У Росії опозиціонера Навального можуть ув’язнити перед виборами президента

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого силовики 22 лютого затримували в Москві, заявляє, що йому загрожує адміністративне покарання, за результатами якого він може бути ув’язнений на 30 діб.

Після короткотривалого затримання Навальний написав у Twitter, що його відпустили до засідання суду, а на коли воно призначене – наразі невідомо.

Про затримання 22 лютого також заявив соратник Навального, голова його виборчого штабу Леонід Волков. За словами Волкова, російська поліція затримала його в московському аеропорту «Шереметьєво», звідки він мав вилетіти в Уфу, де планував провести зустріч із місцевими волонтерами і прихильниками опозиційного політика.

Навального вже неодноразово затримували й арештовували за звинуваченнями, зокрема, в організації несанкціонованих акцій протесту.

Востаннє його затримували 28 січня, коли він йшов на акцію протесту в Москві у рамках оголошеного ним «Страйку виборців».

Навальний закликав бойкотувати вибори президента Росії, призначені на 18 березня, після того, як йому відмовили в реєстрації кандидатом через наявність судимості. Опозиціонер називає справу про шахрайство, за якою йому дали умовний термін, – політичною.

Раніше Навальний прогнозував, що його можуть помістити в СІЗО напередодні або на час виборів.

Переслідувань у Росії зазнають також і соратники опозиціонера.

28 січня в десятках міст Росії пройшли акції на підтримку страйку виборців, до якого закликав Навальний. В акціях брали участь тисячі людей. По всій країні були затримані 350 активістів.

 

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading