Росія: екс-правоохоронця засудили до довічного ув’язнення за звинуваченням у вбивстві 19 жінок

У Росії Новосибірський обласний суд визнав винним 52-річного пенсіонера МВС Євгена Чуплинського у вбивстві 19 жінок та крадіжці і засудив його до довічного ув’язнення в колонії особливого режиму, повідомив Слідчий комітет Росії.

У відомстві заявили, що слідство та суд встановили, що в період з 1998 до 2005 року на території Новосибірська і Новосибірської області в районі узбіч автошляхів та стихійних звалищ виявляли фрагменти тіл жінок.

«За фактами їх виявлення правоохоронними органами порушувалися кримінальні справи, у ході розслідування яких було проведено аналіз характерних особливостей здійснення цих злочинів, що дозволило органам слідства дійти висновку про їх вчинення однією і тією ж особою», – зазначили в Слідчому комітеті.

Правоохоронці повідомили, що «ще одним фактором», який зумовлював висновки слідства про серійність злочинів, була подібність жертв – за віком, типажем, зовнішніми характеристиками та роду занять (за словами слідчих, усі вони «надавали послуги інтимного характеру»).

Згідно з повідомленням Чуплинський зізнався у злочинах.

Уперше чоловіка затримали у 2004 році, однак він втік із відділку поліції. Після цього екс-співробітник російських правоохоронних органів змінив зовнішність. У 2006 році його знову затримали, проте згодом відпустили через недостатність кількості доказів. У 2016 році його знову затримали після молекулярно-генетичної експертизи.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading