Daily: 04/30/2019

Warren Buffett Bankrolls Occidental’s Anadarko Bid With $10 Billion

Warren Buffett’s Berkshire Hathaway Inc committed $10 billion on Tuesday to Occidental Petroleum Corp’s $38 billion cash-and-stock bid for Anadarko Petroleum Corp, boosting its chances of snatching a deal from Chevron Corp.

Occidental and Chevron are locked in the biggest oil-industry takeover battle in years as they eye Anadarko’s prized assets in West Texas’ huge Permian shale oil field.

Anadarko on Monday agreed to start negotiations with Occidental, saying its bid could potentially be superior to Chevron’s existing deal to buy Anadarko for $33 billion in cash and stock.

Berkshire’s cash provides Occidental with flexibility to fund and even increase its proposal. Anadarko has previously expressed reservations about the risk of Occidental having to get any deal voted through by its own shareholders. Occidental could now use the majority of the Berkshire investment to add cash to its bid and remove the requirement for a vote, if it so chooses.

The Berkshire investment, contingent on Occidental completing its proposed acquisition of Anadarko, could also repay some of the debt being taken on to finance the deal’s cash portion, or cover the $10 billion to $15 billion of proceeds from asset sales which Occidental plans in the two years after closing the acquisition.

Analysts said Buffett’s endorsement supports Occidental’s push to get the deal done but comes at a high cost.

Berkshire Hathaway will get 100,000 preferred shares and a warrant to purchase up to 80 million shares of Occidental at $62.50 apiece in a private offering, a statement from Occidental said.

The preferred stock will accrue dividends at 8 percent per annum, compared with about 5 percent yield on common equity and 4 percent on term debt, Tudor Pickering Holt analyst Matthew Portillo said.

“For Occidental shareholders, our view is this is a fairly expensive cost of financing for the transaction even though it carries a kind of nice headline of having Berkshire Hathaway participate in the potential financing here.”

It is rare for Buffett to participate in a bidding war for a company. The last time he did this was in 2016, supporting a consortium including Quicken Loans Inc founder Dan Gilbert that tried unsuccessfully to buy Yahoo Inc’s internet assets.

Shares of Occidental were down 2.1 percent at $58.89 at midday Eastern time, while those in Anadarko were down about 0.3 percent at $72.69. Chevron shares were up 2.7 percent at $120.88.

A Chevron spokesman reiterated that the San Roman, California-based company believes its “signed agreement with Anadarko provides the best value and the most certainty to Anadarko’s shareholders.”

Occidental and Chevron, two of the largest oil and gas producers in the Permian by production volumes, argue they can best squeeze more oil from Anadarko’s 240,000 acres (97,120 hectares)in the area.

The two companies control land adjacent to Anadarko’s properties and expect a deal will add deposits that can produce supplies for decades using low-cost drilling techniques.

your ad here

Якщо Зеленський не зупинить захоплення Приватбанку рейдером Коломойським – це підтвердить, що він є його рабом, а 13 млн. українців – раби раба

Якщо Зеленський не зупинить захоплення Приватбанку рейдером Коломойським – це підтвердить, що він є його рабом, а 13 млн. українців – раби раба.

Колишня очільниця Національного банку України Валерія Гонтарева порадила новообраному президентові Володимиру Зеленському звернути увагу на потребу реформування судової системи і правоохоронних органів, щоби зберегти досягнення в очищенні й стабілізації українських фінансів та банківського сектору.

Валерія Гонтарева, яка зараз працює в Інституті глобальних справ у Лондонській школі економіки, каже, що вибрала саме британську столицю, щоб працювати порівняно близько до України і застосовувати свій досвід в авторитетній міжнародній академічній установі.

В інтерв’ю вона наголосила, що одне з її найважливіших рішень на посаді – націоналізація Приватбанку 2016 року – була необхідним кроком, який вважають правильним і підтримали провідні міжнародні фінансові установи.

