Daily: 07/18/2020

Заступник голови МЗС пояснив подробиці нового розслідування щодо MH17

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін пояснив подробиці з приводу нового розслідування щодо збиття літака рейсу MH17, яке, за повідомленнями з Росії, анонсували напередодні з Нідерландів.

Як сказав він 18 липня агентству «РБК-Україна», Росія намагається використати його для пропаганди.

Так він прокоментував повідомлення російського державного агентства «РІА-Новості» 17 липня з Москви про те, що, мовляв, цьому агентству в МЗС Нідерландів повідомили, що «проти Києва почали розслідування про незакриття неба в зоні розбиття MH17».

Як наголосив Єнін, розслідувати будуть дії Росії напередодні катастрофи.

«Росія як тоді, так і зараз не може пояснити, чому вона закрила свій повітряний простір поблизу українсько-російського кордону в районі Донбасу саме з 00.00 17 липня 2014 року. Саме після того, як російський «Бук» перетнув кордон, і за декілька годин до збиття цим «Буком» малайзійського «боїнга», – пояснив Єнін.

У згаданому повідомленні російського агентства при цьому йшлося про те, що розслідування розгляне питання «про закриття повітряного простору над сходом України і регіонами, що межують із зоною конфлікту, включаючи територію Російської Федерації», і що розслідування, яке вже почалося, веде «третя сторона – «Фонд безпеки польотів».

Агентство також писало, що минулого місяця нідерландський адвокат Баудевейн ван Ейк, який представляє інтереси обвинуваченого росіянина Олега Пулатова, заявляв, що в Нідерландах готові з’ясувати причини, з яких Київ, мовляв, не закрив небо для польотів цивільної авіації.

При цьому, додано в повідомленні, прессекретар прокуратури Нідерландів Брехтьє ван де Мосдейк пояснила російському агентству, що це розслідування ведеться окремо від кримінального процесу у справі збиття літака з російського зенітно-ракетного комплексу «Бук».

Згаданий «Фонд безпеки польотів» (Flight Safety Foundation) є неурядовою організацією, яка базується у США, і не має офіційного статусу органу розслідування авіаційних інцидентів, хоча співпрацює з Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО).

Росія, а також прихильні до неї сили в інших країнах, зокрема і в Нідерландах, уже не раз домагалися розслідування того, чому на час збиття літака рейсу MH17, коли на сході України вже точилися бойові дії, Україна не закрила повністю свій повітряний простір у регіоні. Іще в жовтні 2019 року парламент Нідерландів проголосував за необхідність розслідувати такі дії України. Але, як уточнював тоді голова МЗС Нідерландів Стеф Блок, існує питання і про те, чому повітряний простір над Донбасом і навколо нього не закрила не тільки Україна, а й Росія.

Це питання порушували й раніше. Ще 2015 року тодішній міністр закордонних справ України Павло Клімкін відповідав на такі звинувачення на адресу України: «На той момент ми не усвідомлювали такої загрози, і що Росія може відправити на Донбас такі високотехнологічні системи, які можуть збивати літаки. Ми очікували, що там буде звичайна зброя, яка потрапила з Росії на Донбас, але не така складна, як «Бук».

Наприкінці червня – на початку липня 2014 року авіаційні органи України видали кілька документів, відомих як NOTAM (Notice to Airmen – повідомлення для авіаторів), які є вказівкою національних органів організації повітряного руху про особливі умови польотів у певний час на певній території. Останні з цих документів, чинні з 14 липня 2014 року і на момент збиття, закривали повітряний простір над Донбасом до ешелону FL320, тобто до висоти 9750 метрів. Це значно вище, ніж 4500 метрів досяжності найпотужнішої з відомих наданих на той час Росією її гібридним силам на Донбасі протиповітряної системи «Верба».

Натомість Росія видала своє чинне з півночі з 16 на 17 липня 2014 року попередження щодо прилеглих до кордону з Україною частин свого повітряного простору, яке містило відразу два різні рівні висоти закриття цього простору: в одному місці документа приписувалося закриття до ешелону FL320, як і поруч в Україні, але в іншому місці цього ж документа вказана заборона польотів до ешелону FL530 – це висота 16150 метрів, на якій цивільні літаки вже не літають.

Цей момент викликав запитання до Росії під час першого технічного розслідування причин катастрофи, яке здійснила в 2014–2015 роках Рада розслідувань із питань безпеки Нідерландів.

Єдині претензії до України ж із цього огляду полягали в тому, що вона, всупереч рекомендаціям ІКАО, обмежуючи мінімальну висоту польотів зі свого боку кордону, не вказала в документі причини цього. Росія натомість назвала причину, сформулювавши її таким чином: «Через бойові дії на території України біля державного кордону з Російською Федерацією і факти обстрілів із території України в бік території Російської Федерації, для забезпечення безпеки міжнародних польотів»; у ті часи фіксувалися численні випадки обстрілів території України безпосередньо з Росії.

Літак «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 із нідерландського Амстердаму в малайзійський Куала-Лумпур, був збитий над зоною російської гібридної агресії на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – усі, хто був на борту. За згодою України, на території якої сталася трагедія, міжнародне розслідування – і технічне, і кримінальне – очолили Нідерланди, громадян яких було найбільше серед загиблих.

9 березня в місцевості Схіпгол біля Амстердаму почався перший кримінальний судовий процес над першими чотирма обвинуваченими в збитті літака рейсу MH17 – за першими результатами кримінального розслідування, яке веде в Нідерландах міжнародна Спільна слідча група (JIT).

Це троє громадян Росії: Ігор Гіркін, відомий на прізвисько «Стрєлков», який у час збиття літака називав себе «міністром оборони» угруповання «ДНР», Сергій Дубинський, відомий на прізвисько «Хмурий», відставний полковник ГРУ Росії, а на час тих подій «генерал-майор» в угрупованні «ДНР», що очолював його власне «ГРУ», Олег Пулатов, відомий на прізвисько «Гюрза», полковник, колишній російський спецпризначенець, який на окупованій частині Донбасу був тоді заступником Дубинського, – а також громадянин України Леонід Харченко, відомий на прізвисько «Крот», який перебував у той час у лавах угруповання «ДНР» під командуванням Дубинського.

Їм висунені попередні обвинувачення в убивстві 298 людей і в спричиненні катастрофи літака, що призвела до загибелі всіх на борту. Всі обвинувачені на процес не з’явилися. Тільки Пулатов представлений нідерландськими адвокатами.

За деякими оцінками, вироку у процесі варто очікувати не раніше, ніж через кілька років.

your ad here

Заступниця голови Верховної Ради пояснила позицію парламенту щодо виборів Донецької й Луганської облрад

Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк (фракція «Батьківщина») в інтерв’ю Радіо Свобода пояснила позицію парламенту щодо виборів Донецької й Луганської обласних рад, які не передбачені ухваленою постановою про проведення в Україні місцевих виборів цієї осені.

«Тут питання політичної відповідальності, чи можливо там проводити вибори, коли в нас є реально окупована частина території», – заявила вона в «Суботньому інтерв’ю».

«Ми вважаємо, що поки існує поділ цієї території – Донецька і Луганська області, поки зараз працюють цивільні і військові адміністрації, вибори зараз навіть на контрольованій частині проводити є неможливим. Поки не буде наведений лад в безпековому питанні, поки не відійдуть російські війська і не буде наша межа кордону так, як вона повинна бути, доти вибори там проводити просто немає раціональності», – наголосила вона.

За її словами, там буде «перехідний період», який урегулює, в тому числі, і Центральна виборча комісія.

Верховна Рада України 15 липня ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня цього року. При цьому такі вибори в цей день не будуть проводитися на окупованих територіях – у частині Донбасу і в Криму. Крім того, також не були призначені вибори Донецької й Луганської обласних рад, хоча під окупацією перебувають тільки частини цих областей, – як мовиться в постанові (її остаточний текст на цей час не опублікований, цитуємо за текстом проєкту, який був поданий на затвердження в парламенті), «у зв’язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст Донецької та Луганської областей».

Документ також визначає: «Вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, які не були призначені, …будуть призначені в установленому окремим законом порядку та в строки, за умов: припинення тимчасової окупації та збройної агресії Російської Федерації проти України, а саме: виведення усіх незаконних збройних формувань, керованих, контрольованих і фінансованих Російською Федерацією, російських окупаційних військ, їх військової техніки з території України; відновлення повного контролю України за державним кордоном України; роззброєння всіх незаконних збройних формувань та найманців, які діють на тимчасово окупованих територіях України; відновлення конституційного ладу та правопорядку на тимчасово окупованих територіях України; забезпечення безпеки громадян України, які проживають на відповідних територіях Автономної Республіки Крим, Донецької і Луганської областей та міста Севастополя, що створить можливості для дотримання стандартів проведення виборів Організації з безпеки і співробітництва в Європі».

Раніше у владній нині партії «Слуга народу» лунали заяви про необхідність провести повноцінні місцеві вибори вже цієї осені одночасно з підконтрольною Києву територією також і в окупованих частинах Донеччини і Луганщини. Проведення таких виборів домагається Росія, сподіваючись тим легітимізувати організовані нею утворення на окупованих територіях Донбасу.

your ad here

«Репортери без кордонів» засудили владну партію Грузії через «обмеження свободи ЗМІ»

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» (RSF) засудила парламент Грузії за заходи, як мовиться в заяві, з «обмеження свободи засобів інформації» менше ніж за чотири місяці до парламентських виборів.

У заяві 17 липня захисники прав журналістів звинуватили парламент, більшість у якому має партія «Грузинська мрія», в спробі «контролювати радіо та телеканали» під виглядом «хрестового походу проти дезінформації».

«Репортери без кордонів» засуджують напад на незалежність та плюралізм ЗМІ. За кілька місяців до завершення виборів з високими ставками така атмосфера придушує грузинські опозиційні медії. Під прикриттям боротьби з дезінформацією вони підпадають під все більш жорстке законодавство та судовий тиск, що безпосередньо загрожує їхньому редакційному вибору», – заявляє базована в Парижі організація.

«Репортери без кордонів» вказують, що законодавчі зміни дозволяють державі призначати «спеціального менеджера» для керівництва компаніями аудіовізуального сектора.

Грузія посідає 60-те місце зі 180 країн світу у Всесвітньому індексі свободи преси, складеному «Репортерами без кордонів» 2020 року. 

Партія «Грузинська мрія», яку очолює мільярдер Бідзіна Іванішвілі, має три чверті депутатських місць у парламенті, навіть попри те, що вона мала трохи менш як половину голосів населення на минулих виборах.

your ad here

В Ірані пояснили, чому понад пів року не відправляли «чорні скриньки» збитого літака МАУ

У Національній авіаційній організації Ірану пояснили, чому понад шість місяців знадобилося для надсилання на міжнародну експертизу «чорних скриньок» збитого на початку січня 2020 року літака «Міжнародних авіаліній України».

«Управління цивільної авіації та група розслідування катастроф, повністю дотримуючись міжнародних протоколів, розслідували аварію, і якщо б питання коронавірусу не впливало, чорні скриньки могли б бути відправлені для розшифровки вже в перші дні», – сказав генеральний директор з правових та міжнародних питань Національної авіаційної організації Мохаммад Шарафі.

За його словами, в той час усі рейси на Європу були доступні лише для того, щоб повернути співвітчизників з європейських країн до Ірану. Чиновник також нагадав, що Іран просив «європейців, американців та канадців» надати необхідне обладнання для розшифровки, але «вони не погодились».

«Але зараз, із відновленням рейсів, чорні скриньки надсилаються при першій же можливості», – сказав Шарафі.

Раніше 18 липня надійшли повідомлення, що Іран передав Франції «чорні скриньки» збитого літака «Міжнародних авіаліній України». Очікується, що розшифровка розпочнеться вже в понеділок, 20 липня.

 

2 липня країни міжнародної групи з координації допомоги жертвам збитого в Ірані українського літака, до якої входять Україна, Канада, Афганістан, Велика Британія і Швеція, підписали Меморандум про взаєморозуміння у співробітництві на переговорах щодо виплати компенсацій Іраном. Документ визначає Україну речником, що від імені групи буде вести перемовини з Іраном.

Літак Boeing 737-800NG авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерану до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажирів).

your ad here

Предвестье тиранопада. Обиженные диктаторы лукашенко и пукин прощаются с властью?

Предвестье тиранопада. Обиженные диктаторы лукашенко и пукин прощаются с властью?

Подобно обиженному карлику пукину, лукашенко решил править вечно. Но ничего вечного не бывает в этом мире. И, тем более, в политике
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Лакей обиженного карлика пукина, клон алкашки захаровой, плата за выбор и ген вора

Лакей обиженного карлика пукина, клон алкашки захаровой, плата за выбор и ген вора
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Беларусь объединилась против диктатора лукашенко!

Беларусь объединилась против диктатора лукашенко!

В Беларуси на встрече штабов трех оппозиционных кандидатов в президенты – Светланы Тихановской, Валерия Цепкало и Виктора Бабарико – решено объединить усилия
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Обиженный карлик пукин застыл в ужасе: Анаконда уже сжимает свои кольца

Обиженный карлик пукин застыл в ужасе: Анаконда уже сжимает свои кольца
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Обиженному карлику пукину стало очень страшно

Обиженному карлику пукину стало очень страшно. Он понимает, что дела то плохи и заливать про то, как государство доблестно борется с навалившимися на него напастями, времени осталось все меньше, поскольку окружающая холопов действительность прямо противоположна тому, что задвигают из телевизора
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

США схвалили продаж Україні катерів Mark VI – Кулеба

«Шість катерів уже готуються для України в рамках безпекової допомоги США. Решту Україна зможе придбати у США за кошти оборонного бюджету»

your ad here

French Protesters Mark Death of Black Man in Police Custody

Protesters are marching in a Paris suburb Saturday to mark the fourth anniversary of the death of a Black man in police custody, whose case has mobilized broad anger against police brutality and racial injustice.The demonstration in Beaumont-sur-Oise is honoring Adama Traoré, who died on his 24th birthday in July 2016 after an arrest in circumstances that remain unclear. But it’s also about broader anti-government grievances, and climate activists are co-organizing this year’s protest.Since George Floyd’s killing by Minneapolis police in May, campaigning by Traore’s family and other French activists against police violence targeting minorities has gained renewed attention and mobilized thousands in protests around France.On July 19, 2016, gendarmes approached Traore and his brother for an identity check in Beaumont-sur-Oise north of Paris. Traore ran away because he didn’t have his ID, but the gendarmes arrested him. Within hours he was declared dead.One gendarme initially said three officers jumped on Traoré to pin him down, but the gendarme later denied that. A dozen court-ordered medical reports found various cardiac diseases were responsible. The Traoré family countered those with an independent autopsy and medical reports pointing to asphyxiation.  The case is still under investigation, and lawyers for the officers deny police were at fault. No one has been charged.Traoré’s case has also shed light on the struggle of other French families who have lost a loved one in police custody, notably Black and North African men, who French researchers have found are disproportionately targeted by police. According to a nationwide tally by news website Basta Mag, at least 101 police-related deaths are under investigation in France.Traore’s sister Assa has led the family’s efforts for justice, and has been touring struggling French suburbs where most of the population is immigrant or non-white, and organized activists across racial, geographical and economic lines to try to get France to rethink its policing.”There’s a movement today. We call it the Adama generation, these people who are not afraid anymore, and these youth who will not shut up,” Assa Traoré, whose family is of Malian origin, told The Associated Press this week.She called for banning dangerous techniques that police use to immobilize people and wants France to scrap police oversight agencies, which are currently composed of police themselves, in favor of independent bodies. 

your ad here

Голова Верховного суду розповіла про тиск на суддів ВС

Голова Верховного суду Валентина Данішевська розповіла про те, який тиск чинився на суддів її суду.

Як сказала вона в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», випадок тиску під час розгляду справи про вклади братів Суркісів у «Приватбанку» був єдиним випадком, коли це стосувалося і її особисто також, але це був далеко не єдиний випадок тиску на суддів.

За її словами, судді Верховного суду вже більш як 20 разів зверталися до Вищої ради правосуддя з приводу впливу чи втручання і потерпають від цього так само, як і судді інших інстанцій. «Із 22 звернень суддів частина розглянута, частина ще перебуває на розгляді ВРП», – сказала Данішевська.

Водночас голова суду не змогла сказати, про який характер тиску говорять судді, пославшись на те, що не знайома із заявами колег. «Думаю, що це залежить не лише від дій тих осіб, які намагаються впливати, а й від суб’єктивного сприйняття подій суддею», – додала вона.

27 квітня Велика палата Верховного суду відклала розгляд касаційної скарги НБУ, уряду України і «Приватбанку» на рішення судів нижчих інстанцій за позовом родини Суркісів і заявила про тиск на суддів.

«У зв’язку з тим, що останніми днями на суддів Великої палати чиниться тиск через ЗМІ та інтернет-мережі, Велика палата Верховного суду вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України і до Вищої ради правосуддя з відповідними заявами, тому розгляд справи сьогодні відкладено. Це певні статті, коментарі в соцмережах, у засобах масової інформації», – наголосила пресслужба суду.

Суркіси у своєму позові вимагали скасувати рішення НБУ про визнання їх пов’язаними з «Приватбанком» особами і визнання нечинними договорів обміну їхніх коштів у банку на суму понад 1 мільярд гривень на акції банку, пізніше викуплені державою за 1 гривню.

Урешті 15 червня Велика палата Верховного суду скасувала попередні рішення судів першої й апеляційної інстанцій, винесені на користь Суркісів, і закрила провадження у справі. «Велика палата Верховного суду дійшла висновку, що позов у цій справі подано на захист майнових прав на вклад, які позивачі вважають порушеними у зв’язку з визнанням їх пов’язаними особами. Такий спір за суб’єктним складом підлягає розгляду судами цивільної юрисдикції», – заявили в суді. Це рішення означає, що родина Суркісів може знову звертатися з позовами про повернення своїх коштів із намаганням довести, що вони не були пов’язаними з «Приватбанком» особами, до судів цивільної юрисдикції.

your ad here

EU Leaders Resume ‘Grumpy’ Summit on Budget, Virus Fund

European Union leaders hunted for compromises Saturday on the second day of a summit to reach a deal on an unprecedented 1.85 trillion euro ($2.1 trillion) EU budget and coronavirus recovery fund, with tensions running high among leaders weary after months of battling the pandemic in their countries.A full day and night of discussions by the 27 leaders on Friday only added to the irritations over how the huge sums should be spent and what strings should be attached.The atmosphere “was grumpier” as the talks went on, Dutch Prime Minister Rutte said after Friday’s marathon talks. “This is going to take a while, I think.”EU Leaders to Meet Face-to-Face at Summit to Carve Up $2.1 TrillionMeeting will be first direct encounter for 27 heads of state or government since February despite dangers of coronavirus pandemicThe EU executive has proposed a 750-billion euro fund, partly based on common borrowing, to be sent as loans and grants to the most needy countries. That comes on top of the seven-year 1-trillion-euro EU budget that leaders were fighting over when COVID-19 slammed their continent.The summit broke up around lunchtime Saturday so that each delegation could discuss the new proposals from host Charles Michel, according to a European diplomat.The new proposals reduce the proportion of straight-out grants in the rescue package and raise the proportion of loans that will need to be paid back, in an apparent nod to a grouping of “frugal” nations led by the Netherlands, the diplomat said.But the issue of how to track the rescue money remains the key sticking point, the diplomat said. Michel proposed a measure that would stop short of allowing any country a veto on how governments spend the money.Another diplomat described Michel’s new proposals as just the first step in what could be a long journey to agreement. Both diplomats spoke on condition of anonymity because they were not authorized to publicly discuss the closed-door negotiations.Rutte is seen as a leader of four “frugal” nations that want conditions such as economic reforms attached to EU handouts to help countries recover from the hammer blow of the coronavirus.He met Saturday ahead of the summit for crisis talks with German Chancellor Angela Merkel, French President Emmanuel Macron, Italy’s Giuseppe Conte as well as the leader of the EU’s executive, Ursula von der Leyen, and Michel.One of Rutte’s allies, Austrian Chancellor Sebastian Kurz, said the talks were not totally stalled. “There is more and more movement in our direction,” he told ORF television.The pandemic sent the EU into a tailspin with 27-nation bloc’s economy contracting by 8.3% this year, according to the latest predictions. Around 135,000 of its citizens have died from COVID-19.As leaders met in person for the first time since February, they wore face masks, bumped elbows and sat in a cavernous meeting hall so they could maintain social distancing. Many of their negotiating positions were further apart than their chairs.After two fruitless sessions Friday, summit host and European Council President Charles Michel met key players – Rutte, French President Emmanuel Macron and Hungary’s Viktor Orban – in an attempt to narrow the gaps between them. Orban does not want strings attached to EU funds, Rutte does and Macron is arguing that Europe must show solidarity to claw its way out of the crisis.Michel is expected to present leaders with possible compromises when the summit resumes, though it remains to be seen if they can reach agreement or will have to schedule another meeting.Czech Prime Minister Andrej Babis was pessimistic after the first day.  “I don’t have the impression that we are getting close to an agreement,” he said.Rutte, however, said that despite the mounting acrimony, the talks were creeping forward.”You make a bit of progress during the day,” he said. “For a start, it helps if you better understand each other’s positions, then you can search for possible compromises.”

your ad here

Облом для пукина: Эрдоган демонстрирует силу в Азербайджане, а США бьют по Египту

Облом для пукина: Эрдоган демонстрирует силу в Азербайджане, а США бьют по Египту.

В последние дни внимание международной общественности переключилось с Ливии на Азербайджан и Армению. Помощники путляндии пошли на поводу у обиженного карлика пукина и спровоцировали очередной всплеск насилия на границе с Баку.

Но как мы видим, пукин получил двойной облом на этой неделе. Сперва Азербайджан продемонстрировал эталонную выдержку, грамотно отреагировав на провокации, после чего силу показал турецкий лидер, заявив о военной поддержке Баку
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Друзі зе-карлика везуть в Україну кримнашистку zivert, а білик і ко фестивалять із окупантами

Друзі зе-карлика везуть в Україну кримнашистку zivert, а білик і ко фестивалять із окупантами.

До нас везуть російську так звану співачку zivert, яка раніше неодноразово гастролювала в окупованому Криму. І везе не аби хто, а люди з оточення зеленського.

А тим часом нагороджена зе-карликом божевільна білик та ще кілька зрадників зібрались на проросійський фестиваль, де будуть на одній сцені з відвертими ворогами України.

Блог про українську політику та актуальні події в нашій країні
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

Нікчеми верещук і медведчук, вибори та зе, яке тікає від питання про російських окупантів

Нікчеми верещук і медведчук, вибори та зе, яке тікає від питання про російських окупантів.

Від “слуги зеленого карлика” на посаду мера Києва балотуватиметься божевільна ірина верещук, чию кандидатуру особисто підтримав зеленський. Вона досить давно співпрацює з оточенням зрадника медведчука. А ще зелений карлик після представлення верещук відмовився відповідати на питання про російську агресію та просто втік!

Блог про українську політику та актуальні події в нашій країні
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

Гаага и карлик пукин, : подробности иска Нидерландов против россии меняют акценты в деле МН17…

Гаага и карлик пукин, : подробности иска Нидерландов против россии меняют акценты в деле МН17…

Министерство юстиции Нидерландов сообщило на брифинге для СМИ подробности иска против россии, поданного от имени Нидерландов в ЕСПЧ…
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Татарстан начинает борьбу с пукинской русификацией и стремится к Независимости

Татарстан начинает борьбу с пукинской русификацией и стремится к Независимости.

Дело в том, что проблема языка в путляндии стоит не менее остро, чем в Украине, с той лишь разницей, что в Украине она нагнетается искусственно влиянием извне, а в путляндии просто существует уже сотнями лет
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

«Джентельменська угода». У «Слузі народу» анонсували кодекс етики

У фракції «Слуга народу» напрацьовують кілька внутрішніх документів, серед яких так званий «кодекс етики». Про це в прямому ефірі Радіо Свобода повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.  

«У нас є робоча група, яка напрацьовує кілька документів. Це положення про фракцію – це якраз цей кодекс етики і коаліційна угода – більш деталізована програма партії», – розповіла Кравчук.

Питання ведучої до Євгенії Кравчук полягало в тому, чи існує у провладній фракції якийсь внутрішньопартійний механізм для запобігання неприйнятній поведінці та висловлюванням з боку «слуг».

За приклад ведуча навела нецензурні висловлювання про «собичий рот» нардепа-слуги Олександра Дубінського на адресу ексочільника Національного Банку України Якова Смолія.

Кравчук визнала, що з боку її колег «дійсно трапляються скандали з якимись необережними висловлюваннями», проте невідомом, чи передбачатиме «кодекс етики» слуг якесь покарання за подібні висловлювання.

«Складно сказати, яке покарання буде передбачати цей кодекс етики, бо насправді саме положення про фракцію може регулювати можливість виключення членів фракції чи включення до фракції якогось іншого депутата. Кодекс етики – це така, швидше, «джентельменська» угода, якої депутати мають дотримуватися. Це внутрішній документ», – зазначила Кравчук.

Інший депутат від «Слуги народу» Гео Лерос у свою чергу заявив, що сумнівається  в ефективності такого кодексу.

«Допоки Офіс президента має колосальний вплив на парламент, то ніякі джентельменські угоди не допоможуть. Я сумніваюся, що це спрацює. Це зайвий раз дасть привід Офісу президента впливати на окремих депутатів та їх перебування у фракці», – заявив Лерос в ефірі програми Свобода LIVE

 

Минулого місяця заступник голови фракції «Слуга народу» і голова однойменної партії Олександр Корнієнко попросив вибачення перед своєю колегою Іриною Аллахвердієвою, одним із кандидатів від партії на посаду мера Миколаєва Тетяною Домбровською і «всіма українцями» за сексистські висловлювання у спілкуванні з головою фракції Давидом Арахамією на прес-конференції в Миколаєві.

 

 

your ad here

Болгарія подякувала Україні за район на Одещині з болгарським населенням

Болгарія висловила вдячність Україні за збереження в Одеській області з запровадженням реформи місцевого самоврядування Болградського району, на території якого значну частку населення становлять місцеві болгари за національністю. 

Як написала 17 липня у твітері віцепрем’єр уряду Болгарії, міністр закордонних справ Екатерина Захарієва, «сьогодні 74 тисячі болгар в Україні об’єдналися в одному адміністративному районі з центром у місті Болграді після адміністративної реформи». Вона подякувала за це українському урядові і міністрові закордонних справ Дмитрові Кулебі, якого назвала своїм другом.

Болгарський урядовець відреагувала на рішення Верховної Ради, яка раніше 17 липня проголосувала за скорочення кількості адміністративних районів в Україні з 490 до 136.

Відповідно до затверджених змін, в Одеській області стає 6 районів замість дотеперішніх 26. Зокрема, залишається район із назвою Болградський, із центром у місті Болграді. На відміну від дотеперішнього, він об’єднає, крім старого Болградського району, також дотеперішній сусідній Арцизький район і частину Саратського. У новому районі буде десять об’єднаних територіальних громад, із них п’ять на території дотеперішнього Болградського району. 

20 травня 2020 року парламент Болгарії закликав Україну «не розділяти» Болградський район на територіальні громади, щоб, мовляв, не порушити права місцевого болгарського населення і не поставити під удар плани розвитку регіону. Болгарським парламентарям не сподобався намір частини місцевих жителів дотеперішнього Болградського району об’єднатися в п’ять об’єднаних територіальних громад – вони заявляли, що район має залишатися окремою єдиною адміністративною одиницею.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест проти таких, за його словами, неприйнятних спроб втручання іноземної держави у внутрішні справи України. Врешті Болгарія й Україна після переговорів заявили про відсутність взаємних претензій.

 

За результатами останнього наразі перепису населення України 2001 року, в дотеперішньому Болградському районі болгари за національністю становили майже 61 відсоток населення, українці були на четвертому місці (7,5%) після гагаузів (майже 19%) і росіян (8%). В дотеперішньому Арцизькому районі болгар тоді було 39%, українців понад 27%, росіян 22,5%. У Саратському районі, який входить у новий Болградський частково, українців було майже 44%, болгар 20%, молдован 19%, росіян майже 16%. Оскільки внаслідок реформи новий район значно розширюється, це вірогідно зменшує частку в ньому болгарського за національністю населення.

Вимоги з боку іноземних держав чи національних громад з приводу умовно «національних» адміністративних районів лунали і з інших боків.

Зокрема, Угорщина вимагала від України збереження в Закарпатській області дотеперішнього Берегівського району, в якому, за переписом 2001 року, угорці за національністю становили понад 76% населення (українці майже 19%); за деякими з первісних проєктів його пропонували взагалі ліквідувати. Урешті район із назвою Берегівський був збережений, але в розширеному вигляді, об’єднаний із містом Береговим, яке до старого району не входило (угорці – 48%, українці – 39%), і з дотеперішнім Виноградівським районом, у якому, навпаки, українці становили майже 71,5%, а місцеві угорці понад 26% населення; деякі оглядачі сприйняли це як поступку Угорщині.

Також повідомляли про вимоги організації з назвою «Національна рада румун в Україні»: вона раніше цього місяця домагалася від української влади об’єднання в Чернівецькій області в єдину адміністративну одиницю дотеперішніх Новоселицького, Герцаївського, Глибоцького і Сторожинецького районів, у яких, за переписом 2001 року, люди, які назвалися румунами чи молдованами, становили абсолютну чи відносну більшість, – і попросила в цьому допомоги Румунії. За результатом реформи згадані райони були об’єднані ще з кількома в єдиний новий Чернівецький – тепер в області лишилися три райони з дотеперішніх 11.

Відповідно до ідеї адміністративної реформи в Україні в напрямку децентралізації, основним рівнем місцевого самоврядування стають об’єднані територіальні громади, наступним рівнем будуть області. Райони ж втрачають свої владні повноваження, як і фінансові – кошти мають надходити безпосередньо до ОТГ, – і мають перетворитися на утворення з переважно наглядовими й рекомендаційними функціями. Зокрема, всі основні адміністративні послуги можна буде отримати не в центрі району, як дотепер, а в центрі кожної ОТГ. 

your ad here

У французькому Нанті триває пожежа в одному з найбільших готичних соборів

У місті Нант на заході Франції сталася пожежа в кафедральному соборі святих Петра і Павла. Це один із найбільших готичних соборів у країні і найбільший у регіоні Бретань.

 

Понад 100 людей гаситимуть пожежу щонайменше до кінця дня, повідомив в ефірі BFM начальник регіональної пожежної охорони генерал Ролан Ферлах. За його словами, пожежа почалася в тій частині собору, де розташований великий орган. Він повністю знищений вогнем, а балкон, на якому він перебував, може обвалитися.

Собор у Нанті будувався понад 450 років, він був закладений у 1434 році, а завершений у 1891-му. У 1972 році покрівля собору повністю згоріла і була відновлена через три роки.

your ad here

США: Байден заявив про дані розвідки, що Росія знову втручається у виборчий процес

Білий дім негайно не відреагував на прохання щодо коментарів після заяви Байдена

your ad here

Як зелений карлик, під час війни, багато років не платив подати зі своїх багатомільйонних прибутків

Як зелений карлик, під час війни, багато років не платив подати зі своїх багатомільйонних прибутків.

Як подружжя зеленських отримувало мільйонні зарплати від компаній, що формально працювали мало не в збиток?

Як ухилялися фірми тоді іще коміка зеленського від сплати податків? Та як він причетний до виведення грошей із “Приватбанку” крадуна ігоря коломойського?

Дивіться проєкт журналістських розслідувань
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

British Lawmakers Seen Pushing for Earlier Huawei Ouster

The British government’s decision to ban Chinese tech giant Huawei from its 5G telecom network beginning in 2027 is only the “opening salvo” of what is to come, according to a leading expert on U.S.-British relations. Nile Gardiner, director of the Margaret Thatcher Center for Freedom at the Heritage Foundation in Washington, thinks there is a “higher than 50% chance” that Huawei’s exit date will come two or even three years ahead of the announced date. The same hardline lawmakers in the governing Conservative Party who pushed for the rejection of Huawei consider seven years to be too long a period to completely disengage from the company, Gardiner said in a telephone interview, adding that these lawmakers may be able to push through legislation that would shorten the timeline. He pointed to statements made Tuesday by member of parliament Iain Duncan Smith immediately after the decision to cut Huawei out of the nation’s 5G plans was announced. FILE – Former leader of Britain’s ruling Conservative Party Iain Duncan Smith arrives for a meeting in London, February 4, 2019.“The head of [British Telecom] said ‘seven years, yes, but we can do it in five.’ So now let’s bring it forward to five and make sure it happens quickly; there’s no reason why they can’t,” Duncan Smith said in the House of Commons.  The former cabinet minister also urged the government to remove Huawei equipment from existing 3G and 4G infrastructure to prevent a scenario where the company’s software keeps getting upgraded, posing a continuing threat. “If they’re a risk in 5G, why are they not a risk to us generally?” he asked. Duncan Smith continued his urging with an op-ed the next day, in which he wrote, “Removing Huawei makes sense. Waiting seven years to do it does not.” Much of the concern about Huawei has centered on fears that its technology could be used by China to spy on countries that install it. In his op-ed, Duncan Smith wrote that “the bigger problem is the aggressive behavior of China and its crackdown on dissidents in China and elsewhere. We have become far too dependent on this powerful communist state and the free world needs to come together to resolve this issue.” He added: “End [Huawei’s] involvement earlier, in 2025 at the latest.” Gardiner, who predicted that Britain’s action would influence decision-making in other European capitals, believes the vision put forth by Duncan Smith could very well be realized. The cabinet is expected to introduce legislation, known as the Telecom Security Bill, to legalize the terms guiding the nation’s 5G network. Duncan Smith and “about 60” like-minded lawmakers in the Conservative Party, along with supporters in the opposition Labor Party, could attach amendments to the bill to advance the deadline for British companies to divest from Huawei, he said. Gardiner added that the legislators could set a date as early as 2024, when the next general election is due. Roger Garside, a former British diplomat whose postings included Beijing, told VOA from his home in London that he was “profoundly relieved that the British government is coming to its senses over Huawei.” “There has been a fundamental failure under successive British governments to appreciate the threat posed to our fundamental interests by the [People’s Republic of China]. Now we appear to wakening from that dream state.” Beijing, for its part, says it is “seriously evaluating the situation” before responding to the British decision. Huawei’s executives have denied they are obligated to share information with the Chinese government. Gardiner said British leaders were fully aware of the risk of retaliation when they made their decision, which he sees as a severe blow to both Huawei and its Communist Party backers, especially given “the vast inroads” the company had made in “the upper echelon” of British society and “vast amount of resources” Beijing poured into lobbying for Huawei to remain in Britain. He credits the sea change in British public opinion to a “perfect storm” created by China’s handling of the COVID-19 pandemic and its response to pro-democracy protests in Hong Kong. Had Margaret Thatcher, his former boss, “still been with us today, I’m in no doubt she would be standing up to Beijing, standing up for the rights of the people in Hong Kong,” he said. 

your ad here