FT: США і ЄС близькі до погодження нових санкцій проти Росії

США і Євросоюз близькі до погодження нових санкцій проти Росії, які будуть запроваджені через захоплення українських кораблів у Керченській протоці, пише британська газета Financial Times з посиланням на дипломатичні джерела.

За інформацією видання, обмеження можуть бути запроваджені в найближчі два місяці. Вони будуть торкатися компаній і фізичних осіб, пов’язаних з нападом на українські кораблі і захопленням їхніх екіпажів.

18 лютого голови дипломатичних відомств країн Євросоюзу повинні будуть обговорити питання про запровадження нових санкцій.

За даними джерел британського телеканалу Sky News, Брюссель і Вашингтон планують скоординувати свої дії для того, щоб посилити тиск на режим російського президента Володимира Путіна.

Після повідомлень про можливі санкції щодо Росії на торгах Московської фондової біржі різко подешевшав рубль. Протягом 10 хвилин російська валюта втратила 46 копійок до долара і 66 копійок до євро.

25 листопада біля берегів анексованого Росією Криму російські прикордонники захопили три українських військових кораблі й 24 моряків. Українських військових звинувачують в незаконному перетині кордону Росії. самі моряки оголосили себе військовополоненими.

Київ вважає те, що сталося актом агресії, і моряків називає військовополоненими.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading