В Естонії засудили за шпигунство на Росію колишнього офіцера і його батька

В Естонії засудили за шпигунство на Росію колишнього офіцера Збройних сил країни і його батька. Суд визнав їх винними у державній зраді.

Як встановив суд у столиці Естонії Таллінні, 38-річний Денис Метсавас, колишній майор естонської армії, і його батько, 65-річний Петро Волін, продавали таємну інформацію російській військовій розвідці, відомій як ГРУ.

Як повідомила Державна прокуратура Естонії, суд встановив, що Метсавас передавав таку інформацію протягом десяти років. Його засудили до 15 з половиною років позбавлення волі.

Волін співпрацював із російською розвідкою приблизно половину цього терміну і засуджений до шести років позбавлення волі, ухвалив суд.

Обидва пішли на співпрацю зі слідством і через це отримали менші терміни, ніж їм загрожували спершу, повідомили у прокуратурі.

Метсавас служив у Збройних силах Естонії на різних посадах, зокрема, брав участь у місії сил під проводом НАТО в Афганістані, – а також у головному штабі Збройних сил Естонії, де був причетний до оборонного планування.

У Силах оборони (збройних силах) Естонії після арешту Метсаваса і Воліна заявляли, що їхня діяльність завдала Естонії й НАТО значної шкоди, конкретний обсяг якої не розголошували.

Від часу відновлення незалежності Естонії 1991 року між Таллінном і Москвою сталася ціла низка «шпигунських скандалів»: Естонія звинувачувала своїх і російських громадян у наданні Росії делікатної інформації, Росія арештовувала і судила естонців, звинувачуючи їх у роботі на Естонію.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading