Daily: 09/23/2020

Ярема про ймовірний хабар у 7 млн доларів від Злочевського: «Вперше про це чую»

Колишній генеральний прокурор України Віталій Ярема сказав, що нічого не знає про ймовірний хабар прокурорам ГПУ за «розвал» справи проти газовидобувної компанії Burisma у 2014 році, коли він керував відомством. Про це він заявив Радіо Свобода.

«Вперше чую про це… Для мене це не був пріоритет. Я заслуховував слідчо-оперативну групу, тому що тоді ще стояли барикади на вулицях, тоді ще кров не висохла на Майдані», – сказав Ярема.

Про ймовірний хабар, з посиланням на дипломатичні джерела, йдеться у звіті Комітету Сенату США з національної безпеки та урядових справ і Комітету з питань фінансів. Звіт стосується діяльності сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена в Україні та української компанії Burisma. 

Ексгенпрокурор запевнив, що до «розвалу» справи проти Burisma він стосунку не мав: «коментувати щось, що відбувалось на рівні слідчих якогось окремого кримінального провадження я, на жаль, через п’ять років я вже не можу». 

У 2014 році проти компанії Burisma, яка належить ексміністру екології Миколі Злочевському, ГПУ відкрила провадження щодо ймовірного відмивання коштів. 

Ексчиновник раніше не раз заперечував порушення закону. 

У квітні 2014 року британське Бюро по боротьбі з шахрайством розпочало розслідування щодо Миколи Злочевського за підозрою у відмиванні 35 мільйонів доларів. У результаті британські правоохоронці заарештували 23,5 мільйона доларів на рахунках компаній Злочевського. Британці підозрювали, що кошти мали злочинне походження. 

У липні Лондон звернувся до української Генпрокуратури за документами, що підтверджують підстави для арешту, але  їх вчасно не надали. Водночас чиновники Генеральної прокуратури двічі надали довідки про «невизначений правовий статус і відсутність повідомлень Миколі Злочевському про підозру» захисту ексміністра. Через це суд у Лондоні зняв арешт.

За «розвал» цієї справи у 2014 році прокурорам ГПУ, ймовірно, заплатили хабар у розмірі 7 мільйонів доларів – йдеться у проміжному звіті двох комітетів Сенату США щодо розслідування впливу керівництва США на справу Burisma в Україні, та, зокрема, ймовірної корупційної складової у діяльності колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Звіт 23 вересня опублікував сенатор Рон Джонсон. 

У звіті Джонсон посилається на свідчення, які в жовтні 2019 року на закритому слуханні в Конгресі дав Джордж Кент, заступник помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії. Серед ключових знахідок Джонсон вказує, що «Гантер Байден працював у раді директорів Burisma (…) коли Злочевський начебто заплатив 7 мільйонів доларів хабаря чиновникам, які працюють під керівництвом генерального прокурора України Віталія Яреми, щоб «закрити справу проти Злочевського». За словами Джонсона, Кент засвідчив, що дача хабаря сталася в грудні 2014 року. 

Водночас, за словами дипломата, які наводить Джонсон у звіті, у лютому 2015-го Кент зустрівся із заступником тодішнього генпрокурора Віталія Яреми Анатолієм Даниленком. На зустрічі Кент запитав у Даниленка про обставини довкола ймовірного хабаря. 

«Я запитав у нього, якого розміру був хабар, і хто його взяв. Даниленко засміявся і відповів: «Саме про це в нас питав президент Порошенко минулого місяця». Я запитав: «То що ви відповіли президенту?» І він відповів: «7 мільйонів доларів. І це було минулого травня, до того, як наша команда прийшла в офіс (ГПУ – ред.)», – цитує звіт свідчення Кента.

За даними звіту, тоді ж Джордж Кент нагадав Даниленку, що листа британцям надіслали вже за генпрокурора Яреми, і що саме їхня команда винна у тому, що справу розвалили.

У коментарі Радіо Свобода Ярема додав, що його заступник Анатолій Даниленко в ГПУ займався кадровою політикою і стосунку до слідства не мав. 

«Чесно, вперше чую про це, що Даниленко зустрічався з Кентом…я вперше про це чую… Я це не можу пояснити», — сказав Ярема. 

