Кремль: зустріч Путіна з Ердоганом може відбутися через тиждень

Президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган можуть зустрітися в Москві 5 або 6 березня, повідомило російське державне агентство новин ТАСС із посиланням на заяву речника президента Росії Дмитра Пєскова. 

На даний момент опрацьовується зустріч президента Росії і президента Туреччини в Москві 5 або 6 березня, повідомив він.

Лідери Росії і Туреччини 28 лютого провели телефонну розмову, в якій обговорили необхідність зустрітися найближчим часом.

Напередодні в результаті авіаудару з боку підтримуваних Росією сирійських урядових сил у сирійській провінції Ідліб загинули 33 турецьких військовослужбовців. 

Туреччина стверджує, що Росія знала заздалегідь про місця дислокації турецьких військових, проте по них все одно було завдано авіаудару. Як заявив міністр оборони Туреччини, в момент удару поблизу від турецьких позицій не було ніяких збройних угруповань сирійської опозиції.

Відповідальність за удар Анкара покладає на сирійські урядові війська. У відповідь на загибель своїх військових Туреччина завдала ударів по силах Асада в Сирії і заявила, що їм завдано великих втрат.

Міноборони Росії раніше стверджувало, що Туреччина не повідомляла про місце розташування своїх військових. Водночас у Міністерстві оборони підкреслили, що Повітряно-космічні сили Росії в цьому районі не застосовувалися.

 

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading