Понад 10 тисяч осіб в рф вимагають відставки голови Чечні дегенерата кадирова

kadyrov

У Росії понад 10 тисяч осіб поставили підписи під петицією з вимогою відставки голови Чечні дегенерата рамзана кадирова через його погрози на адресу опозиції, оприлюдненою на сайті Конгресу інтелігенції.

Автори петиції вважають, що «факт погроз із боку голови виконавчої влади суб’єкта федерації на адресу частини громадянського суспільства Росії неприпустимий не лише з морального, а й із правового погляду».

«Рамзан Кадиров уже неодноразово демонстрував повну зневагу до законів Росії. У Чечні, яку він очолює, карається будь-яка, навіть цілком поміркована, критика, причому карається не лише моральним тиском, а й прямим фізичним насильством», – мовиться в петиції.

Петиція з’явилася як реакція на виступ Кадирова понад тиждень тому, 12 січня, коли він назвав російських опозиціонерів «ворогами народу» й закликав судити їх як «зрадників». Потім зі схожими заявами виступили й інші представники керівництва Чечні. Ці слова викликали широкий відгук у Росії й за кордоном. І російські, і міжнародні правозахисники закликали владу Росії відреагувати на загрозливу риторику керівництва Чечні на адресу російських правозахисників, засобів інформації й політиків, і відправити Кадирова у відставку за численні порушення російського законодавства.

У Москві вже, власне, реагували на такі погрози, сприйнявши їх спокійно й пояснивши «менталітетом чеченського народу». Зокрема, як заявляв речник президента Дмитро Песков, згадані чеченськими керівниками опозиціонери «перебувають поза легітимним політичним полем країни», а тому через слова чільних чеченців не варто «нагнітати ситуацію».

А в Чечні у відповідь запустили масову кампанію на захист позиції Кадирова. Раніше у п’ятницю, 22 січня, у столиці Чечні Грозному відбувся мітинг на підтримку Кадирова. За твердженням російської поліції, в ньому взяли участь близько мільйона людей (населення всієї Чечні, від малих дітей до старих, – близько 1 мільйона 300 тисяч людей); на фото й відео видно, що учасників було кількадесят тисяч. Мітингувальники несли в руках плакати з централізовано підготованими гаслами проти російських опозиціонерів і їхніх прихильників, а після закінчення акції фотографувалися з ними для звіту про участь у заході, явка на який, за численними повідомленнями, для багатьох була примусовою.

Правда України

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading