Daily: 12/05/2016

У середньому швейцарці в 11 разів багатші від інших мешканців Землі

bagati-shweicarci

Найбагатші люди світу живуть у Швейцарії. У середньому швейцарці в 11 разів багатші від інших мешканців Землі. Такі результати показало дослідження Global Wealth Report 2016.

Згідно з даними за 2016 рік, загальний обсяг активів на руках приватних домогосподарств Швейцарії становить 3,5 трлн доларів, а це — 1,4% від усіх світових активів.

Основна причина приросту добробуту швейцарців — зміцнення швейцарського франка:

— з 2000 року швейцарці стали багатшими на 61%, а все завдяки тому, що загальний добробут Швейцарії в національній валюті щороку збільшувався на 3,1%.

— з 2000 по 2016 рік загальний приріст добробуту Швейцарії відносно долара США склав 171%. Одна з причин — падіння вартості долара США. Таким чином, загальний темп економічного зростання країни за 16 років досяг 119%.

Яким обсягом активів володіють жителі Швейцарії?

У середньому активи жителів країни — як іноземців, так і швейцарців — складають 561,9 тис доларів. Трохи біднішими виявилися американці — рівень їх фінансового благополуччя оцінюється в 344,7 тис. доларів, британців — 288,8 тис. доларів, французів — 244,4 тис. доларів, шведів — 227,3 доларів, німців — до 185,2 тис. доларів.

У середньому, обсяг активів європейців оцінюється в 125,5 тис доларів, а жителів усіх країн світу — у 52,8 тис доларів.

Більше того, за оцінками дослідницького інституту Credit Suisse, через п’ять років активи швейцарців досягнуть позначки в 600 тис доларів.

Середній рівень доходу країни з найбагатшими жителями також перевищує цей показник в інших куточках планети.

За даними Global Wealth Report, річний дохід швейцарців становить 244 тис доларів. Для порівняння, британці в середньому заробляють 107,9 тис доларів на рік, французи — 99,9 тис доларів, американці — 45 тис доларів, німці — 42,8 тис доларів, шведи — 39,7 тис доларів.

Правда України

your ad here

У 2015 році близько 200 млрд, за оцінками Мінфіну, це “сірі” доходи

zarplata-vkonvertah

У 2015 році доходи українців склали офіційно 1425 млрд грн. Ще близько 200 млрд, за оцінками Міністерства фінансів, це “сірі” доходи. З усієї цієї суми, за підрахунками Нацбанку, 47% були отримані готівкою. Відповідно, 53% надходили на карткові рахунки фізосіб.

Таким чином, як повідомляє міжбанківська Асоціація членів платіжних систем ЕМА, більша частина зарплат все ж надходить українцям в безготівковій формі. Але при цьому 80% витрат здійснюються готівкою. До речі, 63% коштів, що надходять на карту, користувачі знімають в банкоматах.

Частка наявних доходів громадян України залишається суттєвою саме через “сіру” зарплату, яку видають у конвертах або перераховують з картки на картку. Такі грошові потоки ніде не фіксуються.

Частина офіційних зарплат також виплачуються готівкою. Причина, мабуть, у надходженні доходів на підприємства у вигляді готівки.

Ну і, нарешті, більшість українських пенсіонерів отримують пенсії готівкою у відділеннях Укрпошти.

Регулятор зазначає, що збільшити частку безготівкових доходів можна шляхом подальшої стимуляції переведення пенсійних і соціальних виплат на картки.

Щодо нарахування заробітних плат у вигляді готівки, то тут причиною експерти називають невиконання підприємствами вимог закону України “Про платіжні системи та переказ коштів в Україні”. Вони продовжують використовувати тільки готівкові розрахунки, не оснащують свої торгові точки POS-терміналами або не використовують електронну комерцію.

Правда України

your ad here

Троє з п’яти фахівців-початківців хочуть змінити професію, за якою мають диплом

poshuk-roboty

Троє з п’яти фахівців-початківців хочуть змінити професію, за якою мають диплом.

Такі результати показало опитування порталу з пошуку роботи.

Двоє з п’яти опитаних сказали, що ще у студентські роки зрозуміли, що хочуть перекваліфікуватися. Серед причин називають незатребуваність професії.

“До вибору університету й факультету підходять формально. Вчаться “для галочки”. Потрібні навички отримують самостійно на стажуванні, потім – на роботі”, – пояснюють спеціалісти.

Третина опитаних студентів готові до того, що знайти роботу за фахом буде нелегко. Процес працевлаштування затягнеться на невизначений час. Ще третина зізналася, що уже шукає роботу – довго і безрезультатно. 13% опитаних очікують, що знайдуть роботу легко.

За 2 роки у галузі PR кількість вакансій збільшилася в 1,5 разу.

Правда України

your ad here

Українці можуть не платити щомісячні комісії за кредитами – рішення суду

bank-komisii

Щомісячні комісії за кредитами, що стягуються банками за споживчими кредитами, незаконні в нашій країні. Українські позичальники мають право їх не платити. Такого висновку дійшов Верховний суд, розглядаючи справу №6-1746цс16.

“ВСУ постановив, що через те, що щомісячна комісія не пов’язана з поверненням кредиту, що вона є незаконною. Банк може нараховувати плату лише у вигляді відсотків річних. Це означає, що люди мають право не платити щомісячних комісій. Вони можуть оскаржити свої кредитні договори в суді”, — пояснив Ростислав Кравець.

Звичайно ж банки просто так не здадуться, і якийсь час людям доведеться витратити на суди, щоб повернути свої гроші.

“Безумовно, банки можуть намагатися довести, що споживач був ознайомлений з усіма умовами, про що розписався і посилатися на відповідність таких умов нормам чинного законодавства. Наскільки такі докази будуть переконливими, залежить від конкретних обставин кожної конкретної справи”, — зазначив Віктор Мороз.

Фінансисти можуть намагатися доводити законність окремих положень договору — там, де мова йде про комісії. Але зробити це буде непросто.

“Банк повинен буде вказати, яка його діяльність з надання (передачі) певного встановленого договором матеріального чи нематеріального блага, що здійснюється ним за індивідуальним замовленням позичальника для задоволення його особистих потреб. Тобто надати суду конкретний перелік послуг, за які встановлена комісія, і довести, що такі послуги не є діями сторін на користь банку або не здійснюються з метою обслуговування кредиту”, — уточнила Марія Аксаїтова.

Людям юристи рекомендують знайти побільше заковичок і невідповідностей в кредитних договорах.

“Щоб виграти в суді, необхідно уважно проаналізувати умови кредитного договору на предмет наявності в них неоднозначних трактувань, умов, які є двозначними чи явно несправедливими і, знайшовши такі умови, звертатися до суду з позовом про недійсність кредитного договору або окремих його умов”, — порадив Віктор Мороз.

Українські банки вже не перший рік беруть з людей щомісячні комісії при споживчому кредитуванні. І це стосується не тільки дрібних позик, які людям вже звикли рекламувати під 0%, а фактично видають під 60-70% річних за допомогою регулярних комісій. Але і дорогих кредитів на зразок іпотеки та автокредитів.

Правда України

your ad here

Необхідні характеристики для керівника в майбутньому

manager-future

В 1914 році генеральний директор був монархом. Наприклад, Генрі Форд або Джон Рокфеллер. Ці хлопці побудували величезні бізнес-імперії, тому що дуже вірили в свої ідеї, які тоді складно було уявити.

У 1968 році генеральний директор був прем’єр-міністром. Уолт Дісней або засновник “Макдональдсу” Рей Крок. Вони відбирали керівників, контролювали процес використання ресурсів і моніторили бізнес-процеси, щоб розширити бізнес і зробити його прибутковим.

У 2016 році генеральний директор — заповзятливий лідер. За результатами його роботи стоїть наполеглива праця, яка гарантує кожному працівнику, незалежно від віку, відчуття значущості в роботі.

А яким буде СЕО майбутнього?

1. Повинен мати досвід командної роботи

Найважливіше — бути частиною колективу і делегувати повноваження, визнавати свої помилки і приймати чужу точку зору. В майбутньому лідер повинен буде давати рекомендації, а не вказувати на те, що і як робити. Він стане в першу чергу надійним помічником для своїх колег.

2. Знадобиться бізнес-освіта

Зараз деякі керівники навіть не мають вищої освіти, і це нормально. Це не заважає їхній компанії успішно конкурувати на ринку. Але в майбутньому конкуренція суттєво збільшиться, і ступінь МВА дасть більше шансів отримати вищу посаду, особливо у великій компанії.

3. Необхідний досвід соціальної роботи

Він потрібен для підтримки стабільності в команді. Генеральному директору важливо знаходити підхід до кожного співробітника, задовольняти їхні інтереси.

4. Важливо розбиратися в сучасних технологіях

Вони допоможуть керівнику забезпечити як внутрішню, так і зовнішню комунікацію, скоротити витрати, підвищити ефективність компанії в цілому.

5. Обов’язково потрібно буде вміти налагоджувати комунікацію

Вміння спілкуватися зі співробітниками допоможе зберегти довіру і зробити роботу більш ефективною. Стиль керування буде менш авторитарним.

6. Любов до подорожей — невід’ємна риса

Сьогодні тільки 35% керівників мають досвід роботи за кордоном. Але кордони між країнами стають все більш умовними, меж для бізнесу у світі практично немає. Вже зараз для багатьох начальників нормально здійснювати по кілька перельотів на тиждень, і ця тенденція тільки посилиться.

7. Знання мов — величезна перевага

Щоб ефективно вести бізнес по всьому світу, тільки англійської мало, потрібно хоча б розуміти мови країн, в яких працює компанія.

Ще в майбутньому на керівних постах буде більше жінок. Зараз серед керівників компаній, які входять до списку S&P 500, лише 4,2% жінок. А через 25 років в списку керівників 2500 найбільших компаній буде 30% жінок.

Бути лідером майбутнього складно. Потрібно буде розбиратися в психології, менеджменті, навчитися бути емоційно врівноваженим, рішучим і вміти слухати оточуючих. А головне вміння — готовність змінюватися і вчитися новому. Інший керівник у швидко мінливому світі просто не зуміє керувати бізнесом.

Правда України

your ad here