Узбекистан достроково скасував імпортний збір на українські товари

uzbekistan

Уряд Республіки Узбекистан своїм рішенням достроково скасував введений в липні 2015 року тимчасовий, терміном на 1 рік, імпортний збір в розмірі 5% на товари українського походження.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Міністерства зовнішньоекономічних зв’язків, торгівлі та інвестицій Узбекистану.

«Республікою Узбекистан достроково скасований раніше ведений додатковий імпортний збір щодо товарів, що походять з України», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, збір був введений з метою захисту економічних інтересів Республіки Узбекистан у відповідь на рішення уряду України ввести в лютому 2015 тимчасовий, терміном на рік, імпортний збір в розмірі 5-10% на імпортні товари, в тому числі узбецького походження.

Скасування рішення українського уряду про імпортний збір зумовило аналогічні дії узбецького уряду, підкреслили в Міністерстві зовнішніх зв’язків Узбекистану.

Коментуючи прийняте узбецькою владою рішення, торговий представник України Наталія Микольська відзначила, що прийняттю відповідного рішення сприяла активна робота з української сторони. «Узбекистан скасував додатковий імпортний збір на українські товари. Це результат роботи 5 місяців», – написала Микольська на своїй сторінці в соціальній мережі.

Нагадаємо, Україна ввела додатковий імпортний збір в розмірі 5-10% в лютому 2015 року як міру по наповненню бюджету і збалансуванню платіжного балансу країни. За даними Мінекономрозвитку України, імпортний збір позитивно вплинув на зміцнення платіжного балансу і збільшення золотовалютних резервів, а його сукупний економічний ефект за рахунок зменшення імпорту склав 1 млрд дол.

Правда України

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading