Кожну з бригад в ООС підсилюватимуть «джавелінами» – Хомчак

Кожну з бригад в операції Об’єднаних сил підсилюватимуть переносними протитанковими ракетними комплексами «Джавелін», повідомив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак в інтерв’ю «АрміяInform».

«Наразі у нас в наявності вже значно більша кількість американських ПТРК. До речі, як і кількість підготовлених розрахунків. Скільки їх? Таємниця. Скажу лише, що в подальшому кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть «джавелінами». Крім того, під час підготовки цієї бригади до чергової ротації відпрацюємо й застосування безпілотників «Байрактар» з бойовим ураженням цілі», – сказав Хомчак.

«Джавелін» (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК), призначений для ураження танків та іншої бронетехніки, він здатен діяти і проти оборонних споруд, а також проти безпілотників, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

1 березня 2018 року Державний департамент США вперше схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

У жовтні 2019 року Державний департамент США погодив продаж нової партії «джавелінів» Україні. Тоді йшлося про 150 ракет і 10 пускових установок для них на суму понад 39 мільйонів доларів.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading