Daily: 03/20/2016

Російське командування організовує дискредитацію співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

osce-smm

На території тимчасово окупованого Донбасу російське командування організовує інформаційну кампанію щодо дискредитації співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

«Планом одного з інформаційних заходів передбачається штучно створити збій в постачанні води для населення тимчасово окупованих територій Луганської області, щоб покласти відповідальність на співробітників СММ ОБСЄ за ігнорування гуманітарних проблем», − йдеться у повідомленні.

«За організацію акції щодо дискредитації ОБСЄ та поширення інформації через «луганські» медіа безпосередньо відповідає майор Збройних сил Російської Федерації Дмитро Федін − «старший офицер отдела военно-гражданского взаимодействия майор Федин Дмитрий Владимирович», − зазначили у ГУР.

Відповіді російської сторони на такі звинувачення на даний час немає.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, і далі окуповані підтримуваними Росією бойовиками.

Правда України

your ad here

Фракція БПП виступає за призначення новим прем’єр-міністром Наталії Яресько

nata-yaresko

Фракція «Блок Петра Порошенка» виступає за призначення прем’єр-міністром нинішнього міністра фінансів Наталії Яресько. Про це повідомив глава фракції БПП Юрій Луценко.

«Перший варіант, який підтримує наша фракція, суспільство і наші західні партнери − формат технократичного уряду на чолі з Яресько», − заявив він.

За словами Луценка, Яресько може сформувати позапартійний уряд, який прискорить проведення реформ.

При цьому, за його словами, такий варіант Кабміну не підтримує фракція «Самопомочі».

Луценко зазначив, що за новий Кабмін необхідно проголосувати якомога швидше, щоб зупинити «бездіяльність нинішнього складу уряду».

Він також висловив надію, що позачергове засідання Верховної Ради буде проведено 24 березня.

Також він виключив, що чинний прем’єр Арсеній Яценюк може залишитися на «третій термін», і повідомив, що наразі відбуваються консультації щодо формату майбутнього Кабміну.

Раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що не має «прем’єрських амбіцій».

Інформація про можливу відставку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з’явилася ввечері 26 лютого.

Правда України

your ad here

Біля будівлі суду в дні проголошення вироку Надії Савченко готують провокації проти іноземців

nadia-savchenko

У російському місті Донецьк біля будівлі суду в дні проголошення вироку (21-22 березня) у справі Надії Савченко готують провокації проти іноземців, народних депутатів України та адвокатів.

Про це один із захисників Савченко Микола Полозов написав у мережі.

«Надходять повідомлення, що прокремлівські радикальні організації типу «Антимайдан» і «НОД» готують провокації в ростовському Донецьку біля суду в дні проголошення вироку у справі Надії Савченко. Об`єктами даних провокацій можуть виступити іноземні представники, депутати Верховної Ради, адвокати», − повідомив Полозов.

Полозов повідомив, що українцям, які приїжджають до Росії з метою бути присутніми у суді під час оголошення вироку Савченко, відмовляють у в`їзді.

У той же час група народних депутатів від «Блоку Петра Порошенко» і «Батьківщини» разом з прес-секретарем президента України Святославом Цеголко вирушили до Донецька, щоб підтримати Савченко в суді 21-22 березня.

Савченко обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення на Луганщині влітку 2014 року. Російські прокурори вимагають для Савченко покарання у вигляді 23 років позбавлення волі.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Україна і Захід неодноразово зверталися до Росії із закликом звільнити українку. Російська влада заявляє, що будь-яке рішення з цього приводу неможливе до вироку суду в її справі.

Правда України

your ad here