Кривавий путін намагається наблизити крах Євросоюзу, бо у 2017 році Росію чекає банкрутство

putin-bankrut

Кривавий путін намагається наблизити крах Євросоюзу, бо у 2017 році Росію чекає банкрутство.

Президент Росії намагається наблизити крах Євросоюзу, тому що у 2017 році Росія може зіткнутися з банкрутством.

Про це написав у своїй колонці для Project syndicate американський фінансист Джордж Сорос.

За його словами, “Путінському режиму загрожує банкрутство у 2017 році, коли настане термін погашення великої частини його зовнішнього боргу, а політичні заворушення можуть спалахнути ще раніше”.

“Рейтинги Путіна, які залишаються високими, базуються на договорі з суспільством, яке вимагає від уряду забезпечите фінансову стабільність і повільне, але неухильне зростання рівня життя. Західні санкції, в поєднанні з різким зниженням цін на нафту, не дозволяють уряду стримати жодну з цих обіцянок”, – вважає Сорос.

Він нагадав, що дефіцит російського бюджету вже складає 7% ВВП, а путінському режиму доведеться його скоротити до 3%, “щоб інфляція не вийшла з-під контролю”. А це не сподобається виборцям перед парламентськими виборами цієї осені.

“Річ у тім, що путінська Росія і ЄС беруть участь в перегонах з часом: питання в тому, хто з них впаде першим…Найбільш ефективний спосіб уникнути колапсу для путінського режиму – це забезпечити передчасний колапс ЄС. Євросоюз, який тріщить по швах, не буде в змозі підтримувати санкції, накладені на Росію після її вторгнення в Україну”, – пише Сорос.

“Навпаки, Путін зможе отримати значні економічні вигоди від поділу Європи і користуватися зв’язками, які він ретельно пропрацював з комерційними інтересами і антиєвропейськими партіями”, – додав він.

На думку Сороса, ЄС і США роблять велику помилку, шукаючи в Путіні союзника для боротьби з ІДІЛ.

“ІДІЛ є загрозою для них обох, але цю загрозу не варто перебільшувати. Атаки джихадистських терористів, наскільки вони не були б страшні, не можна порівняти з загрозою, що походить від Росії”, – вважає він.

Правда України

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading