Петро Порошенко оголосить чергову хвилю мобілізації після відповідного звернення Генштабу ЗСУ

mobilizacia

Президент України Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил України.

“Звільнення української території – це не тільки зусилля дипломатів, це не тільки політико-дипломатичні зусилля української влади, але і сильні ЗСУ в чіткій координації з якими ми будемо забезпечувати тверде і неухильне виконання Мінських угод. І якщо для цього потрібно буде вийти з ініціативою (про оголошення чергової хвилі мобілізації – ред.) керівництву ЗСУ, то я підтримаю і відповідний законопроект буде внесений до Верховної Ради”, – сказав Порошенко журналістам у Тернополі, відповідаючи на запитання про те, коли буде оголошена чергова хвиля мобілізації в Україні.

Президент зазначив, що ініціатива щодо проведення мобілізації повинна виходити від керівництва Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.

“Поки що, незважаючи на істотне скорочення кількості обстрілів в порівнянні з тими, які ми спостерігали наприкінці листопада і початку грудня, ми змушені тримати добре озброєний і значний контингент українських військ на лінії зіткнення”, – підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, 20 листопада 2015 року начальник головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України Ігор Воронченко повідомив, що чергова, сьома хвиля мобілізації може бути оголошена в першому кварталі наступного року. “Швидше за все, в лютому-березні (може бути оголошена мобілізація – ред.)”, – сказав він.

Воронченко уточнив, що мова не йде про мобілізацію 40 тис. осіб і в даний момент йдуть розрахунки, скільки чоловік необхідно призвати на службу в ЗСУ.

Шоста хвиля часткової мобілізації пройшла в червні-серпні 2015 року.

Правда України

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading