Daily: 10/08/2020

Зеленський завершив візит до Великої Британії

Президент України Володимир Зеленський завершив офіційний візит до Великої Британії, інформує 8 жовтня сайт глави держави.

«Підтверджений особливий характер дружніх та абсолютно щирих відносин між нашими державами. Уперше глава української держави був прийнятий членами британської королівської родини. Була підписана історична угода про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією», – так повідомляє президентська пресслужба про головні підсумки візиту до Лондона.

Угода дозволяє продовжити і поглибити відносини України та Великої Британії за умов, коли Сполучене королівство завершує процедуру виходу з Євросоюзу.

«Українській стороні вдалося досягнути домовленостей, які передбачають лібералізацію умов торгівлі товарами й послугами на рівні, не нижчому, ніж передбачено в угоді про асоціацію між Україною та Євросоюзом», – вказано в повідомленні.

«Ми отримали цілковиту підтримку євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України. Велика Британія засудила агресію Росії проти України та підтримала необхідність безумовного відновлення територіальної цілісності нашої держави в межах міжнародно визнаних кордонів», – додає Офіс президента.

Також українська делегація повертається додому з кредитними гарантіями у розмірі до 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів для британсько-українських торговельних контрактів. Як зазначив Володимир Зеленський, ці кошти можуть бути використані для реалізації інвестиційних проєктів у таких пріоритетних сферах, як безпека та оборона, сільське господарство, інфраструктура, енергетика та охорона здоров’я.

Офіційний візит глави української держави до Лондона тривав два дні, 7 і 8 жовтня.

your ad here

As Nagorno-Karabakh Conflict Intensifies, Turkey Expands Role

Turkey’s backing of Azerbaijan in the conflict with Armenia over the disputed Nagorno-Karabakh enclave is coming under increasing scrutiny. Despite international pressure, Turkey is rejecting calls to back an unconditional cease-fire, as Ankara steps up its support of Azerbaijan’s military goals. Dorian Jones reports from Istanbul.Producers: Berke Bas, Rod James. Videographers: Berke Bas, agencies.

your ad here

Apple просить Telegram заблокувати кілька пов’язаних із Білоруссю каналів

Компанія Apple звернулася до сервісу Telegram із пропозицією закрити три канали з особистими даними співробітників правоохоронних органів Білорусі, а також членів виборчих комісій на виборах президента, які відбулися 9 серпня.

Про це 8 жовтня повідомив засновник Telegram Павло Дуров. Як написав віну своєму каналі, Apple «непокоїть, що публікація персональних даних співробітників правоохоронних органів і пропагандистів може спровокувати насильство», хоча сам він вважав би за краще залишити ці канали. «Я думаю, що ситуація не чорно-біла… але зазвичай Apple не пропонує в таких випадках особливого вибору для додатків Telegram», – зазначив Дуров.

Він припустив, що канали будуть заблоковані на пристроях, які використовують операційну систему IOS.

Після оголошення офіційних підсумків виборів президента Білорусі, згідно з якими главою держави вшосте поспіль був переобраний Олександр Лукашенко, розпочалися масові протести проти фальсифікації підсумків голосування. Міліція і спецпризначенці жорстко розганяли акції, застосовуючи спецзасоби і затримуючи їх учасників. За час протестів постраждали сотні людей, кілька учасників протестів загинули або зникли безвісти. Затриманих були тисячі, багато людей згодом заявили про тортури і знущання в слідчих ізоляторах.

Євросоюз, США та інші країни засудили насильство і порушення під час голосування і підрахунку голосів. Особисто проти Олександра Лукашенка запровадили санкції країни Балтії, Велика Британія і Канада. Євросоюз оголосив про обмежувальні заходи щодо 40 білоруських чиновників, але Лукашенко серед них немає. За словами президента Франції Емманюеля Макрона, включення Лукашенка до списку санкцій означало б відмову європейських лідерів від діалогу з ним.

your ad here

Місце Вакарчука у Раді займе «кіборг» Андрій Шараскін

Місце Святослава Вакарчука у Верховній Раді посяде «кіборг», учасник бойових дій на Донбасі, режисер та актор Андрій Шараскін. Про це повідомила пресслужба «Голосу».

«Зараз він очікує на постанову ЦВК про визнання обраним, щоб подати документи і стати народним депутатом», – мовиться у повідомленні.

 

Раніше Центральна виборча комісія повідомила, що визнала обраною народною депутаткою України Аліну Свідерську, включену до виборчого списку партії «Голос». У партії пояснили «Укрінформу», чому Свідерська не піде в Раду.

«Сьогодні минув останній день, коли вона мала подати документи в ЦВК, тому автоматично заходить Шараскін. Аліна прийняла рішення лишатися в команді «Голосу», але не заходити в Раду», – заявили у «Голосі».

11 червня народний депутат від партії «Голос» Святослав Вакарчук оголосив про складання мандата.18 червня Верховна Рада не змогла достроково припинити його депутатські повноваження – забракло голосів.

19 червня спікер Дмитро Разумков оголосив, що народний депутат Святослав Вакарчук вийшов зі складу фракції «Голос».

your ad here

Призов 24 тисяч кримчан до армії Росії суперечить міжнародному праву – США

Сполучені Штати наполягають на припиненні Росією порушення прав людини в тимчасово окупованому українському Криму. Про це заявив посол США до ОБСЄ Джеймс Ґілмор, повідомляє 8 жовтня американська місія в організації.

«Вторгнення Росії до Криму є ключовим у намірах Кремля зашкодити суверенітету України. Близько 24 тисяч молодих жителів Криму були призвані до складу Збройних сил Росії. Ми вимагаємо, щоб Росія припинила свою кампанію примусового призову», – наголосив дипломат, який назвав питання Криму «відкритою раною для принципів безпеки, засвідчених у Заключному акті Гельсінських домовленостей».

Посол Ґілмор також висловив занепокоєння повідомленнями про те, що «окупаційна влада в Севастополі 1 жовтня провела координовані рейди майже 10 осель, що належать Свідкам Єгови. В результаті чотирьох чоловіків було заарештовано за звинуваченнями у злочинному «екстремізмі» просто за те, що вони сповідували сво віру».

США вимагають від Росії «припинити системні репресії в Криму та звільнити всіх політичних в‘язнів-українців», додав посол.

Ґілмор наголосив, що «російська окупаційна влада продовжує порушувати права кримських татар та етнічних українців, обмежуючи їхні свободу самовираження і право на мирні зібрання».

Росія окупувала український півострів Крим у лютому-березні 2014 року, назвавши це «відновленням історичної справедливості». США, країни Євросоюзу, Україна та інші держави запровадили проти Москви санкції, окупації та спроби анексії Криму і Севастополя не визнають ООН та інші міжнародні організації.

your ad here

Кількість постраждалих внаслідок вибухів на артскладах у Росії зросла до 16

Кількість постраждалих внаслідок вибухів на складі з боєприпасами під Рязанню у Росії зросла до 16. Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Всіх постраждалих госпіталізували, одного з них відправили до реанімації.

Як повідомляє агентство «Интерфакс», внаслідок інциденту пошкоджено понад 20 будівель. Ліквідацією наслідків вибухів займаються півтори тисячі людей і майже 400 одиниць техніки.

В регіоні евакуйовано понад дві тисячі жителів з 14 населених пунктів у радіусі до 10 кілометрів. Приблизно стільки ж жителів покинули район за власною ініціативою. У деяких школах дітей достроково відправили на канікули.

У Міноборони заявили, що причина інциденту – загоряння сухої трави в районі складів. Пожежа почалася вдень 7 жовтня. Відразу після загоряння почалися вибухи. Вони тривали до ранку четверга.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу в зв’язку з інцидентом.

your ad here

With Relations Strained at Times, NATO Allies Closely Watch US Election

America’s allies in Europe are watching closely as the U.S. presidential election enters its final leg. Transatlantic relations have at times been strained under President Trump, and some key European allies hope for a return to more stability under a Joe Biden presidency. But some other NATO members have welcomed Donald Trump’s demands for Europe to pull its weight. Henry Ridgwell reports from London.
Camera: Henry Ridgwell    Producer: Jon Spier

your ad here

Germany Sees ‘Worrying’ Jump in COVID-19 Cases 

Germany’s health officials said Thursday new COVID-19 cases are spreading at the fastest rate since April.Health Minister Jens Spahn joined Robert Kock Institute for Disease Control President Lothar Wieler at a news conference in Berlin, where they said the number of new cases of the coronavirus has been rising steadily in Germany since early September. Wieler told reporters, “In the last few days between 1,000 and today even more than 4,000 cases have been reported to the Robert Koch Institute every day.”Weiler said the first seven days of October had seen about twice as many cases as the same period in September.  He said the current weekly nationwide average rate of COVID-19 incidence is 20.2 cases per 100,000 inhabitants; at the beginning of June it was three.German Health Minister Jens Spahn, right, and the president of the Germany’s Robert Koch Institute (RKI), Lothar Wieler, left, address the media about the current developments of the new coronavirus outbreak in Berlin, Germany, Oct. 8, 2020.Wieler said the incidence of infection is increasing in almost all regions of Germany, and that worried him greatly. He said he was unsure of how it will develop in the coming weeks, and that it is possible Germany could see 10,000 cases a day and the virus could spread uncontrollably.The outlook is particularly alarming for a country considered to have had one of the most effective responses to the pandemic in Europe, if not the world. Spahn said Germany has coped with the crisis well, so far, with the health system able to handle the patient load and a generally high level of acceptance among citizens of COVID-19 restrictions.The health minister said a big part of the problem now is young people, who are getting the virus at a higher rate than earlier in the year.  He said youth want to party and travel because they believe they are invulnerable. “They are not. A corona infection is and remains a serious illness,” he said.But Spahn said the virus is not out of control now, and if the nation pulls together and follows guidelines, it can rein it in again. “If 80 million people take part, the chances of the virus drop dramatically. This pandemic is also a character test, a test of character for us as a society,” he said. 

your ad here

Фонд Навального вимагає від ФСБ порушити справу про розробку забороненої хімічної зброї в Росії

Юристи Фонду боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального подали до ФСБ Росії заяву з вимогою порушити кримінальну справу про розробку, виробництво й накопичення забороненої хімічної зброї. Такий крок пов’язаний із отруєнням Навального бойовою хімічною речовиною «Новачок», йдеться в повідомленні в телеграм-каналі юридичної служби ФБК.

Слідчі ФСБ протягом трьох діб повинні вирішити, чи порушувати кримінальну справу, додав юрист В’ячеслав Гімаді.

«Згідно з доповіддю голови Державної комісії з ліквідації хімічної зброї від 27.09.2017 року, Росія завершила ліквідацію всіх наявних запасів хімічної зброї. Однак отруєння Олексія Навального токсином із сімейства «Новачок» свідчить не тільки про застосування, але і про розробку, виробництво і накопичення забороненої хімічної зброї на території Росії», – йдеться в заяві.

Організація із заборони хімічної зброї повідомила, що її експерти підтвердили: Навального отруїли речовиною з групи «Новачок». Раніше таких висновків дійшли фахівці лабораторії бундесверу, також їх підтвердили в незалежних центрах у Швеції та Франції.

Влада Росії заявляє, що аналізи, взяті у Навального в Омську, не показали наявності отрути.

your ad here

Киргизстан: депутати не змогли зібрати кворум, щоб обговорити шляхи виходу з політичної кризи

У Киргизстані парламентарі не змогли зібрати кворум, щоб обговорити шляхи подолання нинішньої політичної кризи, що виникла після повалення уряду на початку цього тижня внаслідок масових протестів.

Один із депутатів Рискельді Момбеков заявив 8 жовтня Радіо Свобода, що лише 40 членів парламенту зібралися вночі у готелі в Бішкеку, щоб призначити дату позачергового засідання парламенту, обрати тимчасового прем’єр-міністра для створення нового уряду й ухвалити рішення щодо імпічменту президента Сооронбая Жеенбекова. 

Щонайменше 61 зі 120 членів парламенту має бути присутнім на засіданнях парламенту, щоб рішення законодавців були законними.

Це була вже друга невдала спроба парламенту, повноваження якого закінчуються, зібратися, щоб обговорити шляхи вирішення кризи.

Інша депутатка Ельвіра Сурабальдієва сказала Радіо Свобода, що Миктибек Абдилдаєв, якого група депутатів оголосила тимчасовим головою парламенту після того, як спікер Дастан Джумабеков подав у відставку на тлі протестів, відмовився внести питання про імпічмент Жеенбекова до порядку денного засідання.

Опозиційні групи запропонували своїх кандидатів на посаду тимчасового прем’єр-міністра, який має контролювати повторне голосування на виборах до парламенту найближчими місяцями.

Президент Киргизстану не з’являвся на публіці, відколи виникли протести, і розпустив уряд. Хоча офіс Жеенбекова заявив, що він залишається в Бішкеку. Жеенбеков виступив із трьома заявами, в яких закликав до переговорів між різними політичними фракціями.

У Киргизстані після парламентських виборів, що пройшли 4 жовтня, відбулися мітинги з вимогою анулювати результати голосування, які переросли в заворушення. У ніч на 6 жовтня демонстранти зайняли «Білий дім», в якому працює парламент і апарат президента, будівлю Державного комітету з нацбезпеки, звільнили з ув’язнення низку політиків.

Президент Сооронбай Жеенбеков розцінив події в країні як «спробу захоплення влади» і заявив, що залишається легітимним головою Киргизстану. У країні різні політичні сили оголосили про створення кількох Координаційних рад.

Центральна виборча комісія вирішила анулювати результати парламентських виборів.

 

 

your ad here

Леонід Кравчук розповів, кого хоче бачити своїм першим заступником

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук відповів Радіо Свобода на питання щодо кандидатури на посаду свого першого заступника.

«Цю посаду ввели буквально два місяці тому, і сьогодні ми хочемо проаналізувати, перш за все, яка роль, які повноваження і яку роботу ця людина буде вести. Не просто, що вона скаже: «Комунікації з людьми, які живуть в неконтрольованих територіях із тими, які перебувають на контрольованих територіях. Це загальна фраза. Нам потрібно чітко знати, чим буде займатися ця людина, і тільки після цього будемо вже під завдання шукати людину, а не завдання окремо від людини», – наголосив Леонід Кравчук.

На сьогодні кандидатур немає, додав він.

«Імпровізація тут неприпустима. Тут треба думати, аналізувати і робити дуже точні з точки зору Конституції і законів України, з точки зору інтересів України висновки», – продовжує Леонід Кравчук щодо важливості підбору гідної кандидатури.

Раніше цю посаду обіймав Вітольд Фокін.

Президент Володимир Зеленський призначив Вітольда Фокіна першим заступником голови української делегації в ТКГ у серпні цього року.

30 вересня Володимир Зеленський звільнив Вітольда Фокіна через висловлювання щодо Донбасу.

29 вересня перший заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін заявив на засіданні комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, що не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією.

За його словами, на сході України проти ЗСУ воюють бойовики і найманці з 30 країн світу, підтримувані Росією.

your ad here

У МВФ відреагували на оголошення недовіри двом членам правління НБУ

Забезпечення відповідальності правління НБУ має провадитися, згідно з засадами управління Національним банком, що були розроблені у консультаціях з фахівцями Міжнародного валютного фонду, заявив Йоста Люнгман, постійний представник МВФ в Україні.

Як повідомили у Представництві МВФ, він сказав про це, коментуючи рішення Ради НБУ щодо двох членів правління Національного банку України.

«Забезпечення відповідальності правління НБУ має провадитися, згідно з засадами управління Національним банком. Ці критерії управління були розроблені у консультаціях з фахівцями МВФ упродовж попередніх програм, що підтримувалися Міжнародним валютним фондом. Ці засади спрацювали як на користь НБУ, так і в цілому для економіки України. Їх дотримання посилило довіру до НБУ як до незалежного та професійного центробанку, надавши політиці Нацбанку більшої надійності та ефективності», – йдеться в заяві.

5 жовтня Рада Національного банку України висловила недовіру членам правління НБУ Катерині Рожковій і Дмитрові Сологубу. Як заявив Радіо Свобода член Ради Віталій Шапран, рішення ухвалили через низку причин, зокрема, публічну критику регулятора.

Водночас Рада НБУ має претензії до Катерини Рожкової та Дмитра Сологуба і щодо озвучення ними інформації, що міститься в документах для службового користування, «які не можуть бути обговорені публічно», додав Віталій Шапран.

За його словами, висловлення недовіри не передбачає усунення чи звільнення Рожкової і Сологуба.

Катерина Рожкова, коментуючи рішення Ради НБУ, заявила, що вважає комунікацію лише приводом, а не головною причиною для висловлення недовіри їй та Дмитрові Сологубу.

«Справа у тому, що ми надали коментарі виданню KyivPost для публікації про Національний банк. Але повірте, нічого крамольного, що б йшло у розріз з «генеральною лінією партії» не озвучувалося. Ми казали, що незалежність НБУ – це про колегіальність. Що новій команді треба трохи часу, щоб спрацюватися. І все у такому дусі», – написала Рожкова на своїй сторінці у фейсбуці.

Рожкова додала, що вважає таке рішення Ради НБУ «перемогою минулого над майбутнім» і «тривожним сигнал для незалежності Національного банку».

Катерина Рожкова і Дмитро Сологуб раніше працювали у команді ексголови НБУ – Якова Смолія.

Верховна Рада звільнила його 3 липня, тоді під час засідання парламенту Смолій серед причин свого рішення про відставку назвав «використання Ради НБУ для створення корпоративного конфлікту всередині інституції». Після того Катерина Рожкова виконувала його повноваження.

Згодом Верховна Рада України підтримала кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України.

your ad here

У Стокгольмі оголосять лауреата Нобелівської премії з літератури 2020 року

Шведська королівська академія наук 8 жовтня оголосить ім’я лауреата Нобелівської премії з літератури.

Початок церемонії запланований на 14:00 за київським часом.

У 2019 році оголосили імена відразу двох лауреатів Нобелівської премії з літератури, оскільки 2018-го ця премія не присуджувалася через пов’язаний із одним із членів Нобелівського комітету скандал.

Нобелівську премію з літератури за 2018 рік отримала польська письменниця з українським корінням Ольга Токарчук, за 2019 рік – австрійський автор Петер Гандке.

Загалом від 1901 до 2019 років Нобелівську премію з літератури вручали 112 разів 116 лауреатам.

Нобелівський тиждень почався з оголошення лауреатів премії з медицини 5 жовтня, 6 і 7 жовтня стали відомі лауреати Нобелівських премій із фізики і хімії.

24 вересня керівник Нобелівського фонду Ларс Гайкенстен повідомив, що 2020 року лауреати Нобелівської премії отримають виплати на 1 мільйон шведських крон (це близько 110 тисяч доларів) більші, ніж дотепер.

Цього року фінансовий вимір найпрестижнішої у світі наукової премії сягне 10 мільйонів крон (близько 1,11 мільйона доларів).

Протягом наступних днів стануть відомі лауреати Нобелівських премій:

премія миру – 9 жовтня
премія імені Нобеля з економіки – 12 жовтня.

Нобелівський фонд заявив, що традиційна церемонія нагородження та бенкет у Стокгольмі були скасовані цього року через пандемію коронавірусної інфекції. Їх замінить телевізійний захід із лауреатами, які отримають нагороди у своїх країнах.

Церемонія вручення Премії миру, яка традиційно відбувається у столиці Норвегії Осло, запланована в скороченому варіанті, і традиційний бенкет також буде скасовано.

 

your ad here

«Побачив багато цікавих речей» – Леонід Кравчук про саміт «ЄС-Україна»

Перший президент України та голова української делегації Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук надав свою оцінку результатам саміту «ЄС-Україна». В коментарі Радіо Свобода він зазначив, що «європейські лідери і Європа в цілому з більшим розумінням і аналізом ставляться до України».

«Прочитав документ, ухвалений на зустрічі в Брюсселі, який називається «ЄС-Україна», і я там побачив дуже багато цікавих речей, яких раніше і близько не писалося в таких документах. Тобто, Європейський союз, європейська спільнота, більш уважно, більш глибоко з кожним роком дивиться на Україну», – заявив Леонід Кравчук.

Серед позитивних речей він відзначив позицію по Донбасу та економічний напрямок співпраці.

«Якщо раніше, коли йшлося про Донбас, говорили про двосторонню відповідальність за війну, тобто Росії й України, то зараз про Україну вже не згадується – одностороння відповідальність. Це дуже важливо. Підтверджено з розвиненим тлумаченням такі речі, як економічні зв’язки, як безвіз, промисловий безвіз, підтверджено кібербезпеку. Тобто є речі, які раніше навіть не ставилися в подібних документах», – наголошує Леонід Кравчук.

Перший президент України надав цим спостереженням і політичної оцінки.

«ОПЗЖ їздить у Кремль консультуватися, а партія «Європейська солідарність» каже про одне й теж завжди, що от коли вони були, то все було гаразд, а от коли прийшли інші – то все стало погано. Так от хочу сказати, що документ «ЄС-Україна» спростовує ті розмови, які ведуть у фракції «Європейська солідарність», – зазначає він.

Леонід Кравчук акцентує увагу і на зауваженнях у документі «ЄС-Україна».

«Там є і зауваження дуже серйозні. Одне з важливих – це корупція, друге – судова реформа, третє – реформи, пов’язані з іншими сферами – медицина, соціальні речі. Тобто прямо сказано, не натяк, відзначено як можливість для серйозного поліпшення», – наголошує він.

Саміт «ЄС-Україна»відбувся в Брюсселі 6 жовтня.

Попередній саміт Україна – ЄС відбувся в Києві в липні 2019 року.

your ad here

Німеччина: Шредер позивається до Bild через «хлопчика на побігеньках у Путіна»

Колишній канцлер Німеччини Ґергард Шредер заявив, що позивається до газети Bild через інтерв’ю з російським опозиційним політиком Олексієм Навальним. Про це пишуть німецькі засоби інформації.

Інтерв’ю з Навальним було опубліковане 6 жовтня. У ньому російський опозиціонер назвав Шредера «хлопчиком на побігеньках у Путіна». Крім того, за словами Навального, колишній канцлер отримував від президента Росії таємні платежі. При цьому опозиціонер визнав, що доказів у нього немає.

Шредер назвав заяви Навального помилковими. Він також зазначив, що Bild поширила інформацію, не звернувшись до нього по коментар.

Ґергард Шредер обіймав посаду федерального канцлера Німеччини з 1998 до 2005 року. На початку 2000-х років був одним з ініціаторів будівництва першої гілки газопроводу «Північний потік». З 2017 року Шредер очолює раду директорів корпорації «Роснєфть».

your ad here

Україна та Британія підписали меморандум про посилення співпраці в оборонній галузі

«Важливим є залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 мільярда фунтів стерлінгів…»

your ad here

Google, Oracle Meet in Copyright Clash at Supreme Court

Tech giants Google and Oracle are clashing at the Supreme Court in a copyright dispute that’s worth billions and important to the future of software development.
The case before the justices Wednesday has to do with Google’s creation of the Android operating system now used on the vast majority of smartphones worldwide. Google says that to create Android, which was released in 2007, it wrote millions of lines of new computer code. But it also used 11,330 lines of code and an organization that’s part of Oracle’s Java platform.
 
Google has defended its actions, saying what it did is long-settled, common practice in the industry, a practice that has been good for technical progress. But Oracle says Google “committed an egregious act of plagiarism” and sued, seeking more than $8 billion.
The case has been going on for a decade. Google won the first round when a trial court rejected Oracle’s copyright claim, but that ruling was overturned on appeal. A jury then sided with Google, calling its copying “fair use,” but an appeals court disagreed.
Because of the death of Justice Ruth Bader Ginsburg, only eight justices are hearing the case, and they’re doing so by phone because of the coronavirus pandemic. The questions for the court are whether the 1976 Copyright Act protects what Google copied, and, even if it does, whether what Google did is still permitted.  
Oracle, for its part, says the case is simple.  
“This case is about theft,” Oracle’s chief Washington lobbyist, Ken Glueck, said in a telephone interview ahead of argument. He compared what Google did to plagiarizing from someone else’s speech. When you plagiarize one line from a speech, he said: “That’s a plagiarized speech. Nobody says, ‘Oh, well, it was just one line.'”
But Google’s Kent Walker, the company’s chief legal officer, said in an interview that Google wrote “every line of code we possibly could ourselves.”
“No one’s ever claimed copyright over software interfaces, but that’s what Oracle is claiming now,” Walker said.
Microsoft, IBM and major internet and tech industry lobbying groups have weighed in — in favor of Google.
The Trump administration, the Motion Picture Association and the Recording Industry Association of America are among those supporting Oracle.

your ad here