Суд щодо відсторонення Труханова з посади мера Одеси перенесли

Солом’янський районний суд Києва переніс розгляд позову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення від посади міського голови Одеси Геннадія Труханова на 27 лютого.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, засідання почнеться о 14:00.

22 лютого під час засідання біля будівлі суду були посилені заходи безпеки. На місці чергували представники Нацполіції і Національної гвардії.

За словами кореспондента Радіо Свобода, біля суду зібралися активісти – зокрема, представники «Правого сектора», батальйону «Донбас», Автомайдану, ВО «Свобода». Вони вимагали ув’язнення Труханова.

Крім того, біля суду присутні також чоловіки, схожі на «тітушок», про свої наміри вони не повідомляли. Конфліктів біля суду не було.

15 лютого Солом’янський районний суд не задовольнив вимоги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка наполягала на взятті під варту мера Одеси з можливістю внесення застави в 50 мільйонів гривень. Геннадія Труханова відпустили на поруки під особисту поруку народного депутата Дмитра Голубова («Блок Петра Порошенка»).

Того дня біля суду сталися сутички, внаслідок чого був поранений поліцейський.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника Павла Вугельмана, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

За день до цього, 13 лютого, детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали у справі, в якій фігурує Труханов.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading