Контактна група зі врегулювання на Донбасі засідає в Мінську

У Мінську 30 травня відбувається зустріч Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації в зоні конфлікту на сході України, повідомляє Міністерство закордонних справ Білорусі.

Напередодні перший заступник голови Верховної Ради України, член гуманітарної підгрупи ТКГ на переговорах у Мінську Ірина Геращенко в ефірі Радіо Свобода заявила, що переговори в Мінську будуть «дуже важкими».

За її словами, на зустрічі буде дві ключові теми, які порушуватиме українська сторона: припинення порушень режиму тиші і звільнення заручників.

Читайте також: «Натиснути на больові точки Кремля»: як звільнити українських політв’язнів у Росії

Після попереднього засідання контактної групи в Мінську 16 травня Геращенко заявляла, що прогресу на переговорах у Мінську щодо звільнення заручників немає. За її словами, це викликає величезне занепокоєння, особливо на фоні останніх новин, зокрема про оголошене Олегом Сенцовим голодування і тривале голодування Володимира Балуха.

Станом на кінець січня в СБУ повідомляли, що в заручниках на непідконтрольних уряду територіях Донбасу перебувають 108 людей, десятки – в Росії, 402 людини вважалися зниклими безвісти. Востаннє обмін полоненими на Донбасі відбувався в грудні минулого року.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading