Daily: 02/03/2016

Філатов під впливом регіоналівських недобитків не демонтує пам’ятники большевицьким катам

filatov-alkash

Філатов під впливом регіоналівських недобитків не демонтує пам’ятники большевицьким катам.

Народний депутат України Андрій Денисенко звернувся до міського голови Дніпропетровська Бориса Філатова з проханням демонтувати останні радянські пам’ятники у місті – Кірову та Калініну. Про це повідомив сам Андрій Денисенко, оприлюднивши 3 лютого текст свого звернення.

На його думку, це має бути зроблено до 21 лютого – другої річниці перемоги Революції Гідності в Дніпропетровську.

«Сподіваюся, міська влада виконає норми законодавства про декомунізацію попри істерику й незаконне блокування питання з боку «Опоблоку». Інакше, як і в випадку з пам’ятником організатору Голодомору Петровському, ці функції змушені будуть взяти на себе громадяни», – зазначив Денисенко.

Окрім того, у зверненні йдеться про необхідність завершити процес очищення міської топоніміки й перейменувати центральні вулиці і райони міста.

Після рішень про декомунізацію, підписаних 2015 року виконувачем обов’язків міського голови Галиною Булавкою, у Дніпропетровську залишились не перейменованими центральний проспект Карла Маркса, а також проспект Кірова та вулиця Леніна.

Нещодавно на центральному проспекті замість табличок «проспект Карла Маркса» невідомі прихильники декомунізації встановили таблички «проспект Джона Голта» (герой роману письменниці Айн Ренд «Атлант розправив плечі»).

Водночас 3 лютого на прес-конференції в обласному управлінні поліції пояснили, що відкриття кримінального провадження за фактом демонтажу пам’ятника Григорію Петровському у Дніпропетровську – це формальна процедура, якої поліція повинна була дотриматись.

Як заявив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області Сергій Мережко, нікому з активістів повідомлення про підозру не вручали, триває «робота щодо перевірки інформації та законності дій відповідно до закону про декомунізацію».

29 січня 2016 року в Дніпропетровську активісти знесли пам’ятник Григорію Петровському, один з найбільших пам’ятників радянської доби у місті, який простояв на привокзальній площі 40 років.

Правда України

your ad here

У Сирії продовжують гинути російські військові, тепер – військовий радник

siria-ru

У Міністерстві оборони Росії 3 лютого повідомили про загибель у Сирії російського військового радника.

«Російський військовий радник у Сирії виконував завдання з надання допомоги сирійській армії в освоєнні нового озброєння, що постачається у рамках міждержавних контрактів військово-технічного співробітництва. 1 лютого у результаті мінометного обстрілу терористами «Ісламської держави» військового гарнізону, де дислокується одне зі з’єднань сирійської армії, офіцер отримав смертельне поранення», – мовиться у повідомленні Міністерства оборони Росії, яке цитує російська агенція.

Росія розпочала свою повітряну кампанію у Сирії 30 вересня минулого року, щоб допомогти сирійському президентові Башару аль-Асаду.

Правозахисники постійно заявляють, що у результаті російських авіаударів у Сирії загинули сотні цивільних і вони можуть розглядатися як воєнні злочини.

Москва ж заперечує, що її авіація вражає цивільні об’єкти, наголошуючи, що всіляко намагається уникнути бомбардування житлових районів. Російська сторона також заперечує використання у Сирії касетних бомб, заборонених у багатьох країнах світу.

Через конфлікт у Сирії, який розпочався у березні 2011 року, загинули понад 250 тисяч людей, а мільйони змушені були залишити свої будинки.

Правда України

your ad here

Жителі Криму дивляться українські телеканали із супутників, що належать європейським компаніям

Krym-eto-Ukraina

Жителі Криму дивляться українські телеканали із супутників, що належать європейським компаніям. Про це у коментарі розповіла радник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

За її словами, у той же час, кримські телеканали намагаються ретранслювати своє мовлення на інші, непопулярні супутники через економічні санкції.  

«Міністерство інформаційної політики вивчає питання з ретрансляцією телеканалу окупаційної влади Криму на супутнику ABS 2. Наразі відомо, що компанія, якій належить цей космічний апарат, зареєстрована на Бермудських островах. Сам супутник не популярний в Україні. Українці охочіше налаштовуються, наприклад, на Astra 4a (Sirius), який належить європейській компанії. Але на такі супутники кримські канали не зможуть потрапити через санкції. І саме з популярних супутників на Крим ведуть мовлення українські телеканали», – наголосила Джеппар.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Правда України

your ad here

Корупціонер пасішник переконує, що він не посіпака шахраїв олігархів

pasishnyk

Корупціонер пасішник переконує, що він не посіпака шахраїв олігархів.

Виконавчий директор компанії «Нафтогаз України» Андрій Пасішник заявляє, що сам пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки. Таким чином він прокоментував заяву народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Сергія Лещенка, що спроба призначити Пасішника на посаду стала причиною для міністра Айвараса Абромавичуса подати у відставку.

«Дуже здивований «новиною» від Сергія, бо мене продавлювати не потрібно – з Айварасом ми друзі і постійно спілкуємося, разом в аукціонному комітеті встановлювали прозорі правила продажу нафти. Після звільнення Коржа, я дійсно, особисто пропонував йому свою кандидатуру і виявив бажання працювати з Айварасом в одній команді, але отримав відповідь що ця посада виключно під оборонний комплекс і в нього є кандидати на цю посаду», – написав Пасішник увечері 3 лютого на своїй сторінці у мережі.

«Щодо «Ургазвидобування», то ця компанія перебуває в управлінні «Нафтогазу» і не підпорядковується Мінекономіки. Я у ній і так голова Наглядовоі ради і додаткових важелів контролю не потребую», – додав Андрій Пасішник.

Раніше у середу народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що Абромавичус подав у відставку після спроби «продавити» Пасішника на посаду його заступника.

«Пасішник, нинішній заступник голови «Нафтогазу», історично близький до групи «Воля народу», яка віднедавна, після вступу туди Довгого, стала рятувати коаліцію голосами. Але натомість «Воля народу» хотіла обліку своїх інтересів на ринку енергоносіїв. Зокрема, у компанії «Укргазвидобування». Ця компанія через «Нафтогаз» віднедавна перебуває у підпорядкуванні Мінекономіки», – зазначив Лещенко.

Раніше сьогодні Айварас Абромавичус подав у відставку, заявивши, що ключовою причиною його звільнення з посади міністра став конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Міністр сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Президент України Петро Порошенко заявив, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус має залишитися на своїй посаді і продовжувати реформи. 

Правда України

your ad here

Підсудний мер кернес намагається залишити Фрунзенський та Жовтневий райони Харкова

kernes

Підсудний мер кернес намагається залишити Фрунзенський та Жовтневий райони Харкова.

У Харкові не буде Ленінського, Дзержинського та Орджонікідзевського районів. Але Фрунзенський та Жовтневий Кернес вирішив залишити.

Харківський міський голова Геннадій Кернес підписав розпорядження про перейменування 48 вулиць і трьох з дев’яти районів міста в процесі декомунізації.

Як повідомляє прес-служба міськради, Дзержинський район перейменований в Шевченківський, Ленінський – в Холодногорский, Орджонікідзевський – Індустріальний.

«Жовтневий район зберіг свою назву, але тепер називатиметься на честь декількох знаменних дат, які відзначаються в Україні в жовтні. Те ж саме стосується Фрунзенського району: його назва залишилося колишнім, але тепер він буде називатися на честь Тимура Фрунзе – льотчика-винищувача, Героя Радянського Союзу, уродженця Харкова, героїчно загинув у 1942 році», – йдеться в повідомленні міськради.

У листопада 2015 року топонімічна комісія Харкова рекомендувала в рамках декомунізації перейменувати Ленінський район в Залізничний, Орджонікідзевський – в Індустріальний, а Дзержинський, Фрунзенський та Жовтневий назвати так само, змінивши їх присвята.

Дзержинський район, названий на честь ініціатора червоного терору і засновника ВЧК Фелікса Дзержинського, пропонувалося присвятити братові більшовика – лікареві Владиславу Дзержинському, який з 1915 року очолював кафедру неврології та психіатрії Харківського університету.

Фрунзенський район пропонувалося назвати на честь лейтенанта Тимура Фрунзе – льотчика-винищувача, який народився в 1923 року в Харкові в родині революціонера Михайла Фрунзе.

Нагадаємо, що Михайло Фрунзе – більшовик і командувач частинами Червоної армії під час Громадянської війни. З грудня 1920 року – уповноважений Реввійськради в Україні. Керував розгромом Повстанської армії Махна.

«Жовтневий район носитиме назву місяця, в якому Україна звільнили від фашистських загарбників. 20 жовтня 2009 колишній президент України Віктор Ющенко підписав Указ “Про День визволення України від фашистських загарбників”, який наказував відзначати цю пам’ятну дату щорічно 28 жовтня. Саме в цей день в 1944 році було покладено кінець поневоленню території України нацистами », – говорилося в повідомленні міськради.

У топонімічної комісії стверджують, що Комінтернівський район, попри своє комуністичне назву, не підпадає під дію закону про декомунізацію.

Правда України

your ad here

Голова НБУ Валерія Гонтарєва допускає подальшу девальвацію гривні

hryvnia-padae

Голова НБУ Валерія Гонтарєва допускає подальшу девальвацію гривні.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва, виступаючи на засіданні фінансового комітету Верховної Ради України, зазначила, що не виключає девальвації гривні.

За словами В. Гонтаревої, девальвація гривні обумовлена як сезонними факторами, зокрема збільшенням попиту з боку банків на валюту у зв’язку з картковими розрахунками клієнтів банків, які перебували у відпустках, так і девальвацією валют країн-партнерів України.

«Більш глибоке падіння цін на сировину буде мати негативний вплив на платіжний баланс, що, у свою чергу, може привести до більш глибокої девальвації гривні», – сказала вона.

У той же час голова НБУ додала, що збільшення обсягу інвестицій і успішна приватизація матиме позитивний вплив на курс. У Національному банку очікують, що в лютому-березні банки повернуть до 4 мільярдів гривень рефінансування.

«У січні нам достроково повернули 3 мільярди гривень. У лютому березні 3-4 мільярди гривень», – зазначила вона.

Правда України

your ad here

Європейська комісія розслідує підозріло високу кількості банкнот номіналом 500 євро

500euro

Європейська комісія (ЄК) планує провести розслідування підозріло високої кількості банкнот номіналом 500 євро в єврозоні. Даний крок стане одним із заходів щодо запобігання фінансування тероризму в Європі, запущеного після паризьких терактів в кінці минулого року.

В багатьох торговельних точках в ЄС відмовляються приймати купюри в 500 євро, однак їхня частка в єврозоні становить близько 30% від загальної кількості купюр, що, на думку експертів, занадто високо. У ЄЦБ відзначають, що частка 500-єврових купюр з 2002 року зросла непропорційно сильно щодо банкнот меншого номіналу.

«Використання купюр великого номіналу, зокрема 500 євро, є проблемою, про яку повідомляють правоохоронні органи, тому що подібні банкноти користуються великим попитом серед кримінальних елементів через їх високу вартість і невеликого обсягу», – йдеться в обґрунтуванні передбачуваного розслідування – документ потрапив в розпорядження журналістів.

ЄК працюватиме спільно з Європолом та поліцейської службою Євросоюзу, однак основний контроль за грошовою масою ЄС перебуває в ЄЦБ, який, за словами його глави Маріо Драгі, готовий до змін, проте ніяких рішень поки не прийнято.

Раніше глава європейського відомства по боротьбі з шахрайством (Olaf) Джованні Кесслер закликав європейську владу скасувати купюру в 500 євро в рамках боротьби з корупцією. За його словами, вартість 500-єврової купюри в п’ять разів вище банкноти найвищого номіналу в США – 100 доларів, що пропонує високу концентрацію купівельної спроможності і конвертованість глобальної валюти в одному папірці.

Правда України

your ad here

Будуть встановлені додаткові вимоги до договорів банківського депозиту та рахунку

depozyt

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб має намір встановити додаткові вимоги до договорів банківського вкладу та рахунку. Про це йдеться в повідомленні фонду.

Згідно з повідомленням, банки будуть зобов’язані включати в зміст договорів банківського вкладу, договорів банківського рахунку умови забезпечення Фондом відшкодування коштів за цим вкладом.

У ці умови входять: перелік умов, при яких Фонд не відшкодовує кошти, сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, інформація про припинення нарахування відсотків за договором в останній день перед початком процедури виведення Фондом банку з ринку.

Крім того, в цей список входить інформація про те, що відшкодування коштів за вкладом відбувається в національній валюті після перерахування суми вкладу за офіційним курсом гривні, встановленим Нацбанком, а також інформація про те, що фізична особа, з якою укладається даний договір, ознайомлено зі довідкою про систему гарантування вкладів фізичних осіб.

У разі якщо договір банківського вкладу містить посилання на публічні правила, банк на вимогу вкладника повинен надати роздруковану, відскановану копію підписаного варіанту цих правил, завірену уповноваженим працівником банку.

На вимогу вкладника при укладенні договору строкового вкладу йому повинно бути надано розрахунок його доходів і витрат, який повинен включати інформацію: суму нарахованих відсотків згідно з термінами, вказаними в договорі; суму податків і зборів, які стягуються з вкладника, із зазначенням того, що банк виконує функції податкового агента.

Також розрахунок повинен включати суму комісійних винагород за обслуговування та закриття банківського рахунку та інші витрати клієнта за періодами, пов’язаних з розміщенням та обслуговуванням вкладу; суму додаткових переваг для клієнта, пов’язаних з розміщенням та обслуговуванням вкладу.

Нагадаємо, в грудні 2015 Національний банк затвердив вимоги до потенційних учасників конкурсів, які проводить Фонд гарантування вкладів фізичних осіб при виведенні неплатоспроможних банків з ринку.

Правда України

your ad here

Айварас Абромавічус вирішив подати у відставку через тиск з боку лідера БПП Ігоря Кононенко

kononenko

Айварас Абромавічус вирішив подати у відставку через тиск з боку лідера БПП Ігоря Кононенко.

Причиною свого рішення міністр назвав різку активізацію блокування системних і важливих реформ.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активної протидії проведеним його командою реформ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Сьогодні я прийняв рішення подати у відставку з посади міністра. Причина – різка активізація блокування скільки-небудь системних і важливих реформ в нашій країні”, – сказав він.

“Це вже не просто відсутність підтримки або політичної волі. Це – активні дії, спрямовані на те, щоб паралізувати нашу реформаторську роботу: від несподіваного зняття охорони міністра і його сім’ї до нав’язування під наростаючим тиском сумнівних осіб у мою команду і на ключові посади в держпідприємствах “, – додав Абромавічус.

Міністр підкреслив, що це рішення не емоційне, а викликано тим, що при існуючій системі він і зібрана ним команда не може бути ефективною, так як на неї виявляється дуже сильний тиск. Основним протидією останнім часом Абромавічус назвав одного з лідерів фракції “Блок Петра Порошенка” Ігоря Кононенко.

“У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції, підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Ці люди мають імена, і одне з цих імен я озвучу, – це Ігор Кононенко. Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, в останній місяць він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства “, – сказав Абромавічус.

Міністр зазначив, що хотів би, щоб його відставка послужила якимсь дзвінком і холодним душем, оскільки в даній ситуації технократичним міністрам немає місця і їм не створили умов для роботи.

“Сили зла хочуть відмотати все назад … Давайте позбавлятися від смотрящих, які доют українську економіку … Всі ми, хто з технократичних людей йшли в уряд, думали, що буде по-іншому, що вони отримають політичну підтримку на найвищому рівні “, – сказав глава МЕРТ.

Він додав, що не був також сформований прозорий фонд заробітної плати для нових людей в уряді та міністерствах, хоча це неодноразово обіцялося.

Журналісти зустріли оплесками таку заяву міністра.

Абромавічус уточнив, що поставив до відома про своє рішення поки тільки голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, тоді як з прем’єром або президентом не спілкувався з цього приводу.

Правда України

your ad here

СБУ дозволяє ватажку терористів сергію корсунському вільно гуляти в Києві

s-korsunskyi

СБУ дозволяє ватажку терористів Сергію Корсунському вільно гуляти в Києві.

Сергій Корсунський до квітня 2014 командував так званою “армією південного сходу”.

В одному з київських ресторанів 2 лютого помітили учасника захоплення будівлі Служби безпеки України в Луганську, а пізніше одного з ватажків “ЛНР” Сергія Корсунського.

Волонтер Семен Кабакаев у мережі повідомив, що зустрів Корсунського в ресторані мережі “Катюша” біля стадіону “Олімпійський”. Він виклав відео з Корсунським в кафе.

“Корсунський Сергій Олегович був правою рукою терориста Болотова, одним з командирів незаконних збройних формувань при захопленні держустанов України. Постійно виступав на різних прес-конференціях з Болотовим, закликав до федералізації України. У вимогах він висував: визнання героями убивця з «беркуту» і солдатів ВВ які стояли проти Майдану”, – пише Кабакаев.

“На даному етапі Сергій спокійно їздить на машині марки Lexus по Києву та обідає в кафе зі своєю дружиною. Він довго намагався нам довести, що він за єдину Україну, показував довідку, видану в МВС, що до нього немає претензій і в ЕРДР він не внесений”, – додав активіст.

За інформацією з відкритих джерел, Сергій Корсунський був одним з лідерів “ЛНР” до середини квітня 2014 року. Він командував однією з двох основних збройних угруповань – “aрмією південного сходу”. Через конфлікт з “Народним ополченням” Олексія Мозгового Корсунський покинув ряди сепаратистів.

Восени 2014 Корсунський навіть висував свою кандидатуру в народні депутати по 105 виборчому округу (частина Луганська). Втім, вибори там так і не відбулися.

За інформацією блогера Сергія Іванова, Корсунський колись був активістом “Нашої України”, а потім “раптово присів на пару років у СІЗО – за вимагання”. Взимку 2 014 року він був учасником луганського євромайдан.

Правда України

your ad here

В Україні на повну силу запрацювали нові правила реєстрації прав на нерухомість

reestracia-neruhomosti

В Україні на повну силу після перехідного періоду запрацювали нові правила реєстрації прав на нерухомість. В силу вступила нова редакція закону “Про держреєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень”.

Журналісти з’ясували головні зміни: тепер єдиним документом, що підтверджує право власності на квартиру, є виписка з Єдиного держреєстру речових прав на нерухомість; вносити зміни до реєстру можуть тепер не тільки нотаріуси, а й департамент держреєстрації Мін’юсту (колишня Держреєстраційна служба), органи влади, аж до сільради; а за внесення до реєстру даних доведеться платити.

За словами юриста Володимир Столітнього, що спеціалізується на питаннях нерухомості, нововведення спрямовані на те, щоб громадянам та юрособам стало простіше узаконити своє право на будинок, квартиру та іншу нерухому власність, наприклад підприємство або офісний будинок. “Якщо раніше договори купівлі-продажу, дарування, вступу в спадщину реєстрував тільки нотаріус, то зараз це можна зробити, наприклад, в центрі надання адмінпослуг, а з часом – навіть у сільраді, якщо її посадові особи (голова, секретар) отримають доступ до реєстру (їх акредитація повинна початися з квітня цього року. – Авт.), – говорить Столітній. – Особливо це актуально в глибинці, адже в райцентрах нотаріусів мало, і черга до них розписана на тижні вперед, а в селах їх зовсім немає”.

Як роз’яснили нам у Мін’юсті, реєстр нерухомості діє з 1 січня 2013 р і якщо до цієї дати будинок, квартира і т. і. не змінювали власника, то в реєстрі такого об’єкта немає. Він може бути внесений або в електронний реєстр БТІ, який формувався в 2010-12 рр. і тепер використовується БТІ як архів, або в паперовий архів БТІ. Власникам нерухомості, які не збираються її продавати, дарувати, заповідати, вносити зараз дані до реєстру не обов’язково, всі паперові документи на право власності дійсні.

Але внести бажано з двох причин. Перша – в майбутньому доведеться це зробити (наприклад, власник помре, і постане питання про оформлення спадщини) і треба йти в БТІ за довідкою, що нерухомість дійсно є в реєстрі (штамп про реєстрацію на самому документі не в рахунок). Друга – внесена до реєстру нерухомість гарантовано захищена від аферистів, попереджають у Мін’юсті, а от житло, зареєстроване в паперовому реєстрі, може бути перепродано потай від власника. Внести нерухомість в новий реєстр можна у нотаріуса (це дорожче, від 300-500 грн) або в центрі адмінпослуг (вони є у великих містах, ціна послуги – 34 грн).

Рієлтор Максим Єрмоленко побоюється, що збільшення кількості осіб, допущених до реєстру, уповільнить або зупинить його роботу (сайт ляже): “Зростає ймовірність помилок, а то і зловживань, якщо документи почнуть оформляти в сільрадах, а не нотаріуси”. За словами Столітнього, необгрунтовано завищена плата за термінову реєстрацію зміни права власності: якщо вона проводиться за 2 години, треба сплатити 5 мінзарплат (6890 грн, раніше – безкоштовно), за добу – 2 мінзарплати (2756 грн), а якщо за 14 робочих днів – всього 137,8 грн.

“Більшість будуть чекати два тижні, але до 2016 р нотаріус вносив дані до реєстру і видавав виписку з нього протягом години! За два тижні очікування є небезпека, що квартиру перепродадуть ще раз”, – говорить Столітній.

Правда України

your ad here

Корупція не дозволить українцям без віз подорожувати до ЄС

visa-eu

Корупція не дозволить українцям без віз подорожувати до ЄС.

Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський зазначає, що Євросоюз може не прийняти рішення про введення безвізового режиму з Україною в 2016 році, якщо не відбудеться скасування норми, внесеної до закону про державний бюджет на 2016 рік, згідно з якою впровадження електронного декларування доходів чиновників переноситься на 2017 рік. Про це Томбінський сказав під час зустрічі зі студентами Національного авіаційного університету.

“Звіт Європейської комісії з питань виконання Україною тих положень, які були записані, був позитивним. Європейська комісія прийняла зобов’язання, що … потрібно змінити регуляції Європейського Союзу, щоб відкрити безвізовий режим для України. Європейська комісія надасть це в Європейську Раду, але ще залишилися деякі справи, які не вирішені навіть з української сторони“, – підкреслив Томбінський.

У цьому зв’язку дипломат звернув увагу, що мова йде про запуск Національного агентства з протидії корупції. Він нагадав, що українськими парламентаріями була прийнята норма в державному бюджеті на поточний рік про відстрочку до 2017 року введення електронного декларування доходів чиновників.

“Щоб це агентство запрацювало, йому потрібно надати … електронні декларації про майно. Ви чули, що на прохання деяких депутатів, це було відстрочено до 2017 року. Ми знову опинилися в ситуації, що буде важко прийняти європейським урядам рішення про відкриття безвізового режиму , тому що немає впевненості, що Україна не буде виконувати свої зобов’язання “, – підкреслив Томбінський.

Посол заявив, що це питання залежить від українського парламенту та українських інститутів.

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що в остаточному варіанті проекту закону про держбюджет-2016 з’явилася поправка, згідно з якою на рік перенесено введення електронного декларування доходів чиновників.

Електронне декларування є одним з умов отримання Україною безвізового режиму з країнами Шенгенського договору.

Міністр юстиції Павло Петренко написав на своїй сторінці в мережі, що уряд вимагає провести розслідування, щоб виявити, яким чином ця правка з’явилася у фінальному тексті держбюджету.

5 січня, народний депутат від БПП Вадим Денисенко зареєстрував у ВР законопроект “Про внесення змін до закону” Про запобігання корупції “(щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) (№3755), яким пропонується скасувати норму про відстрочення до 2017 року електронного декларування доходів чиновників.

Правда України

your ad here

Віталій Кличко призначив своїм радником корупціонера кривопішина

klychko_korupcia

Київський міський голова Віталій Кличко призначив своїм радником корупціонера Олексія Кривопішина.

“Призначити Кривопішина Олексія Мефодійовича радником Київського міського голови відділу аналітичного забезпечення діяльності Київського міського голови управління організаційно-аналітичного забезпечення діяльності Київського міського голови (патронажної служби) апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з 2 лютого 2016 з посадовим окладом згідно штатним розкладом“, – йдеться у розпорядженні Віталія Кличка №70 від 1 лютого 2016 року.

klychko

У документі повідомляється, що Кривопішину буде присвоєно 11 ранг держслужбовця, а загальний стаж його роботи на державній службі становить 2 роки і 24 дні.

Нагадаємо, що Олексій Кривопішин до березня 2015 очолював ДП “Південно-Західну залізницю”. Після серії журналістських розслідувань про корупцію на залізниці він був зі скандалом звільнений. Після цього кілька разів намагався поновитися на посаді, у тому числі неправомірно.

У зв’язку з цим керівники Міністерства інфраструктури України насторожено сприйняли рішення КМДА. Зокрема, заступник міністра Володимир Омелян написав у мережі: “Реформи по-українськи!”

Правда України

your ad here