Окупанти путлєра і його денерівські посіпаки дуже бояться миротворців ООН

UN-UA

Російська дипломатія та сепаратисти з угруповання «ДНР» синхронно виступили з критикою української пропозиції розмістити на Донбасі миротворчу місію ООН.

«Розглядаємо всі розмови про розгортання на сході України якоїсь миротворчої місії ООН як спробу відвернути увагу від невиконання Києвом ключових положень мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року», – заявив 8 січня посол Росії в ООН Віталій Чуркін.

Таку ж аргументацію навів 8 січня представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін.

«Я хотів би нагадати, що існує Комплекс заходів щодо реалізації Мінських угод, підписаний 12 лютого 2015 року. І згідно з пунктом 3 цього документа, контроль і верифікація покладені на Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ. Ніяких представників ООН та інших миротворчих організацій не передбачено», – наводить слова Пушиліна просепаратистське агентство новостей.

Раніше цього тижня новий постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що однією з форм участі ООН у деескалації ситуації на Донбасі могло б стати розгортання там миротворчої операції.

«Ми готові обговорювати мандат та інші аспекти такої операції. З метою вивчення ситуації на місці запрошуємо в Україну оцінювальну місію Секретаріату ООН», – сказав він під час зустрічі з генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном, висловившись за активнішу роль організації в умиротворенні російської агресії в Україні.

Лідери країн «нормандської четвірки» наприкінці 2015 року провели переговори у телефонному режимі і домовились подовжити дію Мінських угод на наступний рік. Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Анґела Меркель, президенти Франції Франсуа Олланд та Росії Володимир Путін обговорили і тему проведення місцевих вибрів на окупованій частині Донбасу. Домовлено також про зустріч міністрів закордонних справ країн «нормандського формату» наприкінці січня-початку лютого наступного року.

Мінські домовленості передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном, відведення важкого озброєння, а також звільнення полонених. Проте обстріли на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Впродовж 2015 року відведене важке озброєння, припинилися масштабні бойові дії, від березня практично незмінною є лінія розмежування сторін конфлікту. Проте Україна досі не відновила контроль над значною частиною свого східного кордону, за ґратами залишаються Надія Савченко та десятки інших полонених.

Бойові дії на сході України тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 9 тисяч людей.

Правда України

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading