Daily: 01/08/2016

У єгипетському курортному місті Хургада стався напад на готель Bella Vista

hurgada

У єгипетському курортному місті Хургада 8 січня стався напад на готель Bella Vista. У результаті троє іноземних туристів були поранені.

Інформація про громадянство постраждалих суперечлива. Повідомляється зокрема про громадян Австрії та Швеції.

За інформацією поліції, група нападників прибула з боку моря. Одного з них поліцейську застрелили, ще одного – серйозно поранили.

Нападники були озброєні ножами, але наразі незрозуміло, як саме вони поранили туристів.

Наразі ніхто відповідальності за напад не взяв.

Більше інформації наразі немає.

31 жовтня літак, який летів із єгипетського курорту Шарм-аш-Шейх до російського Санкт-Петербурга, зазнав катастрофи над Єгиптом, загинули всі 224 людини, що були на облавку.

Раніше російська влада визнала авіакатастрофу терактом. Про ймовірність вибуху бомби на борту А-321 говорили розвідслужби США, Великобританії й Ізраїлю. Каїр тоді спростовував ці повідомлення. Відповідальність за падіння літака взяло екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Оглядачі говорять про посилення позицій угруповання «Ісламська держава» у Єгипті.

Правда України

your ad here

Уже 60-70 парафій московського патріархату перейшли до УПЦ Київського патріархату

gundiaev

Упродовж двох років в Україні 60-70 парафій Української православної церкви (Московського патріархату) перейшли до УПЦ Київського патріархату. Про це заявив релігієзнавець, член підкомітету з питань державної політики у сфері свободи совісті та релігійних організацій комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Віктор Єленський.

За його словами, такі переходи могли бути і у зворотній бік.

«Очевидно, могло бути. Я просто зараз точно не можу сказати. Могло таке бути. Але тенденція така: у тих випадках, коли священик поводить себе, скажімо, по-антиукраїнськи на парафії, у таких випадках такі переходи не бувають рідкісними», – зазначив Віктор Єленський.

Депутат заперечує тиск з боку влади на парафіян та священиків щодо переходу в той чи інший патріархат.

7 січня 2016 року в інтерв’ю патріарх Російської православної церкви Кирило Гундяєв заявив, що «для нього Україна – це те саме, що й Росія». Він також заявив, що занепокоєний історіями із захопленнями храмів в Україні. Кирило навів приклад конфлікту між релігійними громадами у селі Птича на Рівненщині, де як він висловився, «суд виступає за права віруючих нашої церкви, але жодна влада ці права не захищає».

Конфлікт за церкву у селі Птича Дубенського району триває понад рік, відколи переважна більшість жителів села проголосувала за перехід під омофор Київського патріархату. Причиною відходу від УПЦ (МП) люди називали поведінку священика, який пошановував російського патріарха Кирила і молився за мобілізованих в АТО як за подорожніх, а не як за військових.

Упродовж року тривали суди. УПЦ (МП) виграла апеляційний суд у суперечці за приміщення, оскільки в статуті релігійної громади вказано, що в разі ліквідації громади споруда церкви залишається єпархії. Люди кажуть, що не знали про цей пункт статуту.

Правда України

your ad here

Син убив матір, бо вона просила його покинути екстремістів «Ісламської держави»

idil

Бойовик угруповання «Ісламська держава» у Сирії публічно стратив свою матір, яка просила його покинути екстремістів. Про це 8 січня повідомили спостерігачі за правами людини у Сирії.

20-річний Алі Сакр застрелив свою матір Ліну на очах у сотень людей. Це сталося 7 січня у місті Ракка, побіля будівлі пошти, де жінка працювала.

За повідомленням, Сакр здав свою матір ватажкам угруповання «Ісламська держава», які арештували її і звинуватили у зраді.

40-річна жінка жила у містечку Табака, але працювала у Рацці, зазначають спостерігачі.

Угруповання «Ісламська держава» стратило сотні людей через звинувачення у співпраці з «ворогами» чи порушенні норм ісламу. Багато людей також убили через звинувачення у гомосексуалізмі, практикуванні магії та зраді.

За інформацією спостерігачів за правами людини у Сирії, угруповання «Ісламська держава» стратило понад 2 тисячі цивільних сирійців упродовж останніх 18 місяців, з часу проголошення ними «халіфату» на захоплених територіях Іраку та Сирії.

Правда України

your ad here

Фінляндія вирішила екстрадувати до США росіянина, підозрюваного в шахрайстві

it-shahrai

Фінляндія вирішила екстрадувати до США російського громадянина, підозрюваного в комп’ютерному шахрайстві.

Як йдеться у заяві міністерства юстиції Фінляндії, Максим Сенах буде екстрадований «в США для судового розгляду».

Сенаха арештували в Фінляндії в серпні минулого року на прохання влади США, Москва назвала арешт незаконним.

Його в штаті Міннесота звинувачують в зараженні комп’ютерних серверів по всьому світу шкідливими програмами для незаконного отримання мільйонів доларів.

Рішення міністерства юстиції Фінляндії не може бути оскаржене після того, як Верховний суд схвалив екстрадицію Сенаха в грудні 2015 року.

Правда України

your ad here

Український гідрометеорологічний центр оголосив штормове попередження на 8 січня

shtorm

Український гідрометеорологічний центр оголосив штормове попередження на 8 січня. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті.

За даними Гідрометцентру, вдень у більшості областей будуть складні погодні умови. Зокрема, в Черкаській, Полтавській, Харківській, Сумській і Чернігівській областях місцями падатиме сильний сніг, мокрий сніг, триватимуть хуртовини, снігові замети, ожеледь.

В Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях – місцями налипання мокрого снігу та ожеледь.

В Україні, крім західної частини, фіксуватимуться окремі пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах країни ожеледиця.

Внаслідок ускладнення погодних умов, рясні снігопади 7 січня у Дніпропетровську вантажівкам закрили основні напрямки в’їзду до міста. На Одещині та в Запорізькій області також обмежили рух на всіх напрямках доріг загального користування. Вже понад 16 годин сніжить у Києві, це спричиняє ускладнення на дорогах.

Правда України

your ad here