На кордоні з Білоруссю перебуває майже 700 хасидів, прикордонники очікують ще кілька тисяч – ОП

На білорусько-українському кордоні зранку перебували 690 хасидів, повідомив Офіс президента за підсумками розмови Володимира Зеленського з головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеком.

«Прогнозуємо прибуття до лінії кордону в Чернігівській області до тисячі осіб, Житомирській – до 700, Волинській – до 1,5 тисячі осіб. Очікуємо прибуття до міста Мінська трьох чартерів – близько 600 іноземців»,  – повідомив Дейнеко.

Для посилення прикриття білоруської ділянки залучені резерви Національної академії Державної прикордонної служби України та Сумського прикордонного загону.

Також задіяні вертоліт Мі-8, два H-125, літак DA-40 та безпілотні комплекси для проведення повітряного моніторингу кордону.

В Україні до 28 вересня заборонений в’їзд іноземцям та особам без громадянства.
МВС України повідомляло, що Умань для святкування юдейського Нового року Рош га-Шана цього року відвідають три тисячі паломників – порівняно з 30-40 тисячами, які були в попередні роки. Це пов’язано з пандемією COVID-19. Святкування Рош га-Шана триватиме з 18 по 20 вересня.
14 вересня на білорусько-український кордон прибули кілька сотень хасидів, які намагалися потрапити на територію України. Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко зустрівся з ними й попередив про відповідальність за несанкціонований перетин кордону.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading