Секретар РНБО: підрахунок голосів на місцевих виборах буде вкрай складним та важливим

Підрахунок голосів на місцевих виборах у жовтні буде вкрай складним та важливим, вважає секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов. Про це він заявив під час координаційної наради штабу по забезпеченню прозорості та правомірності виборчого процесу, повідомили у МВС.

«Перш за все, я хотів звернути увагу, що членство в ЄС та НАТО визначено нормами Конституції України, але щоб ми змогли отримати членство в цих евроатлантичних структурах, ми маємо відповідати певним критеріям, одним із яких є демократичні, вільні вибори, які  визнаються всіма. Звертаю увагу на новий адмінустрій і питання виборів в ОТГ, що відкриває доступ до розпорядження землею. І дуже багато кандидатів і політичних сил йтимуть на вибори з цих міркувань. До прикладу, вже сьогодні у селищі Кароліно-Бугаз, Одеської області понад 19% виборців виявили бажання змінити місце голосування. Ми спостерігаємо подібні аномальні процеси в окремих регіонах. Що стосується підрахунку голосів то він буде вкрай складним та важливим», – зазначив Данілов.

 

15 липня Верховна Рада схвалила постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року. Згідно з нею, місцеві вибори відбудуться в Україні всюди, крім окупованих Росією Криму та Севастополя і непідконтрольних українському уряду районів Донецької і Луганської областей.

У вівторок, 15 вересня, розпочався процес офіційного висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голів. Це передбачає календарний план основних організаційних заходів із підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня, затверджений Центральною виборчою комісією.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading