Daily: 01/11/2016

Ким найкраще влаштуватися в 2016-му щоб більше заробити

frilans

Поки одні українці відзначають новорічні свята, інші – вже перейнялися тим, як заробити грошей в новому році. Журналісти дізналися, ким найкраще влаштовуватися в 2016-му, чим приваблива дистанційна робота і які фріланс-вакансії зараз на піку популярності у роботодавців.

За словами HR-експерта Тетяни Пашкиної в новому році популярністю користуватимуться тренди 2015-го: робота в продажах, рекламі та маркетингу. В залежності від регіону і досвіду роботи зарплата тут стартує від 5-6 тис. грн. Крім того, набагато охочіше стали залучати наших фахівців зарубіжні роботодавці. “Кожен місяць вакансій з-за кордону стає більше – зараз вони становлять третину всіх пропозицій.

В Італію звуть домробітниць і няньок, в Канаду – готові забрати працівників сільгоспсфери, а найбільш “шоколадними “вважаються вакансії з ОАЕ – тут чекають працівників готельної сфери і готові платити їм від 30 тис. грн”, – говорить Пашкіна. До речі, в Україні, за її словами, теж активно зростає попит на фахівців в готельному бізнесі: “Тут в топ піднімаються вакансії в регіонах. Причому за обсягом ринку праці, наприклад, Львів та Одеса впевнено обходять навіть столицю”.

Також експерт заспокоїла українців: різких скорочень штату і урізувань зарплат цього року чекати не варто. “Роботодавці вже максимально оптимізували свій бізнес в минулому році, звільнивши максимальне число співробітників. Тепер же вони працюють над мотивацією персоналу на результат і готові платити за це більше. Тобто скільки зробив – стільки й заробив, – говорить Пашкіна. – У зв’язку з цим найпопулярнішою тенденцією в 2016-му може стати перехід на віддалену роботу або фріланс”.

Згідно з даними соцопитування, фрілансерами готові стати 92% опитаних. Серед причин піти у вільне плавання українці найчастіше називають бажання розпоряджатися своїм часом, регулювати рівень доходу, працювати віддалено і не прив’язуватися до одного начальника. Роботодавці також охоче беруть на фріланс: за грудень на порталі з’явилося майже 2 тис. пропозицій з віддаленої роботи (для програмістів, творчих працівників, продавців, диспетчерів). “Зарплати полярно різні: наприклад, ретушерові фотографій пропонують від 3 тис. грн, офіціантові на кейтерінг – 5 тис. грн, менеджеру віддалених продажів – 10 тис. грн, а технічному письменникові готові платити 23 тис. грн, – говорить експерт. – Думаємо, в новому році фріланс буде популярний у програмістів різних напрямів і мов програмування, попитом будуть користуватися веб-дизайнери і веб-розробники, фахівці з продажу та роботи з текстами”.

Правда України

your ad here

В натуральному вираженні, тобто в упаковках, український фармринок падає

farmua

Минулий 2015 рік приніс мало позитиву українським пацієнтам. Через триваючу девальвацію гривні ліки продовжили стрімко дорожчати. У результаті багатьом українцям лікування стало не по кишені.

За підсумками неповного 2015 року (дані за січень-листопад), роздрібний ринок ліків України склав 34,7 млрд гривень. Це на 18,2% більше, ніж в 2014 році, повідомила консалтингова компанія.

У той же час директор департаменту зовнішніх зв’язків фармацевтичного холдингу STADA Іван Глушков пояснив, що основною причиною зростання ринку в грошовому вираженні є різка девальвація гривні.

“В натуральному вираженні, тобто в упаковках, ринок падає”, – зазначив він.

Слова Глушкова підтверджують і дані аналітиків. За підрахунками, за підсумками січня-листопада 2015 року, роздрібний ринок ліків склав 742 млн упаковок. Що на 10% менше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Разом з тим, за даними “Агентства медичного маркетингу” (також проводить моніторинг роздрібного ринку ліків), в грошовому вираженні в гривні ринок зріс за січень-листопад 2015 року, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, на 30-50%. При цьому, за його підрахунками, в натуральному вираженні він просів на цілих 25%.

Чертков також пов’язує зростання ринку в грошовому вираженні і падіння в упаковках з гіперінфляцією через знецінення гривні.

“Викликане цим падіння споживчого попиту призвело до зменшення ринку в упаковках, – зазначив він. – Українці через подорожчання ліків стали все частіше приймати тільки ті препарати, які мають чітко виражений ефект від їх прийому, і в таких ситуаціях, коли вже без ліків не можна побороти хворобу. При цьому вони стали відмовлятися від частого використання препаратів комфорту, наприклад, активованого вугілля тощо”.

