Daily: 01/14/2016

Терористи путіна намагаються уникнути відповідальності за збитий Боїнг

boing777

У «Росавіації» заявляють про недостовірність фактів, викладених 13 жовтня 2015 року в остаточному звіті Ради розслідувань з питань безпеки Нідерландів, яка з’ясовує причин авіакатастрофи малайзійського «Боїнга-777» над Донбасом. Про це мовиться у листі, надісланому керівникові розслідування у Нідерландах заступником голови російського відомства Олегом Сторчовим.

У листі наводиться низка «нових фактів», які «Росавіація» вимагає включити в остаточний звіт. Зокрема, говориться, що знайдений на місці катастрофи осколок не міг належати ракеті, яка збила літак. У російському відомстві вважають, що ушкодження, отримані «Боїнгом», також відрізняються від тих, які може завдати ракета сімейства 9М38, випущена з системи залпового вогню «Бук».

Також у «Росавіації» стверджують, що у звіті неправильно оцінений можливий район запуску ракети.

У доповіді Ради розслідувань з питань безпеки Нідерландів від 13 жовтня 2015 йдеться, що малайзійський «Боїнг» був збитий ракетою «земля-повітря» з боєголовкою 9N314M класу 9М38 із зенітно-ракетного комплексу «Бук». У звіті не вказувалося, хто саме збив літак.

8 жовтня 2015 року міжнародна група з розслідувань Bellingcat опублікувала звіт, згідно з яким літак рейсу МН17 був збитий з російського зенітно-ракетного комплексу «Бук», який перебував на південь від міста Сніжне Донецької області.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама до Куала Лумпура, був збитий 17 липня 2015 року на сході України. Всі 298 людей, що були на його обласку, загинули.

Правда України

your ad here

В Україні набув чинності новий порядок реєстрації нерухомого майна

reestracia-maina

1 січня в Україні набув чинності новий порядок реєстрації нерухомого майна. Юристи проаналізували ряд істотних норм, про які бажано знати власникам нерухомості.

По-перше, виключається такий документ, як свідоцтво про право власності, натомість право на нерухомість буде підтверджуватися через інтернет. По-друге, реєстрацію нерухомості можна проводити у нотаріусів без обмежень.

Ключовим для власників квартир і земель є те, що тепер при реєстрації нерухомості не буде видаватися свідоцтво про право на нерухомість. Факт володіння нерухомістю буде підтверджуватися рішенням реєстратора про реєстрацію права на нерухомість, яке буде оформлятися в електронному вигляді. При цьому момент, з якого право зареєстровано – це момент опублікування такого рішення на веб-порталі Міністерства юстиції України. На руки власник може отримати роздруківку згаданого рішення, але на нього не ставиться ні підпис, ні печатка реєстратора.

“В цілому, таке положення, звичайно, досить прогресивне, але населенню, особливо літньому, не просто буде зрозуміти, що право на їх квартиру підтверджується звичайною роздруківкою”, – вважає юрист Антон Каганець.

У той же час, досить зручним є відкриття доступу до реєстру через інтернет – https://kap.minjust.gov.ua/. Так, можна не виходячи з дому перевірити інформацію про будь-яку нерухомість на території України (якщо, звичайно, така інформація в реєстрі вказана). Достатньо тільки пройти нескладну реєстрацію на сайті.

“Зручною є і можливість через нотаріуса проводити не тільки реєстрацію нерухомості, у відношенні якої проводилися нотаріальні дії, але і всі інші реєстраційні операції. Крім цього, подати документи можна і через центри надання адміністративних послуг”, – додав Каганець.

Також корисним нововведенням є можливість оскаржити дії реєстраторів не тільки до суду, але і в Мін’юст та його територіальні органи.

Деякі побоюються, що у зв’язку з тим, що тепер не буде “документа з синьою печаткою”, може бути сплеск рейдерських атак на нерухомість, враховуючи той факт, що надія тільки на електронні бази даних. Залишається припускати, що бази даних все ж відповідають вимогам безпеки. Шахрайство, звичайно, може мати місце бути, особливо, якщо хтось заволодіє електронно-цифровим підписом нотаріуса або реєстратора, але, швидше за все, масовими такі атаки не будуть.

“Власникам нерухомості радимо періодично перевіряти свої об’єкти власності в реєстрі, а якщо вони ще не внесені до нього, то обов’язково внести”, – резюмував юрист.

Правда України

your ad here

В окупованому Криму продовжують зникати люди, тепер – 16-річна дівчина

krym-okupacia

У середу, 13 січня, в столиці окупованого Росією Криму Сімферополі зникла 16-річна Ельвіна Разакова. Вона пішла з дому вранці в середу на навчання, досі її місцезнаходження невідоме. Цю інформацію підтвердив батько дівчини Абдульазіз Разак.

Він повідомив, що самостійні пошуки не дали результатів, тому вранці 14 січня він звернувся до поліції для допомоги в розшуку своєї дочки. Родичі повідомляють, що зв’язку по мобільному телефону з Ельвіною немає, вона перестала відповідати на дзвінки зранку в середу.

Також повідомляють, що дівчина одягає хустку і довгий мусульманський одяг.

Минулого тижня в Криму безвісти зник чоловік Ернест Аблязімов, а в грудні 2015 року в Керчі – ще двоє чоловіків: Руслан Ганієв і його друг Арлен Терехов.

Після анексії Криму на півострові безслідно зникли кілька кримських татар: Сейран Зінедін (зник 30 травня 2014 року), Іслям Джеппаров і Джавдет Іслямов (27 вересня 2014 року), Ескендер Апселямов (3 жовтня 2014 року).

Окупаційний «Слідчий комітет» Криму порушив за фактом цих зникнень кримінальні справи, однак про місцезнаходження зниклих людей досі нічого невідомо. Справи порушені за статтями про вбивство або викрадення.

Правда України

your ad here

Банки будуть платити пеню 3% від суми депозиту за кожен день затримки виплати

banky-penia

Банки чекають серйозні матеріальні стягнення за виплату депозитів українців із запізненням.

Вищий спеціалізований суд України, розглядаючи справу №6-43516св14, надав громадянам серйозну зброю проти недбайливих фінансистів: дозволив вимагати за несвоєчасну видачу вкладу пеню в розмірі три відсотки від суми за кожен день прострочення.

«Поки найчастіше вдавалося відсудити у банку пеню в розмірі три відсотки від суми на весь термін затримки плюс індекс інфляції. А тепер мова йде про три відсотки за кожну добу. Що стосується проблемних банків, в цьому випадку потрібно звертатися за пенею спочатку до тимчасового адміністратора, а потім і до Фонду гарантування вкладів. Звичайно, найімовірніше, Фонд включить вас в четверту чергу при розділі ліквідаційної маси банку (що залишилися від нього коштів), але варто поборотися. Крім того, є ймовірність стягнення цієї суми і безпосередньо з Фонду гарантування вкладів», – зазначив Ростислав Кравець.

Адже не всі ліквідовані банки залишаються без гроша, оскільки прикривають їх не тільки з економічних, а й політичних причин, резюмував наш співрозмовник.

Втім, автоматично отримати свої три відсотки на добу за кожний день затримки точно не вийде. Доведеться подавати позов до суду і посилатися на закон «Про захист прав споживачів». А банки напевно почнуть змінювати свої типові депозитні договори.

«Виключати положення з договору, за якими вони зобов’язані виплачувати пеню. У такому випадку вкладникам необхідно наполягати на включення таких положень у договір або укладати договори з іншими, більш сумлінними банками на взаємних умовах про пеню», – сказав Ігор Калітвенцев.

Правда України

your ad here

Син Якуніна отримав британське громадянство, а путін позбавив його батька олігархату

yakunin

Екс-голова “Российских железных дорог” Володимир Якунін, який, як вважається, покинув найближче оточення Володимира Путіна, вважає, що той продовжить зміни у своєму оточенні. Про це він заявив у інтерв’ю.

“У цьому колі (наближених) продовжиться ротація”, – сказав він, додавши, що Путін наразі формує стабільний “правлячий клас, який був у Росії за царських часів”.

Він вважає, що формування такого класу може тривати десятиліття.

Також екс-чиновник, який до серпня входив до найближчого оточення Путіна, заявив, що деякі олігархи допускають помилку, вважаючи своє майно і привілеї чимось постійним. За його словами, все це залежить від Путіна.

“Пам’ятайте, що трапилося з Борисом Березовським і Володимиром Гусинським”, – додав він, маючи на увазі екс-олігархів, які колись були наближені до Путіна.

Якунін стверджує, що покинув РЖД добровільно, однак на думку автора статті, олігарха вигнали з кола наближених. Причиною цього може бути те, що син Якуніна отримав британське підданство.

Сам Якунін стверджує, що Путін про це знав і не заперечував.

Правда України

your ad here

В путляндії беруть приклад з адольфа гітлера і спалюють книги

spaluut-knygy

Воркутинський гірничо-економічний коледж спалив книги, видані за підтримки Фонду Сороса. Про це йдеться у відповіді міністерства освіти Комі.

Всього спалили 53 екземпляри двох різних книг.

За словами завідуючої бібліотеки коледжу Олени Васильєвої, одна з книг називалася “Світогляд” і була “трошки релігійною”. Васильєва уточнила, що книга не користувалася популярністю у студентів.

У Воркутинському політехнічному коледжі вилучено 14 примірників шести книг, виданих за підтримки Фонду Сороса. Їх знищать за допомогою шредерів. Близько 400 примірників книг вилучили також в Ухтинському державному технічному університеті.

Як заявили в міністерстві освіти Комі, книги вилучаються за вказівкою повпреда президента РФ у Північно-Західному федеральному окрузі Володимира Булавіна.

“Прибираються індикатори з каталогів, дістаються формуляри, книги зносяться вниз і в ящиках спалюються у дворі за коледжем. Цю процедуру ми робили неодноразово, бо списували застарілий фонд. І в мішках. Ця технологія для всіх бібліотек [однакова]. Ми фонд списували старий Виноситься і в певному місці спалюється”, – розповіла Васильєва.

Правда України

your ad here

Хто в Україні зможе зупинити шахрая бєню коломойського

ukrnafta

ПАТ “Укрнафта” на аукціоні 12 січня реалізувала весь виставлений скраплений газ в обсязі 11,450 тисяч тонн.

Як наголошується, близько 80% ресурсу, що відвантажується автомобільним транспортом, придбала компанія з орбіти групи “Приват” Ігоря Коломойського, за заниженою ціною 9 тисяч гривень за тонну внаслідок традиційної для даних торгів змови.

Так, “Приват” придбав 8,020 тисяч тонн за середньою ціною 9,043 тисяч гривень за тонну. Під час торгів по тих позиціях, на які претендував “Приват”, ніхто з учасників ринку не торгувався, завдяки чому продукт був куплений за заниженою ціною.

Тим часом, по одному з лотів маловідомий трейдер пробував поторгуватися, внаслідок чого “приватівська” фірма була змушена підвищити ціну.

Тим не менш, середня ціна купівлі ресурсу “Приватом” виявилася на 500 гривень за тонну нижче, ніж ціна, за якою інші учасники ринку придбали 2,180 тисяч тонн, що залишилися.

Залізничні партії ЗВГ (1250 т) були викуплені учасниками ринку по 9,560 тисяч гривень за тонну.

Фактично, ціновий розклад аукціону 12 січня відповідав результатам попередніх торгів 10 грудня.

Штучне обмеження конкуренції в черговий раз призвело до того, що ціна покупки ЗВГ “Укрнафти” виявилася помітно нижче, ніж на аукціоні “Укргазвидобування”, який пройшов кількома годинами раніше.

Як повідомлялося, автомобільні партії газу на аукціоні “Укргазвидобування” продали в середньому по 10,1 тисяч гривень за тонну з урахуванням тарифу за налив, який на аукціонах “Укрнафти” включений у вартість газу.

Таким чином, на аукціоні 12 січня втрати “Укрнафти” через договірні торги і заниження цін становили понад 9 млн гривень, з яких близько 8 млн гривень становила вигода компаній, котрі скупили основний обсяг газу за 9 тисяч гривень за тонну.

Нагадаємо, що антиконкурентні торги зрідженим газом “Укрнафти” на користь компаній групи “Приват” є систематичним явищем. Останнім часом також спостерігається аномальне зниження ціни реалізації і для інших учасників аукціону.

Так, вартість реалізації ЗВГ “Укрнафти” на кількох останніх торгах опустилася нижче ціни на торгах “Укргазвидобування”, яка не включає близько 300 гривень за тонну тарифу на налив. Раніше ціна газу “Укрнафти” була стабільно вище як мінімум на рівень тарифу.

Відзначимо також, що в “Укрнафті” з вересня 2015 року працює новий глава правління Марк Роллинс, а півтора місяці тому були призначені троє нових членів правління.

Однак, незважаючи на це, а також на неодноразове акцентування уваги на проблемі маніпуляцій на “газових” аукціонах “Укрнафти”, ніхто з топ-менеджерів “Укрнафти” так і не звернув уваги на настільки великі втрати компанії. Зокрема, Роллинс обіцяв відвідати торги, проте так і не зробив цього.

ПАТ “Укрнафта” – найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК “Нафтогаз України” належить 50%+1 акція “Укрнафти”, групі компаній “Приват” Ігоря Коломойського – близько 42% акцій.

Правда України

your ad here