Daily: 02/26/2016

Національний рух «Державницька ініціатива Яроша» (ДІЯ) братиме участь у виборах

dmytro_yarosh

Національний рух «Державницька ініціатива Яроша» (ДІЯ) братиме участь у виборах. Про це заявив лідер нового руху, екс-очільник «Правого сектору», народний депутат Дмитро Ярош сьогодні в Івано-Франківську. 

«Те, що будемо брати участь у виборах, це питання практично вирішене», – зазначив він, зауваживши, що чимало залежить від часу проведення виборів.

«Наприклад, якщо ця політична криза, яка зараз існує в парламенті, в уряді, завершиться розпуском парламенту, то вибори будуть доволі швидко – ми можемо бути просто фізично до них не готові, тому будемо посилати людей до влади від якихось інших партійних організацій», – сказав Ярош.

Він зазначив, що, якщо ж вибори відбудуться пізніше, то мова може йти про об’єднання партій «шляхом вливання в найрейтинговішу».

Як повідомив Ярош, розглядається питання створення партії, рішення ухвалюватимуть у травні на з’їзді національного руху.

У грудні минулого року Ярош оголосив про вихід із «Правого сектора» і створення нового руху. Тоді він зазначив, що постала необхідність участі у процесах державотворення без радикалізму.

Перед цим, 11 листопада 2015 року, Дмитро Ярош оголосив про складання повноважень провідника руху. Він заявив, що не може бути «весільним генералом» у «Правому секторі», тому змушений відповісти відмовою на пропозицію очолити запропонований конференцією провід». Згодом у «Правому секторі» зауважили, що заяві Дмитра Яроша про складання повноважень провідника руху передувало «неприйняття революційної стратегії».

Правда України

your ad here

Вілкул не хоче виконувати закон України про декомунізацію у Кривому Розі

vilkul-degenerat

Кривий Ріг є єдиним містом Дніпропетровської області, яке не здійснило декомунізацію, у місті не змінили жодного топоніму, повідомили в Дніпропетровській облдержадміністрації.

За інформацією ОДА, тепер за перейменування вулиць і демонтаж пам’яток візьметься обласна влада.

«Тепер, згідно із законом, перейменуванням вулиць та демонтажем пам’яток комуністичного минулого займеться облдержадміністрація. Для цього створена робоча група. До неї увійшли історики, викладачі, культурні діячі. Вони розглянуть усі назви вулиць, проспектів, парків в області. Всі залишки радянського минулого будуть ліквідовані, у тому числі й у Кривому Розі», – цитує слова голови Дніпропетровської облдержадміністрації прес-служба ОДА.

За даними облдержадміністрації, процес декомунізації, зокрема в Кривому Розі, мають завершити за три місяці.

У Криворізькій міській раді зволікання зі втіленням у життя «законів про декомунізацію» не коментують. Водночас у міській раді поінформували, що вже оголосили громадські слухання щодо перейменування об’єктів топоніміки. Їх планують провести з 19 по 27 квітня 2016 року в усіх восьми районах міста. До того часу, до 14 квітня, виконкоми райрад та міської ради прийматимуть пропозиції від жителів.

За інформацією Криворізького педагогічного університету, у виші з ініціативи науковців і громадських активістів місяць тому створили робочу групу з обговорення перейменування вулиць. За підрахунками фахівців, зміні підлягає понад 230 об’єктів топоніміки Кривого Рогу.

Раніше у Кривому Розі було знесено кілька пам’ятників Леніну, однак відбувалось це силами активістів і не в рамках «законів про декомунізацію». 

У Дніпропетровській області, за даними облдержадміністрації, під час декомунізації нові назви отримали 3,5 тисячі вулиць, проспектів, парків, скверів. Найбільше перейменувань – у Дніпропетровську, Дніпродзержинську і Нікополі. В області також позбулися 220 пам’ятників комуністичного минулого, залишилось демонтувати близько 60.

Правда України

your ad here

Весна ставить нас перед питанням: яке масло купити для автомобільного двигуна

automaslo

Традиційне для багатьох весняне техобслуговування ставить власника перед питанням: яке масло купити для заливки в двигун.

Найголовніше, для правильного вибору масла потрібно знати, яке мастило рекомендує виробник автомобіля:

– Марку, модель і рік випуску машини;
– В’язкість масла по SAE;
– Клас якості по API, CCMC або ACEA, або стандарт заводу-виготовлювача;
– Тип і стан двигуна;
– Стиль водіння, умови експлуатації.

Недоцільно купувати масло набагато більш високого класу, ніж рекомендоване виробником автомобіля або двигуна – хоча багато продавців наполегливо радять це зробити. Таке масло нерідко призводить до підвищеного нагароутворення, на зношеному двигуні може спровокувати течі.

Мотору з невеликим залишковим ресурсом можна рекомендувати масло підвищеної в’язкості при тому ж класі якості. Мінеральні масла більше підходять для стандартних умов водіння і спокійних водіїв, синтетичні – для екстремальних навантажень (часто досягаються високі обороти, їзда з перевантаженням, з причепом). Проміжним за ціною варіантом стане «напівсинтетика».

Правда України

your ad here

ЄС вважає, що Україна не виконала всі зобов’язання для скасування візового режиму

ua-eu-visa

Євросоюз вважає, що Україна не виконала всі законодавчі зобов’язання для скасування візового режиму. Про це на сторінці в мережі повідомив народний депутат БПП Сергій Лещенко за підсумками зустрічі з “високопоставленими представниками дипломатичного корпусу ЄС”.

“Україна виконала три з п’яти вимог для переходу до схвалення відповідного рішення. ЄС зараховує схвалення поправок до трьох законів, ухвалених минулого тижня. При цьому ЄС не зараховує закон про декларування, відповідно до якого кримінальна відповідальність вводиться лише з 2017 року. Також ЄС чекає формування Національного агентства протидії корупції (НАПК)”, – написав Лещенко.

Якщо Україна хоче скасування віз влітку 2016 року, в найближчі тижні слід виправити закон про декларування і повернути кримінальну відповідальність за брехню в декларації, крім того, дообрати трьох членів НАПК, зазначив нардеп.

За словами Лещенка, Україна зараз очікує скасування віз в одному пакеті з Грузією. “Кілька тижнів тому, президент Єврокомісії Юнкер пообіцяв прем’єр-міністру Грузії, якщо Україна не виконає всі додаткові вимоги, україно-грузинський пакет буде розірваний. Після цього Україна може потрапити в пакет до Туреччини, а це загальмує процес скасування віз на багато місяців”, – написав Лещенко.

Раніше про те, що відстрочка електронного декларування може вплинути на надання ЄС безвізового режиму для України, заявив глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.

Правда України

your ad here

Антимонопольний комітет України порушив справу проти ПриватБанку

amku-privat

У зв’язку з ненаданням інформації, яка містить банківську таємницю, Антимонопольний комітет України порушив справу проти “ПриватБанку”. Про це повідомили в прес-службі АМКУ.

“Антимонопольним комітетом направлялись вимоги “ПриватБанку” щодо надання інформації, у тому числі тієї, яка містить банківську таємницю. Однак, “ПриватБанк” відмовив у наданні такої інформації. У зв’язку з цим Комітетом порушено справу про ненадання “ПриватБанком” інформації Антимонопольному комітету України”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, АМКУ проводить розслідування у справі, розпочатій за ознаками вчинення компаніями “Укртатнафта”, “НПК-Галичина”, “Галнафта”, “ТД Прикарпаттянафтротрейд”, “Котлас”, “Полігональ”, “Гарант-УТН” порушень законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів аукціонів з продажу нафти сирої і газового конденсату.

Правда України

your ad here

Вкладники збанкрутілих банків стикаються з великою кількістю шахрайства

shahrai-banky

Вкладники збанкрутілих банків стикаються з великою кількістю шахрайства.

Про це в ході круглого столу «Шахрайство в фінансовій сфері» заявив начальник відділу захисту прав вкладників ФГВФО Іван Вишневський.

“Є випадки, коли шахраї намагаються заволодіти грошима вкладників. Вони дізнаються дані людини і по ним намагаються отримати гроші в банках-агентах. Велика робота в цьому плані ведеться банками, вони перевіряють ідентифікаційні коди, платіжні доручення. Зрозуміло, що в таких випадках виплати не проводяться“, – говорить пан Вишневський.

Також велика кількість шахрайств пов’язано з так званою допомогою в поверненні депозитів.

“В Україні з’явився сервіс недобросовісних консультантів, які заявляють про те, що вони допомагають повернути гроші з збанкрутілого банку. Найчастіше це відбувається навіть до того, як Фонд гарантування оголосив про початок виплат. Вони просять надіслати копію договору з банком і отримують таку інформацію про клієнта. Тому бувають випадки, коли в перший день виплат в 9 ранку ці шахраї приходять за отриманням депозиту за дорученням“, – зазначає Іван Вишневський.

Правда України

your ad here