Daily: 02/17/2016

Агент кгб віктор орбан полетів у москву лизати зад кривавому карлику путіну

orban-putin

Агент кгб віктор орбан полетів у москву лизати зад кривавому карлику путіну.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, що перебуває з візитом у Росії, запевнив російського президента Володимира Путіна, що, коли збіжить нинішній термін головного пакета санкцій Європейського союзу проти Москви наприкінці липня, автоматичного продовження його не буде.

Російський чільник, у свою чергу, вкотре заявив, що мінські домовленості про врегулювання в частині сходу України має виконувати сама Україна, але не згадав про зобов’язання, які має виконати Росія.

У перебігу зустрічі, що відбулася під Москвою, Орбан також закликав до кращих відносин між Євросоюзом і Росією. За його словами, Будапешт зацікавлений у такому поліпшенні, що відповідало б інтересам Угорщини.

Нинішній уряд Угорщини вже багато разів виступав за зняття санкцій, накладених на Росію через її агресію проти України. ЄС заявляє, що санкції, накладені у зв’язку з втручанням Росії на Донбасі, можуть зняти тільки після повного виконання Росією кількох пакетів домовленостей, укладених у 2014–2015 роках у білоруському Мінську і відомих разом як мінські домовленості.

У Євросоюзі уряд Орбана звинувачують у порушенні низки засад ЄС, серед того в галузі прав людини, свободи слова, незалежності судівництва тощо. Орбанові також закидають через його проросійські позиції й тісні відносини з Путіним.

Росія докладає багато зусиль, щоб зруйнувати єдність Євросоюзу, зокрема, у ставленні до її агресивних дій проти України й запроваджених через це санкцій. Для цього Москва намагається посилити співпрацю з тими силами в ЄС, дії яких сприяють роз’єднанню в європейській спільноті.

Правда України

your ad here

Сексот кгб гундяєв полетів в Антарктиду вербувати пінгвінів

дегенерати

Сексот кгб гундяєв полетів в Антарктиду вербувати пінгвінів.

Російський патріарх Кирило полетів на Антарктиду, щоб відслужити службу путінську на кацапській полярній станції «Беллінгсгаузен».

На завершення свого візиту країнами Латинської Америки він вилетів із півдня Чилі на антарктичний острів Ватерлоо, де на російській станції є москальський храм.

Речник патріарха Олександр Волков заявив, що це історична подія в житті російського дегенератизму.

Минулого тижня Кирило, перебуваючи на Кубі, мав там зустріч із папою Римським Франциском, який теж прибув туди з візитом. Вони підписали спільну заяву, кілька пунктів якої стосувалися й України і викликали критику серед українських вірних – і православних, і греко-католиків.

Правда України

your ad here

Міністр молоді та спорту дегенерат жданов дуже хоче зберегти посаду

zhdanov

Міністр молоді та спорту дегенерат жданов дуже хоче зберегти посаду.

Міністр молоді й спорту Ігор Жданов не має наміру подавати у відставку. Про це він написав на своїй сторінці в мережі

«На прохання прем’єр-міністра Арсенія Яценюка я залишаюся працювати в Уряді. Зараз не час розхитувати державний човен», – написав він.

При цьому Жданов зауважив, що вихід фракції «Батьківщина» із коаліції – це «сценарій глибинної політичної кризи».

«Щодо мого відкликання. Наскільки я розумію, професійних претензій до мене немає. 15 лютого цього року профільний комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму детально розглянув звіт про діяльність Мінмолодьспорту за 2015 рік та одноголосно визнав нашу роботу задовільною», – додав він.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, яку, серед інших, підтримувала фракція «Батьківщина». Для ухвалення недовіри уряду не вистачило голосів – «за» проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

Після цього фракція «Батьківщина» заявила, що відкликає з уряду свого єдиного міністра – молоді та спорту Ігоря Жданова.

Також сьогодні фракція «Батьківщина» ухвалила рішення про вихід із коаліції. Представники цієї політичної сили пояснили це невдалим голосуванням за відставку уряду. Після цього у «Народному фронті», лідером якого є прем’єр Арсеній Яценюк, заявили, що фракція «Батьківщина» вийшла з коаліції, оскільки був «зірваний її план щодо позачергових виборів».

Правда України

your ad here

Зміни законів щодо електронного декларування не відповідають антикорупційним зобов’язанням України

декларування

Зміни до закононів щодо електронного декларування не відповідають антикорупційним зобов’язанням України, заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський. 

«Нещодавно ухвалений закон про роботу електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (3755), викликає розчарування, він не відповідає антикорупційним зобов’язанням, що їх взяло на себе керівництво України», – йдеться в його заяві. 

Томбінський зауважує, що потрібно вдатися до негайних дій, аби створити «ефективну систему перевірки декларування статків і забезпечити спроможність виконання своїх обов’язків Національною агенцією із питання запобігання корупції, спрямованих на перешкоджання та викриття корупції».

16 лютого Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до закону про запобігання корупції, яким впроваджується електронне декларування для держслужбовців. Закон, крім норми про електронні декларації, містить також низку інших змін, зокрема, щодо відтермінування запровадження кримінальної відповідальності за подання неправдивих відомостей у деклараціях.

Проти їх ухвалення в пакеті з електронним декларуванням виступала фракція «Самопоміч». Голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв перед голосуванням заявив, що в документі велика кількість змін, тому «не можна такі закони з голосу ухвалювати». 

Натомість автори законопроекту наполягали на необхідності ухвалення цього закону, щоб в Україні запрацювало електронне декларування – норма, що була вилучена під час ухвалення держбюджету.

Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2016 рік уночі 25 грудня 2015 року після тривалих суперечок. 31 грудня його підписав президент. На початку року стало відомо, про появу в законі поправки, яка відтерміновує на рік запровадження електронних декларацій чиновників.

Запровадження електронного декларування чиновниками є однією з умов, яку Україна має виконати для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

Правда України

your ad here

Фракція «Батьківщина» ухвалила рішення про вихід із коаліції, заявила Юлія Тимошенко

utymoshenko

Фракція «Батьківщина» ухвалила рішення про вихід із коаліції, заявила лідер цієї політичної сили Юлія Тимошенко.

За її словами, це пов’язано з невдалим голосуванням за відставку уряду. «Ми мусимо констатувати, що коаліції демократичних сил, проєвропейської коаліції в цьому парламенті ніколи не існувало», – заявила Тимошенко.

Крім того, як повідомляє кореспондент ПравдаUA, Тимошенко назвала коаліцію «клановою» і звинуватила її в доведенні країни «до крайнього ступеня руйнації».

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. За це проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

У відповідь, фракція «Батьківщина» відкликала свого єдиного міністра – молоді та спорту Ігоря Жданова, а лідер фракції «Блок Петра Порошенка – Солідарність» Юрій Луценко закликав до створення нового уряду.

Досі до парламентської коаліції входили, крім «Батьківщини», фракції «Блоку Петра Порошенка – Солідарність», «Народного фронту» і «Самопомочі». Фракція Радикальної партії була членом коаліції до 1 вересня 2015 року і вийшла з неї через незгоду з голосуванням за зміни до Конституції щодо децентралізації.

Правда України

your ad here

Голова українського парламенту Володимир Гройсман допускає дочасні вибори

dochasni-vybory

Голова українського парламенту Володимир Гройсман допускає «перезавантаження» Кабінету міністрів України і Верховної Ради. Про це він сказав в ході засідання Верховної Ради України.

За його словами, те, що напередодні парламент, попри визнання незадовільною роботи уряду, не підтримав резолюцію недовіри Кабміну, лише поглибило політичну кризу в країні.

«Я вважаю, що все абсолютно просто: або протягом тижнів буде знайдено рішення саме тут в парламенті політичними силами, і запропонована модель виходу з цієї ситуації, або той уряд має бути повністю перезавантажений, якщо потрібно – і цей парламент. По-іншому бути просто не може, думаю, що це відповідальність кожного з нас», – заявив Гройсман і передав головування на засіданні своєму заступнику Андрію Парубію.

При цьому на засідання парламенту 17 лютого у повному складі не прийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Свою відсутність її члени пояснили незгодою з проваленим голосуванням за відставку уряду.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. За це проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

У відповідь, фракція «Батьківщина» відкликала свого єдиного міністра – молоді та спорту Ігоря Жданова, а лідер фракції «Блок Петра Порошенка – Солідарність» Юрій Луценко закликав до створення нового уряду.

Правда України

your ad here

На засідання парламенту у середу в повному складі не прийшли фракції «Самопоміч» та «Батьківщина»

rozval-koalicii

На засідання парламенту у середу в повному складі не прийшли фракції «Самопоміч» та «Батьківщина». Свою відсутність її члени пояснили незгодою з голосуванням за відставку уряду.

«В Україні відбувся цинічний урядовий переворот за участю президента, прем’єра, клептократичної частини коаліції та олігархічного блоку… Парламент остаточно втратив контроль над урядом», – йдеться у повідомленні фракції «Самопоміч».

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінету міністрів. За це проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії. Попри це депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

У відповідь фракція «Батьківщина» відкликала свого єдиного міністра – молоді та спорту Ігоря Жданова, а лідер фракції «Блок Петра Порошенка – Солідарність» Юрій Луценко закликав до створення нового уряду.

Правда України

your ad here

Фанат путіна отримав камінцем у вікно, або як «Локомотив» програв «Фенербахче»

lokomotyv-fenerbahche

Фанат путіна отримав камінцем у вікно, або як «Локомотив» програв «Фенербахче».

Московський футбольний клуб «Локомотив» програв у Стамбулі турецькому «Фенербахче» 16 лютого з рахунком 0:2 у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи. Перед матчем турецькі фани закидали камінням автобус російських футболістів.

Поліція затримала трьох осіб. Як повідомляють турецькі ЗМІ, затримані –уболівальники «Фенербахче». За даними правоохоронців, троє порушників були п’яними.

Повідомляється, що потерпілих немає, в одному з вікон автобуса з’явилася невелика тріщина. 

Після поразки на стамбульському стадіоні «Шюкрю Сараджоглу» один з футболістів «Локомотива» півзахисник Дмитро Тарасов зняв із себе футболку, під якою була майка із зображенням Володимира Путіна та напис: «Найввічливіший президент». Через таку поведінку гравця на «Локомотив» може чекати дисциплінарне покарання, оскільки політичні акції під час спортивних заходів заборонені.

Зв’язки між Туреччиною і Росією стали напруженими із листопада минулого року, коли Туреччина збила російський військовий літак поблизу її кордону з Сирією.

Правда України

your ad here

Барак Обама переконаний, що кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп не стане президентом

obama-trump

Чинний президент США Барак Обама переконаний, що кандидат від Республіканської партії, мільярдер Дональд Трамп не стане президентом в ході виборів у листопаді цього року. Про це Обама заявив під час свого виступу у Каліфорнії.

«Трампу не бути президентм. І причина в тому, що я твердо вірю в американський народ. І я думаю, що вони розуміють: бути президентом – це серйозна робота. Це не вести ток-шоу чи реаліті-шоу. Це не рекламна кампанія, не маркетинг. Це – складно», – сказав Обама.

Президент США також вкотре розкритикував мільярдера Дональда Трампа та інших республіканців, що балотуються на посаду президента, через їхні антимусульманські погляди і бачення проблеми змін клімату.

«Йдеться не просто про Трампа. Подивіться на заяви з боку інших кандидатів.Є не один кандидат від республіканців на праймеріз, який думає, що ми не повинні нічого робити в питанні змін клімату», – сказав Обама.

На його думку, пропозиція Трампа заборонити в’їзд до США мусульманам може підвищити антимусульманські настрої в країні, що є «дуже тривожним».

Раніше Республіканська партія США запропонувала повністю припинити фінансування урядом США Міжурядової групи експертів зі зміни клімату. А представник республіканеців Дональд Трамп запропонував заборонити в’їзд до США мусульманам після того, як у грудні минулого року мусульманська пара відкрила вогонь по соціальному центру послуг в американському місті Сан-Бернардино (штат Каліфорнія). Тоді загинули 14 людей і ще 21 особа була поранена. 

Вибори президента США відбудуться 8 листопада 2016 року.

Правда України

your ad here