Жителі Криму дивляться українські телеканали із супутників, що належать європейським компаніям

Krym-eto-Ukraina

Жителі Криму дивляться українські телеканали із супутників, що належать європейським компаніям. Про це у коментарі розповіла радник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

За її словами, у той же час, кримські телеканали намагаються ретранслювати своє мовлення на інші, непопулярні супутники через економічні санкції.  

«Міністерство інформаційної політики вивчає питання з ретрансляцією телеканалу окупаційної влади Криму на супутнику ABS 2. Наразі відомо, що компанія, якій належить цей космічний апарат, зареєстрована на Бермудських островах. Сам супутник не популярний в Україні. Українці охочіше налаштовуються, наприклад, на Astra 4a (Sirius), який належить європейській компанії. Але на такі супутники кримські канали не зможуть потрапити через санкції. І саме з популярних супутників на Крим ведуть мовлення українські телеканали», – наголосила Джеппар.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Правда України

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading