Daily: 02/04/2016

Сергій Льовочкін отримав віллу біля Ніцци за сприяння в прихватизації «Укртелекому» і оборудках RosUkrEnergo

villa-levockina

Сергій Льовочкін отримав віллу біля Ніцци за сприяння в прихватизації «Укртелекому» і оборудках RosUkrEnergo.

Колишній голова Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича та заступник голови фракції «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін вкотре уникнув прямої відповіді на запитання, чи має у своїй власності або власності своєї родини віллу на Лазуровому узбережжі Франції.

«Все, що в мене є, записано в декларації. Ми нічого не приховуємо – читайте декларацію», – заявив він на прохання журналіста прямо підтвердити чи спростувати інформацію, що вілла біля Ніцци належить йому чи його родині.

Раніше депутат Верховної Ради з фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко оприлюднив розслідування про незадеклароване нерухоме майно Сергія Льовочкіна на Лазуровому узбережжі Франції у місті Сен Жан Кап Ферра, оформлену через ланцюг підставних фірм з реєстрацією в Данії та Люксембурзі з використанням громадян Кіпру як номінальних директорів.

Як ідеться в розслідуванні, Льовочкіну належить одразу п’ять земельних ділянок, які об’єднали в одну. Формальним власником вілли виявилась данська компанія Glorietta Investments I APS.

Сусідньою віллою володіє давній партнер Льовочкіна, олігарх Дмитро Фірташ, пише народний депутат.

Сергій Льовочкін досі жодного разу не дав прямої відповіді журналістам, чи це справді його вілла, як і не спростував це.

Під час розслідування незадекларованої нерухомості Льовочкіна під Ніццею Сергій Лещенко також з’ясував, що Сергій Льовочкін може бути причетним до скандальної приватизації «Укртелекому» та діяльності RosUkrEnergo. Зокрема, люди, на яких оформлені будинки Фірташа і Льовочкіна, показали їхній зв’язок із газовим постачальником RosUkrEnergo.

Правда України

your ad here

Терористи путіна перешкоджають діяльності спостерігачам ОБСЄ в Україні

terorysty_osce

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ часто стикаються на Донбасі із перешкоджанням їхній діяльності. Про це 4 лютого в Києві заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ. На його думку, небажання бачити спостерігачів пов’язане із метою щось приховати.

«Одна з причин, чому ми використовуємо відеоспостереження – це обмеження пересування. Така зйомка дозволила нам виявити присутність важкого озброєння, яке має бути відведене, поблизу Новогродівки і двох танків поблизу Донецька. Неспроможність обох сторін відвести озброєння очевидна. Приблизно на 30% спостерігається розбіжність у даних між тим, що відведено, і тим, що залишається поблизу лінії розмежування з обох боків», – відзначив представник місії.

За даними місії, сторони продовжують підводити техніку та особовий склад до цивільної інфраструктури. Представники місії мають украй обмежений доступ до інспектування на територіях, контрольованих угрупованням «ЛНР», тому не можуть переконатися у тому, що там насправді відбувається.

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що за минулу добу, 3 лютого, проросійські бойовики активізували обстріли по всій лінії фронту. За даними штабу, усього сепаратисти здійснили 55 обстрілів.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах стверджують, що ЗСУ напередодні ввечері обстріляли Комінтернове. В угрупованні «ЛНР» актуальних даних про бойові дії не наводять.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

Правда України

your ad here

Міністр оборони Польщі відновив розслідування авіакатастрофи під російським Смоленськом

polska-ru

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич підписав указ про відновлення розслідування авіакатастрофи під російським Смоленськом, у якій 10 квітня 2010 року загинув польський президент Лех Качинський з дружиною та 95 керівників країни і представників політичної еліти.

Поновлення розслідування пов’язане з тим, що, як вважають представники польського уряду, сформованого партією «Право і справедливість», основні факти, що вказують на «відповідальність Росії» були «приховані» під час попередніх досліджень.

Представники правих політичних сил Польщі давно наполягали, що аварія сталася невипадково, хоча як польські, так і російські дослідники стверджували, що катастрофа сталася через помилку пілота, погану погоду і погане управління повітряним рухом.

До комісії, яка буде вести розслідування, увійшла 21 особа. Керувати нею буде консультант Міжнародної організації цивільної авіації Вацлав Берчиньський. Польській групі допомагатимуть четверо іноземних експертів: американський судмедексперт Майкл Байден, британський льотний інженер, консультант у сфері льотної безпеки Френк Тейлор, інженер і пілот з Данії Гленн Єргенсен, а також російський економіст Андрій Ілларіонов.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила у четвер, що відновлення Польщею офіційного розслідування авіакатастрофи 2010 року у Росії є суверенним правом Варшави.

Правда України

your ad here

Європарламент рішуче засудив незаконну анексію Росією Автономної Республіки Крим

eu-parlament

Європарламент рішуче засудив незаконну анексію Росією Автономної Республіки Крим.

В Україні вітають ухвалену 4 лютого резолюцію Європейського парламенту щодо дотримання прав людини в окупованому Криму Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України.

Зовнішньополітичне відомство вказує, що в документі «рішуче засуджується незаконна анексія Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і вказується на неприпустимі утиски з боку окупаційної влади основоположних прав людини на півострові».

«Поділяємо глибоке занепокоєння Європейського парламенту щодо безпрецедентно критичної ситуації із дотриманням прав людини на півострові, системних атак російської окупаційної влади на основоположні права і свободи усіх незгодних з її політикою, у першу чергу кримських татар та етнічних українців, придушенням будь-яких демократичних проявів і свобод у Криму, включаючи припинення функціонування вільних ЗМІ», – наголосили в МЗС.

У відомстві вказують на «насильницьке нав’язування російського громадянства на території окупованого Криму та політично вмотивовані кримінальні переслідування лідерів кримськотатарського народу та українських активістів».

«У зв’язку із цим ми підтримуємо заклик ЄП до Росії звільнити Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Ахтема Чійгоза, Алі Асанова та інших незаконно утримуваних громадян», – наголосили в МЗС.

Європейський парламент 4 лютого засудив «безпрецедентний рівень» порушення прав кримчан, зокрема кримських татар, в анексованому Росією Криму. Відповідну резолюцію депутати Європарламенту підтримали на пленарному засіданні у Страсбурзі.

У Криму від 25 по 31 січня перебувала делегація Ради Європи з чотирьох осіб на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом. Спостерігачі Ради Європи стали першими представниками міжнародних організацій, які отримали доступ до Криму за останні півтора року. Вони опублікують свій звіт за підсумками поїздки до анексованого Росією Криму навесні 2016 року.

Правда України

your ad here

Бізнеси коломойського продовжують банкрутувати, тепер це – футболісти Дніпра

dnipro-bankrut

Бізнеси коломойського продовжують банкрутувати, тепер це – футболісти Дніпра.

“Дніпро” не планує платити свої борги і готовий прийняти рішення УЄФА про дискваліфікацію з єврокубків на один сезон.

Повідомляється, що власник клубу Ігор Коломойський не вважає за потрібне погашати борг за вже програними судами (на загальну суму понад 1 мільйон 700 тисяч євро). По інформації сайту, Коломойський відмовився платити з формулюванням “чого б це клубу не коштувало”.

Таким чином, найближчим часом буде оголошено про виключення “Дніпра” з єврокубків. Офіційних паперів від УЄФА ще немає, але в клубі вже знають, що покарання неминуче. У той же час слідом за позовом від колишніх асистентів Хуанде Рамоса, який став приводом для виключення з єврокубків, ймовірно, підуть і інші: гравці звернуться до Арбітражного суду щодо заборгованостей по зарплаті. Готують позови також агентські контори, яким клуб заборгував, але платити, судячи з усього, не збирається.

Нагадаємо, Арбітражна палата Інстанції УЄФА з фінансового контролю клубів ухвалила рішення виключити “Дніпро” з наступного турніру УЄФА, в який він пробився б за результатами на внутрішній арені протягом трьох наступних сезонів (тобто 2016/17, 2017/18 і 2018/19), якщо дніпропетровці не зможуть довести, що погасили всі прострочені платежі, виявлені до 30 вересня 2015 року. Спочатку крайнім терміном називалося 31 січня, пізніше в ЗМІ з’явилася інформація, що у “Дніпра” є можливість розрахуватися з боргами до 4 лютого.

Гравці “Дніпра” написали колективний лист керівництву, вимагаючи виплати грошей за контрактами. У разі невиконання зобов’язань команда може не поїхати на другий збір, який запланований на 29 січня. Футболісти прийняли таке рішення, так як борги вже закриті перед Денисом Бойком, який перейшов у “Бешикташ”, і бразильцем Дугласом, щоб обидва гравці не змогли покинути клуб безкоштовно. При цьому решта поки нічого так і не отримала. За даними джерела, до кінця першого збору футболісти команди Мирона Маркевича не мають наміру підтверджувати цей крок публічно. При цьому в клубі готові погасити частину заборгованості до кінця місяця, однак поки невідомо, що про це думають гравці.

Правда України

your ad here

Кривавий карлик путін покриває злочини своїх посіпак

putin-chaika

Кривавий карлик путін покриває злочини своїх посіпак.

Московський міський суд засекретив причини відхилення апеляційної скарги за позовом Фонду боротьби з корупцією до генпрокурора Росії Юрія Чайки. Представник ФБК в суді В’ячеслав Гімаді вважає, що в суду не було підстав для ухвалення такого рішення.

Гімаді повідомив ПравдаUA, що сьогодні Мосміськсуд визнав законною відмову в розгляді ще одного позову ФБК до Чайки, поданого до Тверського суду 17 грудня. За його словами, через відмову російських судів розглядати цю справу, Фонд боротьби з корупцією має намір подати касаційні скарги до президії Мосміськсуду.

Фонд російського опозиціонера Олексія Навального 1 грудня 2015 року опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї Юрія Чайки й інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на вимаганні, відкатах і рейдерстві», а також у зв’язках зі злочинними угрупованнями.

Юрій Чайка назвав це розслідування «брехливим» і заявив, що воно було «замовлене» британським підприємцем Вільямом Браудером, керівником фонду Hermitage Capital, одним з ініціаторів ухвалення у США «закону Магнітського». ФБК кілька разів намагався притягти Чайку до відповідальності за сказані ним слова. Проте суд щоразу відхиляв позови Фонду.

Правда України

your ad here