 жовтня Світлана Тихановська оголосила «народний ультиматум» Олександрові Лукашенку: до 25 жовтня він повинен піти у відставку. Вона вказала, що якщо до цього терміну вимоги не будуть виконані, то «вся країна мирно вийде на вулиці», а 26 жовтня почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів у державних магазинах. 

У Білорусі від 9 серпня тривають протести, вони почалися відразу ж після президентських виборів, на яких ушосте, згідно з офіційними даними, виграв Олександр Лукашенко. Його основна опонентка Світлана Тихановська виїхала з країни через кілька днів після виборів.

Європейський союз, США, Україна і ще низка західних країн не визнають легітимності Лукашенка як білоруського президента після того, як він таємно провів церемонію своєї інавгурації.

 

your ad here

Росія: московська прокуратура вимагає у вишів повідомляти про «неблагонадійних» студентів

Нікулінська міжрайонна прокуратура Москви інціювала перевірку виконання законодавства науковими та освітніми організаціями, повідомляє російська служба Радіо Свобода з посиланням на профспілку працівників вищої школи «Університетська солідарність».

Поміж іншого, від вищих навчальних закладів вимагають надавати інформацію «про реалізацію проєктів (програм), фінансованих з іноземних джерел, а також про реалізацію освітніх програм вищої освіти в області оборони і безпеки держави, забезпечення законності і правопорядку».

Читайте також: «Левада»: 70% росіян вважають США головним ворогом Росії, Україна – друга

Профспілка оприлюднила листа ректора Російської академії народного господарства та державної служби Володимира Мау, до якого долучений лист прокурора. Згідно з листом, перевірку здійснюють за дорученням прокурора Москви Дениса Попова, не лише в РАНГіДС, а й в інших «наукових та освітніх організаціях», хоча їхній перелік не оприлюднений.

Від вишів, зокрема, вимагають надати документи про співпрацю з закордонними неурядовими організаціями і російськими організаціями, включиними в перелік так званих «іноземних агентів». Виші також зобов’язані надати документи про можливу співпрацю з міжнародними установами, які «становлять (можуть становити) загрозу основа конституційного строю Росії, обороноздатності чи безпеки держави, як шляхом використання викладацького складу й студентів, так і з залученням співробітників, експертів сторонніх організацій».

ВНЗ мають звітувати, чи не відбуваються в їхніх стінах заходи політичного змісту, «дискредитацію керівництва країни і здійснюваної ним внутрішньої та зовнішньої політики», «формування суспільної думки про необхідність зміни влади в Росії», «ідеологічну обробку росіян, передусім молоді, і створення в даному середовищі проамериканських груп впливу», «фальсифікацію світової і російської історії для досягнення геополітичних інтересів антиросійських сил», «руйнування традиційних російських духовно-моральних цінностей».

Російська прокуратура також вимагає у вишів надавати інформацію про участь студентів у масових публічних заходах та про кількість притянених до адміністративної відповідальності, а також про відбір молоді для запрошення на навчання за кордон.

Читайте також: Росія: в Хабаровську після масових затримань відбулася нова акція протесту

«Повідомте, чи мають місце факти залучення наукового і викладацького співтовариства до підготовки в інтересах іноземних міжнародних неурядових організацій тенденційних матеріалів з критикою зовнішньої і внутрішньої політики Росі», – вимагає прокуратура.

Профспілка розкритикувала запит прокуратури, заявивши, що орган намагається «змусити виші доносити на власних студентів і співробітників».

your ad here

Міністр розвитку громад та територій хворий на COVID-19

У міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова діагностували коронавірусну хворобу, повідомляє пресслужба Мінрегіону 16 жовтня.

За повідомленням, Чернишов отримав позитивний текст методом полімеразно-ланцюгової реакції і зараз перебуває на самоізоляції. Зараз його обов’язки виконує перший заступник Василь Лозинський, але міністр повідомив, що працюватиме віддалено.

Читайте також: «Велике будівництво» Зеленського: урядова програма чи медійна кампанія?

«Всі робочі питання планую вирішувати та контролювати дистанційно. Цього року ми всі маємо опанувати цю звичку та навчитись бути ефективними в реальному житті та фактичних справах, залишаючись в онлайні. У Мінрегіоні ми одні з перших започаткували дистанційний формат роботи», – цитує Чернишова пресслужба міністерства.

Інші співробітники відомства, які контактували з міністром, здають тести і самоізолювалися.

В Україні 15 жовтня виявили 5992 нові випадки COVID-19. Загалом за час пандемії в Україні зафіксували 287 231 випадок хвороби, померли – 5 408 людей, одужали – 121 919 (з них за останню добу – 2269).

 

your ad here

США не стали продовжувати заборону на польоти над частиною анексованого Криму

Сполучені Штати Америки дозволили своїм авіакомпаніям виконувати польоти «в певних районах» над Сімферополем, авіапростір на яким, як і в цілому над Кримом, було закрито для американської авіації на початку 2014 року через анексію півострова Росією.

Йдеться про окремі частини Району політної інформації «Сімферополь», значна частина якого охоплює Чорне море біля берегів анексованого півострова.

Як вказано в постанові, оприлюдненій на сайті Федерального реєстру США, термін запровадженої раніше заборони збігає 27 жовтня. А рішення зняти ці обмеження ухвалене «в зв’язку зі зміною умов у повітряному просторі і зниженням небезпеки для літаків».

В той же час, згідно з документом, США подовжили заборону на польоти над Донбасом до 27 жовтня 2021 року «через небезпеку для цивільної авіації в зв’язку з бойовими діями на Донбасі».

Читайте також: Україна закликала держави-учасниці ОБСЄ приєднатися до платформи деокупації Криму

Проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії планує звертатися по коментар до «Украероруху», Міністерства закордонних справ України та інші відомства.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року європейська Організація з безпеки аеронавігації заборонила польоти до Криму, зокрема, в аеропорти Сімферополя та Севастополя.

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) офіційно підтвердила приналежність повітряного простору над Кримом Україні. Контроль та забезпечення безпеки на цій ділянці повинен втілювати тільки «Украерорух».

Україна як держава, відповідальна за повітряний простір над Кримом, після анексії півострова закрила його для повітряного руху, також закрила всі кримські аеропорти для цивільної авіації. Будь-які польоти туди і звідти є порушенням законів України і міжнародних правил. Пізніше деякі маршрути над Чорним морем були знову відкриті для руху цивільної авіації. Російські авіакомпанії, всупереч забороні, продовжують літати в анексувати Крим в порушення міжнародних норм.

 

your ad here

In Blocking Tweets, Is Twitter Protecting the Election or Interfering?

The decision by Twitter to block the dissemination of a story on its site about Hunter Biden, the son of former Vice President Joe Biden, has added to an already heated discussion in the U.S. about whether internet companies have too much power and are making decisions that could affect the U.S. elections.Some have applauded Twitter’s move as a stand against misinformation. Others have criticized Twitter’s decision as biased, curtailing speech in a way that could affect the outcome of the U.S. election.In recent weeks, Twitter, Facebook and Google, the owner of YouTube, have increasingly taken steps to restrict the spread of what they describe as misinformation and extremist speech on their sites. After the 2016 U.S. election, internet companies were criticized for not doing enough to stop misinformation on their services.This week, Twitter blocked certain accounts on its site as they tried to share a story by the New York Post that cited supposed email exchanges between Hunter Biden and a Ukrainian official about setting up a meeting with Hunter Biden’s father when Joe Biden was the U.S. vice president. The story claimed to rely on records from a computer drive that was allegedly abandoned by Hunter Biden. Rudy Giuliani, lawyer to President Donald Trump, reportedly gave the drive to the Post.No meeting, campaign saysThe Biden campaign said it had “reviewed Joe Biden’s official schedules from the time and no meeting, as alleged by the New York Post, ever took place.””Investigations by the press, during impeachment, and even by two Republican-led Senate committees whose work was decried as ‘not legitimate’ and political by a GOP colleague, have all reached the same conclusion: that Joe Biden carried out official U.S. policy toward Ukraine and engaged in no wrongdoing,” said Andrew Bates, a spokesman for Biden.FILE – President Donald Trump holds up a copy of the New York Post as he speaks before signing an executive order aimed at curbing protections for social media giants, in the Oval Office of the White House, May 28, 2020.No tweeting, no sharingCiting the firm’s hacked-materials policy, Twitter blocked the Post’s ability to tweet about the story from its Twitter account. It also blocked the Trump campaign and other accounts from sharing the story.Facebook said it reduced the reach of the post, pending fact checking from third party fact-checkers.For Lisa Kaplan, chief executive of the Alethea Group, which tracks misinformation and online threats, Twitter’s recent decisions to block some posts are a good sign.“I do applaud Twitter’s efforts and the stances they have taken to address disinformation, making it so that people can’t share a link known to be false that could have potential implications on the election,” she said. “It’s an important step if they are truly going to be a source of accurate information for their users.”GOP respondsThe reaction from Republicans over the Post story has been swift. Senate Republicans said Thursday that they would subpoena Jack Dorsey, CEO of Twitter, to testify next week. Dorsey should “explain why Twitter is abusing their corporate power to silence the press,” said Senator Ted Cruz, a Texas Republican.Senator Josh Hawley, a Missouri Republican, said he had sent a letter to Dorsey and Mark Zuckerberg, CEO of Facebook, asking them to testify at a committee hearing.The companies’ decision about the Post stories throws fuel on an issue that has gained traction over the past year: whether companies are publishers, making editorial decisions, or “platforms,” places where people share information but with the companies providing little oversight of what’s said.FILE – FCC Chairman Ajit Pai testifies at a House subcommittee hearing on Capitol Hill in Washington, Dec. 5, 2019.Protections weighedCongressional leaders of both parties are considering whether to strip the companies of some of their legal protections that say they aren’t responsible for the speech on their sites. On Thursday, Republican Ajit Pai, chairman of the U.S. Federal Communications Commission, said the agency would consider weakening the legal protections the companies enjoy.Some Democrats as well have called for stripping the internet firms of some of their legal protections.With the decision about the Post story, Ken Paulson, director of the Free Speech Center at Middle Tennessee State University, says the internet firms have not moved closer to being publishers.“If you have a business and the last thing you want is untruthful stories, then you can say, ‘We’re uncomfortable to share this with millions of people globally.’ That’s your right,” Paulson said. “I don’t think we want to mistake Facebook or Twitter for a public utility. And I don’t think a simple ban on content you believe to be unreliable and fraudulent makes you a publisher.“A company has a right to decide what it stands for, and that’s where we are now with Twitter and Facebook,” he said.One thing is certain: With the internet firms making decisions almost daily about curtailing or blocking posts, lawmakers and regulators will have more fodder to point to for changing the rules.

your ad here

Президентка Єврокомісії пішла на самоізоляцію

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн залишила засідання Європейської ради через годину після її початку, оголосивши, що йде на самоізоляцію.

«Мене щойно поінформували, що член мого офісу отримав позитивний тест на СOVID-19 цього ранку. Сама я отримала негативний результат тесту. Водночас як перестороги, я негайно залишаю Європейську раду, щоб піти на самоізоляцію», – написала вона у твітері.

 

За даними Університету Джонса Гопкінса, станом на 15 жовтня у світі виявили понад 38,7 мільйона інфікованих коронавірусом. Померли 1 094 591 людина, одужали більш ніж 26,7 мільйона людей.

your ad here