Daily: 09/20/2020

Світові банки здійснили підозрілі транзакції на 2 трильйони доларів за 20 років – розслідування

Світові банки здійснили транзакції на понад 2 трильйони доларів протягом останніх 20 років, які, на їхні думку, є підозрілими. Про це свідчить нова доповідь Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ), оприлюднена 20 вересня.

Звіт порушує питання про те, чи достатньо роблять фінансові установи та уряди, щоб припинити відтік грошей незаконного походження. Документ базований на тисячах документів Міністерства фінансів Сполучених Штатів, яке розслідує відмивання коштів.

Документи показують, як великі західні банки, в тому числі JPMorgan та Deutsche Bank, допомагали злочинним мережам у всьому світі, в тому числі з колишнього Радянського Союзу, передавати та приховувати гроші.

Читайте також: Українці «на Багамах». Опубліковані сотні тисяч документів про офшорні фірми на Багамських островах

2 100 документів з Мережі протидії фінансовим злочинам (FinCEN) потрапили в розпорядження журналістів Buzzfeed. Згодом вони поділилися ними з понад 400 репортерами по всьому світу для подальшого розслідування.

До групи документів FinCEN входять Звіти про підозрілу діяльність (SARS), датовані періодом з 1999 по 2017 роки. Банки подають ці звіти до FinCEN, коли мають перестороги щодо легальності транзакції.

За даними ICIJ, у половині звітів FinCEN, отриманих BuzzFeed, банки не мали інформації щодо однієї чи більше організацій, пов’язаних із переказом, що могло свідчити про неналежне виконання зобов’язань фінансовими установами.

Минулого року банки по всьому світу подали понад 2 мільйони звітів SARS. Аналітики зазначають, що FinCEN, в якому працює 333 співробітники, не має достатньо людей та фінансування для боротьби з корупцією.

Читайте також: Україна досі платить Росії $200 млн за зберігання ядерного палива через ймовірну корупцію й затягування будівництва сховища – «Схеми»

Документи, поміж іншого, показують що 11 мільярдів доларів підозрілих транзакцій надходили до Росії та з неї протягом двох десятиліть, тоді як 470 мільйонів доларів надходили в Україну та назад.

Медіа, які працюють над документами FinCEN, найближчими днями планують опублікувати більше матеріалів про те, хто ще стояв за підозрілими фінансовими потоками.

Дані FinCEN – це щонайменше п’ятий великий витік даних про глобальну корупцію за останні шість років. Попередній містив документи двох офшорних юридичних та корпоративних постачальників послуг Appleby та Estera у 2017 році.

Ці документи стали відомі як «Райські папери» і розкрили офшорні фінансові відносини політиків (в тому числі мера Одеси Геннадія Труханова, що він спростовував), знаменитостей та керівників підприємств.

your ad here

Харківська міська рада: лікарі не бачать загрози для життя Кернеса

Інформація від лікарів міського голови Харкова Геннадія Кернеса не вказує на загрозу для його життя, повідомляє Харківська міська рада 20 вересня.

За заявою міської влади, версія про те, що Кернеса заразили коронавірусною хворобою навмисне, не розглядається, а заяви про це міськрада вважає «спробою загострити політичне протистояння у Харкові й регіоні».

«Інформація про те, що Харківський міський голова перебуває у комі, не відповідає дійсності. Стан Геннадія Кернеса не викликає у лікарів побоювань за його життя», – стверджує пресслужба ради.

Крім того, міськрада, посилаючись на дані з клініки «Шаріте», де лікують мера, припускає, що він незабаром повернеться до України.

Читайте також: Кернес після оголошеної реформи медицини в Харкові полетів лікуватися до Німеччини. Соцмережі коментують

Про те, що мер Харкова Геннадій Кернес має COVID-19 і двосторонню пневмонію, у міській раді повідомили 15 вересня. 17 вересня стало відомо, що його перевезли до німецької клініки для подальшого лікування.

Харківська міська рада 14 вересня зазначила, що Кернес справді перебуває на лікарняному, але «повністю контролює ситуацію у місті».

61-річний Геннадій Кернес є претендентом на посаду харківського міського голови на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. У разі перемоги Кернес утретє буде мером Харкова.

 

your ad here

Білорусь: правозахисники опублікували імена десятків затриманих на Маршах справедливості

Правозахисній організації «Весна» відомо щонайменше про понад 40 людей, затриманих під час Маршу справедливості в різних місцях Білорусі, передає білоруська служба Радіо Свобода.

Акції протесту відбуваються в низці міст країни – Мінську, Бресті, Гродно, Гомелі, Могильові. В усіх регіонах відбулися точкові затримання демонстрантів.

За даними правозахисників, серед тих, кого доправили до відділків міліції – відомий гродненський історик, доктор наук Олесь Смолянчук, могилевські журналісти Аліна Скрабунова та Олександр Сідаревський, а також Олег Моїсеєв – довіренна особа кандидатки на пройдешніх президентських виборах Світлана Тихановська.

Читайте також: Ситуація в пункті пропуску «Виступовичі» на кордоні з Білоруссю значно погіршилася – митниця

Також у Гродно з невідомих причин був зупинений автомобіль, силовики вибили скло, витягнули і жорстко затримали водія. Автомобіль із відчиненими дверима залишився на вулиці.

Від дня виборів 9 серпня в Білорусі тривають щоденні масові протести проти офіційних результатів виборів, які опозиція і значна частина міжнародної спільноти називає сфальсифікованими. Влада Лукашенка жорстоко придушує ці виступи і відкидає вимогу про нові, чесні президентські вибори.

 

your ad here

Пакистан: двоє військових загинули в ході перестрілки біля кордону з Афганістаном

Щонайменше двоє пакистанських військових вбиті в північнозахідному племенному регіоні Пакистану, який межує з Афганістаном 20 вересня. Про це повідомляє пакистанський Міжвідомча служба зв’язків із громадськістю – пресслужба збройних сил країни.

За повідомленням служби, силовики здійснювали «операцію на основі даних розвідки» проти ймовірних бойовиків у племенному районі Північний Вазірістан.

Північний Вазірістан був одним із притулків бойовиків, пов’язаних із «Аль-Каїдою» та мережі «Хаккані», асоційованої з афганським угрупованням «Талібан».

Пакистанські військові відтіснили ісламістських військових з їхніх схованок у горах поруч із афганським кордоном в ході серії операції з 2014 року.

Ісламістські бойовики знову почали перегруповуватися в цьому регіоні зі своїх ймовірних баз в Афганістані. Протягом останніх місяців в країні спостерігався сплеск нападів на силовиків.

Читайте також: Секретний звіт НАТО: дедалі більші фінансові можливості «Талібану» можуть зробити його неподатливим до тиску (ексклюзив)

В ході іншої операції на основі розвідувальної інформації четверо підозрюваних бойовиків загинули в бою з силами безпеки в районі Аваран південнозахідної провінції Белуджистан, повідомила Міжвідомча служба 19 вересня.

your ad here

Активістка, дружина очільника МЗС Євгенія Кулеба йде першим номером від «Слуги народу» на виборах у Київраду

Громадська активістка, дружина міністра закордонних справ України Євгенія Кулеба буде балотуватися до Київської міської ради від політичної партії «Слуга народу». Як оголосили у неділю на зустрічі міської організації політсили у Києві в присутності президента Володимира Зеленського, Євгенія Кулеба буде першим номером від «Слуги народу» на виборах до Київради.

«Щоб системно змінювати Київ, вже недостатньо бути просто активістом, або просто розбудовувати громадську організацію, ти маєш стати командою, командою людей, якій кияни довірять управління містом. Довгий час я жила за кордоном, у Відні, Стразбурзі, але моє серце завжди було в Києві. Коли я повернулася додому, то перше, що здивувало, відсутність системної роботи, відсутність вирішення глобальних проблем, таких як затори, забруднене повітря, хаотична незаконна забудова… Я йду в Київраду для того, щоб разом, кожного дня створювати Київ нашої мрії», – сказала під час виступу Євгенія Кулеба.

Столичний осередок партії «Слуга народу» сьогодні зібрався на території Київського національного університету імені Тараса Шевченка, щоб офіційно визначитися із кандидатами у депутати Київради.

Читайте також: Партія «Слуга народу» представила своїх кандидатів на посади мерів міст обласного значення

Раніше народна депутатка від «Слуги народу» Ірина Верещук виграла внутрішньофракційні праймеріз на вибори мера Києва.

 

your ad here

Ким є насправді депутат-мікроб зеленого карлика качура олександр анатолійович


 
Шляхом тривалого журналістського розслідування ми точно зясували, ким є депутат-мікроб зеленого карлика качура олександр анатолійович.

Він був цинічним гвалтівником собак та кіз, життєрадісним споживачем екскрементів, санітаром лісу і другом природи, тепер став статечною людиною, членом суспільства, депутатом-мікробом зеленого карлика.

Тому, щоб зрозуміти, що він зараз говорить і робить, треба знати про нього вищенаведене!

Воїни Добра
 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

Жодного голосу банді зеленого карлика на місцевих виборах!


Жодного голосу банді зеленого карлика на місцевих виборах!
 
Українці, вони зробили нас навесні 2019 року, а ми зробимо їх 25 жовтня 2020!

Зелений карлик обіцяв, що він і його посіпаки не будуть красти, а палаци і багатомашинні кортежі підуть у небуття. Учителі будуть отримувати 4’000 євро зарплати, для пенсіонерів закінчиться епоха бідності. Настане мир, бо він перестане стріляти!

Що ж насправді: мікроби зеленого карлика крадуть більше, ніж посіпаки Порошенко. Державні резиденції дітям ніхто не передає, бо там поселився зеленимй карлик зі своїм виводком. Кортежі довші, ніж у кривавого януковича, а учителі і пенсіонери живуть гірше, ніж будь-коли. Загиблі і поранені українці продовжують з’являтися на лінії фронту, не дивлячись на зраду єрмака і бажання зеленського поцілувати ображеного карлика пукіна в зад!

УКРАЇНЦІ, ЖОДНОГО ГОЛОСУ БАНДІ ЗЕЛЕНОГО КАРЛИКА НА МІСЦЕВИХ ВИБОРАХ! ЗРОБИМО ЇХ ТЕПЕР!

Воїни Добра
 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

Магазини ЮСК ( JYSK ) продають українцям китайське сміття, що спричиняє тяжкі хвороби


 
Магазини ЮСК ( JYSK ) продають українцям китайське сміття, що спричиняє тяжкі хвороби.

JYSK декларує на своєму сайті, що має унікальні переваги для покупців, а натомість торгує всіляким китайським мотлохом, як от дані капці. На протязі декількох годин ноги і шкарпетки стають мокрими, а через декілька днів розвиваються тяжкі грибкові пораження шкіри пальців стопи. Усе це потребує тривалого високовартісного лікування, з неможливістю працювати.

УКРАЇНЦІ, БУДЬТЕ УВАЖНІ, ТАКЕ СМІТТЯ ЗАГРОЖУЄ ВАШОМУ ЗДОРОВ’Ю!

Шкода, що минулого року пішов з життя Ларс Ларсен (дат. Lars Kristinus Larsen), засновник данської корпорації Jysk. Бо він би жахнувся від такого асортименту ТОВ “ЮСК Україна”, яка дозволяє собі поведінку дрібного базарного шахрая.

Іван Олександрович
 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

На территорию Украины прибывают все новые войска наших партнеров

Путляндский опоздун: в Украину завозят лекарство “анти-дед”. Как и ожидалось, на территорию Украины прибывают все новые войска наших партнеров
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Newspaper: Facebook Tells Irish Court That Probe Threatens Its EU Operations

Facebook has told Ireland’s High Court it cannot see how its services could operate in the European Union if regulators freeze its data transfer mechanism, the Sunday Business Post reported, citing court documents seen by the paper.The U.S. social media giant last week said that the Irish Data Protection Commission, its lead EU regulator, had made a preliminary decision that the mechanism it uses to transfer data from the EU to the United States “cannot in practice be used.”Facebook requested and secured a temporary freeze on the order and a court review in the Irish High Court, which is due to consider the issue in November. In an affidavit submitted to the court to request that the order be frozen, Yvonne Cunnane, Facebook Ireland’s head of data protection and associate general counsel, said it was not clear how the company could continue providing services in the EU if the Irish order is enforced, the Sunday Business Post reported.”It is not clear to (Facebook) how, in those circumstances, it could continue to provide the Facebook and Instagram services in the EU,” the newspaper quoted the affidavit as saying.The affidavit has not been made public, a High Court spokesman said, and a Facebook spokeswoman did not immediately respond to an emailed request for comment.In a Sept. 9 blog post that first confirmed the investigation by the Irish regulator, Facebook said it “relied on the mechanism in question – under what are known as standard contractual clauses (SCCs) – to transfer data to countries outside the EU and that a ban would have “a far reaching effect on businesses that rely on SCCs.”The Irish investigation follows a ruling by the Court of Justice of the European Union in July on when SCCs can be used legally.The ruling was in response to EU concerns that the surveillance regime in the United States might not respect the privacy rights of EU citizens when their personal data is sent to the United States for commercial use. 

your ad here

UN: Rehousing of Moria Fire Victims on Lesbos Island Proceeding Smoothly

The United Nations says an operation to shelter thousands of migrants and refugees made homeless by fires that devastated the Moria center on the Greek island of Lesbos is proceeding smoothly despite fears of violent disruptions.  More than 12,000 asylum seekers who fled fires that destroyed the Moria reception center nearly two weeks ago have been living out in the open or in makeshift shelters.   The U.N. refugee agency says nearly 5,000 people have been moved to a new emergency facility set up by Greek authorities in Kara Tepe, close to the remains of Moria.  The new site can accommodate 8,000 people.   Many of the migrants had resisted efforts to move them to temporary tents set up after the fires, fearing they would be stuck there.  However, UNHCR spokeswoman Shabia Mantoo says a police operation that began Thursday to transfer the asylum seekers to the new site has been proceeding smoothly.  She says no use of force or incidents of violence have been reported.     “Before entering the facility, all new residents are undergoing rapid COVID-19 testing to help contain the virus,” she said. “As of today, as a result of this mass testing, we understand there are some 150 positive cases.  All have received medical attention and are isolating in a quarantine area within the new site.”   FILE – Migrants carry their belongings as they flee a road leading from Moria to the capital of Mytilene, on the northeastern island of Lesbos, Greece, Sept. 17, 2020.Mantoo says the refugees are worn out from being on the street for several days and are relieved to be someplace where they can receive basic assistance, but they remain worried about their future — a concern, she says, the UNHCR shares.     “This new site is currently functioning as an emergency shelter facility… UNHCR supports its use as a temporary solution but cautions that what may be deemed adequate in terms of shelter and services during emergency situations is not appropriate for the longer term.  Greek authorities are yet to clarify the future use of this site.”     The UNHCR is urging Greek authorities to continue the safe and orderly transfers of refugees to the mainland and to European Union-supported relocations.  It says long-term solutions must be found for the thousands of asylum seekers living in squalid, overcrowded settlements.       

your ad here

Після масового затримання жінок у Мінську в Білорусі відбудуться «Марші справедливості»

У неділю в столиці Білорусі та інших містах відбудуться «Марші справедливості», передає Білоруська служба Радіо Свобода. Марші пройдуть на 43-й день протестів, наступного дня після того, як у Мінську відбулися масові затримання жінок.

Правозахисники центру «Весна» 20 вересня повідомили, що більшість, затриманих під час розгону жіночого маршу в Мінську жінок, пізно ввечері 19 вересня та вночі були звільнені з райвідділків міліції. Водночас близько 20 жінок та чоловіків доставлені в СІЗО. Правозахисники не мають інформації про долю значної кількості затриманих учора, а також повного списку імен.

Напередодні ввечері Міністерство внутрішніх справ Білорусі відмовилось повідомляти кількість затриманих. За даними правозахисників, у Мінську було затримано 390 людей.

Від дня виборів 9 серпня в Білорусі тривають щоденні масові протести проти офіційних результатів виборів, які опозиція і значна частина міжнародної спільноти називає сфальсифікованими. Влада Лукашенка жорстоко придушує ці виступи і відкидає вимогу про нові, чесні президентські вибори.

your ad here

США оголосили про відновлення санкцій ООН проти Ірану

США в односторонньому порядку відновили всі санкції ООН проти Ірану, попри протидію інших учасників Ради безпеки організації.

«США очікують, що всі члени ООН в повному обсязі виконуватимуть свої зобов’язання та імплементують ці заходи», – заявив держсекретар США Майк Помпео 19 вересня.

Він додав, що в найближчі дні США оголосять про низку додаткових заходів щодо посилення виконання санкцій ООН і «притягнення порушників до відповідальності».

У відповідь на цей крок 20 вересня Іран закликав міжнародну спільноту об’єднатися проти «необдуманих дій» Вашингтона.

«Ми очікуємо, що міжнародне співтовариство і всі країни світу виступлять проти цих нерозважливих дій режиму в Білому домі», – заявив у Тегерані офіційний представник Міністерства закордонних справ Іранц Саїд Хатібзаде.

Читайте також: США ввели санкції проти 20 компаній в Іраку та Ірані

Китай і Росія, які мають право вето в Раді безпеки ООН, виступили проти спроб США повернути міжнародні санкції, а це, зокрема, збройне ембарго, заборона на збагачення урану, розробку і випробування балістичних ракет, а також на передачу Тегерану ядерних і ракетних технологій.

Цей крок США є черговим витком напруженості у відносинах з Іраном із одного боку, та іншими державами-підписантами ядерної угоди 2015 року, – з іншого. Президент Дональд Трамп вийшов з ядерної угоди у 2018 році і знову ввів санкції США щодо Ірану. Це спонукало Тегеран поступово порушувати свої ядерні зобов’язання як відповідь на відсутність очікуваних економічних вигод від угоди. Напередодні оголошення рішення США про повернення санкцій Великобританія, Франція і Німеччина заявили в листі до Ради безпеки ООН, що зберігають «прихильність» ядерній угоді.

your ad here

У Києві влаштували письменницький марафон на підтримку в’язнів Кремля

На Софійській площі у Києві в неділю влаштували письменницький правозахисний марафон на підтримку українських в’язнів Кремля «Листи з-за ґрат». Третій рік поспіль Львівський міжнародний BookForum, PEN Ukraine, «Центр громадянських свобод» і Радiо Свобода організовують такий захід.

Трансляцію акції можна переглянути на сторінці проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії у фейсбуці.

За даними організаторів, в рамках марафону листи ув’язнених зголосилися прочитати перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар, письменник Андрій Курков, телеведучий Роман Вінтонів (Майкл Щур), акторка Римма Зюбіна та інші.

«За даними кампанії #PrisonersVoice, в Росії й окупованому Криму залишився за ґратами щонайменше 101 особа. Також бойовики на Донбасі утримують у полоні не менше ніж 234 українців», – йдеться в повідомленні організаторів.

У вересні 2019 року письменницький марафон на підтримку українських в’язнів Кремля «Листи з-за ґрат» пройшов у Львові. Тоді в ньому взяв участь колишній політв’язень Олег Сенцов.

У російському ув’язненні, за даними українського омбудсмена Людмили Денісової, перебувають від 113 до 115 осіб. У списку «Кримськотатарського ресурсного центру» вказують про 86 кримських політв’язнів. Такі ж цифри – у «Кримської правозахисної групи».

your ad here

Carpenters Wow Public with Medieval Techniques at Notre Dame

With precision and boundless energy, a team of carpenters used medieval techniques to raise up — by hand — a 3-ton oak truss Saturday in front of Notre Dame Cathedral, a replica of the wooden structures that were consumed in the landmark’s devastating April 2019 fire that also toppled its spire.The demonstration to mark European Heritage Days gave the hundreds of people a firsthand look at the rustic methods used 800 years ago to build the triangular frames in the nave of Notre Dame de Paris.It also showed that the decision to replicate the cathedral in its original form was the right one, said Gen. Jean-Louis Georgelin, who heads the cathedral’s reconstruction.“It shows … firstly that we made the right choice in choosing to rebuild the carpentry identically, in oak from France,” Georgelin said in an interview. “Secondly, it shows us the … method by which we will rebuild the framework, truss after truss.”A debate over whether the new spire should have a futuristic design or whether the trusses should be made of fireproof cement like in the Cathedral of Nantes, which was destroyed in a 1972 fire, ended with the decision in July to respect Notre Dame’s original design and materials.Carpenters put the skills of their medieval colleagues on show in front of Notre Dame Cathedral in Paris, France, Sept. 19, 2020. French President Emmanuel Macron wants the cathedral reopened in 2024 in time for the Paris Olympic Games.A total of 25 trusses are to be installed at an unknown date in the cathedral nave. Philippe Gourmain, a forestry expert working on the cathedral project, said the carpentry phase will not come before 2022.“The problem of Notre Dame is not a carpentry problem. We have the wood. We know how to do it,” Gourmain said. “The big issue is regarding the stone.”Some stones — which support the carpentry — were damaged by the fire and “it’s not so easy now” to find similar stone, he said.French President Emmanuel Macron wants the cathedral reopened in 2024 in time for the Paris Olympic Games, a deadline that many experts have called unrealistic.For the moment, the delicate task of dismantling melted scaffolding, which was originally erected to refurbish the now-toppled spire, continues. That job, started in early June, will be completed in October.The soaring cathedral vaults are also being cleared of debris by 35 specialists on ropes. The organ with its 8,000 pipes was removed for repair in early August.It is not yet known what technique will be used to create and install the wooden trusses.Carpenters showcase medieval techniques in front of Notre Dame Cathedral in Paris, France, Sept. 19, 2020. A total of 25 trusses are to be installed at an unknown date in the cathedral nave.The truss mounted for the weekend display is a replica of truss No. 7, more advanced that the first six trusses, which were “more primitive,” said Florian Carpentier, site manager for the team from Carpenters Without Borders team that felled the trees and used axes to cut the logs for the wooden frame. With rope cables and a rustic pulley system, the carpenters slowly pulled the truss they built in July from the ground where it was laid out.“It’s a moment to see, ancestral techniques that last. There is the present and the past and it links us to our roots,” said Romain Greif, an architect who came with his family to watch the display. “It’s an event.”In a final touch, once the No. 7 truss replica was raised on high, a carpenter shinnied up the wooden beams — to cheers — to tie an oak branch to the top of the triangular structure, a symbol of prosperity and a salute to the workers, a tradition still honored in numerous European countries. 

your ad here

У МВС повідомили про понад 40 фактів «криміналу» під час кампанії на місцевих виборах

«До ЄРДР внесено відомості про 43 кримінальні правопорушення: 25 – пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 18 – пов’язані з виборчим процесом»

your ad here

У «Слузі народу» висловили протилежні думки щодо перспектив постанови про вибори на Донбасі

Народні депутати з нині владної партії «Слуга народу», голова Верховної Ради Дмитро Разумков і депутат Олександр Качура, висловили 19 вересня протилежні думки щодо перспектив змінити постанову про проведення місцевих виборів в Україні в частині про вибори на окупованій нині частині Донбасу, як того вимагає Росія.

Зокрема, Разумков в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив про неможливість скасування в постанові про місцеві вибори в Україні пункту щодо виборів в ОРДЛО. На його думку, ця постанова ніяк не пов’язана з мінськими угодами, всупереч тому, що твердить Росія, що вона порушує ці угоди. «Говорити, що постанова чомусь, комусь заважає, м’яко кажучи, не зовсім коректно», – заявив він.

Разумков нагадав, що постанову ухвалила Верховна Рада відповідно до закону України, який говорить про те, що парламент оголошує місцеві вибори не пізніше, ніж за 90 днів до дати виборів. «Сьогодні вносити будь-які зміни до цієї постанови – це поставити під сумнів легітимність проведення виборів на всій території держави, тому що це суперечитиме чинному законодавству», – пояснив спікер.

Разумков також підтвердив, що сьогодні неможливо провести вибори на окупованих територіях Донбасу. «Організаційно це неможливо сьогодні зробити, вони не можуть відбутися за українським законодавством, там немає доступу всіх політичних партій і сил, які зареєстровані в Україні, там, на жаль, не працює свобода слова. Головне, що там будуть не вибори, а призначення тих чи інших людей. Цей підхід суперечить демократичним нормам, до яких ми з вами звикли. Це не може відбуватися під дулами кулеметів», – наголосив він.

Натомість народний депутат із фракції цієї ж партії Олександр Качура стверджує, що більшість парламентської фракції «Слуга народу» схиляється до того, щоб внести зміни до постанови Верховної Ради про місцеві вибори в Україні, яких домагається Росія.

«Поки в нас уже викристалізувалося таке розуміння у більшості народних депутатів фракції… – що ми повинні прийняти мудре рішення. На мій погляд, мудре рішення для того, щоб розблокувати процес мирний, для того, щоб 300 військовополонених повернулися, щоб розведення військ ще на трьох ділянках відбулося – нам треба внести все-таки зміни і виправити тут помилку, про яку я казав ще кілька місяців тому», – заявив він в ефірі того ж телеканалу.

Качура наголосив, що буде переконувати в цьому всю фракцію. За його твердженням, близько 70% фракції «прихильні до того, щоб такі зміни до постанови були внесені».

Вимоги щодо зміни постанови про вибори викликали різку критику в демократичних опозиційних партіях, натомість їх підтримали проросійські сили в Україні.

Олександр Качура – адвокат за фахом, відомий, зокрема, своєю участю в скасуванні заборони в Україні телесеріалу «Свати» виробництва «Студії «Квартал 95», очолюваної тоді нинішнім президентом Володимиром Зеленським, як і заборони на в’їзд до України актора з цього серіалу, росіянина Федора Добронравова, відомого своїми антиукраїнськими висловлюваннями і порушеннями порядку відвідування окупованого Криму.

Він вніс проєкт постанови про внесення змін до постанови Верховної Ради від 15 липня «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році» № 3943 ще 28 липня, до того, як до цієї постанови публічно висловила претензії Росія, – і його проєкт якраз відповідає вимогам Росії.

Він передбачає, зокрема, вилучення з нині чинної постанови таких конкретних вимог до можливості проведення місцевих виборів на нині окупованих територіях, як: «припинення тимчасової окупації та збройної агресії Російської Федерації проти України, а саме: виведення усіх незаконних збройних формувань, керованих, контрольованих і фінансованих Російською Федерацією, російських окупаційних військ, їхньої військової техніки з території України; відновлення повного контролю України за державним кордоном України; роззброєння всіх незаконних збройних формувань та найманців, які діють на тимчасово окупованих територіях України; відновлення конституційного ладу та правопорядку на тимчасово окупованих територіях України; забезпечення безпеки громадян України, які проживають на відповідних територіях Автономної Республіки Крим, Донецької і Луганської областей та міста Севастополя».

Відповідно до проєкту змін, поданого Качурою, пропонується, зокрема, дозволити можливість згаданих виборів без виконання цих конкретних вимог, лише за абстрактної умови «повноцінного завершення на відповідних територіях процедур роззброєння, демілітаризації та реінтеграції відповідно до стандартів Організації Об’єднаних Націй та Організації з безпеки і співробітництва в Європі».

Після засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на окупованій частині Донбасу 19 серпня стало відомо, що Росія поставила за умову продовження переговорів перегляд постанови Верховної Ради від 15 липня про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня, яка не передбачає нині проведення таких виборів на окупованих територіях Донбасу і Криму і встановлює умови, за яких такі вибори можуть відбутися в майбутньому. Після того голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук подав до Верховної Ради листа з пропозицією про зміну цієї постанови; наразі його не розглядали.

26 липня президент Росії Володимир Путін у розмові з українським колегою Володимиром Зеленським, за повідомленням Кремля, назвав ту постанову «такою, що суперечить мінським угодам і ставить під загрозу перспективи врегулювання». Відтак делегація Росії в ТКГ заблокувала подальші переговори, вимагаючи зміни цієї постанови.

Кремль домагається проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу, які мали б визнати Україна і світова спільнота, разом із місцевими виборами в решті України, крім Криму, вже цієї осені без виконання Росією безпекових вимог для проведення таких виборів, щоб легітимізувати створені там нею маріонеткові утворення. Київ дотепер відкидає таку можливість і вимагає спершу виконання таких вимог, як виведення російських військ, роззброєння незаконних місцевих збройних формувань, повернення українського правопорядку, відновлення контролю за кордоном із Росією тощо; позицію України фактично підтримують її західні союзники.

Крім того, також і в підтримуваних і скеровуваних Росією незаконних збройних сепаратистських угрупованнях «ДНР» і «ЛНР», що захопили частини Донецької і Луганської областей і визнані в Україні терористичними, теж стали висувати вимоги про зміни до постанови про вибори, погрожуючи інакше зірвати новий обмін утримуваними, про який нині намагаються домовитися.

Іще на початку серпня голова офісу президента України Андрій Єрмак заявляв про підготовку нового обміну утримуваними в форматі «100 на 100» і висловлював сподівання, що обмін відбудеться «скоро», але точної дати не називав. Відтоді ні про які реальні кроки до такого обміну не повідомляли. Також у заявах щодо такого обміну не йшлося про повернення «300 військовополонених», як нині стверджував Качура.

your ad here

First Native American Racer Blazes Trail at Tour de France

A late draft to the Tour de France, Neilson Powless didn’t have time to scramble together a turtle necklace, the spirit animal of his Native American tribe, or paint one of their wampum bead belts on the frame of the bike that he’s ridden for three punishing weeks, over 3,300 kilometers of roads.But although unable to carry the Oneida Tribe’s symbols with him, the Tour rookie has become a powerful symbol himself as the first tribally recognized Native North American to have raced in the 117-year-old event.Not only has Powless survived cycling’s greatest and most grueling race, he distinguished himself in a crop of exciting young talents who helped set this Tour alight. Crossing the finish in Paris on Sunday will, he hopes, resonate on reservations back in the United States.”My main hope is that I can be a positive role model for young Indigenous kids who have a lot going against them,” Powless, who turned 24 during the race, told The Associated Press. “I think finishing the Tour de France is a testament to years of hard work and dedication to a lifelong dream. Hopefully I can help drive kids to setting their mind to a goal and going after it.””It must make it a lot easier when you can see somebody else who is doing it, or has done it,” he added.Neilson Powless of the US rides during the 16th stage of the Tour de France cycling race over 164 kilometers from La Tour-du-Pin to Villard-de-Lans, Sept. 15, 2020.Word of Powless’ feats in France has filtered back to the Oneida Nation in Wisconsin. The tribal chairman, Tehassi Hill, says the cyclist is blazing “a trail of journey, hope and inspiration.””Whenever one of our own, from the Oneida community, are in the spotlight, it definitely does not go unnoticed. Neilson’s journey and accomplishments, I’m sure are spoken of at many gatherings here in Oneida,” Hill told the AP.”Even during a pandemic, he did not falter or give up on his dreams,” the Oneida leader added. “This is an important message not only to our youth here in Oneida, but to everyone in our community.”Powless traces his Oneida heritage to his grandfather, Matthew Powless. The ex-U.S. Army paratrooper lived on the Stockbridge-Munsee Reservation in Wisconsin. He coached boxing and occasionally showed off his tribal smoke-dancing skills to his grandson. He died at age 80 in 2015.”I saw him dance once or twice when I was younger, but I wish I could have watched him more,” said Powless, who grew up in Roseville, California. “He tried to get me into boxing for a few years and I would train at the gym he coached at sometimes when we would visit.”The good news for American cycling is that Powless saw his future on a bike, instead. His main job at this Tour has been to ride in support of his team leader, veteran Colombian rider Rigoberto Uran. But Powless has also shown off his own strengths, particularly on arduous climbs. On his birthday, during Stage 6, he was part of a small group that powered to the front of the race in a fight on the slopes of the Mont Aigoual, with stunning views across southern France. He placed fourth at the top.”An amazing experience,” he said. “The win would have been nice.”He distinguished himself again two days later, placing fifth on the brutal Stage 8 of climbing in the Pyrenees.”This Tour will be a massive point of growth for him,” Jonathan Vaughters, his boss at the EF Pro Cycling team, told the AP. “Where that heads him is still unknown. But he certainly is coming out of the Tour a much better rider than he went in.”The Tour confirms he is its first Native North American competitor. The cyclist hasn’t made a fuss of his heritage. Vaughters says he only found out that Powless is one-quarter Oneida from the rider’s dad just days before he took the Tour start on August 29. Still, when pressed, Powless proudly points out that he has a tribal ID recognizing him as one of the 16,500 Oneida members.”The tribe has helped me financially with schooling. I have family on the reservation,” he said. “It’s not that I just had a blood test one day and decided ‘Oh, I guess I’m Native American.’ It is something I have, like, sort of grown up with and it has been part of my whole life and the tribe recognizes that as well.”Told just days before the Tour that he was on the team, Powless says he didn’t have time to discreetly decorate his bike or source a replacement for the turtle necklace he broke last year.Still, based on his performances, he’ll surely be back and able to fix that at future Tours.”Normally I would have a painting of the Oneida bead belt, the wampum belt, somewhere on my bike, my garment, my shoe,” he said. “Just something really small, most people wouldn’t even really see it. It’s just something that I have always tried to keep close to me.”  

your ad here

Russia’s Navalny Says He’s Now More Than ‘Technically Alive’

Russian opposition leader Alexei Navalny said he is recovering his verbal and physical abilities at the German hospital where he is being treated for suspected nerve agent poisoning but that he at first felt despair over his condition.Navalny, the most visible opponent of Russian President Vladimir Putin, fell ill on a domestic flight to Moscow on August 20 and was transferred to Germany for treatment two days later. A German military lab later determined that the Russian politician was poisoned with Novichok, the same class of Soviet-era agent that Britain said was used on a former Russian spy and his daughter in England in 2018.Navalny was kept in an induced coma for more than a week while being treated with an antidote. He said in a Saturday post on Instagram that once he was brought out of the coma, he was confused and couldn’t find the words to respond to a doctor’s questions.”Although I understood in general what the doctor wanted, I did not understand where to get the words. In what part of the head do they appear in?” Navalny wrote in the post, which accompanied a photo of him on a staircase. “I also did not know how to express my despair and, therefore, simply kept silent.””Now I’m a guy whose legs are shaking when he walks up the stairs, but he thinks: ‘Oh, this is a staircase! They go up it. Perhaps we should look for an elevator,'” Navalny said. “And before, I would have just stood there and stared.”The doctors treating him at Berlin’s Charite hospital “turned me from a ‘technically alive person’ into someone who has every chance to become the Highest Form of Being in Modern Society again — a person who can quickly scroll through Instagram and without hesitation understands where to put likes,” he wrote.The Kremlin has repeatedly said that before Navalny’s transfer to Berlin, Russian labs and a hospital in the Siberian city of Omsk found no sign of a poisoning. Moscow has called for Germany to provide its evidence and bristled at the urging of German Chancellor Angela Merkel and other Western leaders to answer questions about what happened to the politician.”There is too much absurdity in this case to take anyone at their word,” Kremlin spokesperson Dmitry Peskov said Friday.Peskov also accused Navalny’s colleagues of hampering a Russian investigation by taking items from his hotel room out of the country, including a water bottle they claimed had traces of the nerve agent.Navalny’s colleagues said that they removed the bottle and other items from the hotel room in the Siberian city of Tomsk and brought them to Germany as potential evidence because they didn’t trust Russian authorities to conduct a proper probe.  

your ad here

Білорусь: у Мінську знову затримували учасниць традиційного жіночого маршу

У Білорусі, де вже 42-й день без перерви тривають акції протесту проти офіційно оголошеної перемоги на шостий термін поспіль чинного президента Олександра Лукашенка, силовики знову з застосуванням сили розігнали традиційний суботній жіночий марш у столиці Мінську і затримували його учасниць, а також інших демонстрантів.

Цього разу його назвали «блискучим» – учасниці виходили в яскравому одязі й намагалися прикрасити себе якимись блискітками.

Крім того, затримували й учасників інших акцій – таких, як «ланцюг солідарності», який зібрався на місці одного з розгонів жіночого маршу.

Правозахисники на цей час повідомляють імена понад 330 затриманих, і це ще не повна інформація, список постійно розширюється; частину з них уже випустили.

Невеликі протести, в перебігу яких теж були затримані, відбулися й у деяких інших містах Білорусі.

Від дня виборів 9 серпня в Білорусі тривають щоденні масові протести проти офіційних результатів виборів, які опозиція і значна частина міжнародної спільноти називає сфальсифікованими. Влада Лукашенка жорстоко придушує ці виступи і відкидає вимогу про нові, чесні президентські вибори.

 

your ad here