Daily: 08/04/2018

Протести в Ірані: 1 демонстрант загинув і близько 20 заарештовані

Один демонстрант був застрелений в північній частині Ірану в перебігу четвертого дня протестів сотень людей, занепокоєних економічними труднощами країни та поверненням американських санкцій.

Іранська інформаційна агенція Fars 4 серпня повідомила, що під час протесту в місті Караї невідомий вистрелив із автівки у чоловіка на вулиці, від чого той помер. Повідомляється, що у місті також близько 20 учасників протесту були затримані силами безпеки.

Останніми днями в Ірані сотні людей протестують у декількох містах (Тегерані, Караї, Мешхеді, Ісфахані, Ширазі, Кумі) на тлі зростання занепокоєння економічними проблемами. Іранці, серед іншого, невдоволені інфляцією та падінням національної валюти. Протести викликані також побоюваннями через повернення санкцій США щодо Тегерана, особливо після того, як у травні президент США Дональд Трамп заявив, що США вийдуть з ядерної угоди 2015 року між Тегераном і світовими лідерами.

Читайте також: Іран закликає Євросоюз зробити більше для збереження ядерної угоди

7 серпня Вашингтон має переглянути санкції щодо купівлі Іраном американських доларів, торгівлі золотом, дорогоцінними металами, вугіллям і промисловим програмним забезпеченням. Очікується, що санкції будуть також застосовані до імпорту іранських килимів і продовольчих товарів, а також до деяких пов’язаних із цим фінансових операцій.

your ad here

У Москві провели флешмоб на підтримку Сенцова

У Москві 4 серпня відбувся флешмоб на підтримку утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова. Як повідомляють російські ЗМІ, акція відбулася біля пам’ятника Грибоєдову на Чистопрудному бульварі. Люди залишали квіти біля пам’ятника, а дехто клав букети  у пляшках з написом: «Олеже, живи».

Ініціатор акції Олексій Медведєв розповів, що планувалася вона як одиночний пікет, тому інші учасники з ним не розмовляли, щоб це не було розцінено поліцією як порушення правил одиночного пікету. Повідомляється, що в інших частинах бульвару теж відбувалися поодинокі акції на підтримку Сенцова.

​Український режисер Олег Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв’язнів у Росії.

Нещодавно Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

your ad here

Сенцов відмовився від «розмови без сторонніх» і сповіді з священиком із Лабитнангі – тюремники

Російська Федеральна служба виконання покарань заявляє, що місцевий ієрей Богдан Василюк зустрівся з українським режисером Олегом Сенцовим у колонії в місті Лабитнангі.

«Священнослужитель поцікавився станом його (Сенцова – ред.) здоров’я. Олег Сенцов відповів, що почувається нормально і перебуває під наглядом медичних працівників. Скарг на умови утримання у нього немає. Ієрей Богдан Василюк запропонував йому поговорити без присутності сторонніх або висповідатися. Сенцов подякував, але відмовився», – йдеться в повідомленні.

За даними російських тюремників, Сенцов пояснив своє рішення тим, що «допомоги священнослужителя не потребує».

Напередодні у російській Федеральній службі виконання покарань заявляли, що український режисер Олег Сенцов не подавав заяв і не просив про зустріч із священиком.

Читайте також: Російські тюремники пояснили, чому не пустили священика до Сенцова

31 липня єпископу Апостольської православної церкви отцю Григорію відмовили у відвідуванні Олега Сенцова. За словами священика, спочатку у колонії його зустріли вкрай люб’язно, а коли дізналися про намір зустрітися з Сенцовим,заявили про недоцільність цієї зустрічі.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв’язнів у Росії.

Нещодавно Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

your ad here

Продам помещение на проспекта Карла Маркса в Днепре


Продам помещение на углу проспекта К.Маркса и ул. Артема под любой вид деятельности.

Город Днепр, Бабушкинский район, 1-й этаж 5-ти этажного дома, 90 кв.м. Один хозяин с 1995 года.

Помещение имеет два входа: один с улицы Артема (парадное), второй – со двора (подъезд).

Фасад дома, по планам мерии, подлежит реконструкции в ближайшее время.

Почти 10 лет помещение сдавалось под отделение коммерческого банка.

Больше фотографий и план помещения здесь

Цена: $150 000

тел. 098-0081071
тел. 050-2712703
Елена

    <a target="_blank" href="http://sellines.com/">SeLLines</a>
your ad here

Turkey to Freeze Assets of 2 US Officials as Retaliation

Turkey’s president said Saturday the country will freeze the assets of two United States officials in retaliation for sanctions against Turkey’s justice and interior ministers over the detention of an American pastor, while attempting a conciliatory tone.

Speaking in Ankara, President Recep Tayyip Erdogan said Turkey had been “patient” since the U.S. Treasury sanctions imposed Wednesday, but ordered authorities to “freeze the assets of America’s justice and interior ministers in Turkey, if there are any.” It is unclear who that would affect, due to differing Cabinet roles in the United States than in Turkey, or if the intended officials even have any holdings in Turkey.

Turkey’s Interior Minister Suleyman Soylu and Justice Minister Abdulhamit Gul mocked the sanctions this week, saying they have no assets in the U.S, but the sign of deteriorating Turkish-American relations sent Turkey’s national currency — the lira— tumbling.

Erdogan called the sanctions a “serious disrespect towards Turkey” and accused the U.S. of hypocrisy for demanding the release of evangelical pastor Andrew Craig Brunson while ally Turkey tries him over alleged links to terror groups.

Brunson, jailed in December 2016, is now under home detention. He is facing a 35-year sentence if convicted of the charges of “committing crimes on behalf of terror groups without being a member” and espionage. Top U.S. officials, including President Donald Trump and Vice President Mike Pence, have said there is no evidence against Brunson and demanded his release.

Despite the announcement of sanctions, Erdogan called for a return to the two country’s partnership, saying, “We think there is no problem we cannot solve with the American administration.” He said he hoped the U.S. would drop it’s “hot-tempered attitude and return to its good senses” as diplomats were working to put behind disputes.

Those conflicts include the arrests of U.S. citizens as well as local consular staff, U.S. senators pushing to block the delivery of American F-35 jets following Turkey’s pledge to buy the Russian S-400 missile system, and Turkey’s demand that Fethullah Gulen, a U.S.-based cleric blamed for a failed coup attempt be extradited to stand trial.

 

your ad here

Напад на мечеть в Афганістані: число загиблих зросло до 35

Кількість загиблих внаслідок подвійного нападу на шиїтську мечеть на південному сході Афганістану зросла до щонайменше 35.

Керівник поліції провінції Пактія заявив, що 3 серпня в столиці провінції, Ґардез, два нападники-смертники застосували вибухівку в мечеті Хаваджа Гасан.

За його словами, смертники, які були замасковані в бурках, спочатку вбили двох охоронців біля входу перед стріляниною по вірянах і спрацюванням вибухівки.

Губернатор Пактії Шамім Хан Катавазі заявив, що кількість загиблих людей зросла до 35, ще 94 поранені. Напередодні посадовці повідомляли про 29 загиблих. 

Кількість жертв може зрости, оскільки 20 людей перебувають у критичному стані, заявляють чиновники.

Наразі ніхто не взяв відповідальності за напад, проте раніше за подібні атаки відповідальність на себе брало екстремістськеугруповання «Ісламська Держава», яке присутнє на сході Афганістану.

 

your ad here

Москва надіслала таємний лист США з пропозиціями щодо Сирії – ЗМІ

Глава Генштабу Росії Валерій Герасимов 19 липня надіслав голові Об’єднаного комітету начальників штабів генерал-майору Джозефу Данфорду листа з пропозиціями щодо відновлення Сирії. Про це повідомляє Reuters із посиланням на урядову доповідну записку США.

За даними агенції, Росія використовувала канал зв’язку, що ретельно охоронявся, щоб запропонувати співпрацю у відновленні Сирії і  репатріації біженців. 

У листі російська сторона зазначає, що сирійському режиму не вистачає устаткування, палива, інших матеріалів і коштів, необхідних для відновлення країни і прийому біженців, що повертаються додому.

За даними агенції, російський план дістав «крижаний прийом» у Вашингтоні, США підтримуватимуть такі зусилля в разі припинення семирічної війни в Сирії, включаючи такі кроки як проведення виборів. 

Російська сторона наразі це повідомлення не коментувала.

Читайте також: Путін і Трамп обговорили, як хочуть допомагати сирійським біженцям 

Росія є одним із партнерів Сирії, де від 2011 року триває збройний конфлікт, у якому загинули сотні тисяч людей.​

your ad here

Trump-Koch Squabble Highlights Rising Tide of Money in Politics

The recent Twitter attacks by President Trump on billionaire and Republican donor Charles Koch have highlighted what critics say is the outsize influence of wealthy donors in American politics. White House Correspondent Patsy Widakuswara explains.

your ad here

Polish Beekeepers Concerned When Banned Chemicals Temporarily Approved

Honeybees are essential to our food supply, but bee colonies around the world are declining. Among the main culprits are insecticides containing chemicals known as neonicotinoids, which are highly toxic to honeybees. In Europe, where about 80 percent of crops rely to some degree on insect pollination, the chemical is banned but exceptions allowed. Poland’s agriculture ministry has temporarily approved it for use in rapeseed crops, worrying the country’s beekeepers. VOA’s Julie Taboh has more.

your ad here

Report: Alleged Russian Agent Sought Ties With NRA, Trump Aide

The Washington Post is reporting that an alleged Russian agent who cultivated close ties with U.S. gun rights groups was also socializing with a former Trump aide in the weeks before the presidential election.

The paper said Maria Butina sought out interactions with J.D. Gordon, who served for six months as the Trump campaign’s director of national security and who was later offered a job with the presidential transition team. It said the two exchanged several emails in September and October 2016 and said Butina also attended Gordon’s birthday party in October 2016.

The Post says the new information puts Butina in closer contact with the Trump campaign than was previously known.

Prosecutors say Butina, 29, who was a graduate student at American University, attempted to infiltrate U.S. political organizations at the direction of a senior Russian official.

When asked by the Post for comment, Gordon said his contacts with Butina were innocuous.

“From everything I’ve read since her arrest last month, it seems the Maria Butina saga is basically a sensationalized click bait story meant to smear a steady stream of Republicans and NRA members she reportedly encountered over the past few years,” he said in a statement to the paper.

Federal prosecutors accuse Butina of conspiring with two American citizens, one of whom she cohabited with, and a top Russian official to influence U.S. policy toward Russia by infiltrating the National Rifle Association gun rights group and other conservative special interest groups potentially influential on the Trump administration.

Butina was charged last month with acting as an agent for the Kremlin, but was not formally charged with espionage, most likely because her role was not to steal state and military secrets but allegedly to insinuate her way into U.S. political circles to advance Russia’s policy aims.

Butina’s lawyer, Robert Driscoll, denied in a statement that she was “an agent of the Russian Federation.” He described Butina as a Russian national in the U.S. on a student visa.

your ad here