Daily: 04/15/2019

Зеленський – це тупий-москаль-янукович-2, а вибори 2019 року є клоном виборів Президента 2010 року

Будувати будь-які прогнози – справа геть невдячна. Але, я вважаю, суспільство має знати, до чого треба бути готовим. Тому пропоную найбільш вірогідний сценарій після можливої перемоги Володимира Зеленського в другому турі виборів. Яким президентом буде Зеленський і яка ситуація складеться в країні на чолі з людиною без політичного досвіду?

Зеленський буде слабким президентом

Жорстко огризатися, зухвало перебивати та демонстративно класти слухавку під час розмови з Петром Порошенком – це одне. В якійсь мірі, це демонстрація альфа-поведінки. Це була така відповідь Порошенку на заклики «будь мужиком». Формат дозволяв проявити себе «сильним».

Але формат управління державою набагато складніший. Однієї нахабності, нічим не підкріпленої, недостатньо.

Зокрема, в нашій парламентсько-президентській республіці Зеленський, на відміну від Порошенка, не буде мати в парламенті власної політичної сили, яка входить до коаліції. Принаймні, в період до чергових виборів 27 жовтня.

А шансів на розпуск парламенту в Зеленського практично немає. Згідно з Конституцією, у Зеленського буде гіпотетична можливість, за умови відсутності коаліції протягом 30 днів, на розпуск парламенту до 27 травня. Але Верховна Рада може призначити день інавгурації на період 28 травня–3 червня. І тоді терміни будуть прострочені.

Тому Зеленський вимушений буде тимчасово співіснувати з чинним складом парламенту. Причому, не просто співіснувати, а домовлятися. Бо єдині кадрові рішення, які Зеленський зможе самостійно зробити без узгодження з парламентом – це призначити секретаря РНБО, вище командування ЗСУ, половину складу Нацради з питань телебачення і радіомовлення, половину складу Ради Нацбанку.

А кандидатури на посади міністра закордонних справ, міністра оборони, генпрокурора, голови СБУ мають отримати більшість підтримки в парламенті. Інакше, президент буде, як валіза без ручки.

Радники Зеленського вже обмовились у ЗМІ щодо «секретного плану» для Верховної Ради. Можна припустити, що Зеленський спробує шантажувати депутатів відмовою підписувати ухвалені закони (тоді доведеться долати вето 2/3 голосів), а уряд – зупинкою дії актів з подальшою перевіркою їх на конституційність у Конституційному суді.

Це буде параліч влади і взагалі стан кризи до парламентських виборів. Однак є сумніви, що Зеленський виграє від цього. Він, звичайно, буде пояснювати громадськості, що погані депутати ставлять палки в колеса – блокують не тільки кадрові ініціативи, але й всі внесені ним законопроекти. Суспільство спочатку може поставитись до цього з розумінням, а потім перейти до оцінки «поганому танцюристу завжди щось заважає».

До речі, конфлікт з урядом і парламентом вже має яскравий прецедент за часів президентства Віктора Ющенка. Перемогти законодавчий та виконавчий органи влади Віктору Андрійовичу не вдалося. Це мав би бути дуже гарний урок для Зеленського.

Крім того, через відсутність політичного досвіду в Зеленського з великою ймовірністю буде побудована криптократія. Тобто реальною владою володітиме тіньове та приховане коло осіб. Дії та рішення Зеленського будуть визначатися не власними переконаннями, а позицією радників. Коридорами Адміністрації президента буде ходити не один «сірий кардинал». Одним словом, Зеленський буде не суб’єктом, а фактично об’єктом політики.

Зеленський десакралізується через величезне розчарування суспільства

Згідно з соцопитуванням групи «Рейтинг», проведеним 5–10 квітня, Зеленський переможе в другому турі. Він нагадує персонажа Гудвіна з «Чарівника смарагдового міста», який працював у цирку, потрапив до Зеленої країни, і мешканці цієї країни сприймали його за чарівника.

Але Зеленський, як і будь-яка інша людина – не чарівник. Зеленський, на якого проектують свої мрії українці, вийде в реальність і перетвориться на «Попелюшку» в чоловічому роді. Це невідворотно. Бо 52% українців, згідно з соцопитуванням групи «Рейтинг», «очікують покращення ситуації в країні в результаті президентських виборів». А цього не відбудеться.

Війна на Донбасі не закінчиться. Знайти компроміс із Путіним і «зійтися посередині» не вийде – Кремль ще раз нагадає про «громадянську війну» в Україні та необхідність Зеленському домовлятися з черговим «пушиліним». «Перестати стріляти» не вийде. Депутатів, як у серіалі «Слуга народу», Зеленський не розстріляє. Олігархи з їхніми монополіями нікуди не дінуться. «Кінця епохи бідності» не настане. Справедливого покарання топ-корупціонерів за нинішньої судової системи не буде. Дороги ще тривалий час не будуть європейськими. Обіцяних ним зарплат учителям по $4000 не буде.

І люди, наче під струменями крижаної води, будуть стрімко тверезішати. Поки Зеленський буде зустрічатись із лідерами країн світу – Трампом, Меркель, можливо, навіть зі своїм кумиром Болсонару – українці будуть волати: «Він нас зрадив! Де обіцяна країна мрій?»

Хоча Зеленський буде намагатись компенсувати цей негатив гучним піаром. Наприклад, не здивуюсь, якщо одним із перших своїх указів він перейменує Адміністрацію президента та заявить про скорочення бюрократів. Може ще зріжуть паркан біля будівлі та почнуть водити екскурсії, як у Білому домі в США.

Олігарх Ігор Коломойський розправить крила

Не треба розповідати наївні казки про виключно бізнес-партнерство Зеленського з Коломойським на телеканалі «1+1» і нічого більшого. Згідно з розслідуванням програми «Схеми: корупція в деталях», за 2 роки Зеленський 13 разів злітав до Женеви та Тель-Авіва, де мешкає Коломойський. Не кажучи вже про використання Зеленським транспорту та охоронців Коломойського. Їхній взаємозв’зок – це дещо більше, ніж просто партнерство.

Я думаю, Коломойський навіть не буде чекати на потрапляння партії «Слуга народу» до парламенту. І суттєво активізується ще до того часу. Адже відчувши близькість перемоги Зеленського на виборах президента, олігарх вже після першого туру виборів дав інтерв’ю журналістам, у якому без зайвого сорому заявив «нехай повернуть мені $2 мільярди». А наступного дня після цього стало відомо, що Господарський суд Києва прийняв до розгляду позов Коломойського про повернення йому акцій «ПриватБанку».

Чи є трагедія в тому, що цей олігарх розправить крила? Справа в тому, що в нас ще є олігарх Рінат Ахметов, який пречудово себе почуває. У нас є олігарх Віктор Пінчук, який також себе непогано почуває. У нас є олігархи Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін. Країна живе з олігархами вже 28-й рік. Просто розплачується за їхні корупційні «схеми» багатостраждальний український народ.

Таким чином, реалістичний сценарій перших місяців президентства Зеленського не є оптимістичним за своєю суттю. Після пост-модерної виборчої кампанії Зеленський потрапить до жорстких реалій модерну в управлінні державою. Людині, яка ніколи не бачила воду і не вміє плавати, доведеться бовтатися у воді з піраньями. Рейтинг довіри до Зеленського приречений падати зі швидкістю блискавки. Бо навіть ті, хто сприймаються «новими обличчями», не мають протидії від законів розчарування. Їм так само не пробачають відсутності швидких змін.

Правда України

your ad here

Omar Reports Rise in Death Threats After Trump Tweet

U.S. Rep. Ilhan Omar says she has experienced an increase in death threats in the days since President Donald Trump posted a video critical of her comments about the September 11, 2001 terror attacks.

In a statement late Sunday, Omar said many of those threatening her life directly referenced Trump’s post. She also cited a rise in violence and acts of hate by right wing extremists in the United States and elsewhere in the world, saying “we can no longer ignore that they are being encouraged” by Trump.

“Violent rhetoric and all forms of hate speech have no place in our society, much less from our country’s commander in chief,” she wrote. “We are all Americans. This is endangering lives. It has to stop.”

Earlier in the day, the White House denied Trump is inciting violence and Islamophobia.

“Certainly the president is wishing no ill will and certainly not violence towards anyone,” White House spokeswoman Sarah Sanders told Fox News Sunday. “But the president should be calling out the congresswoman for not only one time but a history of anti-Semitic comments,” she added, accusing Omar’s fellow Democrats of “looking the other way.”

House Speaker Nancy Pelosi said the memories of the September 11, 2001, terrorist attack on New York and Washington are “sacred ground and any discussion of it must be done with reverence.”

Pelosi called Trump’s video “disrespectful and dangerous” and said it must be removed.

​Democratic Congressman Jerrold Nadler said on CNN Sunday he had no problem with Omar’s comments.

“I have had some problems with some of her other remarks, but not with that one,” he said.

In an emotional speech last month to the Council on American-Islamic Relations, Omar spoke out against discrimination against and suspicions of Muslims.

“CAIR was founded after 9/11 because they recognized that some people did something, that all of us were starting to lose access to our civil liberties … for far too long we have lived with the discomfort of being a second-class citizen and, frankly, I’m tired of it and every single Muslim in the country should be tired of it,” she said.

Trump’s Friday tweet included Omar’s brief line “somebody did something” followed by more than 40 seconds of September 11 terrorist attack news footage and a large graphic repeating the words “somebody did something.” 

Other Omar critics have focused solely on that one single line, accusing her of trivializing the inhumanity of September 11 but not mentioning the rest of her speech.

Some Democrats accuse Trump of stirring up the same kind of Islamophobia that Omar was decrying.

Nadler said Trump has “no moral authority” for talking about September 11. He accuses Trump of “stealing” a $150,000 grant meant for small-business owners to rebuild their destroyed businesses after the attack and using that money for his own real estate holding. 

Democratic presidential candidate Bernie Sanders noted that then-President George W. Bush, a Republican, went to a mosque after 9/11 to assure Muslim Americans that they are not criminals and terrorists. 

your ad here

У поліції обіцяють зняти борди з Порошенком, який йде, і написом «кінець»

Білборди у стилістиці кандидата у президенти, чинного голови держави Петра Порошенка, що з’явилися 14 квітня у різних містах України, розміщені з порушенням законодавства і будуть демонтовані, заявляють у поліції.

Як сказав «Українській правді» речник Нацполіції Ярослав Тракало, за попередньою перевіркою, ця зовнішня реклама розміщена із порушенням законодавства. 

«Адже не містить інформації про установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника цих матеріалів», – повідомив він.

За словами речника, наразі поліція проводить перевірку по всіх регіонах, де виявлено розміщення політичної реклами такого змісту.

Тракало додав, що розповсюдження зовнішньої реклами без зазначеної в законодавстві інформації тягне за собою накладення штрафу.

Тим часом, в Адміністрації президента заявили, що команда Порошенка не має відношення до цих бордів.

«Та ви смієтесь? Ми ж не такі вже ідіоти, щоб таке вішати, таку дурість. Ми взагалі намагаємось обережно підходити до таких речей після бордів з Путіним», — сказав Громадському завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики АП Володимир Горковенко.

Напередодні користувачі соцмереж публікували фото білбордів, на яких зображений Порошенко, що йде геть, і напис «кінець».

Раніше цього місяця у різних містах України з’явилися білборди, на яких писало «21 квітня. Вирішальний вибір» і було розміщене фото президентів України і Росії, що дивляться один на одного.

Читайте ще: Скандал навколо нової реклами Порошенка. Чому Путін і де Зеленський?

У виборчому штабі Петра Порошенка заявили, що такі агітаційні плакати є офіційним рекламним продуктом, сплаченим із виборчого фонду кандидата в президенти.

21 квітня відбудеться другий тур виборів президента України, в який вийшли двоє кандидатів: Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

your ad here

Trump Campaign to Report it Raised $30 Million

President Donald Trump’s reelection campaign is set to report that it raised more than $30 million in the first quarter of 2019, edging out his top two Democratic rivals combined, according to figures it provided to The Associated Press.

The haul brings the campaign’s cash on hand to $40.8 million, an unprecedented war chest for an incumbent president this early in a campaign.

The Trump campaign said nearly 99% of its donations were of $200 or less, with an average donation of $34.26.

Trump’s fundraising ability was matched by the Republican National Committee, which brought in $45.8 million in the first quarter — its best non-election year total. Combined, the pro-Trump effort is reporting $82 million in the bank, with $40.8 million belonging to the campaign alone.

Trump formally launched his reelection effort just hours after taking office in 2017, earlier than any incumbent has in prior years. By contrast, former President Barack Obama launched his 2012 effort in April 2011 and had under $2 million on hand at this point in the campaign.

Obama went on to raise more than $720 million for his reelection. Trump’s reelection effort has set a $1 billion target for 2020.

Trump campaign manager Brad Parscale said in a statement that Trump “is in a vastly stronger position at this point than any previous incumbent president running for re-election, and only continues to build momentum.”

Trump’s fundraising with the RNC is divided between two entities: Trump Victory, the joint account used for high-dollar gifts, and the Trump Make America Great Again Committee, the low-dollar digital fundraising operation known internally as “T-Magic.” The campaign is set to launch a traditional “bundling” program — which it lacked in 2016 — in the coming weeks. Bundlers are mid-tier donors who bring in contributions from their associates.

Together, the Trump entities have raised a combined $165.5 million since 2017.

Trump is benefiting from the advantages of incumbency, like universal name recognition and his unrivaled position atop the Republican Party.

Among Democrats, dollars are divided across a candidate field of well more than a dozen, while the Democratic National Committee remains in debt and has suffered from being dramatically outraised by the RNC in recent months.

Bernie Sanders topped the Democratic field in the first quarter, raising slightly more than $18 million, followed by Kamala Harris with $12 million and Beto O’Rourke with $9.4 million. Trump is reporting a haul of $30.3 million.

Republicans have trailed Democrats in online fundraising ever since the medium was invented roughly two decades ago. But Trump has closed the gap, driving small-dollar donors who make recurring donations to the GOP like the party has never seen before. According to RNC chairwoman Ronna McDaniel, Trump’s campaign has already had eight seven-figure fundraising days this year, and has taken in money from more than 1 million new online donors since Trump’s inauguration — including 100,000 this year.

The Republican committee said it is planning on spending $30 million on maintaining and growing Trump’s email list alone, recently expanded its headquarters space to an annex in Virginia and will soon invest in developing an app.

In 2015, Trump swore off outside money, declaring in his opening speech: “I’m using my own money. I’m not using the lobbyists’. I’m not using donors’. I don’t care. I’m really rich.”

He quickly reversed course on high-dollar donations after he won the GOP nomination, bowing to the financial pressures of running a general election campaign, and he’d already raised millions online through the sale of merchandise like his signature red Make America Great Again hats.

Trump gave or loaned $66 million to his 2016 campaign, but has yet to spend any of his own cash for his reelection effort. Aides don’t expect that to change.

your ad here