Намагання одного з колишніх власників, Ігоря Коломойського, оскаржити націоналізацію в судах Валерія Гонтарева назвала «свавіллям» і «неподобством».

Вона вказала, що один з теперішніх радників новообраного президента Зеленського, колишній міністр фінансів Олександр Данилюк, знає, чому «Приватбанк» був під загрозою банкрутства і, що він також підтримав націоналізацію, щоб врятувати гроші українських вкладників.

«Приватбанк був одним з найважчих завдань, бо він був найбільшим банком України: 33% всіх депозитів населення, 20 мільйонів клієнтів, включаючи пенсіонерів студентів – це незахищене населення. Можна собі лише уявити, що могло б бути. Це був би економічний і фінансовий колапс в Україні», – наголосила Гонтарева.

За її словами проблему з націоналізацією має насамперед олігарх Ігор Коломойський, від якого український уряд домагається відшкодування близько 5 мільярдів доларів.

Коломойський оскаржує в українських судах, а також у суді в Лондоні, обвинувачення, що з банку були незаконно виведені багатомільярдні суми.

«Зараз, коли я подивлюся на те, що зі мною роблять наші правоохоронні органи, то можна сказати, що персонально я навіть шкодую, але професійно – ніколи», – розповідає Валерія Гонтарева про свою роботу головою Національного банку України.

Стан української фінансової системи на початку її праці 2014 року Гонтарева описує як «жах, колапс і перфектний шторм».

«А після того почалася ще й реальна війна, коли 15% нашого ВВП ми втратили і ще й 10% нашої території, – розповідає Гонтарева. – Один рік я не мала жодного вікенду і спала не більше п’яти годин на добу. То був жахливий час. Але у професійному відношенні для мене особисто це був великий прорив».

«Я вам можу сказати, що усі реформи за той час були здійснені. Ми перейшли на гнучкий валютний курс. Ми запровадили нову фінансову політику щодо інфляції. Ми розчистили банківський сектор. Ми реформували центральний банк у потужну інституцію», – сказала Валерія Гонтарева.

Тепер на її думку «на макроекономічному рівні усе гаразд», але Гонтарева вважає, що проблема у тому, що «в Україні немає верховенства закону, немає законів, ніхто їх не виконує».

Вона висловила застереження, хоч і не висловлювала конкретних порад новообраному президентові: «Це все (реформи) можна розвернути назад і це – найбільший виклик в Україні. Як це зробити, які пропозиції надати пану Зеленському, я не знаю, бо якщо цього не було зроблено досі, то мені важко сказати, що він може зробити на сьогодні».

Пане Зеленський і команда, Ви починаєте не з того боку! Не законом про мови потрібно зараз займатися, а не дати шахраю Коломойському пограбувати українців через корупційне захоплення Приватбанку!

Правда України

your ad here

Зеленський зустрівся з головою УПЦ (МП)

Новообраний президент України Володимир Зеленський у понеділок зустрівся із митрополитом Української православної церкви (Московського патріархату) Онуфрієм, повідомляє прес-служба цієї церкви.

«Митрополит Онуфрій побажав Володимиру божого благословення на новому і відповідальному шляху служіння Україні та її народові. Учасники зустрічі також обговорили ситуацію, яка зараз склалася в релігійній сфері України», – йдеться в повідомленні.

Водночас у прес-службі Володимира Зеленського поки не повідомляли про результати бесіди з митрополитом Онуфрієм.

«Церква має молитись, а держава – робити» – у Зеленського підбили підсумки зустрічі з Епіфанієм

Раніше сьогодні новообраний президент України зустрівся із головою Православної церкви України Епіфанієм. Трохи згодом стало відомо і про його бесіду з патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом.

your ad here

У Мінінформполітики почали службове розслідування через ролик в аеропорту «Бориспіль»

У Міністерстві інформаційної політики України повідомили про початок службового розслідування за фактом трансляції в аеропорту «Бориспіль» відеоролика, на якому територія України була зображена без анексованого Криму.

«Через технічний збій в кінцевому варіанті ролику залишилася карта, яку взято з фотостоків, в якій відсутні деякі напрями – Туреччина, країни Балтії, Данія та Крим. Ролик було показано всього кілька разів і одразу знято з ротації. Коректна версія відео вже передана для трансляції», – пояснили у Мінінформполітики.

У відомстві назвали інцидент «неприпустимим збоєм» і пообіцяли сприяти поліції у розслідуванні.

Раніше сьогодні у Нацполіції повідомили про відкриття кримінального провадження за статтею про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України через трансляцію в аеропорту «Бориспіль» відео, на якому Україна була зображена без анексованого Криму. За даними правоохоронців, із відповідною скаргою до поліції звернувся напередодні пасажир летовища.

У поліції заявляли, що лист із пропозицію про розміщення відеоконтенту надійшов до аеропорту з Міністерства інформаційної політики.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

your ad here

Українці, не дамо злодію Коломойському знову вкрасти у нас гроші через повернення йому Приватбанку. Бєню в тюрму!

Міжнародний шахрай Коломойський, за яким полює ФБР, знову намагається обікрасти українців. Але ми, патріоти України, не дамо йому цього зробити. Зараз він сховав свій товстий і смердючий зад в Ізраїлі і шляхом підкупу маніпулює корумпованими українськими суддями. Пропонуємо надати йому можливість прилетіти в Україну, а тут закрити його в тюрмі назавжди і позбавити усього вкраденого! А акції Приватбанку розподілити між усіма громадянами України порівну, адже цей банк є державним, хай він стане дійсно НАРОДНИМ!

Екс-міністр економічного розвитку України в уряді Арсенія Яценюка, а нині член команди Володимира Зеленського Айварас Абромавичус каже, що західні партнери України «вкрай негативно» оцінюють ризик повернення націоналізованого «Приватбанку» колишнім власникам – Ігорю Коломойському й Геннадію Боголюбову – і якщо таке рішення буде ухвалене, воно може призвести до припинення фінансової допомоги України.

Айварас Абромавичус у штабі Зеленського розповів про загрози, пов’язані із «Приватбанком». Напередодні Окружний адмінсуд Києва ухвалив кілька рішень на користь Ігоря Коломойського, і одне з ключових – це визнання незаконною націоналізації «Приватбанку»:

«Коли є ризик повернення «Приватбанку»​ – і після цього, можливо, якихось інших банків – колишнім власникам, це означає, що президентство почнеться з доволі складної ситуації. Адже ні МВФ, ні Європейський союз, ні інші інститути й держави, які нам пропонують протягом останніх років фінансову допомогу, – ми на неї розраховуємо і в майбутньому, – вони, звісно, не будуть на це дивитися, склавши руки. Вони на це дивляться вкрай негативно».

Крім того, він застеріг, що рішення про повернення «Приватбанку» колишнім власникам – у разі, якщо воно буде ухвалене – може спричинити припинення фінансової допомоги України.

– Які можуть бути негативні наслідки?

– Наслідки – такі, що, через дії шахрая Коломойського, припиниться фінансова підтримка України.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень. Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів.

18 квітня цього року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною націоналізацію «Приватбанку». Наступного дня цей суд скасував рішення НБУ від 13 грудня 2016 року, який визначив перелік пов’язаних з банком фізичних і юридичних осіб. 20 квітня Печерський суд Києва ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки бізнесмена Ігоря Коломойського по кредитах рефінансування «Приватбанку» на суму в 9,2 мільярда гривень, отриманих до його націоналізації. Згодом стало відомо, що Ігор Коломойський 19 квітня подав п’ять нових позовів до НБУ та «Приватбанку».

Правда України

your ad here