Daily: 01/17/2016

Захопленого в путляндії українського кінорежисера Олега Сенцова нагородили чеські кінематографісти

sencov-chehia

Чеський кінематографічний та телевізійний союз (FITNESS) нагородив засудженого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова спеціальною премією журі.

Як повідомляє представниця чеської організації Олена Іванців, нагородження відбулося під час церемонії вручення премій Trelobit Beroun.

«Члени спілки надіслали Олегу відкритий лист і вкотре нагадали про незаконне тримання Олега в Росії. Нагороду взяли Amnesty International в Чехії, які передадуть її родичам Олега», –повідомила Іванців.

25 серпня 2015 року російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років у колонії суворого режиму. Активісту Олександру Кольченко російський суд дав 10 років в’язниці. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва українці звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

Правда України

your ad here

З 17 січня 2016 року Україна не пропускає вантажні автомобілі у Крим

ua-krym

З 17 січня 2016 року Україна не пропускає вантажні автомобілі у Крим.

Державна прикордонна служба спростувала повідомлення прес-центру Служби безпеки України про нібито затримання на адміністративному кордоні з Кримом 5 прикордонників і наголосила, що вантажівки на територію півострова не пропускають.

Раніше прес-центр СБУ повідомив про затримання за хабарництво 5 прикордонників на контрольно-пропускному пункті «Чонгар» у Херсонській області. Хабар вони нібито вимагали за безперешкодний перетин КПП.

Прикордонники, однак, наголошують, що ця інформація не відповідає дійсності.

У листопаді 2015 року Україна тимчасово зупинила вантажні перевезення до анексованого Росією Криму.

17 січня в Україні набула чинності постанова Кабінету міністрів про обмеження постачання товарів на півострів.

Правда України

your ad here

Путляндія щомісяця витрачає 80 мільйонів євро для зарплат і пенсій на окупованому Донбасі

ru-donbas

Німецьке видання заявляє, що Росія витрачає понад 80 мільйонів євро щомісяця на виплату зарплат і пенсій на тій частині Донецької і Луганської областей, що підконтрольна угрупованням «ДНР» та «ЛНР». Про це йдеться у публікації за 16 січня.

У Bild зазначають, що з квітня 2015 року виплати зарплат і пенсій на не підконтрольній Україні частині Донбасу є регулярними, а з червня їх повністю здійснюють у рублях.

За даними видання, щомісяця на цю територію прибувають «потяги з тоннами готівки». Зокрема, Bild наводить мапу того, як, за даними видання, гроші доправляються з території Росії на не підконтрольну Україні частину її східного регіону.

Bild також пише, що зарплата бойовиків на цих територіях сягає від 90 до 465 євро на місяць. Всього таку зарплату, за даними видання, отримує близько 30 тисяч учасників угруповань «ДНР» та «ЛНР» з Росії та України.

Інформація, наведена німецьким виданням Bild, не підтверджена з інших джерел. Росія поки не коментувала цю публікацію. Офіційна Москва неодноразово заперечувала дані про свою причетність до конфлікту на сході України, не відкидаючи, однак, що серед учасників угруповання сепаратистів можуть бути російські громадяни.

У січні 2016 року розлоге інтерв’ю виданню Bild дав президент Росії Володимир Путін.

Правда України

your ad here