Комітети Сенату США направили запит до ФБР про те, чи вживало відомство дії для перевірки цього твердження, та які саме. «ФБР ще не відповіло на цей запит», – йдеться у документі. 

Президент США Дональд Трамп раніше заявляв, що колишній віцепрезидент Джо Байден, який є його опонентом на виборах президента у листопаді, використовував свою посаду між 2009 та 2017 роками для тиску на уряд України, щоб нібито зупинити розслідування проти компанії Burisma.

Представники Демократичної партії США вважають ці звинувачення і розслідування політично вмотивованими. Гантер Байден був членом Ради директорів компанії Burisma з 2014 по 2019 роки.

Звіт визнає, що достеменно не зрозуміло, наскільки присутність сина Байдена в Burisma вплинула на політику щодо України, яку проводила адміністрація за участю його батька.

 

your ad here

МЗС: «інавгурація» Лукашенка не означає його визнання легітимним президентом Білорусі

Проведена таємно інавгурація Олександра Лукашенка на посаду президента Білорусі не означає його визнання легітимним головою Білоруської держави, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Україна ніколи жодним чином не втручалася у внутрішні справи Білорусі і завжди підтримуватиме білоруський народ. З огляду на хід виборчої кампанії у Білорусі та подальші події, сьогоднішня «інавгурація» О. Лукашенка не означає його визнання легітимним главою Білоруської держави», – написав Кулеба у твіттері ввечері 23 вересня.

Раніше сьогодні на зустрічі з угорським колегою Петером Сіярто Кулеба заявив, що вибори у Білорусі не були вільними, чесними і прозорими, а щодо політичного статусу президента Олександра Лукашенка, то позиція Києва ще буде визначена.

Вранці 23 вересня у палаці Незалежності в Мінську відбулася інавгурація Олександра Лукашенка, який, поклавши праву руку на Конституцію, склав присягу як президент білоруською мовою.

Низка країн Заходу вже заявили, що не визнають Лукашенка президентом. Зокрема, про це сказали представники влади Німеччини, Литви, Словаччини.

З самого ранку 23 вересня у Мінську фіксували пожвавлення спецтранспорту та військових у центрі міста. Очевидці повідомляли про присутність представників роти почесної варти. Проспект Незалежності в центрі Мінська перекрили.

Після проведення церемонії люди вийшли на вулиці білоруських міст на знак протесту. Протестувальників жорстоко розганяють силовики, застосовуючи водомети, а також, за словами очевидців, сльозогінний газ.

 

 

your ad here

Britain Imposes Pub Curfew as Coronavirus Cases Soar

Britain became the latest European country to impose restrictions on socializing Wednesday following a sharp rise in coronavirus transmission rates. The number of new cases is roughly doubling every week – and the Chief Medical Officer has warned of 50,000 new infections daily if the pattern continues. Britain has suffered the highest number of coronavirus deaths in Europe, with over 41,000 fatalities. Henry Ridgwell reports from London.

your ad here

Belgium Eases COVID-19 Restrictions Despite Surging Cases

Belgium’s prime minister announced Wednesday she was lifting the nation’s mandatory outdoor mask requirement and easing other COVID-19-related restrictions, despite recent surges in new virus cases in the nation. At a news conference Wednesday, Prime Minister Sophie Wilmes told reporters that beginning October 1, Belgians no longer will be required to wear a mask outdoors, except in crowded places where social distancing cannot be practiced. Wilmes said wearing a mask has become part of people’s daily lives and remains a very important part of fighting the spread of COVID-19.Belgian Prime Minister Sophie Wilmes, wearing a protective mask, prepares to address a press conference, in Brussels, Sept. 23, 2020.But, she said, “We have to acknowledge that it is useless to impose it everywhere, every time.”  Belgium’s mask requirement had been among the strictest in the world.  Masks will still have to be worn in shops and theaters, and on public transit and crowded streets. The prime minister also announced that people who have had contact with an infected person would only have to quarantine for seven days, down from 14.  She said under those circumstances, people must still get tested immediately.  “If the test is positive, then you have COVID-19. Isolation continues,” she said. “If the test is negative, then as soon as your clinical situation allows it, you can stop isolating.” Public events can still be attended by 200 people indoors and 400 outside. Belgians will still be able to see up to five people without social distancing, although that could be cut to one, depending on the health situation. The easing of restrictions comes as other European nations such as Britain, France and Spain are seeing COVID-19 surges and are imposing new restrictions. Belgium, a country of about 11.5 million people, recorded an average of 1,374 new infections per day over the past week. In early July, there were about 80 a day. Its COVID-19 death total of 9,955 is one the world’s highest per capita. 
 

your ad here

Херсон: суд залишив під вартою підозрювану в державній зраді главу проросійської організації

23 вересня Херсонський апеляційний суд залишив під вартою підозрювану у державній зраді керівницю громадської організації «Російська національна громада «Русич» та викладачку комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради Тетяну Кузьмич. Про це в коментарі проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомила прессекретар прокуратури Херсонської області Анастасія Веселовська.

«Сторона захисту клопотала про особисте зобов’язання або нічний домашній арешт, оскільки нібито сума застави у півмільйона гривень дуже велика. Прокуратура наполягала виключно на утриманні під вартою», – повідомила Веселовська.

Херсонський міський суд заарештував Тетяну Кузьмич до 9 жовтня. Служба безпеки України підозрює жінку у державній зраді. Також Кузьмич призначили заставу в розмірі 500 тисяч гривень.

Справа слухалася в закритому режимі за клопотанням сторони обвинувачення, яка посилалася на неможливість розголошування матеріалів справи. Сторона захисту також виступила за проведення закритого засідання. Підозрювана при цьому закрила обличчя від журналістів, її адвокат також заборонила себе знімати.

За версією слідства, Кузьмич під час перебування в анексованому Криму «була залучена ФСБ Росії до шпигунської діяльності та передавала матеріали для проведення підривної роботи у Херсонській області і в усій Україні».

Раніше СБУ стверджувала, що припинила діяльність агентурної мережі ФСБ Росії, яка діяла у Херсонській області під керівництвом колишньої співробітниці обласної державної адміністрації. За інформацією відомства, жінку завербували російські спецслужби в окупованому Криму в 2015 році.

your ad here

Болгарія висилає двох російських дипломатів, яких звинувачують у шпигунстві

Міністерство закордонних справ Болгарії дало двом російським дипломатам 72 години на те, щоб залишити країну після того, як прокуратура звинуватила їх у причетності до шпигунства в балканській країні з 2016 року.

Представник міністерства повідомив, що про це було проінформували посольство Росії у Софії.

Прокуратура повідомила, що два дипломати намагалися отримати секретну інформацію про плани модернізації армії і обслуговування військової техніки з 2016 року.

 

your ad here

Білорусь: Таємна інавгурація Лукашенка у фото

Олександр Лукашенко офіційно вступив на посаду президента Білорусі. Як пройшла перша в історії Білорусі таємна інавгурація президента – дивіться у фотогалереї Білоруської редакції Радіо Свобода

your ad here

German Coronavirus App Transmits 1.2 million Test Results in First 100 Days, Officials Say

Germany’s health ministry Wednesday said its coronavirus smartphone app has been downloaded more than 18 million times and transmitted 1.2 million test results from labs to users during the first 100 days of use.Health Minister Jens Spahn told reporters in Berlin that while the “Corona Warn App” is far from perfect, it should be considered a success. He said almost 5,000 users have activated the app to warn their contacts and called it a key tool in the country’s effort to contain the spread of the virus, which causes the COVID-19 disease.He said, “This shows that the corona tracing app works, it is in demand…it helps to prevent infections and it is one of the most successful apps worldwide.”Spahn noted in particular the fact that most users can get their test results sent directly to their smartphones, without having to wait for their doctor to inform them.German Health Minister Jens Spahn attends a news conference to give an update on a smartphone app that allows users to evaluate their risk of being exposed to the coronavirus in Berlin, Germany, Sept. 23, 2020.Germany’s strict privacy rules mean that the app stores all data on phones and not on a central server. Observers, however, say there is no precise data on the number of people alerted about possible exposure.Should an app user get a positive test result, the app has a button the person can press to warn his or her contacts. Spahn says one problem is not everyone is doing that. “Only about half of the app users who get a positive result inform their contacts afterwards.”Spahn says the app is not a cure-all, but one of a number of important tools the government is using to control the spread of the virus.German tech company Deutsche Telekom, working with software company SAP, developed the app. Deutsche Telekom Chief Executive Tim Hoettges said more than 90% of labs in Germany are now connected to it.Hoettges said efforts are under way to establish a European “gateway” that will allow the German app to communicate with those in 10 other European countries, including Italy, Poland and Spain, that use the same decentralized, Bluetooth-based system.

your ad here

Belarus Government Targets Catholic Protesters as Power Struggle Continues

For over a month, protesters in Belarus have demanded an end to the quarter century rule of longtime authoritarian leader Alexander Lukashenko.  That follows what demonstrators say was a rigged presidential election and police crackdown aimed at keeping Lukashenko in power. And, as Charles Maynes reports, among those increasingly in police crosshairs are the 1.6 million strong Catholics, who are a minority the Eastern Orthodox country.

your ad here

Wildberries.ua – це хакерський проект пукіна для викрадення грошей українців і втюхування їм вати


 
Wildberries.ua – це хакерський проект ображеного карлика пукіна для викрадення грошей українців і втюхування їм вати.

Аналогічні шахрайсько-пропагандистські сайти запущені у Вірменії, Білорусі, Казахстані, Киргизії, Польщі, та Словакії.

Центальний офіс знаходиться у столиці путляндії, а з метою прикриття на сайті вказана назва і адреса фіктивної польської фірмочки із копійочним статутним капіталом.

З пустіючого бюджету путляндії ображений карлик пукін виділив аж 1 мільярд доларів на дану спецоперацію. Але, за давньою кацапською традицією, 70% коштів було розкрадено ще до початку реалізації проекту. Звідси такий млявий дизайн, поганий асортимент, лише расейська мова фронтофісу і усе інше.

Та виконавці даної пакості не засмучуються, вони хочуть поповнити свій бюджет за рахунок обманутих лохів-покупців, а також витягнути з них дані їх платіжних карток, щоб потім вкрасти з них усі наявні там гроші.

Просунуті українські користувачі з першого погляду зрозуміли обман і залишили наступні відгуки в мережі: только упоротый .. в таком сортире что-то купит, магаз для бомжар. Але значна кількість недосвідчених покупців можуть втратити свої кошти. Тому ми усіх попереджуємо:

Wildberries.ua – це хакерський проект пукіна для викрадення грошей і втюхування вати. УКРАЇНЦІ – БУДЬТЕ УВАЖНІ!!!

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

«Реальність така, що ми нічого не можемо зробити» – Лінкявічус про реакцію ЄС на події в Білорусі

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що у нього «великий подив» викликає те, що країни Євросоюзу і досі не ухвалили спільного рішення щодо подій у Білорусі. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу «Настоящее время» (створений Радіо Свобода спільно з «Голосом Америки»).

«Нам не вдалося поки дійти консенсусу, щоб усі погодилися. Хоча на словах начебто всі згодні. Але ми не можемо сказати, що всі вже готові запроваджувати санкції проти осіб, відповідальних за події в Білорусі. На жаль, це розчаровує не тільки нас, а й керівників Євросоюзу. Я завжди наголошує, що заяви Урсули фон дер Ляєн (президентка Єврокомісії – ред.) і Жозепа Борреля (голова дипломатії ЄС – ред.) були дуже сильні і зрозумілі. Але реальність така, що більш як місяць минув після виборів, і кожен день ми бачимо на екранах насильство на вулицях Мінська та інших міст, і ми не можемо нічого зробити. Це, звичайно ж, викликає великий подив», – відзначив очільник литовського зовнішньополітичного відомства.

У палаці Незалежності в Мінську 23 вересня відбулася інавгурація Олександра Лукашенка, який, поклавши праву руку на Конституцію, склав присягу як президент білоруською мовою.

На третьому десятку років правління Олександр Лукашенко стикнувся із безпрецедентними загальнонаціональними акціями протесту проти результатів президентських виборів 9 серпня, які гарантували йому шостий п’ятирічний термін.

Тисячі протестувальників закликали Лукашенка провести вільні та чесні вибори в Білорусі, стверджуючи, що голосування було сфальсифікованим. 66-річний білоруський лідер відповів на мирні акції протесту жорстокими арештами. Правозахисники повідомили також про окремі факти катування затриманих.

 

your ad here

Інавгурація Лукашенка: член Координаційної ради опозиції закликав почати безстрокову акцію непокори

Після інавгурації президента Білорусі Олександра Лукашенка член президії Координаційної ради опозиції Павло Латушко закликав білорусів почати безстрокову акцію непокори. Про це він написав у телеграмі.

«Сьогодні ми стали свідками безпрецедентної ситуації. Рік, що минає президент, який стверджує, що набрав більше 80 відсотків голосів на виборах, провів спецоперацію зі своєї самоінагурації. Під охороною ОМОН, в обстановці таємниці і секретності, у вузькому колі спішно звезених чиновників. Де радісні громадяни? Де дипломатичний корпус?» – зазначив Латушко, порівнявши інавгурацію Лукашенка з «коронацією чергового злодія у законі».

«З сьогоднішнього дня він більше не президент Республіки Білорусь. Він просто глава ОМОНу, який без знаків розрізнення орудують на вулицях Білорусі і купки бюрократів. Для нас же, громадян Білорусі, для світової спільноти він тепер ніхто. Прикра помилка історії і ганьба цивілізованого світу. Ми ніколи не погодимося з фальсифікацією і вимагаємо нових виборів! Закликаємо всіх почати безстрокову акцію непокори!» – написав Латушко.

 

У середу, 23 вересня, у палаці Незалежності в Мінську відбулася інавгурація Олександра Лукашенка, який, поклавши праву руку на Конституцію, склав присягу як президент білоруською мовою.

З самого ранку 23 вересня у Мінську фіксували пожвавлення спецтранспорту та військових у центрі міста. Очевидці повідомляли про присутність представників роти почесної варти. Проспект Незалежності в центрі Мінська перекрили.

На третьому десятку правління Олександр Лукашенко стикнувся із безпрецедентними загальнонаціональними акціями протесту проти результатів президентських виборів 9 серпня, які гарантували йому шостий п’ятирічний термін.

Тисячі протестувальників закликали Лукашенка провести вільні та чесні вибори в Білорусі, стверджуючи, що голосування було сфальсифікованим. 66-річний білоруський лідер відповів на мирні акції протесту жорстокими арештами. Правозахисники повідомили також про окремі факти катування затриманих.

Одна з лідерок опозиції Світлана Тихановська попередила, що будь-яка спроба проведення інавгурації буде «незаконною».

your ad here

Дегенерата медведчука пригорає від справеделивої відповіді за брехню. На newsone чекає перевірка Нацради

Дегенерата медведчука пригорає від справеделивої відповіді за брехню. На newsone чекає перевірка Нацради.

Неймовірний поворот! Нацрада перевірить помийку newsone дегенерата медведчука через те, що її ведучі брехали про мою справу та називали вбивством мій захист життя. Сама помийка це називає наступом на свободу слова, але на цьому відео я показую, як вони брехали та маніпулювали
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

Снова на Киев? Умоетесь соплями путиноиды и холопы обиженного карлика пукина!

Снова на Киев? Умоетесь соплями путиноиды и холопы обиженного карлика пукина!

Адепт новомразии придурок захарка нелепин призывает наказать Украину за нежелание переписывать Конституцию под путинские хотелки
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

“Вазраждение” путляндии по-пукински: тотальный крах планов “оживить” свою экономику

“Вазраждение” путляндии по-пукински: тотальный крах планов “оживить” свою экономику.

То, что в путляндии называется “вазраждением”, на самом деле является вырождением и, если хотите, деградацией
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Двойной привет обиженному карлику пукину: британские десантники у берегов Крыма

Двойной привет обиженному карлику пукину: британские десантники у берегов Крыма.

Стало известно о том, что в учениях принимают участие не только десантники 16 десантно-штурмовой бригады вооруженных сил Великобритании, но и специальных подразделений Pathfinders и SAS. То есть, здесь можно наблюдать элитные подразделения, которые без надобности особо не «светятся»
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Комунікація з президентом Росії обмежена, але предметна – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю словацькому економічному виданню Hospodárske noviny, в якому, серед іншого, розповів про його нинішні відносини з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє сайт Офісу президента у середу.

«У нас є різні формати спілкування з президентом Путіним – це і Нормандський чотиристоронній формат, і двосторонній формат: коли є така необхідність, ми говоримо напряму. Це допомагає знайти потрібні рішення, важливі не лише для України, але й для всієї Європи. Наприклад, торік у грудні ми досягли домовленості про транзит російського газу через територію України. Це гарантує енергетичну стабільність для всієї нашої частини континенту. Розмовляв із Путіним і 26 липня – напередодні встановлення режиму припинення вогню на сході. І ми маємо найдовший режим «тиші». Комунікація з президентом Росії обмежена, але предметна. Як перфекціоніст я хотів би більшої ефективності від нашого діалогу», – сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що в України з Росією складні відносини, а говорити про нормалізацію – це «накладати штампи на складні процеси».

Завтра, 24 вересня, президент Володимир Зеленський відвідає з офіційним візитом Словацьку Республіку. Візит до Словаччини стане для Зеленського другою закордонною поїздкою за понад пів року. Перший візит минулого тижня президент України провів до Австрії.

 

your ad here

КСУ не отримав звернення Верховного суду через штрафи Зеленського

Конституційний суд України не отримав звернення Верховного суду з проханням офіційно розтлумачити частину 1 статті 105 Конституції щодо можливого притягнення президента України до адміністративної відповідальності, повідомили Радіо Свобода в пресслужбі КСУ.

«Ще не надійшло», – розповіли Радіо Свобода в КСУ.

Пленум Верховного суду вирішив звернутися до Конституційного суду 18 вересня.

22 червня Хмельницький міськрайонний суд звернувся до Верховного суду з проханням скликати пленум, щоб вирішити, чи потрібно звертатися до Конституційного суду щодо офіційного тлумачення частини 1 статті 105 Конституції України («Президент України користується правом недоторканості на час виконання повноважень»).

Хмельницький міськрайонний суд цікавиться, чи можливо притягнути президента Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення під час виконання повноважень.

3 червня під час робочої поїздки до Хмельницького президент Володимир Зеленський із делегацією попив кави всередині приміщення місцевого кафе в порушення карантинних обмежень. Після того, як фото оприлюднила пресслужба президента мережею поширилася критика користувачів щодо поведінки президента і його оточення в умовах пандемії коронавірусу.

10 червня поліція склала адміністративний протокол на власника кафе та відвідувачів, включно з президентом.

 

your ad here

Dirty Money, Criminal Cash: Bank Leaks Reveal Vast Scale of Global Fraud

Leaked documents allege that some of the world’s biggest banks have allowed $2 trillion  worth of suspicious or fraudulent activity to take place – including money laundering for criminal gangs and terrorists. The so-called “FinCEN files” consist of more than two thousand Suspicious Activity Reports or SARs sent by banks to the U.S. Treasury, alerting the authorities to possible criminal activity, from 1999 and 2017. The files were leaked to Buzzfeed and shared with a network of journalists. Henry Ridgwell reports from London.

your ad here

75th UNGA Move Online Creating Cybersecurity Challenges

The 75th U.N. General Assembly is breaking new ground by going virtual this year due to the coronavirus. Along with that comes a whole new set of challenges and security risks. Aaron Fedor reports for VOA from New York City.

your ad here

У Білорусі запрацював сайт МВС, який був недоступний протягом 19 днів

Офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ Білорусі 22 вересня відновив свою роботу, повідомила у телеграмі речниця МВС Ольга Чемоданова. Сайт був недоступний протягом 19 днів, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Пресслужба МВС повідомляла, що робота сайту «призупинена з технічних причин».

Доступ до сайту МВС зник 3 вересня. Потім відомство заявило, що «була вчинена спроба встановити шкідливі програми, які блокують або змінюють низку інформаційних ресурсів МВС», і наголосило, що «фахівці працюють над усуненням виявлених проблем».

Згідно зі скріншотами, опублікованими у білоруських ЗМІ, до того, як сайт перестав працювати, на ньому з’явилися оголошення про розшук президента Олександра Лукашенка і міністра внутрішніх справ Юрія Караєва, яких «звинувачують у воєнних злочинах проти білоруського народу».

Наступного дня перестали працювати сайти Білоруської торгово-промислової палати і громадського об’єднання «Біла Русь», і на них з’явилося звернення «кіберпартизанів Білорусі». 

14 вересня зупинив роботу сайт Міністерства з питань податків і зборів. Також були напади на сайти Академії МВС і «Білоруської лотереї».

 

 

your ad here

Чи є жінкам місце в політиці і Верховній Раді? (відео)

Жінки і політика. Чи легко потрапити у владу, якщо ти жінка? І з якими труднощами стикаються ті жінки, які вже у політиці? Про це Радіо Свобода запитало у членкині фракції «Голос» Інни Совсун та члена фракції «Слуга народу» Андрія Мотовиловця, пройшовши разом з ними символічний лабіринт під стінами Верховної Ради у рамках кампанії з підтримки гендерної рівності «Йдеш в політику не одна»

your ad here

Italy’s Coalition Government Fends off Salvini

Italy’s fragile coalition government breathed a collective sigh of relief Tuesday after voters denied the country’s populist leader Matteo Salvini the major electoral breakthrough he was seeking in hotly contested regional elections.  The center-left Democratic Party, PD, managed a comfortable victory in Tuscany, a region the left has ruled without interruption since regional governments were first elected in 1970, frustrating Salvini in taking the biggest prize in the elections for the governments of seven regions and a thousand towns and cities the length and breadth of Italy.Tuscany is the buckle of the left’s so-called “red belt” and was targeted by Salvini’s populist Lega party. Salvini himself campaigned tirelessly in Tuscany in the run-up to the polls, predicting his party could win the wealthy region behind his handpicked candidate for the governorship, the telegenic 33-year-old Susanna Ceccardi, a former mayor.With the regional counts still to be finalized Tuesday, the Democrats looked sure to hold three regions it ruled before. Along with Tuscany, incumbent PD governors were on course to win re-election in the southern regions of Campania and Apulia.  The leaders of the key government parties of Prime Minister’s Giuseppe Conte’s coalition government, which is made up of the Democratic Party and the anti-establishment 5-Star Movement, M5S, along with some other smaller groups, were quick to celebrate Tuesday.Democratic Party leader Nicola Zingaretti talks to the media during a press conference, in Rome, Sept. 21, 2020.PD leader Nicola Zingaretti said, “We are very satisfied.” He said the result would facilitate further reforms and cooperation within the government.And Luigi Di Maio, Italy’s foreign minister and a prominent member of M5S, said at a press conference: “Those that tried to transform this referendum into a vote against the government received a boomerang.” Eugenio Giani, the PD’s gubernatorial candidates in Tuscany, hailed his win an “extraordinary victory.”But for all of the center-left’s jubilation, the PD lost a fourth region, Marche, where the far-right Brothers of Italy, part of a Lega-led center-right alliance, won the vote. And the contest in Apulia in the heel of Italy was close. The Lega-led center-right alliance held easily the three regions it was defending, including Veneto in the northeast, where incumbent Luca Zaia secured election as governor for the third time with an emphatically large majority. The size of his victory — he won 75% of the vote, largely due commentators say to his handling of the coronavirus pandemic — has prompted speculation that he might seek to challenge Salvini in the future for the leadership of the Lega. Zaia denies he has any plans to do so.Jacopo Morrone, a Lega lawmaker, claimed the results overall are a victory for the populists, saying it was always going to be difficult to win Tuscany or Apulia “but to put them [the PD] in difficulty is a good result.”The fact, though, that the Lega-led center-right opposition failed to land a knockout blow in the regional elections by winning the prize of Tuscany is being widely seen by analysts as strengthening Prime Minister Conte’s shaky coalition government — at least in the short term.Longer term, this week’s regional elections have confirmed that the Lega has managed to maintain a shift in the regional power balance further to the right nationally. Fourteen of the country’s 20  regions now are ruled by the Lega or its allies. A 15th could be added to the Lega tally. The votes of elections this week in the French-speaking Val d’Aosta, a tiny region in the north-east, remain to be counted, but exit polls suggest Lega-allies are likely to win there.Pollster Lorenzo Pregliasco told reporters that this week’s regional elections should be considered a tie. “The PD had done a lot of expectation management, so that [the results] seem almost a victory, even if it is more of a draw,” he said. Other analysts say Salvini made a PR mistake with his pre-election forecasts that Lega would manage a victory in Tuscany.

your ad here