“Хотілося б вірити, що скорочення доходів підштовхне українців до здорового способу життя. Але, швидше за все, за підсумками 2016 року ми побачимо більшу кількість важких хворих, що перенесли “на ногах” легкі фази захворювання і не звернулися за медичною допомогою через відсутність грошей”, – поділився невтішним прогнозом Іван Глушков.

Крім того, негативно на попит на ліки могли вплинути постачання на український ринок контрафактних препаратів – вони не піддаються обліку. Президент Асоціації виробників ліків України “ Петро Багрій заявив, що в минулому році було багато нарікань з боку пацієнтів на те, що “розперезалися виробники контрафактних ліків”.

“Всі (постачальники і продавці контрафактних ліків, – ред.) розуміють, що перевірки бізнесу з боку державних органів заборонені. Контролю немає ніякого. Золотий час для нечистих на руку фармацевтів, які хочуть на цьому заробити”, – заявив він.

При цьому Юрій Чертков не вважає, що падіння ринку в натуральному вираженні могло бути викликане переорієнтацією споживачів на більш дорогі і більш ефективні препарати, які необхідно приймати рідше і, відповідно, менше купувати.

“Навпаки, через зростання цін такі препарати стали ще більш недоступні українцям”, – підкреслив він.

Минулий рік не позначив позитивних тенденцій для іноземних фармкомпаній, які працюють на українському ринку. За словами Івана Глушкова, незважаючи на те, що вартість препаратів зарубіжних фармвиробників прив’язана до іноземних валют, гривневі ціни неможливо піднімати пропорційно падінню курсу національної валюти, оскільки це гарантовано призведе до зупинки продажу.

“Пацієнти просто переорієнтуються на продукцію компаній-конкурентів, які не підуть на різке підвищення цін. Тому для більшості великих іноземних фармкомпаній 2015 рік в Україні був збитковим. Але для них Україна – відносно невеликий ринок. Збитки минулого року неприємні, але не критичні. У 2015 році легше працювати в Україні точно не стало, але і труднощі не варто перебільшувати”, – зазначив він.

Але все ж іноземні препарати за рік стали ще більш недоступні українським пацієнтам. За даними спеціалізованого онлайн-ресурсу Apteka.ua, у листопаді 2015 року середньозважена ціна однієї упаковки зарубіжного лексредства коштувала в роздробі близько 110 гривень, що більш ніж на 33% більше, ніж у листопаді 2014 року.

У той же час середня ціна українського ліки при приблизно таке ж подорожчання у відсотках була істотно нижче – близько 25 гривень. Юрій Чертков зазначив, що в 2015 році продовжився перехід споживачів на більш дешеві українські ліки.

За підсумками листопада поточного року частка українських фармвиробників на роздрібному ринку ліків склала 75,8% в упаковках, що на 2,6 процентних пункту більше, ніж у листопаді минулого року. У грошовому вираженні частка трохи менше – 41,7%, але і тут відмічено зростання – на 3,5 процентних пункти. Як наслідок, частка іноземних препаратів зменшився до 24,2% і 58,3% відповідно.

“У 2015 році частка вітчизняних виробників суттєво зросла і в упаковках, в грошах. Це не може не радувати. Але з іншого боку, ми ж з вами прекрасно розуміємо, що це пов’язано не тільки з успіхами вітчизняної “фарма”, але і з тим, що покупці стали переходити на вітчизняні аналоги в тому числі, тому що немає грошей на покупку більш дорогих (іноземних – ред.) продуктів”, – підсумував Петро Багрій.

Він очікує, що до 2016 року український ринок ліків зросте не тільки в гривні, але і в упаковках. Разом з тим, за прогнозом Івана Глушкова, в цьому році через девальвацію продовжиться зростання роздрібного ринку препаратів у грошовому вираженні, а в натуральному варто очікувати подальшого падіння.

За прогнозом аналітиків цієї компанії, у 2016 році (січень-листопад) ринок ліків в грошовому вираженні складе 36,7 млрд грн, що на 5,6% більше, ніж за 11 місяців 2015 року. У натуральному вираженні ринок просяде на 4,9% – до 705,8 упаковок.

Правда України

your ad here

Дегенерат коломойський і його російські друзі хочуть забрати в українців $270 млн

benia-kol

Нафтогазова компанія JKX Oil&Gas Plc з активами в Україні залишити в силі позов до України на $270 млн, незважаючи на скорочення ренти при видобутку газу з 1 січня 2016 року, повідомила компанія на сайті Лондонської фондової біржі.

“Скорочення не вплине на міжнародний арбітражний позов JKX про відшкодування збитку на суму $270 млн через переплату податків уряду України”, – йдеться в повідомленні.

За даними компанії, слухання у справі намічені на липень поточного року.

Як повідомлялося, JKX та інші приватні добувачі тривалий час домагалися зниження ренти при видобутку газу в Україні.
З 1 січня 2016 Рада зменшила цей податок з 55% до 29% (при глибині свердловини до 5 тис. м.) І з 28% до 14% (при більшій глибині свердловини).

JKX Oil & Gas володіє в Україні “Полтавською газонафтовою компанією”.
Найбільшими акціонерами компанії є Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова – 27,54% акцій, Glengary Overseas Limited Олександра Жукова – 11,45% акцій. Крім того, російська Proxima Capital Group володіє 19,92% акцій JKX.

Правда України

your ad here

Шахраї виготовляли фальшиві гроші із половинок справжніх гривневих купюр

falshyvi-gryvni

Співробітники Управління захисту економіки (УЗі слідчого управління (ГУ) Національної поліції України в Дніпропетровській області затримали зловмисників, які намагалися позбутися фальшивих грошей за допомогою їх реалізації через термінали самообслуговування.

Правоохоронці вилучили підроблених купюр на суму понад 23 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. До працівників УЗЕ звернулися представники одного з банків і повідомили, що під час інкасації платіжних терміналів виявили фальшиві грошові купюри Національного банку України.

За даним фактом СУ було відкрито кримінальне провадження за статтею 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів співробітники поліції викрили групу осіб, яка займалася виготовленням та збутом підроблених грошових купюр. Встановлено і злочинну схему реалізації фальшивих банкнот. Розрізаючи грошові купюри номіналом 5, 20, 50, 200 і 500 гривень, склеювали їх скотчем із сувенірними банкнотами, що дозволяло отримати зловмисникам підроблені купюри НБУ в більшій кількості.

Виготовлені таким чином “гроші” фальшивомонетники реалізовували в місті Дніпропетровськ через термінали самообслуговування. Зокрема, вони поповнювали банківські картки своїх рідних або підставних осіб, а надалі переводили в готівку переказані кошти.

Правоохоронці встановили особи зловмисників, а також місце і час чергового збуту підроблених банкнот, і затримали фальшивомонетників. Вони виявилися місцевими жителями 1974 і 1979 років народження.

“Під час проведення працівниками УЗЕ і СУ Національної поліції України в Дніпропетровській області спецоперації, фігуранти були затримані на «гарячому». Фальшивомонетники намагалися збути підроблені купюри номіналом 200 гривень через термінал, розташований в продовольчому магазині. У 41-річного зловмисника правоохоронці вилучили 44 банкноти з явними ознаками підробки, а також скотч, канцелярський ніж, лінійку, кілька банківських карт, сім-карти, флеш-карти “, – сказано в повідомленні.

Одночасно із затриманням підозрюваних, правоохоронці провели одинадцять санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та їх рідних. За місцем проживання громадянина 1974 народження поліцейські виявили 300 купюр сумнівного походження номіналом 200, 500 гривень, фрагменти купюр номіналом 5, 20, 50, 200, 500 гривень і 13 банківських карток. У родички другого фігуранта справи було виявлено банківські картки, рахунки яких поповнювалися шляхом збуту підроблених грошей через термінали, а надалі знімалися готівкою.

“Всього під час обшуків працівники УЗЕ і СУ Національної поліції в Дніпропетровській області вилучили 345 фальшивих купюр на суму понад 23 тис. гривень, сім-карти різних мобільних операторів і 21 банківську картку. Крім цього, в рамках кримінального провадження та проведення слідчо-оперативних заходів задокументовано численні факти збуту 41-річним фальшивомонетником підроблених грошей “, – зазначили в МВС.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого статтею 199 Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді арешту. Щодо другого затриманого і його родичів обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

За інформацією представників відділення одного з банків Дніпропетровська, починаючи з березня 2015 року, на території міста інкасаторами вилучено понад півмільйона гривень фальшивих купюр номіналом 20, 200 і 500 гривень. Зараз співробітники поліції перевіряють затриманих на причетність до збуту фальшивих грошей в період з березня 2015 по січня 2016 року.

Правда України

your ad here

Зміцнення курсу долара США призведе до ціни на нафту 20 доларів за барель

usd-nafta

У Morgan Stanley вважають, що різке зміцнення курсу долара США може призвести до падіння цін на нафту до 20 доларів за барель.

У звіті американського банку зазначається, що при зростанні індексу долара США на 5% нафта може втратити від 10 до 25% своєї вартості.

Ця залежність викликана використанням позичкових коштів на ринку.

Аналітики пишуть, що глобальний надлишок опустив ціни нижче 60 доларів за барель, але коливання в межах 35-55 доларів за барель були викликані змінами вартості американської валюти.

“З огляду на подальше зміцнення долара США, сценарії з ціною нафти на рівні 20-25 доларів можливі тільки через валюти … Долар США і не фундаментальні чинники продовжують впливати на нафту”, – відзначають аналітики.

Morgan Stanley не єдиний банк, який прогнозує падіння нафти до 20 доларів за барель.

Раніше в Goldman Sachs неодноразово заявляли, що ціни знизяться до цього рівня через заповнення сховищ. “Нафта по 20 доларів можлива, але не через часто цитовані причини. Мова не йде про погіршення фундаментальних факторів”, – заявили в Morgan Stanley.

Правда України

your ad here

Даунбаські дегенерати спровокували бійців ДУК антиукраїнськими висловлюваннями

daunbas

У «Правому секторі» припускають, що конфлікт на туристичній базі на Закарпатті міг статися через висловлювання працівників турбази «Хата Магната».

«Цілком імовірно, що представники закладу «Хата Магната» спровокували бійців своїми антиукраїнськими висловлюваннями. Як з’ясувалося, цей заклад належить особам із Донецької області. Вихідці з Донбасу присутні серед його персоналу», – йдеться у заяві «Правого сектору».

У «Правому секторі» зазначають, що «з усією пильністю будуть розслідувати цю справу».

«Для з’ясування і уточнення події, що трапилась на Драгобраті, виїхала мобільна група одного із запасних батальйонів ДУК «ПС». «Правий сектор» надалі буде інформувати про перебіг нашого розслідування. Наразі вина бійців «Правого сектору» не доведена, натомість є багато питань до власників закладу та місцевої поліції», – зазначається в заяві.

10 січня в селищі Ясіня в урочищі «Драгобрат» на турбазі відпочинку «Хата магната», люди у камуфляжній формі вчинили бійку з персоналом закладу. Унаслідок цього двоє охоронців бази отримали тілесні ушкодження – різані рани, множинні гематоми голови, а також перелом ноги. Поранення отримали і чоловіки у камуфляжі. 

Раніше у Національній поліції повідомляли, що за фактом бійки відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (Хуліганство) і частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, триває розслідування. Сьогодні закарпатська прокуратура повідомила, що п’ятьом чоловікам, які вчинили бійку на туристичній базі, оголосили підозру у вчиненні хуліганства. 

Спочатку у місцевих ЗМІ з’явилася інформація, що бійку із застосуванням зброї спровокували бійці «Правого сектору», які відпочивали на «Драгобраті», вони нібито не дійшли згоди з персоналом турбази. Причетність «Правого сектору» до конфлікту керівництво Добровольчого батальйону спецпризначення «Правий сектор» «Захід» спочатку спростувало, назвавши інформацію провокацією. Вже пізно увечері, 10 січня, командир Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Андрій Стемпіцький повідомив: справді конфлікт відбувся між групою бійців ДУК «Правий сектор» та охороною «Хати магната».

Правда України

your ad here

Рубль путіна продовжує своє падіння: 76 за долар, 84 за євро

rubl-usd

У Росії курс рубля на відкритті торгів Московської біржі в понеділок продовжив падіння, знизившись до більш ніж 76 рублів за долар США і наблизившись до 84 рублів за євро.

Обидві валюти оновили максимуми з грудня 2014 року.

Російська валюта знижується на тлі падіння цін на нафту і нового обвалу на китайських ринках.

Ціна на нафту марки Brent в понеділок вранці знов опустилася нижче за позначку 33 долара за барель. Минулого тижня нафтові ціни втратили близько 10 відсотків, оновивши 12-річні мінімуми.

На світових фондових ринках зберігається негативна динаміка. Російські фондові індекси також почали сесію в мінусі. Індекс ММВБ за перші десять хвилин торгів в понеділок впав майже на 3 відсотки і опустився нижче 1700 пунктів – мінімального значення з жовтня 2015 року.

Правда України

your ad here