У Білорусі з’явилася можливість факультативно вивчати українську мову в школах

Міністерство освіти Білорусі 15 березня затвердило навчальну програму факультативних занять «Українська мова» для V-IX класів шкіл з білоруською та російською мовами викладання.

На національному освітньому порталі йдеться про те, що мета відповідної програми – «формувати в учнів уміння і навички нормативної усної і письмової української мови, в основі яких елементарні знання про особливості української мови в порівнянні з російською та білоруською», а також «розвиток почуття любові і поваги до українського народу, інтересу до його мови, культури, літератури, звичаїв, традицій».

Посольство України у Мінську відзначає, що це відбулося у контексті розвитку співпраці України з Білоруссю у сфері освіти, про що йшлося на торішніх переговорах президента Олександра Лукашенка до Києва.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, викладачів української мови та літератури вже готують на філологічних факультетах в університетах Мінська та Бреста. У Мінську та Гомелі наразі діють курси української мови для дорослих та дітей, організовані українською діаспорою.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading