Daily: 07/15/2020

EU Leaders Seek Agreement on COVID-19 Recovery Fund

European heads of state will seek agreement over a proposed $856 billion pandemic recovery fund — and to discuss the bloc’s next multiyear budget — when they meet Friday in Brussels. Neither issue promises to be easily resolved. Backing the recovery package are hard-hit southern countries like Italy and Spain, which would benefit most from their proposed mix of loans, aid and grants. On the other side are the so-called “frugal four” — the Netherlands, Austria, Denmark and Sweden — which warn spending must be responsible.  German Chancellor Angela Merkel arrives for the weekly cabinet meeting in Berlin, Germany, July 15, 2020.Europe’s traditional powerhouses, France and Germany, have joined forces to support the package. Even so, Chancellor Angela Merkel of Germany — which currently holds the EU’s rotating presidency — expressed uncertainty earlier this week that a deal will be struck at the Brussels summit.”I think Angela Merkel is pretty determined to reach an agreement,” said Rosa Balfour, director of the Carnegie Europe research organization in Brussels. “What she has said to be cautious is that if it’s not this weekend, it will be in the coming weeks.”At stake are many things — European unity, the direction of financial markets, but also lightening up a heavy EU agenda that includes other key issues, such as finishing up Brexit, Britain’s departure from the European Union.Tara Varma, head of the Paris office for the European Council on Foreign Relations, said the final funding agreement may look quite different from the original proposal.”But if ultimately they make it, that is quite a breakthrough,” she said. “And honestly, it’s a big move forward for the Germans, to implement the rest of their agenda, which is quite massive.”There are other stumbling blocks. Some researchers warn the rescue fund will siphon green investments needed to meet the EU’s ambitious climate goals. And Hungarian Prime Minister Victor Orban said he may veto any deal linked to rule-of-law criteria.Analyst Balfour said EU leaders might bow to Hungary’s demands — at least this time.”But in the long term, I do think it’s an existential threat to the EU, because the EU is so tied to the fact it is formed by democracies,” she said.The two-day summit takes place amid EU estimates the bloc’s economy will shrink 8.3 percent this year, before growing in 2021.  
 

your ad here

У Білорусі під час протестів 14 липня затримали близько 280 людей

У містах Білорусі на стихійний акціях на підтримку незареєстрованих кандидатами в президенти Віктора Бабарика та Валерія Цепкало напередодні були затримані близько 280 людей.

Такі дані вранці в середу привів білоруський правозахисний центр «Весна», який публікує поіменний список затриманих, і цей перелік постійно оновлюється.

На акціях у Мінську в міліцію доставили понад 200 осіб, затримання були також в Бресті, Гомелі, Гродно, Пружанах, Бобруйську, Солігорськ, Шпальтах. Naviny.by пишуть, що деяких затриманих в столиці змушували стояти в автозаках на підлозі на колінах, обличчям у сидіння і з руками, заведеними за голову.

Під час акцій затримували і співробітників ЗМІ, які вели трансляції з місця подій. Білоруська асоціація журналістів повідомила про більш ніж 10 репортерів, яких відвезли в відділення. Їх, за даними асоціації, відпускали досить швидко і без складання протоколів.

 

На акції в Мінську затримали двох співробітників білоруської служби Радіо Свобода Олеся Пілецького і Андрія Рабчіка. Обох відпустили об одинадцятій годині вечора.

Акція у Мінську проходила на центральному проспекті Незалежності. Також люди збиралися в районі площі Перемоги, біля Кафедрального собору, в деяких «спальних» кварталах. За інформацією з соцмереж, в районі Немиги проходили жорсткі затримання. Тих, кого вихоплювала міліція, люди намагалися відбити.

Водії підтримували учасників акції, сигналячи їм з машин, через що влада перекрила ряд вулиць. Також після десятої вечора були перекриті окремі станції метро, а на окремих ділянках проспекту Незалежності відключену вуличне освітлення.

Раніше повідомляли про понад 250 затриманих.

Чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який перебуває на своїй посаді вже майже 26 років, 14 липня зареєстрували кандидатом у президенти країни. Також кандидатами стали Світлана Тихановська, Сергій Черачень, Андрій Дмитрієв, Ганна Конопацька.

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації двом найреальнішим конкурентам Лукашенка – Вікторові Бабариці та Валерієві Цепкалу.

your ad here

Київ вітає нові санкції, які США анонсує проти «Північного потоку-2»

Україна вітає позицію Сполучених Штатів щодо російського проєкту «Північний потік-2», заявляє Міністерство закордонних справ 15 липня.

«Україна щиро вітає тверду рішучість США не дозволити Росії розділити Європу геополітично та підважити енергетичну безпеку в Україні та Європі. Ми вітаємо подальші заходи США, спрямовані на те, щоб зупинити ініційований Росією проєкт «Північний потік-2», завершення якого становитиме значну загрозу до солідарності Європи», – йдеться в заяві.

Натомість Україна, за повідомленням МЗС, є «надійним транзитним партнером» і може тісно співпрацювати зі США та Євросоюзом для посилення енергетичної безпеки в регіоні.

 

Раніше 15 липня державний секретар США Майк Помпео на брифінгу анонсував нові санкції проти «Північного потоку-2» та «Турецького потоку». За його словами, Державний департамент вніс відповідні зміни до Акту «Про протидію опонентам Америки через санкції», включивши до них також і ці два російські енергетичні проєкти.

«Цей крок ставить інвестиції та іншу діяльність, пов’язану з цими російськими експортними газопроводами, під загрозу санкцій США. Це пряме попередження компаніям, які допомагають та співпрацюють з російськими проєктами, що мають згубний вплив: ми не будемо цього терпіти, забирайтеся зараз або ризикніть зіштовхнутися з наслідками», – сказав Помпео.

Читайте також: Уряд заборонив ввезення в Україну вагонів, які раніше належали підприємствам у Росії​

Він додав, що ці газопроводи – не комерційні проєкти, а важелі Кремля для розширення залежності Європи від російських енергоносіїв.​

«Ці інструменти б’ють по Україні, перекриваючи транзит газу, який є її ключовим демократичним інструментом. Це також критично підважує трансатлантичну безпеку. США завжди готові допомогти нашим європейським друзям задовольнити свої потреби в енергетиці», – зазначив він.

Уряди України, США, Польщі і країн Балтії називають новий російський газогін загрозою європейській енергетичній безпеці. Німеччина, яка є одним з вигодоотримувачів проєкту, стверджує, що український транзит збережеться і після його запуску.

 

Росія планує добудувати цей газогін наприкінці 2020 року. Разом із іншими російськими транзитними газогонами він дасть змогу перебрати на себе майже весь обсяг газу, який нині проходить Україною і приносить їй суттєві доходи, близько 3% від усього ВВП держави, пояснюють експерти.

Проєкт «Північний потік-2» після добудови другої лінії газогону зможе забезпечити транзит до ЄС 55 мільярдів кубометрів російського газу на рік.

США заявили, що розглядають будь-які кроки, щоб припинити російський газотранспортний проєкт, бо він загрожує національній безпеці країн Європи, які є союзниками Сполучених Штатів.

your ad here

Помпео висловив співчуття через вбивство військового медика

Державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео прокоментував обстріл групи військових медиків на Донбасі, через який загинув один із них. Відповідну заяву він зробив на брифінгу 15 липня.

«Ще одне питання, пов’язане з Росією: я хочу висловити глибокий сум Сполучених Штатів у зв’язку з убивством українського військового медика. Ми приєднумося до народу України в засудженні тривалої та брутальної агресії підконтрольних Росії сил на Донбасі та віддаємо належне українцям, які загинули чи дістали поранення в боротьбі за свою демократію», – сказав Помпео.

 Читайте також: Посольство Британії закликало Росію «припинити роздмухувати» конфлікт на Донбасі

Напередодні схожу позицію озвучило посольство США в Україні.​

13 липня штаб Операції об’єднаних сил повідомив, що російські гібридні сили обстріляли групу українських військових, які мали евакуювати тіло загиблого під селом Зайцеве. Внаслідок обстрілу один військовий медик загинув, один військовий зазнав поранення, ще один – був травмований. В угрупованні «ДНР» стверджують, що військові підірвалися на мінах.

Прокуратура Донецької області почала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

 

your ad here

У ЦВК заявляють про «унікально складну» підготовку до місцевих виборів

Центральна виборча комісія 15 липня оприлюднила заяву, в якій звернула увагу на складну підготовку до місцевих виборів, зокрема через «елементи правової та організаційної невизначеності».

У ЦВК назвали основні обставини, які ускладнюють проведення виборів:

ухвалення нового Виборчого кодексу, який передбачає нову виборчу систему
карантинні обмеження та непередбачуваність епідеміологічної ситуації восени
проблеми фінансування
незавершена реформа адміністративно-територіального устрою та внесення змін до Виборчого кодексу

Зокрема Центрвиборчком закликав Верховну Раду ухвалити законопроєкт №3485 «про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства», який 4 червня парламентарі ухвалили в першому читанні. За позицією комісії, документ містить інновації, які зазнають критики, але в ньому є й багато «позитивних змін», які вдосконалюють правове регулювання виборів.

«Зволікання із прийняттям законопроєкту про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства (реєстраційний номер 3485) та набранням ним чинності може призвести до неможливості вчинення окремих процедур, спрямованих на підготовку до місцевих виборів 25 жовтня 2020 року. Адже, наприклад, відповідно до положень указаного законопроєкту подання кандидатур до Центральної виборчої комісії для формування відповідних територіальних виборчих комісій триватиме з 26 липня до 5 серпня 2020 року», – йдеться в заяві комісії.

Читайте також: «Нова діжка, старе вино»: за що критикують новий поділ на райони і що кажуть його прихильники

Також у ЦВК згадали й постанову про новий поділ на райони №3650, яка передбачає укрупнення районів та зменшення їхньої кількості. Такі зміни, за позицією комісії, збільшить навантаження на районні виборчі комісії, адже деякі райони будуть налічувати понад 700 дільниць. Це, побоюються в установі, створює «серйозні ризики щодо належної організації виборчого процесу та потребує відповідного корегування виборчого законодавства».

Відтак ЦВК заявляє про «розсинхронованість» змін в адміністративно-територіальному устрої.

«В разі неприйняття рішення про утворення нових районів украй необхідно буде вносити корективи, зокрема, до виборчого законодавства, оскільки за рішенням Уряду окремі новоутворені громади належать за чинним адміністративно-територіальним устроєм до різних районів, що спричинить значні проблеми стосовно проведення виборів у районні ради, оскільки організаційно неможливо буде віднести територію таких громад до конкретного району. Це зумовить невизначеність щодо утворення округів, організації голосування, транспортування виборчої документації, встановлення підсумків та результатів голосування в таких громадах і районах», – прогнозує виборчий орган.

Читайте також: Рада перенаправила майже 1,3 мільярда гривень на проведення виборів​

За підсумками заяви ЦВК закликала Верховну Раду врегулювати «проблемні питання» та створити законодавчу основу для підготовки і проведення в Україні місцевих виборів, запланованих на жовтень 2020 року.

15 липня Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. Постанову підтримали 326 народних депутатів. Водночас розгляд постанови №3650 відклали. 

Напередодні голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія припустив, що парламент може провалити цю постанову.

1 липня комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав проєкт постанови «Про утворення та ліквідацію районів», повідомив голова профільного підкомітету Віталій Безгін.

Цей документ, який раніше затвердив Кабінет міністрів, передбачає скорочення кількості районів з 490 до 129.

your ad here

Belarus Leader Criticizes West After Protests Over Election Bans

Belarusian President Alexander Lukashenko dismissed Western criticism on Wednesday after his two main challengers were barred from next month’s presidential election and police detained over 250 protesters.The European Union delegation to Belarus said excluding the two rivals “undermines the overall integrity and democratic nature of the elections,” and Europe’s election watchdog expressed concern about “key aspects of the electoral process.”Hundreds Protest Opposition Candidates’ Lockout in Belarus Election commission refuses to place two top candidates on presidential election ballot, assuring another term for Alexander Lukashenko Defending the police handling of protests over the ban on the two challengers on Tuesday, Lukashenko said countries such as France and the United States had used greater force against protesters and accused the West of double standards.”Criticize (President Donald) Trump, the U.S. for the lack of democracy. Try to do it with Russia,” Lukashenko, 65, said during a meeting with supporters in the city of Vitebsk.”We don’t want anyone to tell us how to live. We know how to do that ourselves. Solve your own problems first, and there are many of them,” state-run Belta news agency quoted him as saying.Lukashenko, who has allowed little dissent in his 26-year rule, is all but certain to win the Aug. 9 election but public frustration is growing over the economy, human rights and his handling of the COVID-19 pandemic.The central election commission refused to register banker Viktor Babariko because of a criminal case against him and barred former ambassador Valery Tsepkalo after disallowing some of the signatures supporting his candidacy.Their exclusion prompted protests in the capital Minsk and, according to social media reports, in other cities.Police said over 250 people had been detained and rights group Vesna 96 put the total at 302. The police said six police had been hurt and the state investigative committee launched a criminal case against the protest organizers and protesters.The Organization for Security and Co-operation in Europe’s election watchdog, the OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR), said it would not send monitors for the election after not receiving a “timely invitation.”Expressing concern that Belarus had not addressed problems previously identified in the electoral process, the ODIHR urged Minsk to take “concrete and immediate steps to protect the exercise of fundamental freedoms.”

your ad here

Statue of Black Protester Replaces Toppled UK Slave Trader

An artist has erected a statue of a Black Lives Matter protester atop the plinth in the English city of Bristol formerly occupied by a statue of a slave trader.
 
Marc Quinn created the life-size resin and steel likeness of Jen Reid, a protester photographed standing on the plinth after demonstrators pulled down the statue of Edward Colston and dumped it in Bristol’s harbor on June 7.
 
The statue, titled “A Surge of Power (Jen Reid)” was erected before dawn on Wednesday without approval from city officials.
 
Reid, who came to inspect her likeness, said “it’s something that fills me with pride.”
 
“I think it’s amazing,” she said. “It looks like it belongs there. It looks like it’s been there forever.”
 
Colston was a 17th-century trader who made a fortune transporting enslaved Africans across the Atlantic to the Americas on Bristol-based ships. His money funded schools and charities in Bristol, 120 miles (195 kilometers) southwest of London.
 
The toppling of his statue was part of a worldwide reckoning with racism and slavery sparked by the death of a Black American man, George Floyd, at the hands of police in Minneapolis in May.
 
Quinn, one of Britain’s best-known sculptors, said Reid had “created the sculpture when she stood on the plinth and raised her arm in the air. Now we’re crystallizing it.”
 
City authorities fished the Colston statue out of the harbor and say it will be placed in a museum, along with placards from the Black Lives Matter demonstration.
 
Bristol Mayor Marvin Rees cast doubt on whether the new statue would be allowed to stay, noting that it “was the work and decision of a London-based artist.”
 
“The future of the plinth and what is installed on it must be decided by the people of Bristol,” he said in a statement.
 
“This will be critical to building a city that is home to those who are elated at the statue being pulled down, those who sympathize with its removal but are dismayed at how it happened and those who feel that in its removal, they’ve lost a piece of the Bristol they know, and therefore themselves.” 

your ad here

As Britain Bans Huawei From 5G, China Warns of Trade Fallout

Britain announced a ban Tuesday on equipment from the firm Huawei in the rollout of its 5G super-fast mobile networks – reversing a decision made just six months ago. As Henry Ridgwell reports from London, the move appears to have been forced by U.S. sanctions on Huawei – and China is warning of possible consequences in future trade relations with Britain

your ad here

Apple Wins EU Court Case Over $15 Billion in Claimed Taxes

A European Union court on Wednesday delivered a hammer blow to the bloc’s attempts to rein in sweetheart tax deals between multinationals and individual member countries when it ruled that technology giant Apple does not have to pay 13 billion euros ($15 billion) in back taxes to Ireland.
 
The EU Commission had claimed in 2016 that Apple had an illegal tax deal with Irish authorities that allowed it to pay extremely low rates. But the EU’s General Court said Wednesday that “the Commission did not succeed in showing to the requisite legal standard that there was an advantage.”
 
“The Commission was wrong to declare” that Apple “had been granted a selective economic advantage and, by extension, state aid,” said the Luxembourg-based court, which is the second-highest in the EU. The ruling can only be appealed on points of law.
 
The EU Commission had ordered Apple to pay for gross underpayment of tax on profits across the European bloc from 2003 to 2014. The commission said Apple used two shell companies in Ireland to report its Europe-wide profits at effective rates well under 1%.
 
In many cases, multinationals can pay taxes on the bulk of their revenue across the EU’s 27 countries in the one EU country where they have their regional headquarters. For Apple and many other big tech companies, that is Ireland. For small EU countries like Ireland, that helps attract international business and even a small amount of tax revenue is helpful for them. The net result, however, is that the companies often end up paying very low tax.
 
The Irish government welcomed the ruling. “Ireland has always been clear that there was no special treatment provided” to the U.S. company, it said in a statement. “Ireland appealed the Commission Decision on the basis that Ireland granted no state aid and the decision today from the Court supports that view.”
 
Apple CEO Tim Cook has called the EU demand for back taxes “total political crap.”
 
The defeat is especially stinging for EU Vice-President Margrethe Vestager, who has campaigned for years to root out special tax deals. Trump has referred to her as the “tax lady” who “really hates the U.S.”
 
The Eurodad network of 49 civil society organisations said that the ruling showed how tough any tax policy remains. “”If we had a proper corporate tax system, we wouldn’t need long court cases to find out whether it is legal for multinational corporations to pay less than 1% in taxes,” said Tove Maria Ryding of Eurodad.
 
Even though taxation remains under the authority of its member countries, the EU is seeking to create a level playing field among the 27 nations by making sure special deals including ultra-low tax rates with multinationals are weeded out.
 
The ruling comes at a time when tax income for EU nations is especially welcome because of the economic impact of the coronavirus pandemic. At a time when cash-strapped households are suffering, the EU wants to make sure multinationals making profits on the continent pay their fair share, too.
 
Meanwhile, the EU Commission was to unveil new plans to combat tax fraud only hours after the ruling in Luxembourg.
 
“In times like these when we are passing multibillion-euro economic stimulus packages, we cannot afford to waste a single cent in tax revenue”, said EU legislator Markus Ferber of the Christian Democrat EPP Group.
  

your ad here

Білий дім дозволив іноземним студентам залишатися в США під час навчання онлайн

Влада США вирішила скасувати обов’язкову вимогу для іноземних студентів залишити країну, якщо заняття в їхніх університетах і коледжах будуть повністю переведені в режим онлайн через епідемію коронавірусної інфекції, повідомляє «Голос Америки».

У Білому домі підтвердили, що відмовляться від цього плану в зв’язку з великою кількістю судових позовів, поданих університетами і владою кількох штатів.

Позови, зокрема, подали Гарвард і Массачусетський технологічний інститут. Університети заявляють, що дії адміністрації незаконні і негативно позначаться на академічному процесі. Проти висилки іноземних студентів виступили і 20 американських штатів. Десятки великих компаній, включно з Google, Facebook і Twitter, коледжів і університетів надали в суди експертні думки, автори яких підтримують позови з вимогою до президента США відновити колишню політику щодо іноземних студентів.

Під час судового засідання за позовом Гарвардського університету 14 липня окружний суддя штату Массачусетс Еллісон Берроуз заявив, що адміністрація США і два провідних виші, які позиваються до Білого дому, дійшли згоди щодо скасування нових правил.

Керівництво Гарварду планує в майбутньому навчальному році повністю перевести всі заняття в режим онлайн. Президент Дональд Трамп, який наполягає на відкритті всіх шкіл вже цієї осені, назвав план Гарвардського університету «безглуздим».

В американських вишах навчається понад мільйон іноземних студентів, і багато навчальних закладів фінансово залежать від іноземців, які платять десятки тисяч доларів за навчання.

your ad here

Білорусь: біля ЦВК зібралася довга черга скаржників на нереєстрацію Бабарика та Цепкала

Біля Будинку уряду в столиці Білорусі Мінську, де розташована і Центральна виборча комісія, 15 липня зібралася черга людей, яка розтяглася на сотні метрів. Громадяни прагнуть подати до ЦВК скаргу на рішення про відмову в реєстрації Віктора Бабарика та Валерія Цепкала кандидатами в президенти Білорусі, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

 

Раніше штаб білоруського політика Віктора Бабарика після відмови ЦВК Білорусі в реєстрації опозиціонера кандидатом на посаду президента оприлюднив інструкції для прихильників Бабарика.

У відеозверненні керівниця штабу Марія Колесникова попросила про таке:

  • о 17:00 у середу, 15 липня, представники штабу подаватимуть скаргу на нереєстрацію до Центральної виборчої комісії в Мінську. Вони закликають усіх завантажити форму з сайту Бабарика, заповнити її, і також подати скаргу до ЦВК;

  • кожному рекомендується приєднатися до ініціатив спостереження за виборами, щоб запобігти фальсифікаціям. «Усі ми повинні стати спостерігачами та прийти на виборчу дільницю 9 серпня», закликала Колесникова;

  • 9 серпня всіх також закликали прийти на вибори і проголосувати за будь-якого альтернативного Олександру Лукашенку кандидата або проти всіх.

Чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який перебуває на своїй посаді вже майже 26 років, 14 липня зареєстрували кандидатом у президенти країни. Також кандидатами стали Світлана Тихановська, Сергій Черачень, Андрій Дмитрієв, Ганна Конопацька.

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації двом найреальнішим конкурентам Лукашенка – Вікторові Бабариці та Валерієві Цепкалу.

У Бабарики нібито виявили незадекларовану власність в офшорах. Підставою для відмови Цепкалу стала недостатня кількість підписів – для реєстрації їх потрібно було зібрати 100 тисяч, але понад половину ЦВК відхилила після перевірки підписних аркушів.

Президентські вибори в Білорусі заплановані на 9 серпня.

your ad here

Напад російських окупантів на медиків – воєнний злочин. Мовчання зеленого карлика – злочин також!

Напад російських окупантів на медиків – воєнний злочин. Мовчання зеленого карлика – злочин також!

Вчора путляндські окупанти вбили кількох наших захисників. Коли група евакуації вийшла забирати тіло одного з инх, то окупанти відкрили вогонь. Вбили медика і поранили ще одного солдата. Це воєнний злочин та грубе порушення І Женевської конвенції.

Україна має негайно на це відреагувати, але поки наш президент мовчить.

Блог про українську політику та актуальні події в нашій країні
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

Назва: долар по 8, газ із Роттердам+, ювілей зеленого карлика

Назва: долар по 8, газ із Роттердам+, ювілей зеленого карлика
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

Бунт рабочих газпрома: у монополиста нет денег на зарплаты

Бунт рабочих газпрома: у монополиста нет денег на зарплаты
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Карлик пукин в бешенстве: газпром продолжает терпеть катастрофу на газовом рынке Турции

Карлик пукин в бешенстве: газпром продолжает терпеть катастрофу на газовом рынке Турции
 

 
 
Для распространения вашего видео или сообщения в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут здесь: MeNeedit
 

your ad here

Зелёный карлик и крадун аваков делают «антиреформу» для водителей Украины

Зелёный карлик и крадун аваков делают «антиреформу» для водителей Украины
 

 
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди,
або на email: pravdaua@email.cz
 
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 

your ad here

Рада планує призначити місцеві вибори та втричі скоротити кількість районів

Верховна Рада планує на своєму пленарному засіданні 15 липня призначити чергові місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.

Також у порядку денному є урядовий проєкт постанови про утворення та ліквідацію районів. Документ передбачає, що нинішні 490 районів шляхом об’єднання скоротять до 129.

Крім того, депутати хочуть обрати представників до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Так само Рада планує визначити своїх представників у комісії під час конкурсу, на якому обиратимуть директора Державного бюро розслідувань.

Старт засідання запланований на 10:00.

your ad here

Конституційний суд почне перевірку закону про банки 16 липня

Конституційний суд України почне перевірку закону про банки о 10:00 16 липня.

Провадження відкрили за конституційним поданням 64 народних депутатів.

«Автори подання вважають, що оспорюваними положеннями зазначених законодавчих актів Національному банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та пов’язаним із ними державним установам надано переваги щодо оскарження їхніх розпорядчих актів перед іншими учасниками судового процесу», – заявили в КСУ.

На думку народних депутатів, змінами, внесеними законом, «знівельовано принцип верховенства права, засади змагальності та рівності учасників судового процесу і таким чином порушено право на справедливий суд та ефективний судовий захист позивачів у справах щодо оскарження вказаних розпорядчих актів».

13 травня Верховна Рада ухвалила закон про банки. Документ передбачає, що власники і колишні власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінансової установи з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. Визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

21 травня Володимир Зеленський підписав закон про банки, який необхідний для співпраці з Міжнародним валютним фондом.​

У МВФ привітали ухвалення цього закону. 12 червня Україна отримала транш у 2,1 мільярда доларів.

your ad here

Hundreds Protest Opposition Candidates’ Lockout in Belarus

Hundreds marched in Minsk Tuesday after Belarus’ election officials refused to register two top opposition candidates for the August 9 presidential election. “We are categorically for honest and fair elections,” said one protester. It is unclear how many people were arrested Tuesday. The election commission allowed five candidates to put their names on the ballot but denied spots to opposition candidates Valery Tsepkalo and Viktor Babariko. Both are seen as the only serious competitors to longtime incumbent President Alexander Lukashenko. Tsepkalo is a former Belarusian ambassador to the United States. Election officials claim most of the names on the petition to place him on the ballot are invalid.Police officers detain protesters during a rally against the removal of opposition candidates from the presidential elections in Minsk, Belarus, Tuesday, July 14, 2020.Babariko, the former head of a Russia-owned bank, was jailed last month for alleged money laundering, a charge he denies.  European Union foreign policy chief Josep Borell says excluding Tsepkalo and Babariko “limits the possibility for the Belarusian people to express their will and already undermines the overall integrity and democratic nature of the elections.” Political observers say leaving the two off the ballot assures Lukashenko of another term. He has ruled Belarus with an iron fist for 26 years, stifling free speech and cracking down on the opposition and independent media. Lukashenko has tried to overcome his image as an authoritarian by drifting away from Russia and seeking better ties with the United States and European leaders.  

your ad here

Трамп позбавив Гонконг особливого статусу у відносинах зі США

Президент США Дональд Трамп своїм указом позбавив Гонконг спеціального статусу, що забезпечував вільну торгівлю між Сполученими Штатами та Гонконгом і співпрацю в інших галузях – фінансовій, науково-технічній, правоохоронній.

Про підписання відповідного указу Дональд Трамп повідомив 14 липня на пресконференції в Білому домі.

«Гонконг позбавляється особливих привілеїв, особливих економічних відносин, забороняється експорт високих технологій. Відтепер до Гонконгу буде ставлення як до материкового Китаю», – наголосив Трамп.

 

За словами президента, це відповідь на «репресивні» дії китайської влади щодо Гонконгу, так званого спеціального адміністративного району, який до 1997 року був британською колонією. Приводом для цього заходу стало запровадження в Гонконзі нового закону про національну безпеку, який передбачає обмеження права на протести та інших особистих свобод жителів території, гарантованих їм Пекіном за китайсько-британським договором про передачу Гонконгу Китаю.

Дональд Трамп також підписав закон про запровадження санкцій проти іноземних громадян і банків, причетних до порушення прав і свобод жителів Гонконгу.

Позбавлення Гонконгу особливого статусу у відносинах зі Сполученими Штатами може поставити під сумнів роль Гонконгу як одного з провідних світових фінансових центрів.

your ad here

Білорусь: штаб Бабарика оприлюднив інструкції для прихильників політика після відмови ЦВК в реєстрації

Штаб білоруського політика Віктора Бабарика після відмови ЦВК Білорусі в реєстрації опозиціонера кандидатом на посаду президента не став згортати діяльність. Натомість штаб екскерівника «Білгазпромбанку» оприлюднив інструкції для прихильників Бабарика, інформує білоруська служба Радіо Свобода.

У відеозверненні керівниця штабу Марія Колесникова попросила про таке:

  • о 17:00 у середу, 15 липня, представники штабу подаватимуть скаргу на нереєстрацію до Центральної виборчої комісії в Мінську. Вони закликають усіх завантажити форму з сайту Бабарика, заповнити її, а також подати скаргу до ЦВК;

  • кожному рекомендується приєднатися до ініціатив спостереження за виборами, щоб запобігти фальсифікаціям. «Усі ми повинні стати спостерігачами та прийти на виборчу дільницю 9 серпня», закликала Колесникова;

  • 9 серпня всіх також закликали прийти на вибори і проголосувати за будь-якого альтернативного Олександру Лукашенку кандидата або проти всіх.

 

Чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який перебуває на своїй посаді вже майже 26 років, 14 липня зареєстрували кандидатом у президенти країни. Також кандидатами стали Світлана Тихановська, Сергій Черачень, Андрій Дмитрієв, Ганна Конопацька.

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації двом найреальнішим конкурентам Лукашенка – Вікторові Бабариці та Валерієві Цепкалу.

 

У Бабарика нібито виявили незадекларовану власність в офшорах. Підставою для відмови Цепкалу стала недостатня кількість підписів – для реєстрації їх потрібно було зібрати 100 тисяч, але понад половину ЦВК відхилила після перевірки підписних аркушів.

Президентські вибори в Білорусі заплановані на 9 серпня.

your ad here

У Білорусі тривають стихійні протести через відмову реєструвати незалежних кандидатів у президенти

У Білорусі після рішення Центральної виборчої комісії про допуск до участі у виборах президента окремих кандидатів сотні людей вийшли на вулиці на знак протесту. Про це повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода та «Голосу Америки» «Настоящее время» Роман Васюкович, а також білоруська служба Радіо Свобода.

За повідомленням Васюковича, міліція почала масового затримувати людей. Правозахисний центр «Весна» повідомляє, що в Мінську затримали понад 40 людей (у тому числі журналістів), в Гомелі – 10 людей, з них двоє журналістів. У Бресті затримали сімох, по двоє людей – в Бобруйську та Солігорську, також, за повідомленнями, є затримання в місті Пружани.

За повідомленнями в соцмережах, кореспондентів «Єврорадіо» міліція затримала просто під час прямої трансляції. Також у прямому ефірі затримали двох кореспондентів білоруської служби Радіо Свобода та кількох журналістів телеканалу «Белсат».

 

Кореспондент «Настоящего Времени» став свідком того, як один зі спіробітників ОМОНу побив одного з затриманих, який чинив опір під час затримання.  

Міліція в Мінську почала перекривати доступ до площі Незалежності в центрі міста. До місця подій привезли кілька автозаків, пресслужба білоруського Міністерства внутрішніх справ поширила заяву про неприпустимість масових заворушень та несанкціонованих акцій.

Центрвиборчком Білорусі 14 липня зареєстрував кандидатів на президентську посаду. Ними стали чинний президент Олександр Лукашенко, Світлана Тихановська, Сергій Черачень, Андрій Дмитрієв, Ганна Конопацька.

Читайте також: День, коли стане відомий список кандидатів на президента Білорусі​

Головного опонента Лукашенка, ексголову правління «Білгазпромбанку» Віктора Бабарика, ЦВК реєструвати відмовилася. Зараз він перебуває в слідчому ізоляторі.

Інший потенційний опонент чинного президента – засновник Парку високих технологій та колишній помічник Лукашенка з питань науки Валерій Цепкало – не зміг зареєструватися, тому що після перевірки ЦВК зарахувала йому лише 75 тисяч підписів. Це менше за половину від усієї кількості зібраних претендентом в кандидати. 

your ad here

Зеленський обіцяє голові МВФ запропонувати на посаду голови НБУ «незалежного технократа»

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою, повідомляє Офіс президента 14 липня.

Розмова, за повідомленням, стосувалася нової програми підтримки України з боку МВФ, а також призначення нового голови Національного банку. Зеленський, за його словами, зустрівся з представниками кількох комерційних та державних банків і сформував список кандидатів. Він пообіцяв запропонувати Верховній Раді ймовірного очільника НБУ до кінця тижня.

Читайте також: На в’їзді до селища, де живе ексголова НБУ Смолій, невідомі залишили труни і вінки​

«Це буде незалежний технократ, який продовжуватиме незалежний курс Нацбанку. Всі рішення я ухвалюю тільки в інтересах народу України», – йдеться в цитаті президента.

Зеленський також висловився проти «політичного забарвлення» обговорень діяльності Нацбанку як такого, що може «мати негативний вплив на інституційну спроможність і незалежність регулятора».

«Володимир Зеленський запевнив Крісталіну Георгієву у твердому бажанні України продовжувати співпрацю з МВФ і наголосив, що ухвалений закон про банківську діяльність є прямим свідченням цього прагнення», – йдеться в повідомленні Офісу президента.

Читайте також: Глава НБУ подав у відставку. Що буде з гривнею?

Ввечері 1 липня голова Національного банку Яків Смолій написав заяву про звільнення за власним бажанням через «систематичний політичний тиск». В Офісі президента запевнили, що Нацбанк залишатиметься незалежним органом.

3 липня Верховна Рада звільнила Смолія. Під час засідання парламенту голова НБУ серед причин свого рішення про відставку назвав «використання Ради НБУ для створення корпоративного конфлікту всередині інституції». Тепер обов’язки голови банку виконує Катерина Рожкова.

 

your ad here

France to Make Wearing Masks Compulsory in Enclosed Public Spaces, Macron Says

France will soon require people to wear masks in enclosed public places to prevent a rebound in COVID-19 cases, French President Emmanuel Macron said Tuesday.After a two-month lockdown starting in March, France began easing restrictions in May, and reopened bars and restaurants in early June. But in recent weeks, France’s virus reproduction rate has crept up to a point each person with COVID-19 is infecting at least one other person. COVID-19 is the disease caused by the coronavirus.”We have some signs that it’s coming back a bit,” Macron said in an interview Tuesday with French broadcasters. “Faced with that, we must anticipate and prepare.”While reopening, France recommended people use masks but did not require them, except on public transit and in public spaces where social distancing is not possible — a requirement that did not apply to shopping in stores.”I want us, in the next few weeks, to make masks compulsory in enclosed public places,” Macron said. “I ask fellow citizens to wear masks as much as possible when they are outside, and especially so when they are in an enclosed space.”Around 30,000 people have died of COVID-19 in France, which has recorded close to 200,000 confirmed cases, according to the Johns Hopkins University COVID-19 dashboard.

your ad here