Daily: 10/08/2016

Верховна Рада підтримала скасування оподаткування благодійної діяльності церков

podatky-cerkva

Верховна Рада підтримала внесення змін до Податкового кодексу, що передбачають скасування оподаткування благодійної діяльності церков.

За законопроект №5050 у четвер, 6 жовтня, проголосував 281 депутат. Згідно з проектом закону, стаття 133 доповнює Податковий кодекс положенням про те, що прибуток релігійних організацій використовується не тільки для статутної діяльності, але і для благодійності. Крім того, депутати схвалили продовження терміну перереєстрації церков як неприбуткових організацій до 1 січня 2018 року.

Як пояснила голова парламентського комітету з питань податкової політики Ніна Южаніна, церкви повинні пройти перереєстрацію у місцевих органів влади і можуть не встигнути це зробити до 1 січня 2017 року.

Напередодні Кабінет міністрів України затвердив проект поправок до Податкового кодексу, розроблений Міністерством фінансів.

Як пише народний депутат Андрій Журжій, представлений Міністерством фінансів України проект закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України” в цілому можна вважати хорошою базою законодавства для поліпшення умов ведення бізнесу та зменшення тиску фіскальної служби на платників податків.

Правда України

your ad here

MasterCard дозволяє покупцям ідентифікувати себе технологією розпізнавання обличчя і відбитків пальців

selfi-pay

Система електронних платежів MasterCard представила опцію, що дозволяє покупцям ідентифікувати себе при підтвердженні платежів за допомогою технології розпізнавання обличчя і відбитків пальців.

Як повідомляється, запустивши додаток Identity Check Mobile, будь-який власник MasterCard може закінчити онлайн-покупку, не вводячи пароль, PIN-код або код підтвердження.

Пілотна версія сервісу вже запущена на території 12 європейських країн.

За словами представників компанії, до 2017 року додаток буде доступний у всьому світі.

Як повідомлялося, 75% учасників тестування в Голландії стверджують, що з задоволенням продовжили б користуватися новою системою підтвердження платежів, а 90% і зовсім відмовилися б від паролів на користь біометричної аутентифікації.

Серед причин такого ентузіазму по відношенню до біометричних платежів користувачі називають зручність і безпеку.

95% користувачів, що ідентифікують платежі з допомогою відбитка пальця, і 80% — з допомогою селфі, стверджують, що шопінг став більш зручним.

75% користувачів переконані, що біометричні платежі допоможуть скоротити рівень шахрайства.

Правда України

your ad here

Учителі і лікарі, які вчаться за державним замовленням повинні їхати у село

likar-selo

Абітурієнти, які підписали договір про відпрацювання не менше 3 років у сільській місцевості і селищах міського типу, отримали право на першочергове зарахування у вищі медичні і педагогічні навчальні заклади за державним замовленням.

Відповідна норма закладена в законопроекті № 3312-д “Про внесення змін до закону України “Про вищу освіту”, що стосуються працевлаштування випускників”, схваленому Верховною Радою в четвер 236 голосами народних депутатів.

Закон також передбачає, що випускники вищих навчальних закладів вільні у виборі місця роботи “за винятком випадків, передбачених цим законом”. Вищі навчальні заклади зобов’язані здійснювати працевлаштування випускників.

Відповідно до схваленого парламентом документа, випускникам вищих медичних і педагогічних навчальних закладів, які підписали договір про відпрацювання протягом 3 років у сільській місцевості і селищах міського типу, держава відповідно до законодавства забезпечує безплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм.

Правда України

your ad here

Опубліковано щорічний рейтинг найбезпечніших авіакомпаній світу

aircompany

Опубліковано щорічний рейтинг найбезпечніших авіакомпаній світу.

В цьому році до переліку увійшли 20 авіакомпаній. Загалом у відборі брали участь 407 операторів. Рейтинг переможців вказано нижче (в алфавітному порядку).

American Airlines; Alaska Airlines; All Nippon Airways; Air New Zealand; Cathay Pacific Airways; Emirates; Etihad Airways; EVA Air, Finnair; Hawaiian Airlines; Japan Airlines; KLM; Lufthansa; Scandinavian Airline System; Singapore Airlines, Swiss; United Airlines; Virgin Atlantic; Virgin Australia.

Крім того, AirlineRatings представив список найбезпечніших лоукостів. Їх перелік також представлений в алфавітному порядку.

Aer Lingus; Flybe; HK Express; Jetblue; Jetstar Australia; Thomas Cook; TUI Fly; Virgin America; Volaris; Westjet.

При складанні рейтингу компанія ґрунтується на декількох ключових показниках, серед яких – історія польотів авіакомпанії, наявність державних перевірок і т. д.

В цілому ж, за даними AirlineRatings, минулий, 2015 рік, став одним з найбезпечніших в історії світової авіації, завдяки низькій кількості катастроф і подій.

Що ж стосується компаній, польотів у яких організація вимагає доопрацювань, то їх список, за AirlineRatings даними, виглядає так:

Batik Air; Bluewing Airlines; Citilink, Kal-Star Aviation; Lion Air; Sriwijaya Air; TransNusa; Trigana Air Service; Wings Air; Xpress Air.

Правда України

your ad here

Лідером з приросту вакансій продовжують бути робочі спеціальності та будівництво

vakansii

Ринок праці в останні роки активно зростає. В одних сферах і регіонах більше, у інших — менше, але стагнуючих проф. сфер не дуже багато. Принаймні, судячи з загальної динаміки, представленої аналітиками середній приріст в останні три місяці не опускався менше 306% порівняно з січнем 2015 року.

Ситуація з вакансіями у вересні схожа на липень-серпень: приріст до січня цього року склав 71% (у липні-серпні — також 71-72%). Лідери за приростом кількості вакансій — регіони Центральної та Західної України (ці регіони збільшили кількість вакансій практично в два рази в порівнянні з січнем — Черкаська, Волинська, Полтавська, Сумська, Хмельницька та Закарпатська області).

Що стосується приросту вакансій в різних професійних сферах, лідером з приросту продовжують бути робочі спеціальності та будівництво (і це не тільки сезонний тренд). Також продовжують зростати сфери Логістика і Виробництво (з початку року кількість вакансій збільшилася в два рази). Тренд сезону — в ТОП-10 з’явилися вакансії для студентів замість HR-фахівці / Бізнес-тренери та Торгівлі.

Вересень продовжив тренд стійкого приросту вакансій. Втім, особливих сюрпризів перший місяць осені не приніс — лідери і аутсайдери категорично не змінилися, хоча деякі сезонні тренди все ж присутні роботодавці активніше рекрутують молодих фахівців, користуючись початком навчального року.

Виходячи з регіональної специфіки — курортний тренд закінчився, приморські області більше не демонструють приросту вакансій. Їхні лідерські позиції перехопили регіони Центральної та Західної України.

Правда України

your ad here