Із буклетів МОЗ Туркменистану зникло слово «коронавірус»

Із буклетів, які поширює Міністерство охорони здоров’я Туркменистану, зникло слово «коронавірус», повідомляє Радіо Азатлик (Туркменська служба Радіо Свобода) із посиланням на ЗМІ, які володіють скріншотами нової і старої брошур туркменською мовою.

Повідомляється, що у старій брошурі, які з лютого роздавали в лікарнях, школах і на підприємствах, розповідаючи про небезпеку зараження коронавірусом і його профілактику, слово «коронавірус» було присутнє, але вже у новому накладі «пам’яток» згадування цього слова зникло. Натомість вживається формулювання про гострі респіраторні вірусні інфекції і їх профілактику.

Кореспонденти Радіо Азатлик в Ашгабаді раніше повідомляли, що буклети поширювали не тільки в лікарнях і клініках: їх роздавали на підприємствах, а також вручали мешканцям будинків.

На ситуацію зі «зникненням» слова «коронавірус» із буклетів МОЗ Туркменистану відреагувала і міжнародна організація «Репортери без кордонів», вказавши, що таке «заперечення» загрози владою може коштувати здоров’я громадянам країни і є ознакою посилення авторитаризму.

Офіційно в Туркменистані не оголошено жодного випадку зараження коронавірусом. Президент Туркменистану Гурбангули Бердимухамедов два тижні тому наказав «обкурювати» людей димом із трав для запобігання вірусу. Також в країні обмежені поїздки між регіонами.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading