Шмигаль: зміни до бюджету будуть проголосовані через 7-8 днів

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль висловив переконаність у тому, що Верховна Рада через сім чи вісім днів підтримає пропоновані урядом зміни до державного бюджету на 2020 рік. Він сказав про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

За словами прем’єра, парламент на позачерговому засіданні 30 березня не підтримав поправки через те, що не всі народні депутати мали змогу ознайомитися із ними.

«Ми працювали над бюджетом спільно з парламентським комітетом практично в цілодобовому режимі. Це бюджет надзвичайної ситуації. У ньому створений Фонд для боротьби з COVID-19. Ми зберегли практично всі основні видатки, водночас запропонувавши наповнити Фонд на 97,1 млрд грн», – сказав Шмигаль.

 

Фонд, за його словами, передбачатиме, зокрема, кошти на підтримку медиків, закупівлю ліків і заходи, пов’язані з протидією коронавірусній інфекції та її наслідкам. 

«Ми взяли бюджет на доопрацювання, щоб почути пропозиції та поправки. Впевнений, він буде проголосований через 7-8 днів», – сказав голова уряду.

Він також наголосив, що Україні потрібна допомога усіх міжнародних фінансових установ для боротьби з коронавірусною інфекцією та подолання економічних наслідків, які спричинить пандемія. «Сьогодні особливо важливо працювати з усіма міжнародними донорами. Не лише з МВФ. Ми також працюємо зі Світовим банком, ЄС, ЄБРР та іншими міжнародними фінансовими установами, які можуть підтримати Україну фінансово», – заявив прем’єр.

30 березня ЄС виділив 80 мільйонів євро на підтримку України у боротьбі з коронавірусом. Того ж дня Верховна Рада не підтримала зміни до держбюджету і направила відповідний законопроєкт на повторне перше читання.

 

 

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading