Єврокомісія виділила 24 мільйони євро допомоги постраждалим від війни на Донбасі

Двадцять чотири мільйони євро гуманітарної допомоги для тих, хто постраждав від війни на Донбасі, 28 лютого на своєму щотижневому засіданні вирішила виділити Єврокомісія, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Європейська комісія оголошує сьогодні про 24 мільйони євро, які спрямовані на гуманітарну допомогу для вирішення потреб людей, які постраждали від конфлікту на сході України», – повідомив вищий виконавчий орган співдружності.

«Чотири роки конфлікту спричинили величезне навантаження на цивільне населення на сході України. Не можна не бачити того, що на порозі Європейського союзу стоїть гуманітарна криза. Підтримка всіх тих, хто цього потребує і де б вони не перебували, є пріоритетом для ЄС. Наша нова програма допомоги надасть необхідну допомогу, зокрема, продовольство, охорону здоров’я та освіту для дітей», – заявив євромісар із гуманітарної допомоги та кризового менеджменту Христос Стиліанідес.

Єврокомісія зауважує, що це нове фінансування допоможе вирішити основні потреби найуразливіших груп населення, що мешкають вздовж лінії розмежування, включно із районами, які не перебувають під контролем уряду України. Це допоможе і тим, хто втік із районів конфлікту до сусідніх країн.

ЄС разом зі своїми державами-членами є найбільшим донором гуманітарної допомоги, швидкої відбудови та розвитку України.

Від початку конфлікту в 2014 році надав Україні понад 677 мільйонів євро.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading