Білорусь: після зустрічі з Лукашенком із СІЗО випустили двох опозиціонерів

11 жовтня зі слідчого ізолятора Комітету державної безпеки Білорусі випустили двох опозиціонерів – бізнесмена та члена ініціативної групи Віктора Бабарика Юрія Воскресенського й директора мінського офісу IT-компанії PandaDoc Дмитра Рабцевича, повідомило білоруське державне телебачення.

Дружина Воскресенського Олеся розповіла в коментарі Білоруській службі Радіо Свобода, що її чоловіку змінили запобіжний захід на домашній арешт.

За даними видання TUT.by, Воскресенський заявив, що йому доручили готували пропозиції до поправок до Конституції та описати підходи до звільнення низки осіб, які «виявилися не такими суспільно небезпечними для нашої країни, якими здавалися на першому етапі».

Дмитро Рабцевич повідомив, що збирається продовжувати займатися бізнесом, тому що в структурі Парку високих технологій «створені всі умови, щоб платити нормальні зарплати, розвиватися, будувати майбутнє разом». Його теж відпустили під домашній арешт.

10 жовтня Олександр Лукашенко відвідав слідчий ізолятор Комітету державної безпеки і зустрівся із затриманими представниками опозиції.

Юрій Воскресенський був затриманий 12 серпня, Дмитро Рабцевич – 3 вересня.

 

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading