Daily: 09/22/2020

Le Monde: Путін у розмові з Макроном допустив, що Навальний міг сам себе отруїти. Опозиціонер відреагував

Щоденна паризька газета Le Monde опублікувала 22 вересня статтю, в якій пише, що під час телефонної розмови 14 вересня між президентами Франції і Росії Емманюелем Макроном і Володимиром Путіним останній, зокрема, допустив, що російський опозиціонер Олексій Навальний міг сам себе отруїти.

Путін, як пише видання з посиланням на джерела, «зневажливо» висловлювався про Навального і назвав його «простим порушником спокою в інтернеті». Російський президент також сказав Макрону, що Навальний «вже симулював» отруєння, а крім цього «здійснював незаконні дії і використовував створений ним Фонд боротьби з корупцією (ФБК), щоб шантажувати чиновників і депутатів».

Також Путін заявив, що офіційне розслідування події з Навальним у Росії не ведеться, тому що фахівці з Росії не можуть отримати результати аналізів із Німеччини і Франції. Також Путін вказав, що сліди «Новачка» можуть вести до Латвії, де живе один з творців цієї отрути, стверджує видання.

Макрон, як пише Le Monde, відкинув версію про «латвійський слід» і можливість того, що Навальний міг отруїти себе сам.

Президент Франції назвав отруєння російського опозиційного політика «злочинним діянням» і наголосив, що отруйна речовина «Новачок» не може використовуватися приватною організацією. Також він зажадав від Путіна офіційних пояснень того, що сталося, пише французька газета.

Олексій Навальний в інстаграмі відреагував на статтю.

«Володимир Путін повідомив французькому колезі: «Навальний міг сам проковтнути цю отруту». Хороша версія. Вважаю, що заслуговує найпильнішого вивчення. Зварив на кухні «Новачок». Тихо сьорбнув із фляжки в літаку. Впав у кому. До цього домовився з дружиною, друзями і колегами, що, якщо МОЗ наполягатиме, щоб мене відвезли лікувати до Німеччини, вони ні в якому разі не дозволяли це зробити. Померти в омській лікарні і опинитися в омському морзі, де встановили б причину смерті «пожив достатньо», – ось кінцева мета мого хитрого плану. Але Путін мене переграв. Його просто так не проведеш. У підсумку я, як дурень, пролежав у комі 18 днів, але свого не добився. Провокація не вдалася!», – написав Навальний.

Навальний був госпіталізований наприкінці серпня в лікарню в російському Омську. Уряд Німеччини, куди пізніше перевезли російського опозиціонера для лікування, заявив, що він був отруєний бойовою хімічною отруйною речовиною «Новачок». Отруєння могло статися в Томську, звідки Навальний летів до Москви, і в літаку йому стало зле.

Соратники опозиціонера відразу після його госпіталізації вимагали порушити кримінальні справи за статтями про замах на життя громадського діяча і тероризм. Провести розслідування замаху Росію закликали США та Євросоюз.

Російська влада стверджує, що підстав для порушення кримінальної справи немає. Прокуратура і поліція Росії за фактом госпіталізації проводять дослідчу перевірку.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков 22 вересня заявив, що соратники Навального нібито вивезли з країни «докази», і це ускладнює проведення перевірки.

Минулої п’ятниці, 18 вересня, коли з’явилися повідомлення, що до Німеччини була вивезена пляшка, на якій згодом знайшли сліди отруйної речовини, Пєсков також говорив, що «те, що могло б стати доказом на користь отруєння, на жаль, було вивезене».

 

your ad here

EU Summit Postponed After Council President Quarantined

A spokesman for European Council President Charles Michel says a summit of European Union leaders scheduled for Thursday and Friday has been postponed, after Michel was forced to go into COVID-19 quarantine following contact with an infected security guard.  EU council spokesman Barend Leyts tweeted that Michel learned on Tuesday that a security officer, with whom he was in close contact early last week, tested positive for COVID-19. The @eucopresident has decided to postpone the special European Council meeting that was planned for 24 and 25 September to 1 and 2 October #EUCO— Barend Leyts (@BarendLeyts) September 22, 2020Leyts said the EU council president is tested regularly, and as recently as Monday tested negative for COVID-19. But Michel plans to follow Belgium’s COVID-19 regulations and is going into isolation. The EU is headquartered in Brussels. The summit, now scheduled for Oct. 1-2, will focus on a variety of issues ranging from Brexit negotiations, to climate change, to the tensions between Greece and Turkey over energy rights on the eastern Mediterranean island nation of Cyprus. Final approval for sanctions against Belarus regarding the crackdown following the country’s contested election last month is also set to be a focus. Michel, a former Belgian prime minister, spent much of the past week in shuttle diplomacy over the Turkey issue, including trips to Cyprus, the Greek island of Lesbos and Athens. 
 

your ad here

Російський суд зобов’язав адміністрацію СІЗО передати ліки для кримчанина Приходька

Під час засідання Південного окружного військового суду в російському Ростові-на-Дону у справі українського активіста з Криму Олега Приходька адвокат Назім Шейхмамбетов клопотав про передачу підсудному в слідчий ізолятор посилки з медикаментами. Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

Шейхмамбетов пояснив, що кримчанин страждає захворюваннями сечостатевої системи, а ліки, відправлені йому дружиною, передані не були, попри те, що він має право на посилки і надання медичної допомоги.

Суд задовольнив клопотання Шейхмамбетова щодо доставки медикаментів і відмовив у клопотанні щодо порушення прав людини в СІЗО, «як такому, що не має відношення до даного кримінального розгляду».

Наступне засідання у справі Приходька призначене на 1 жовтня.

Російський суд в Ростові-на-Дону 7 вересня продовжив арешт Приходька на три місяці. 

Адвокат Назім Шейхмамбетов уточнив, що «якщо нічого екстраординарного» не відбудеться, то протягом місяця буде винесений вирок у справі активіста.

Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська Федеральна служба безпеки звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

16 січня стало відомо, що Приходьку висунули нове звинувачення в «незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв».

А 5 лютого адвокат Назім Шейхмамбетов повідомив, що Олега Приходька також звинуватили в плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові.

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за статтею «незаконне позбавлення волі» через арешт активіста в окупованому Криму.

Активіст усі звинувачення відкидає.

 

your ad here

Путін запропонував співробітникам ООН безкоштовну вакцину і виступив за позбавлення від «нелегітимних санкцій»

Президент Росії Володимир Путін 22 вересня вперше з 2015 року виступив на сесії Генеральної асамблеї ООН.

Говорячи про пандемію коронавірусу, він спрогнозував «довге» відновлення світової економіки і зростання безробіття й окремо нагадав про російські ініціативи «зелених коридорів» для поставок товарів першої необхідності, в тому числі в ті країни, які перебувають під міжнародними санкціями. 

Путін запропонував «розчистити» світову торгівлю від «нелегітимних санкцій», не уточнюючи, які санкції і проти кого маються на увазі.

«У цілому розчищення, звільнення світової торгівлі від бар’єрів, заборон, обмежень, нелегітимних санкцій могло б стати гарною підмогою для відновлення глобального зростання, скорочення безробіття», – заявив він.

Путін також поскаржився на «дефіцит доброти і гуманізму» на «міждержавному, офіційному рівні», який, за його словами, нерідко існує зараз. «В охороні здоров’я, як в економіці, треба знімати обмеження», – підкреслив він. І додав, що Росія надає багато допомоги іншим країнам, в тому числі в охороні здоров’я і у сфері боротьби з COVID-19.

«Накопичений клінічний досвід російських лікарів дозволив Росії першою в світі зареєструвати вакцину Sputnik V, яка довела свою надійність, безпеку і ефективність», – сказав він про російську розробку, сумніви щодо якої висловлювали вчені.

Також президент Росії запропонував безкоштовно поставити російську вакцину співробітникам ООН: «Росія готова надати ООН всю необхідну допомогу і надати організації безкоштовну вакцину для вакцинації співробітників».

Він також закликав до заборони розміщення зброї в космосі і продовження Договору про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, термін дії якого закінчується в 2021 році. Росія, за його словами, пропонує на майбутнє укласти «юридично зобов’язувальний міжнародний документ про заборону на розміщення зброї в космосі».

Раніше в ООН цього ж дня виступив президент США Дональд Трамп. Він звинуватив Китай у поширенні коронавірусу і недотриманні міжнародних домовленостей і заявив, що США перемагають міжнародний тероризм.

Генеральна асамблея ООН вперше в історії збирається віртуально – чкрез пандемію коронавірусу.

your ad here

Президент Євроради пішов на карантин, саміт щодо санкцій проти влади Білорусі перенесли

Саміт лідерів Європейського союзу, запланований на цей тиждень у Брюсселі, перенесли на тиждень. Причиною цього став карантин, на який був змушений піти президент Європейської ради Шарль Мішель через контакт із хворим на COVID-19.

«Сьогодні президент Євроради дізнався, що офіцер безпеки, з яким у нього був тісний контакт на початку минулого тижня, отримав позитивний тест на COVID. Президент регулярно проходить тести, і вчора його тест був негативним. Поважаючи правила Бельгії, відсьогодні він пішов на карантин», – написав у твітері речник Мішеля Баренд Лейтс.

Він також повідомив про рішення президента Євроради перенести спеціальний саміт ЄС із 24 і 25 вересня на 1 і 2 жовтня.

Раніше сьогодні віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель, який перебуває в Україні, повідомляв, що разом із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем планує відвідати Донбас через кілька днів. Наразі невідомо, чи відбудеться ця поїздка.

На запланованому саміті мають відбутися дебати щодо можливих санкцій ЄС проти Білорусі через суперечливе переобрання президентом Олександра Лукашенка і жорсткі дії влади проти протестувальників, які вимагають його відставки і нових виборів.

Міністри закордонних справ країн ЄС раніше не змогли узгодити список санкцій, за повідомленнями, через заперечення Кіпру. Свою протидію санкціям проти Білорусі кіпрська сторона пояснювала тим, що вона намагається запровадити санкції ЄС проти Туреччини, яка проводить розвідку газу в спірних водах східного Середземномор’я.

За словами Жозепа Борреля, ЄС продовжить підтримувати національний діалог і право білоруського народу на вільні й чесні вибори. «І це не може розглядатися як втручання у внутрішні справи», – наголосив він у понеділок у Брюсселі.

До санкційного списку ЄС входить близько 40 осіб, відповідальних за фальсифікацію білоруських виборів та насильство проти мирних демонстрантів. Він не може набути чинності доти, поки рішення не ухвалять одностайно всі 27 країн Євросоюзу.

У Білорусі понад місяць тривають протести з вимогою нових, чесних виборів і припинення насильства над протестувальниками. Канада, Велика Британія і кілька країн ЄС, включно з сусідніми з Білоруссю Литвою і Польщею, не визнали результати останніх виборів у Білорусі. Найбільші партії, представлені в Європейському парламенті, вже оголосили Лукашенка персоною нон ґрата. Європарламент не визнав Лукашенка легітимним президентом Білорусі і закликав ЄС запровадити санкції проти нього.

Латвія, Литва та Естонія запровадили персональні санкції та заборонили в’їзд президенту Білорусі Олександру Лукашенку і ще 29 білоруським чиновникам через фальсифікації виборів і насильницьке придушення акцій протесту. У цьому списку також є син президента Віктор Лукашенко, голова ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина та інші особи.

 

your ad here

Місія ООН закликала Росію припинити переслідування кримських татар і призов кримчан до армії

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні закликає Росію припинити переслідування кримських татар та мусульман і призов кримчан до російської армії. Про це мовиться у новій доповіді місії за період з 16 лютого по 31 липня 2020 року.

У звіті зазначається, що застосування у Криму антіекстремістского законодавства значним чином обмежує релігійну діяльність.

«Ми закликаємо Росію як державу-окупанта у Криму припинити переслідування жителів півострова за мирне сповідування ними своїх релігійних переконань і припинити призов жителів Криму до збройних сили Росії», – йдеться в повідомленні.

 

У липні суди в анексованому Росією Криму винесли дев’ять вироків за ухилення від служби в російській армії, повідомили правозахисники.

Від 2015 року Росія призвала до збройних сил близько 22,5 тисячі жителів Криму.

 

your ad here

Зеленський наголосив на необхідності постійного майданчика для обговорення деокупації Криму

Представник ЄС Жозеп Боррель: «Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України»

your ad here

 Turkey Embarks on Naval Buildup, Stoking Tensions

Turkey is in the midst of a major naval construction program, seeking to restore regional maritime influence lost since the collapse of the Ottoman empire, and the project is already generating regional tensions.”Turkey will get back its fair share in the Mediterranean, Aegean and the Black Sea,” Turkish President Recep Tayyip Erdogan declared last month. “If we say we will do something, we will do it, and we will pay the price.”Turkey’s imperial legacy looms large in the fabric of Turkish society. An imposing statue of the 16th century Ottoman Admiral, Hayreddin – or Barbarossa – dominates a square adjacent to Istanbul’s Bosphorus waterway.A statue of the 16th century Ottoman Admiral, Hayreddin – or Barbarossa – dominates a square adjacent to Istanbul’s Bosphorus waterway. (Dorian Jones/VOA)Many European historians portray Barbarossa as a pirate and slave trader. However, in modern Turkey, he is still revered for his naval victories that asserted Ottoman control of the Mediterranean Sea.Since 1923, when the Turkish Republic was founded on the Ottoman Empire’s ashes, Turkey’s military power was primarily land-based, with its naval forces limited to coastal patrols.Under the mantra of “Blue Homeland,” Erdogan is vowing to restore Turkey’s naval prowess and he seeks to extend its power beyond the horizon.Government videos depict images of past Ottoman Empire glories, promising to extend Turkish influence across the Mediterranean and beyond. (Courtesy: Presidency of the Republic of Turkey Communication Directorate)”Turkey is becoming a maritime state, like England, like France, like the United States,” said Retired Admiral Cem Gurdeniz, author of the “Blue Homeland” doctrine.”In order to protect Turkey’s rights and interests, in overseas areas like in [the], Persian Gulf, like in [the] Red Sea, the Arabian sea and whatever need arise, the Turkish navy, Turkey’s maritime signature should be there,” Gurdeniz told VOA.Turkey’s efforts to restore its navy to blue water power include plans for an assault aircraft carrier.GreeceThe country has given a glimpse of its longer-term goals already by challenging Greece, its neighbor, with claims on waters that Greece considers its own and that are believed to have vast energy reserves.Athens, citing international law, claims much of the Aegean and Eastern Mediterranean between the two countries, confining Turkey to its coastal waters.Retired admiral Cem Gurdeniz is the architect of the “Blue Homeland” doctrine, which calls for Turkey to reassert itself as a maritime power. (Dorian Jones/VOA)”The main implication [of the Blue Homeland doctrine], first of all Greece should understand they’re not the owners of the Eastern Mediterranean or the Aegean Sea,” said Gurdeniz.”Yes, they might think in their fantasy world that all the seas surrounding them are belonging to Greece, but that dream is over.”An arms race could be looming.”The time has come to strengthen the armed forces as a legacy for the security of the country,” said Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis in announcing  Athens’ own naval construction program this month.Also this month, French President Emmanuel Macron met with six Mediterranean leaders to counter Ankara’s assertiveness.”We must be tough with the Turkish government,” said Macron ahead of the summit.Erdogan pushed back, warning Macron “not to mess” with Turkey.Faceoff with EuropeOn Thursday, European Union leaders are due to discuss sanctions against Turkey to support Greece, an EU member.”We are at a watershed moment in Turkish-EU relations,” warned EU foreign affairs chief Jospeh Borrell last week.Under the threat of sanctions, Turkey stepped back, withdrawing a research ship that had been operating in waters claimed by Greece.FILE – Turkey’s exploratory vessel, the Oruc Reis, is seen anchored in the Mediterranean, off the coast of Antalya, Turkey, July 24, 2020.”Let’s give diplomacy a chance, let’s put forth a positive approach for diplomacy,” Erdogan said Friday. “Greece should also positively meet this approach of ours, and let’s take a step accordingly,” he said.Greek and Turkish officials are already holding technical talks under NATO’s auspices to introduce measures to avoid an accidental confrontation. The two NATO members are regularly holding live-fire naval exercises in close proximity.But tensions over Turkey’s naval aspirations are not limited to Greece.In July, France accused a Turkish frigate of threatening one of its naval ships seeking to enforce an arms embargo on Libya. The two countries back rival sides in the Libyan civil war.NATO is refusing to publish a report on the incident, citing the “sensitivity” of the issue.”It would be a disaster if two NATO countries started shooting at one another it would be the end of the alliance,” said Turkish presidential advisor Mesut Casin, who is also a professor of international relations at Istanbul’s Yeditepe University.The true purpose?But domestic political considerations rather than broader strategic goals may be the real driving force behind Turkey’s naval expansion.Recent opinion polls reveal Erdogan’s popularity on the wane, with the already weak Turkish economy hit hard hit by the COVID-19 epidemic. Analysts say restoring past maritime power could the door to untapped electoral support.Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan speaks in a televised address in Ankara, Sept. 21, 2020.”Domestically owning or embracing this very nationalistic idea, very sovereignty- orientated idea you know, has improved or has expanded his support base,” said International Relations Professor Serhat Guvenc of Istanbul’s Kadir Has University.”He is getting support from circles which would normally would not want to do anything with Tayyip Erdogan,” Guvenc told VOA.Government videos depict images of past Ottoman Empire glories, and promises to extend Turkish influence across the Mediterranean and beyond.With the price tag of the ambitious naval program running into the billions of dollars, economic realities could yet stymie Erdogan’s aspirations. 

your ad here

У Мінську комунальники зняли з балкона тканину з написом «Це не прапор»

На балконі в столиці Білорусі Мінську хтось із жителів повісив шматок білої тканини з написом червоними буквами «Це не прапор». 22 вересня до будівлі під’їхав автомобіль комунальних служб, і за допомогою підйомника співробітник зняв тканину, передає Tut.by.

Шматок із незвичайним написом висів на балконі третього поверху.

Чоловік, який піднімався на висоту, був без шолома і під час роботи курив сигарету.

 

Учасники протестів у Білорусі використовують національний біло-червоно-білий прапор, який втратив статус державного в 1995 році. Тоді президент Олександр Лукашенко повернув прапор, який використовувався в Білоруській РСР.

your ad here

130 млрд в мусор: путляндия обновила доску позора самолётом sukhoi superjet new

130 млрд в мусор: путляндия обновила доску позора самолётом sukhoi superjet new.

Мы с нетерпением ждем, когда команда обиженного карлика пукина начнёт рассказывать сказки о подлом Западе, который помешал ей создать обновленный суперджет и заставил чиновников спустить в трубу очередную тонну денег
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Аналогов нет, прорыв. Когда уже холопам обиженного карлика надоест эта пластинка?

Аналогов нет, прорыв. Когда уже холопам обиженного карлика надоест эта пластинка?

В путляндии на 100 процентов подорожали продукты, а обиженный карлик пукин снова несет чушь о прорывах, которым нет аналогов
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

В оккупированных Феодосии, Евпатории и Ялте канализация стекает прямо в Черное море

Попердоленный Крым и экология Черного моря.

Читаю очередную новость про Крым. Что в Феодосии канализация стекает прямо в Черное море. И что с канализацией проблемы не только в Феодосии. Такое же случается и в Евпатории, и в Ялте, и в Алуште. И это нормальная ситуация – пришла путляндия, и сырье якутского скульптора начало заполнять окружающее пространство
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Санкции против пропагандонов и членов банды пукина из расследований Навального

Санкции против пропагандонов и членов банды пукина из расследований Навального.

Европарламент принял резолюцию чтобы заморозить активы персонажей расследования Навального. Так же Европарламент предлагает расширить санкции по ситуации с Беларусью на тех пукинцев, кто поддерживает режим маньяка лукашенко. Но это на Западе, а вот в путляндии не смотря на кризис и рост бедности и отсутствие помощи гражданам и бизнесу, на поддержку пропагандонов хотят выделить почти 103 млрд рублей. Они очень не хотят чтобы по всей путляндии было как в Беларуси и Хабаровске
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Зелений карлик підписав закон про надання держгарантій за кредитами коломойського, ахметова та інших крадунів


 
Зелений карлик підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо надання державних гарантій на портфельній основі та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом» № 873-ІХ, який слуги зеленого карлика ухвалили третього вересня 2020 року.

Згідно із законом, у поточному році держава може надати портфельні гарантії в обсязі до 5 млрд грн. Для забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань за портфелем кредитів банків-кредиторів, що надаються українським мікропідприємствам та МСБ, у розмірі, що не перевищує 80% загальної суми таких боргових зобов’язань за портфелем кредитів та 80% за кожним окремим кредитом, необхідне рішення Кабінету Міністрів, погоджене з Комітетом Верховної Ради з питань бюджету.

У документі зазначається, що порядок відбору банків-кредиторів та умови надання державних гарантій на портфельній основі, розмір і вид забезпечення, що надається такими суб’єктами господарювання, встановлюються урядом. Надання таких гарантій оформлюється у вигляді договору між Міністерством фінансів і банком-кредитором.

Таким чином, банда зеленого карлика дозволяє міжнародному шахраю коломойському ще більше красти гроші усіх українців.
 
Воїни Добра

your ad here

У Китаї засудили до 18-річного ув’язнення бізнесмена, який критикував владу

У Китаї відомого бізнесмена з нерухомості і критика влади Жень Чжицяня засудили до 18 років ув’язнення за звинуваченням у корупції.

Суд у Пекіні 22 вересня також зобов’язав колишнього голову Huayuan Properties, державної компанії з нерухомості, сплатити штраф у 4,2 мільйона юанів (618 тисяч доларів).

Суд визнав чоловіка винним в «корупції, хабарництві, розтраті державних коштів і зловживанні владою з боку персоналу державної компанії». Суд заявив, що Жень зізнався у «злочинах».

69-річний Жень Чжицянь, колишній член Комуністичної партії Китаю і голова Huayuan Properties, був у добрих стосунках з елітами комуністичної партії, в тому числі з «правою рукою» лідера КНР Ван Цішанем. Його виключили з партії в липні за звинуваченням у «змові із власними дітьми з метою збагачення».

Жень Чжицянь, його син і помічник зникли на початку року після того, як він опублікував статтю з критикою дій Пекіна щодо кризи коронавірусу. Хоча в його статті Сі Цзіньпін не згадувався, там йшлося про «владолюбного клоуна, який вирішив зіграти в імператора». Також Жень Чжицянь раніше неодноразово критикував Комуністичну партію Китаю в своїх дописах у соцмережах.

 

your ad here

Антикорупційні активісти розповіли голові дипломатії ЄС про загрози «проросійських та проколомойських сил»

Віцепрезидент Європейської комісії, верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель розпочав 22 вересня свій офіційний візит до Києва зустріччю з антикорупційними активістами, повідомляє громадська організація «Центр протидії корупції» (ЦПК).

«Сильні, незалежні та ефективні антикорупційні інститути та судова реформа є ключовими для українського суспільства», – заявив Боррель на зустрічі, учасниками якої були голова правління ЦПК Віталій Шабунін і виконавча директорка ЦПК Дарія Каленюк.

«Я передала пану Боррелю детальний опис проросійських та проколомойських сил у парламенті, котрі атакують прозахідний вибір України, але самі обирають компанії в ЄС задля ведення свого бізнесу», – розповіла про зміст зустрічі Дарія Каленюк.

 

Головний дипломат ЄС далі планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, міністром оборони Андрієм Тараном. Також Жозеп Боррель відвідає Консультативну місію ЄС (EUAM) в Україні.

your ad here

У Львові підприємці вийшли на протест, вимагають залишити спрощену систему оподаткування

Десятки фізичних осіб-підприємців, представників малого бізнесу Львівщини, зібралися 22 вересня біля Львівської обласної ради та адміністрації. Вони вимагають, щоб обласні депутати звернулися до Верховної Ради з вимогою якнайшвидше розглянути законопроєкти, які передбачають спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців.

Зокрема, законопроєкт 3853-1 передбачає внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України щодо запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, а також скасування механізму «кешбек».

«Я проти законів, які ускладнюють спрощену систему оподаткування. Ми сплачуємо єдиний податок. Нині карантин, і ми переживаємо кризу. Великий ресурс перейшов в інтернет, а там взагалі не сплачують податків. Ми проти встановлення касових апаратів, це знищить малий бізнес», – каже Радіо Свобода підприємець Володимир.

«Скасувати касові апарати – це наша перша вимога. За касовий апарат заплати, за обслуговування заплати, найми бухгалтера.Ми не дамо ради.Зараз упала купівельна спроможність. Закрити малий бізнес – то люди змушені їхати за кордон», – вважає підприємець Микола Іванюха.

З 1 січня 2021 року фізичні особи-платники єдиного податку, які не платять ПДВ, вестимуть облік діяльності у довільній формі шляхом помісячного відображення доходів та витрат. Також фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування і фізичні особи, які займаються незалежною професійною діяльністю, зобов’язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності за встановленою формою в паперовому чи електронному вигляді.

У Верховній Раді зареєстровані законопроекти №3853 і 3853-1.

Учасники акції протесту вимагають ухвалення саме законопроекту №3853-1 і звернулись до очільника області Максима Козицького щодо недопущення утисків прав підприємців під час карантину, а також зачитали свої вимоги депутатам обласної ради.

Сьогодні під час сесії обранці можуть ухвалити рішення щодо звернення до депутатів Верховної Ради з проханням якнайшвидше ухвалити законопроєкт, який передбачає спрощену систему.

your ad here

United Nations General Assembly Opens Historic Session Tuesday

For the first time in its 75-year history, leaders of the United Nations’ 193 member states will deliver their annual speeches on the opening day of the world body’s General Assembly on videotape instead of in person due to the COVID-19 pandemic.  Tuesday’s session will commence with a pre-taped message from Brazilian President Jair Bolsonaro, in keeping with a decades-long tradition first established in the 1940s,   followed by U.S. President Donald Trump, as leader of the U.N. host country.  Other prominent world leaders whose pre-recorded messages will be shown Tuesday will be Recep Tayyip Erdogan of Turkey, China’s Xi Jinping, Vladimir Putin of Russia and France’s Emmanuel Macron.   The only attendees in the cavernous General Assembly Hall to watch the videotaped speeches will be a single masked envoy representing each member nation, plus the European Union, the Holy See and the non-member Observer State of Palestine, in order to maintain social distancing.  Hand sanitizer stations have been placed in the side aisles of the Hall and delegates will be obliged to wear face coverings, but not to undergo temperature checks.   The U.N. marked its 75th anniversary Monday amid the grip of the global coronavirus pandemic, which has killed more than 960,000 people and sickened more than 31.2 million globally, according to data compiled by Johns Hopkins University’s Coronavirus Resource Center.      “The COVID-19 pandemic has laid bare the world’s fragilities. We can only address them together,” Secretary-General Antonio Guterres said, referencing the disease caused by the coronavirus. “Today, we have a surplus of multilateral challenges and a deficit of multilateral solutions.”WATCH: UN 75th AnniversarySorry, but your browser cannot support embedded video of this type, you can
A member of the Irish delegation works on his computer in the main lobby of the United Nations headquarters, Sept. 21, 2020. In 2020, which marks the 75th anniversary of the United Nations.But the Trump administration has been critical of the world body, withdrawing funding and cooperation from several of its agencies, including the World Health Organization and the Human Rights Council.  Chalet said the organization has for too long been resistant to real reform and lacks transparency.    “The 75th anniversary of the U.N. is the right time to ask questions about the institution’s strengths and weaknesses, review and learn from its failures, and celebrate its accomplishments,” she said.   The United Nations is using its anniversary year as a moment for reflection. More than one million people in 80 countries have provided feedback to a global survey about the organization and its work.   Nearly 90% said global cooperation is crucial to deal with today’s challenges, and that the pandemic has made international cooperation more urgent. Nearly three-quarters said the U.N. is “essential” for tackling global challenges, but they also want the organization to change and innovate.   The General Assembly adopted a declaration for the anniversary, which in part, says, “There is no other global organization with the legitimacy, convening power and normative impact of the United Nations. No other global organization gives hope to so many people.” 

your ad here

UN Marks 75th Anniversary in Atmosphere of New Challenges 

The United Nations marked the 75th anniversary of its founding on Monday, amid a global pandemic and other serious challenges that the U.N. secretary-general said highlight the urgency for stronger international cooperation. VOA U.N. Correspondent Margaret Besheer has more.Produced by: Jesusemen Oni   

your ad here

Чехія: обвинувачення просить 15 років для громадянина Білорусі, який воював проти України на Донбасі

На суді в столиці Чехії Празі обвинувачення попросило засудити до 15 років позбавлення волі і до довічного видворення з країни громадянина Білорусі, який має право постійного мешкання в Чехії – його обвинувачують в участі в бойових діях проти України на Донбасі.

Підсудний Олександр Фадєєв свою вину заперечує і твердить, що тільки хотів допомогти людям захищатися від «українських фашистів», але сам участі в боях не брав, повідомляє чеське агентство «ЧТК». Адвокат просить зняти зі свого клієнта всі обвинувачення, бо той, мовляв, не вчинив ніякого кримінального злочину.

Фадєєв обвинувачений за статтею чеського Кримінального кодексу про «терористичний напад», що може призвести до вироку позбавлення волі на термін від 12 до 20 років. Слухання в Празькому міському суді продовжиться 22 вересня, коли підсудний має виступити із кінцевим словом.

Нині Фадєєв уже перебуває в ув’язненні у зв’язку з засудженням через інший кримінальний злочин. Як заявляє обвинувачення, він долучився до конфлікту на Донбасі «з наміром активно підтримати сепаратистські угруповання на сході України, які домагаються відокремлення від України і створення самостійного державного утворення, так званої «Донецької народної республіки». За словами прокурорів, Фадєєв неодноразово в період від листопада 2014 до травня 2016 року виїжджав до України.

За документами справи, Фадєєв отримав у лавах угруповання «ДНР» зброю і брав участь у різноманітних воєнних завданнях у складі так званої «республіканської гвардії ДНР». Але він не тільки займався патрулюванням, а й брав активну участь у боях проти українських військ, які захищають суверенітет і територіальну цілісність України, заявили прокурори.

На попередніх слуханнях на суді в червні Фадєєв заявляв, що не долучався безпосередньо до боїв проти «націоналістів», а брав участь тільки в допоміжних акціях, як-то патрулюванні. Зі зброї, яку він отримав від сепаратистів, він, за його словами, стріляв тільки на полігоні. Крім того, він нібито не знав, що діяльність угруповання «ДНР» суперечить Конституції України. Також він стверджував, що його не цікавило, з яких джерел фінансується «республіканська гвардія ДНР».

Обвинувачення ж вважає вину Фадєєва за доведену. Кримінальний кодекс Чехії визначає «терористичний напад» як злочин, скоєний проти Чехії з метою зашкодити її конституційному ладові, чи проти міжнародної організації, – але при цьому чеське право надає захист від терористичних дій і іноземним державам.

Адвокат Фадєєва, зі свого боку, твердить на захист свого клієнта, що, мовляв, Конституцію України порушила сама українська армія, тому підтримка його клієнтом організації, яка захищається від неї, не може вважатися терористичним актом.

Це в Чехії не перший такий випадок.

Раніше в Чехії обвинувачували її громадянина, колишнього військовослужбовця Еріка Ешту, в тероризмі через його участь у боях проти України на Донбасі, але врешті він був засуджений лише умовно за службу в «іноземних збройних силах» і позбавлений чеського військового звання. Таку кваліфікацію і вирок недавно підтвердив Верховний суд Чехії. Ешту також твердив, що їздив до України тільки як турист і мандрівник, а в однострої бойовиків фотографувався, мовляв, тільки «на пам’ять».

Крім нього, також умовний термін за участь у діях російських гібридних сил на Донбасі проти України отримав на початку липня громадянин Чехії Павел Кафка.

За словами чеських дослідників, на Донбасі в лавах російських гібридних сил побували вже десятки громадян Чехії, де досить сильно працює російська і проросійська пропаганда й дезінформація.

Дані про участь громадян Чехії в війні проти України підтверджували і в Службі безпеки України.

Як заявляв понад рік тому посол України в Чехії Євген Перебийніс, Чехія розслідує можливу участь 20 своїх громадян у конфлікті на Донбасі на боці російських гібридних сил.

your ad here

Столтенберг закликав Росію розслідувати замах на Навального

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що отруєння російського опозиціонера Олексія Навального вимагає рішучої міжнародної відповіді і закликав Росію провести ретельне і відкрите розслідування.

Столтенберг зробив цю заяву під час онлайн-форуму вашингтонського Центру аналізу європейської політики (CEPA), на якому обговорювали майбутнє трансатлантичних відносин, повідомляє «Голос Америки».

«Це було посягання не на одну людину, а на основні демократичні права. Це також серйозне порушення міжнародного права і Договору про контроль над озброєннями – Конвенції про заборону хімічної зброї. Так що, це вимагає рішучого міжнародного відповіді», – сказав он. Для подолання нових викликів і загроз, зокрема з боку Росії і Китаю, НАТО повинен бути не тільки військовим, а й політичним альянсом», – заявив Столтенберг.

На думку глави Альянсу, це дозволить «послати очевидний і єдиний політичний сигнал, тому що країни-союзники по НАТО представляють половину світової економічної та військової могутності і майже мільярд громадян».

 

7 вересня лікарі клініки «Шаріте» повідомили, що Навального вивели зі стану штучної коми, і він реагує на зовнішні подразники.

Російський опозиціонер перебував у комі з 20 серпня. На лікуванні в клініці «Шаріте» він – із 22 серпня, у Берлін його перевезли з Омська.

До лікарні Омська Навального доправили після того, як йому стало зле на борту літака, який здійснив екстрену посадку в омському аеропорту.

Влада Німеччини заявила, що в організмі Навального були знайдені сліди отруйної речовини з групи «Новачок». Канцлер Німеччини Анґела Меркель закликала Москву розслідувати те, що сталося з опозиціонером.

Російська влада, посилаючись на лікарів, які лікували Навального в Омську, висловлювала скептичне ставлення до версії отруєння. Кримінальну справу в Росії не порушували.

your ad here

What Fight Over TikTok Portends for Tech

The battle between China and the U.S. over the fate of video sharing app TikTok raises questions for the tech industry worldwide. What might the struggle over TikTok portend for global companies? Michelle Quinn reports.Producer: Matt Dibble 

your ad here

US Challenges Injunction Against WeChat App Store Bans

The U.S. Commerce Department said Monday it is challenging a federal judge’s injunction against its order that Apple and Google remove WeChat from their U.S. app stores due to data privacy and national security concerns.The department’s original order, issued Friday, also included another Chinese-owned app, TikTok, and expressed the Trump administration’s concerns about the way the apps collect user data and the potential for that information to be shared with Chinese government agencies.China has rejected the U.S. allegations of a security threat, and on Saturday condemned what it called “bullying” that violated international trade standards.U.S. Magistrate Judge Laurel Beeler responded Sunday to a request for an injunction from WeChat users by putting the Commerce Department’s order on hold, ruling that the Trump administration’s actions would restrict users’ free speech rights under the First Amendment.WeChat has about 19 million active daily users in the United States. The service, owned by Chinese tech company Tencent, is popular with Americans who use it to communicate with family and friends in China.Video-sharing service TikTok earned a short reprieve from its part of the Commerce Department order after announcing an agreement to form a new company with U.S. tech giant Oracle and retailer WalMart together holding up to a 20% share.The U.S. head office of TikTok is seen in Culver City, California, Sept. 15, 2020.Speaking to Fox News on Monday, Trump said his administration would not approve the agreement if ByteDance, TikTok’s Chinese owner, has any control.“If we find that they don’t have total control, then we’re not going to approve the deal,” Trump said of Oracle and WalMart.  “We will be watching it very closely.”Those comments are in contrast to those Trump gave Saturday when he said he approved of the agreement “in concept” and had “given the deal my blessing.” The Commerce Department has delayed the app store ban for TikTok until September 27, and given the company until November 12 to resolve national security concerns before facing a wider range of restrictions. 

your ad here